Peavey bandit 112 sheffield
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Peavey bandit 112 sheffield
Funkci LED musí podporovat samotné kombo. Pokud vnitřně není na použití LED ve FS konstruované, pak LED fungovat nemůžou, musí se z komba napájet, víme?
-
Bambusatko
No našel jsem i typ dvoukanálového footswitche s LED, kde se LED napájí vlastním trafíčkem (jako třeba efektové krabičky)...to by eventuálně fungovat mohlo,ne?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To pak jo.
Už nevím přesně, prostě to nefungovalo. Mám ten FS bez LED a pořád se rozhoupávám, že do něj dám zdvojené switche a LEDky, které budou spínány samostatně a napájené baterkou.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Na přepínání kanálů by ta dioda měla fungovat, zapojíš ji seriově a zkontroluješ proud diodou, je seriově s rezistorem a relátkem, relé je ochotné pracovat i s menším napětím než jmenovitým
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
Bambusatko
Tak podle toho co zde bylo napsáno si myslím, že když si koupím dvoutlačítkovej footswitch s LED a stereo jackem 1/4", tak to bude fungovat, ale bez LED-ek. Kdyby se tam pak následně dobastlilo to napájení ať už na trafíčko, nebo baterku, tak už by to mohlo fungovat i s těma LED...ale podotýkám, že nejsem žádnej elektrikář...
Uplně tak jednoduchý to není. Switch s LED asi bude obsahovat jen jednoduchý přepínače a napájen LEDek je řešeno jinak, tohle je i nad můj rozum. Proto chci vyměnit spínače za zdvojené (už mám objednáno https://hudebnibazar.cz/3pdt-switch/ID317169/) a zapínání LEDek a baterku vést separátně. Ono asi půjde i to, co navrhuješ ty, ale to by třeba věděl Trevor, to je nad můj mentální limit.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jj pokud bude svícení ledek extra na baterku, tak to chce samostatné kontakty přepínače
ve footswitch s diodama je jen spínací kontakt který "zkratuje" cestu proudu přes diodu led, v serii s relé v kombu
udělej si pokus jako na obrázku, zda i přes ledku ti relé sepne a přepne kanál a máš jasno : )
pak nepotřebuješ jiné přepínače
ve footswitch s diodama je jen spínací kontakt který "zkratuje" cestu proudu přes diodu led, v serii s relé v kombu
udělej si pokus jako na obrázku, zda i přes ledku ti relé sepne a přepne kanál a máš jasno : )
pak nepotřebuješ jiné přepínače
Naposledy upravil(a) Trevor dne 6.01.2022 14:39, celkem upraveno 2 x.
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Předrátovat lze cokoliv, každá varianta má své pro a proti. Já bych spíše koupil obyč dvoutlačítkový a dobastlil do něj LED, napájení a DPDT tak, jak to zamýšlí torst. Ale to už je boj každého soudruha.
-
Bambusatko
Tak vzhledem k tomu, že bandita není vybaven na footswitch s LED, zdá se mi ta torstovo cesta taky jako sázka na jistotu, to fungovat musí...koupím dvoutlačítkovej footswitch bez LED a zkusím ho překuchat dle torsta, když se mi to nepovede, můžu vše zase hodit do původního stavu...
...jen bych se chtěl ještě zeptat zkušenějších...jaké je přesně označení toho přepínače se separátními kontakty pro přidělání LED+ napájení?
stačí když to bude ten s 9-ti piny (dle torstovo odkazu výše) nebo je ještě třeba dát na něco pozor?...co jsem koukal tak v orig. footswitch pro banditu mají pinů jen 6...předem dík za radu...
stačí když to bude ten s 9-ti piny (dle torstovo odkazu výše) nebo je ještě třeba dát na něco pozor?...co jsem koukal tak v orig. footswitch pro banditu mají pinů jen 6...předem dík za radu...
No ten 6 pin musí stačit i na ty extra LED ! To není nic jiného než 2 páry přepínačů. (stačil by i 4 pin, což by byly 2 páry spínačů). Jedním párem bys spínal kanály a druhým zapínal LED. To máš FS s bezva osazením. V tom mém to bude nějak skromnější. Ten 9 pin z bazaru je jen zbytečnej luxus, využiju asi tak 40% potenciálu
Spíš hraju na to, že to je přímo efektovej kvalitní switch, že vydrží.
P.S.: 6pin, tedy přepínač, je lepší. Mužeš si navolit, jestli má svítit On nebo Off. U mě třeba vypnutá smyčka bude svítit (solo jump).
Spíš hraju na to, že to je přímo efektovej kvalitní switch, že vydrží.
P.S.: 6pin, tedy přepínač, je lepší. Mužeš si navolit, jestli má svítit On nebo Off. U mě třeba vypnutá smyčka bude svítit (solo jump).
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
9 pin 3PDT je zbytečný. A chceš latching, ne momentary.
že je 9 pin zbytečný vím, ale jedná se snad o přepínače, ne tlačítka (momentary)? dík za upozornění.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Existují i cvakací hlasitě přepínače, které jsou ale momentary. Proto jsem to psal, bacha na to. Klasický 3PDT klidně použij. Já sám mám třeba z Aliexpres doma několik DPDT, které ale fungují jako momentary, při objednání jsem si toho nevšiml.
tvl co všechno musí člověk hlídat. Slibuju si, :-I, že ty 9 pin jsou vysloveně efektový, takže by měly něco vydržet. A taky když třeba vypadne jeden pár vývodů, tak pro sepnutí přepájim na vedlejší. Jinak jsem pro jistotu oslovil prodejce.
-
Bambusatko
Tak já jsem si nakonec před chvílí objednal: Soundking AL 202 B Nožní přepínač
za 450kč i s poštovným...má to i LED...v první fázi to zkusím nějak přebastlit a nebo nakonec použiju jen ten skelet a střeva vyměním (máme v práci kolegu elektrikáře, který mi s tím kdyžtak píchne)...aneb alespoň se zase něco přiučím...
za 450kč i s poštovným...má to i LED...v první fázi to zkusím nějak přebastlit a nebo nakonec použiju jen ten skelet a střeva vyměním (máme v práci kolegu elektrikáře, který mi s tím kdyžtak píchne)...aneb alespoň se zase něco přiučím...
jo, přesně ten mám. Peavey mi to přepínalo, ale LEDky nefungovaly. Vybrals dobře.
Hendrek: Prodávající potvrdil, že jde o ON - ON.
Hendrek: Prodávající potvrdil, že jde o ON - ON.
-
Bambusatko
Torst: tak to jsem rád,že to v základu bude fachat v podstatě jako orig. od bandity... když se podaří rozchodit i ty LED-ky, tak to bude bonus navíc...apropo přijde mi ten footswitch i s jackem a kabelem?...podle tý fotky to teda vypadá,že spíš ne...a v popisu jsem se to nedočetl...
-
Bambusatko
Ahoj všem...našel jsem na Youtube super video- přehled přepínačů: spst, spdt, dpst, dpdt a je tam i ukázáno jak se to zapojuje, myslím, že se nám to při tom bastlení footswitche bude hodit...
https://www.youtube.com/watch?v=2nnNtDm_jAc
https://www.youtube.com/watch?v=2nnNtDm_jAc
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné, ale už je to tu trochu OT, zas bych to vlákno zbytečně neplevelil. To jsou obecné elektrotechnické znalosti a vygooglit si je umí každý.