Stížnosti na admina, moderátory, rádce a uživatele

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
MilanT

Re: Stížnosti na admina, moderátory, rádce a uživatele

Příspěvek od MilanT »

jeleniste píše:Pokud se máme považovat za nějakou komunitu, tak nám neni pěknou vizitkou stírání uch. Já teďka, a to zdůrazňuju, nemam na mysli nikoho konkrétního.
A to já zas budu konkrétní a vrátím se k příčině této polemiky.
Je pěknou vizitkou komunity, když ucho Čavli setře moderátora, který se ho ničím nedotkl, žádný příspěvek mu nesmazal, nepřesunul, nesloučil a nevysmíval se mu?
Projdi si všech jeho 33 příspěvků a najdi mi mojí negativní reakci byť na jeho jediný příspěvek.

Čavli svým prvním příspěvkem založil vlákno o svém studiu - mixazni-pulty/usb-mix-nebo-zvukovka-t39704.html Bylo mu ponecháno v nezměněné podobě.
Pak si Čavli založil další vlákno o svém studiu - studio-a-recording/vyber-zarizeni-pro-m ... ml#p662862 To už mu bylo sloučeno Hendrekem.

Takže nováčci si tu budou zakládat duplicitní vlákna jak se jim zlíbí a čočku dostanu já?
Pokud chceš takovou komunitu, tak v takové pro mě není místo. Rodiče, škola, vojna, zaměstnání a život mezi lidmi mě naučili jiné disciplíně, pořádku a smyslu pro spravedlnost.
jeleniste píše:takovej pěknej zvyk, že je tam vlákno, do kterýho každej nováček napíše první příspěvek, kde se představí. Myslim, že by nebylop od věco to zavýst i sem a že by to i částečně řešilo řešilo i tenhle problém.
Na "pěknej zvyk" je potřeba si zvyknout a nevěřím, že nováček jde automaticky do představovacího vlákna a tam napíše svůj první příspěvek. Promiň, ale po zkušenostech z tohoto fóra nejsem tak naivní. Tady dostane nováček při registraci uvítací SZ s informacemi, co má dělat, jak se má chovat. A realita je jiná. Málokterý nováček se hned ztotožní se zaběhlými zvyky.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

No, na dymce je to myslim jediny vlakno, do kterýho se dá psát z novýho účtu. Po tý co si to někdo přečte, tak se dotyčnýmu odemkne i psaní jinam, nebo je možný, že když máš aspoň jeden příspěvek, tak pak můžeš psát kamkoliv.
Se tim, mimo jiný odpreparujou roboti, trolové apod.
A ty se zbytečně nejež, nikdo tě nesetřel. Jmenoval Tě jako příklad člověka, kterej je někdy zbytečně jedovatej. Mě to třeba nepřijde, ale už sem chodim nějakou dobu, takže tak nějak tušim jak kdo reaguje. Ale jak psal speed, když sem přijde někdo novej a na uvítanou dostane stěrku od uplně cizího člověka, tak může mít dojem, že si na něm někdo léčí nějakej mindrák. Protože my ty pravidla zdejší už máme pod kůží, takže už vim, že když někde něco přidávám, tak musim editovat, že když budu mít dva za sebou, tak bude někdo mrmlat (a to i přes to, že mi neni uplně jasný, jakej to má smysl a na některejch jinejch fórech neni považovaný za slušný editovat). Někde je naopak zvykem zakládat na novou otázku nový téma, aby to aktuální bylo navrchu a to starý se archivuje. Argumentuje se, stejně jako tady snadnym prohledávánim a když to nebudeš respektovat, tak bude někdo prskat. Ale to je fuk, jak je to jinde. Jde o to, že pro nováčka, kterej přijde a voptá se v novym vlákně na nějakou banalitu, je docela překvapivý, že kvůli tom u někdo dělá pupínky. (Já chápu, že je votrava tohle řešit jednou za tejden, ale ten dotyčnej tohle nevidí). Stejně tak pro člověka, kterej, dejme tomu, položí dotaz, jestli je lepší si za toho bůra koupit cortku, nebo, cojávim, bacha, neni zřejmý, že to patří do tématu elektrická kejtra za pět tisíc.
Čiliže, já nemam ambice nějak tohle rozsuzovat, jen oroduju za shovívavost ke trumberum, kteří se blbě ptají.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nutit kohokoli se představovat tu opravdu nebudu. Za prvé to je proti mému přesvědčení, za druhé to není možné řešení pro fórum, co z části funguje jako zákaznická podpora.

Bodově ke zbytku...
- jak tu již padlo, ty "stěrky" kolikrát dávají běžní uživatelé, to není věc, kterou můžou modi nějak nenásilně ovlivnit,
- editace má smysl v tom, že na jedné stránce není z 20 postů 10 od stejného člověka, z nichž většina obsahuje 3 slova (to opravdu není přehledné),
- navrchu je vždy aktuální dotaz, bez ohledu na to, jestli je v novém nebo starém threadu, protože výpis threadů je chronologický od nejmladšího,
- každý nováček dostává SZ s odkazem na kodex fóra a další důležité thready, takže se hned může (a měl by se) seznámit s místními pravidly, značná část je i tak ignoruje.

Mimochodem - ty tu píšeš, že je otrava něco řešit jednou tejdně, jen pro představu, za poslední týden tu bylo přes 70 moderátorských zásahů, a to je spíše podprůměrný týden.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

jeleniste píše:...jen oroduju za shovívavost ke trumberum, kteří se blbě ptají.
Tak ať taky přiložím polínko (nikoli Lincolnovo):

Když se trumbera nezeptá úplně nejlíp, jsem shovívavý. Když se trumbera ptá vyloženě blbě a/nebo na NAPROSTO základní věci, tak to záleží na mé momentální náladě (protože si myslím, že můj věk a zkušenosti mi dávají právo velmi velkého nadhledu) 8) takže buď si na něm svým způsobem "smlsnu" nebo se na něj "vyprdnu", ať si s ním dělá hlavu někdo jiný. Oba přístupy jsou z profesního pohledu možná diskutabilní; ten první navíc i z pedagogického (vím, o čem mluvím), ale beru jakákoli diskusní fóra na netu jako svůj osobní ventil, takže to nijak extra neřeším.

A ano, oba přístupy dělám s plným vědomím a svědomím a abych pravdu řekl, tak mě někdy "vytočený" nováček pobaví víc než vlákno s vtipama :-) na druhou stranu není málo takových nováčků, kteří to nevezmou jako můj osobní útok, zamyslí se nad sebou a od dalšího dotazu dál je s nimi pak radost pracovat (na rozdíl od té první skupiny, která mě sice poplive, ale obvykle pak mám od nich pokoj - a fórum většinou taky).

Je to despotický přístup, ale mám ho a výrazně ho měnit nebudu, protože mě baví práce s mládeží (klasik by řekl: "...pionýři, ty já mám rád!") :-D

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

S pavliiho postojem souhlasím. Kdo vychovává tu dnešní mládež, která umí jen lajkovat na fejsku? Nemůžeme sice suplovat školu, rodinu a jiné výchovné instituce, ale nechci, abychom tu každého vodili za ručičku. Kdo se tu zeptá slušně, byť je dotaz zmatečný kvůli jeho nevědomosti, a umí se chovat, nemyslím si, že by jej někdy kdo jen tak odpálkoval. Naopak jsou slušně nasměrováni a je jim poskytnuta veškerá péče.
Kdo tu ale vpálí s nesmyslným dotazem, nehledě na to, že se kolikrát ani nedá pochopit po slohové stránce, EGO z něj kape na všechny strany a "vy ostatní tu jste přece od toho, abyste mi poradili", pak nemám problém jej podobným stylem zmoderovat.
Buď si uvědomí, že takhle se prostě chovat nemůže, vezme si z toho něco do živata (hurá), nebo ať si pak nese následky svého jednání. Život se taky s nikým nese*e.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Hendrek: LIKE! (...a to už dávno nejsem mládež, hahahaha) :-D

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

...a můžete si třeba myslet, že je některý z moderátorských kroků projevem arogantní mocenské zvůle, ale znovu říkám, když nemáte ten širší úhel pohledu a nevidíte co tu bublá pod pokličkou, tak se to pak těžko vysvětluje. A hlavně něco vysvětlovat znamená ztratit tím čas, který by mohl člověk využít jinak a lépe :).
Nyní je prostě styl moderování nějak nastaven v závislosti na lidech, kteří to dělají. Až tu bude jiná moderátorská skvadra, bude to třeba zase jinak. Kdokoliv si může stěžovat v tomto vlákně, stejně tak přes SZ a jak vidíte, tak se to bez odezvy neobejde a vše se svědomitě řeší. Pokud by byl některý z moderátorských zákroků vyloženě krpa, pak nemyslím, že by tu některý z moderátorů byl takový paličák, že by si tvrdě stál za svým a nechtěl ustoupit.
Nějak moc jsem se rozepsal, ale ono to asi stejně už nikoho nezajímá :). Tak popojedem.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

A jsme u toho. Já píšu, že obecně nepovažuju za pěkný si na někom smlsávat. Zvlášť na někom, koho neznam a kdo nezná mě, jen proto, že mě podráždilo, že se blbě ptá. Osobně je mě protivný takový to dědkovský "tu dnešní mládež je třeba vychovávat, voni znaj jen nějaký fejsbuky, ale slušně pozdravit to ne..." to je přesně to vo čom mluvim. Nemam mandát na to, abysem rozebíral, jestli má někdo právo díky věku a zkušenostem na protivně mentorskej tón, jen konstatuju, že mě osobně se to protiví. Žiju v domění, že tohle je přátelský prostředí "kde si všichni tykají" a jsou si vzájemně rovní. A teď nemluvim jen o modech, aby bylo jasno. Jsou tu lidi, který fakt vědí věci a ochotně poradí a člověk pak skousne, že maj prostě někdy kecy. To se nedá nic dělat. Na druhou stranu moderátoři jsou nějaká vizitka a proto mi to přijde víc blbý, když napíšou někomu jedovatej komentář s podtónem nějaký osobní invektivy.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nojo - rozumím. Taky když cítím, že bych to mohl opravdu nějak "přehnat", tak raději taky nereaguju. Zase, když to člověk vezme i z pohledu "na hrubý pytel hrubá záplata", tak se to dá pojmout i takto.

Je to o osobním postoji. Chápu, že se na to koukáš takhle, já se na to koukám viz výše. Těhle rozporů se dá najít mraky (a nemyslím tím jen toto fórum) 8) Ne-100%-pozitivní-reakce bude obvykle (moje zkušenost) vnímána negativně u většiny "nováčků"; bez ohledu na míru diplomatického kokomu, do kterého se zabalí.

Myslím, že konstruktivní věci zde už zazněly - podle mě se debata dál posunout už nemůže. Takže navrhuju vyčkat na další stížnost, protože tohle téma je už asi vytěženo ;-)

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já nevím, jestli jsi mě pochopil, ale jak říkám, až tu bude jiná moderátorská skvadra, bude to tu třeba jiné (lepší). Jsme jenom lidi a děláme to dobrovolně ve vlastním volném čase. Myslím, že i když někoho usměrníme, není to zas tak něco extra, aby se tu kolem toho rozvířila několikastránková debata. A chodit v rukavičkách kolem někoho, kdo se neumí chovat, prostě nebudu :). A i tak si myslím, že jsem kolikrát měkoň, ačkoliv bych mohl být s někým hotov raz dva :).
A už mlčím, stojí mi práce.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Využiji tohoto vlákna pro pravý opak, než bylo založeno.
Chci poděkovat Odborníkovi Tube Guru. Témata, kterými se zabývá a věnuje, mě nikdy nezajímala, ale jako bývalý moderátor jsem je sledoval a tak nějak ze setrvačnosti sleduji dál. :D
Uživatelé věcí znalí mi ale určitě potvrdí, že je přesně tím Odborníkem s velkým "O" a že je velkým přínosem pro tohle fórum. Navíc je slušný a ochotný kdykoli a komukoli poradit.
Za mě (a nejen možná za mě) díky a palec nahoru Obrázek
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

+1
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Omlouvám se - nemám čas se tady zapojit.

Můj příspěvek
hudebniforum-cz/stiznosti-na-admina-mod ... ml#p662880
Neměl být žádnou stížností na moderátory - takto vyzněl proto, že se stal obětí přesunu do tohoto vlákna. Nejde o stížnost na jejich práci, je to jen postřeh a připomínka k tomu, jak to tady funguje - za každou cenu něco někam přesunout nebo spojit. Výzva k vyjádření byla čistě k tomuhle, nikoliv k práci moderátorů, či oblíbenosti tohohle fóra. "Duplicita" tady půjde najít prakticky k čemukoliv - no a co? Proč by to mělo být automaticky špatně?

to: Nero to spojení je definitivní - jak bys to chtěl někdy oddělit s ohledem na následující vývoj po spojení - leda ručně a to bude paskvil.

Pokud si zařizuju studio, založím si vlastní vlákno, kam budu několik vracet a řešit problémy. Pokud tomá fungovat, je třeba aby odpovídající viděl celou historii - co mám, co jsem zkoušel, jak je to velké, řešení akustiky ...
Pokud mi to Hendrek přesunul do obecného vlákna, kde se to rozdrobí a promíchá s mnoha jinými tématy je to úplně blbě, a to mi nikdo nevymluví. To mám neustále znovu popisovat již napsané, hledat a citovat třeba i sám sebe, nebo to má hledat odpovídající? Naprostý nesmysl a znehodnocení fóra. I s ohledem na vyřešení problému, stejně tak s ohledem k pozdějšímu prohledávání.
Prostě by se měla odlišovat otázka kde bude postačovat jednorázová odpověď od hlubšího problému, kde je potřeba zachovat celou historii a udržet všechny informace pohromadě.

To Milan: nikde si nestěžuju na přístup ke mně, a už vůbec jsem "nesetřel moderátora", přečti si to znovu a snaž se pochopit souvislosti, zejména tu část "nemluvím teď o sobě".
Moderátoři potom velmi agresivně vyskakují na spousta nových příspěvků (nemluvím teď o sobě), a mermomocí se ho snaží k něčemu nacpat (mám dojem, že za každou cenu). Navíc jízlivost a ironie, kterou často používají (hlavně Milan), by na jiných fórech byla minimálně na napomenutí, natož aby to byl standardní moderátorský přístup.
Poradit tu třeba nováčkovi co chce stavět kytaru, aby pokácel strom a počkal 20 let je minimálně na zamyšlení se nad sebou.

Výraz "Ucho Čavli" taky o něčem vypovídá - asi máš nějaký komplex, nevím, ale tipnul bych že tě šikanovali na intru, nebo na vojně ...

Nejsem ucho ani v muzice, ani na internetu, ani věkem a ani na téhle diskusi.
Pohybuji se na několika profesně odborných diskusích, a musím říct, že tímhle stylem by to rozhodně nešlo.

Moderátor by měl prostě chápat text, zachovávat objektivitu a připustit diskusi. A to vše, ať už si sám myslí cokoliv.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Čavli píše:to: Nero to spojení je definitivní - jak bys to chtěl někdy oddělit s ohledem na následující vývoj po spojení - leda ručně a to bude paskvil.
Zpětně rozděleno. Mi to paskviloidní tedy vůbec nepřijde :). studio-a-recording/domaci-male-studio-c ... 40269.html
Čavli píše:Pokud mi to Hendrek přesunul do obecného vlákna, kde se to rozdrobí a promíchá s mnoha jinými tématy je to úplně blbě, a to mi nikdo nevymluví.
Nemyslím si, že by se to jakkoliv rozdrobilo a promíchalo. Příspěvky ve stávajícím vláknu byly z roku 2010 a 2011. Tvůj je 2014. Domácí studio tohoto rozsahu se tu skutečně neřeší tak často. Nicméně to tedy odděluji, jelikož do toho threadu budeš přispívat i v budoucnu a tam by ti už někdo se svým problémem mohl to promíchání způsobit.
A není pravda, ža slučujeme bezmyšlenkovitě. Tož tak. Zdar a peace :).
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Čavli píše:
to: Nero to spojení je definitivní - jak bys to chtěl někdy oddělit s ohledem na následující vývoj po spojení - leda ručně a to bude paskvil.
Rucne se tu dela vetsina veci a paskvily z toho nejsou. Kdyz si moderator da tu praci, da se udelat ledacos.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Čavli píše: Poradit tu třeba nováčkovi co chce stavět kytaru, aby pokácel strom a počkal 20 let je minimálně na zamyšlení se nad sebou.

Výraz "Ucho Čavli" taky o něčem vypovídá - asi máš nějaký komplex, nevím, ale tipnul bych že tě šikanovali na intru, nebo na vojně ...

Nejsem ucho ani v muzice, ani na internetu, ani věkem a ani na téhle diskusi.
Pohybuji se na několika profesně odborných diskusích, a musím říct, že tímhle stylem by to rozhodně nešlo.
Už mi to může být šumák neb nejsem moderátor, ale přesto krátká reakce. Pokud máš s těmi 20 lety problém, tak nechápeš nadsázku. Nadsázka či zveličení označuje záměrné přehánění skutečnosti s cílem zdůraznit subjektivní závažnost. Ano, těch 20 let bylo přehnáno právě proto, abych zdůraznil důležitost vyschnutí dřeva.
Pokud jsi to nepochopil, tvůj problém. Tazatel jistě pochopil, že k tomu vyschlému dřevu může přijít jiným způsobem, než 20 let čekat. Což ty jsi nepochopil.

A teď k tomu výrazu "ucho". Zjisti si synonymum tohoto slova a zjistíš, že to znamená začátečník, bažant, nováček...Můžeš být klidně mistr světa nebo nositel Nobelovy ceny nebo ti může být 100 let, ale tady na fóru jsi ucho, které se ani nerozkoukalo a už kritizovalo moderátory.
Tohle si dovolí jen ti s ostrými lokty, kterým jaksi cosi chybí. Pohybuješ se v určité společnosti a tady platí to, co v jiných zájmových skupinách. Nemáš asi moc životních zkušeností, ale v každé komunitě (škole,zaměstnání...) funguje něco jako přijímání nováčků, nováčkové běhali pro pivo, nováčkové vždy čekají na výhody a benefity, které mají starší...Tady nejsi na Fejsbůku, kde jsi machrem hned první den.
Což dokazuje tvojí nevhodnou poznámku o práci moderátorů jako o paskvilu. Prostě už dopředu víš co z toho bude.
Nejsi sám, kdo se pohybuje na profesně odborných fórech. Možná by to chtělo víc zavítat mezi živé lidi a nasávat sociální inteligenci, pochopit vztahy mezi lidmi, jejich role a začlenění, pochopit nadsázku. Ne všichni jsou profesně odborní.

O svém studiu tu máš teď 2 samostatná vlákna a pokud to moderátoři tolerují, tak můžeš být maximálně spokojený. Já ti tu tvojí spokojenost upřímně přeji. Zvítězil jsi.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

MilanT píše:...
ale v každé komunitě (škole,zaměstnání...) funguje něco jako přijímání nováčků, nováčkové běhali pro pivo, nováčkové vždy čekají na výhody a benefity, které mají starší....
...
No, to je přesně to, co mě se teda taky nelíbí. Tadle dětinská hra na mazáky a bažanty. Nechci tady rozjíždět nějakej flame, všechno důležitý, si myslim, padlo. Možná taky nemam sociální inteligenci, ale nemyslim si, že někdo má nárok na nějaký privilegia, nebo respekt na základě odkoucenejch let. Myslim si, že jsem měl to štěstí, že jsem potkal dost inteligentních lidí, dost schopnejch lidí, lidí s talentem, lidí se znalostma. A víš co? Vesměs to byli skromný lidi. Já za sebe nejsem schopnej respektovat někoho, kdo se ohání mazáctvim. Domnívám se, že hodnota člověka, nebo uživatele v prostoru tohole typu je jeho schopnost a ochota zodpovědět relevantně něčí dotaz.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Zas bych to neviděl tak hrozně. Jsem tady zhruba rok a půl. Nikdy jsem žádné masáže od mazáků nepozoroval a dodnes nepozoruju.

O ledasčem ale taky svědčí, když někdo má tři příspěvky a z toho jeden uremcanej a druhej urážlivej. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
MilanT

Příspěvek od MilanT »

jeleniste, můžeš s tou dětinskou hrou na bažanty a mazáky nesouhlasit, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeš dělat. Ono je to dokonce zakotveno v naší legislativě.
Nebo chceš popřít, že neexistuje:
- znevýhodnění nováčků - řidičů v povinném ručení (nezáleží na věku, zkušenostech a řidičském umu...)
- zkušební lhůta nováčků v zaměstnání (po tu dobu nemají nárok na benefity a pokud nebudou ctít a dodržovat pravidla, tak jdou na hodinu pryč)
- úvahy nad řidičákem na zkoušku pro nováčky
- děti (nováčkové v lidské společnosti) nemají volební právo, nesmí jim být podáván alkohol, nesmí držet zbraň...

Takže všichni tihle, až si svoje roky odkroutí, tak budou mít stejná privilegia jako ti, co si ty roky odkroutili.
Ty jsi tenhle problém posunul ale někam jinam. Čavli nechápal, jak ho někdo může nazývat uchem, nováčkem, bažantem. Pokud i ty popíráš, že něco takového existuje, tak je něco u tebe špatně.
Já ve svých letech a životních zkušenostech začínám a určitě začnu plno nových činností, prací...které jsem nikdy nedělal. A vždy o sobě budu prohlašovat, že jsem v těchto věcech ucho, nováček, holub, elév, adept, debutant...
A vůbec mě to neuráží. Ale teď chápu, že jsou lidé urážliví a že jim toto oslovení vadí, protože oni jsou přeci machři a mistři světa všude kam vlezou a ve všech činnostech, které dělají.
Chtělo by to trochu pokory, skromnosti, ttrochu respektu před formální a neformální autoritou. A ne někam poprvé vletět, všechny tam seřvat že to dělají na h***o a chtít, aby si před ním všichni sedli na zadek a plně ho respektovali a poskytli mu hned všechny výhody.
Znáš výraz čekatel? A víš co znamená čekat?
Naposledy upravil(a) MilanT dne 2.07.2014 15:54, celkem upraveno 1 x.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Já ale nemluvim o zkušenostech a znalostech. Já mluvim o sociálnim statutu. Tj. když je někdo někde novej, měli bychom bejt k němu ohleduplní a ne mu dávat najevo, že si musí něco odkroutit, než bude jeden z nás.
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“