NEJLEPŠÍ OVERDRIVE
Pravidla fóra
Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE
Myslím si, že všechny zmíněné krabičky jsou pouze zkreslovače. Respektive nevidím jedinou indicii, proč by to mělo být jinak.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ať je to zkreslovač nebo preamp, je to s ohledem na zapojení přímo do mixu jedno. Nepatří tam ani jeden pokud nemá emulaci reprobedny (analogovou nebo IR).
Přidám pár zkušeností s "levnými preampy", konkrétně Harley Benton řady True tone. Nejdříve pár slov na vysvětlení: pracuju (a bydlím) na horách, v maličkém kamrlíku, takže když jsem si pořizoval combo, bylo jasné, že čím menší, tím lepší. 12" repro v pokoji cca 3x3 metry je vražedná záležitost... Nakonec jsem pořídil Harley Benton Tube 5 (cena byla taky důležitá, kytara není úplně můj hlavní obor) a jsem spokojen. Jediná jeho nevýhoda je absence "plnotučných" korekcí, ovládání má pouze knoby Volume a Tone. Takže jsem uvažoval, co před něj. A narazil jsem na tuhle řadu od HB, v nabídce jsou ovšem v sekci "overdrive". V základu mají všechny šest knobů, tři pásma korekcí, Gain, Volume a "Voice" (ať už to je, co chce). Nápad byl, předřadit tuhle krabičku před combo a tím získat větší možnosti nastavení barvy (hlavně tedy přidat aspoň trochu basů, ty má ten 8" reprák přece jen slabší). V nabídce je těch typů více, s tím, že mají "simulovat chování" konkrétních "originálních zesilovačů".
Vzhledem k mým zvukovým preferencím padla volba na AC tone (simulace Vox AC-30) a protože v nabídce byl zrovna v B-stock American tone (což má být nápodoba Fenderu) řekl jsem si, že za ty peníze to zkusím. A můžu říct, že oba stojí za to.
Nebudu radši moc hodnotit skutečně "reálnou simulaci", i když ta základní charakteristika tam je. Fender aparáty mám zažité trochu více, a ten American tam to chování opravdu má, Vox jsem měl v ruce originální jenom jednou kdysi dávno (o něco více mám "nachozený" jeho klon Laney VC-30) a i když by na tom určitě zkušený kytarista našel nějaké "hnidy", mi se to chování líbí. Korekce chodí hodně podobně, jako na originálech, základní barva tam je, člověk si musí jenom zvyknout na součinnost knobů Gain a Voice. Když přidáte Voice, leze nahoru i zkreslení, takže je třeba zase trochu ubrat Gain. Obě krabičky používám opravdu jako preampy, takže spíš na čistý zvuk, jenom lehounce nakřápnutý nebo "zašpiněný", takže jsem nakonec skončil na kombinaci relativně nízkého Gain a Voice někde kolem 12 hodin. Řekl bych, že zatímco Gain je to, co na normálních aparátech - tedy saturace vstupu - Voice se snaží napodobit "nakrmený" celý zesilovač, tedy včetně koncového stupně. Nakonec se mi to "usadilo" tak, že zatímco s "klasickými telaty" používám American, AC tone mi nejvíc sedí k teleti s P-90.
A ještě jednu věc musím pochválit: obě tyto krabičky jdou pěkně "nakopnout". Nemám k dispozici žádný clean booster, ovšem s několika různými OD to funguje opravdu živě.
Na Thomannovi v recenzích někdo píše že by se nebál použít tyhle krabičky jako "záložní aparát" přímo do mixu. Noooo... Já bych až takhle optimistický nebyl (to by fakt druhá alternativa musela být "sbalím se a pojedu domů"), nicméně "na takové to domácí žvýkání" je to docela dobré řešení a za cenu více než slušnou. Kdyby mi někdo před lety řekl, jak levně se bude dát pořídit něco, co opravdu funguje, nevěřil bych.
Ještě dodatek: HB vyrábí těch krabiček více, mají napodobovat právě Fender, Vox, a pak ještě Marshall, Orange, Mesa - a snad ještě něco. Já si vybral z nabídky tyhle dvě, tyhle charaktery jsou mi tak nějak nejbližší. Docela by mě zajímalo, jak budou eventuálně spokojení "tvrdší" hráči s těmi dalšími verzemi.
Vzhledem k mým zvukovým preferencím padla volba na AC tone (simulace Vox AC-30) a protože v nabídce byl zrovna v B-stock American tone (což má být nápodoba Fenderu) řekl jsem si, že za ty peníze to zkusím. A můžu říct, že oba stojí za to.
Nebudu radši moc hodnotit skutečně "reálnou simulaci", i když ta základní charakteristika tam je. Fender aparáty mám zažité trochu více, a ten American tam to chování opravdu má, Vox jsem měl v ruce originální jenom jednou kdysi dávno (o něco více mám "nachozený" jeho klon Laney VC-30) a i když by na tom určitě zkušený kytarista našel nějaké "hnidy", mi se to chování líbí. Korekce chodí hodně podobně, jako na originálech, základní barva tam je, člověk si musí jenom zvyknout na součinnost knobů Gain a Voice. Když přidáte Voice, leze nahoru i zkreslení, takže je třeba zase trochu ubrat Gain. Obě krabičky používám opravdu jako preampy, takže spíš na čistý zvuk, jenom lehounce nakřápnutý nebo "zašpiněný", takže jsem nakonec skončil na kombinaci relativně nízkého Gain a Voice někde kolem 12 hodin. Řekl bych, že zatímco Gain je to, co na normálních aparátech - tedy saturace vstupu - Voice se snaží napodobit "nakrmený" celý zesilovač, tedy včetně koncového stupně. Nakonec se mi to "usadilo" tak, že zatímco s "klasickými telaty" používám American, AC tone mi nejvíc sedí k teleti s P-90.
A ještě jednu věc musím pochválit: obě tyto krabičky jdou pěkně "nakopnout". Nemám k dispozici žádný clean booster, ovšem s několika různými OD to funguje opravdu živě.
Na Thomannovi v recenzích někdo píše že by se nebál použít tyhle krabičky jako "záložní aparát" přímo do mixu. Noooo... Já bych až takhle optimistický nebyl (to by fakt druhá alternativa musela být "sbalím se a pojedu domů"), nicméně "na takové to domácí žvýkání" je to docela dobré řešení a za cenu více než slušnou. Kdyby mi někdo před lety řekl, jak levně se bude dát pořídit něco, co opravdu funguje, nevěřil bych.
Ještě dodatek: HB vyrábí těch krabiček více, mají napodobovat právě Fender, Vox, a pak ještě Marshall, Orange, Mesa - a snad ještě něco. Já si vybral z nabídky tyhle dvě, tyhle charaktery jsou mi tak nějak nejbližší. Docela by mě zajímalo, jak budou eventuálně spokojení "tvrdší" hráči s těmi dalšími verzemi.
Naposledy upravil(a) Pawlik dne 17.05.2025 13:24, celkem upraveno 1 x.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Děkuji za Re, jistě že chápu co je emulovaný výstup efektu do mixu. Já jenom zkoumám, jak to mají u Marshalla vymyšlené, protože novou řadu distortion zapojují majitelé do Fx, nebo do vstupů normál a hodně lidí ne, tak se dotazuji na předchozí modely.
Objednám si určitě něco z nové řady a jak jeden maník napsal v uživatelské recenzi, že Marshall právě zabil trh s klonovými pedály, další vyjmenovává značkové zkreslovače které má a končí konstatováním, že to předčí i jeho Guv´nor, tak jsem zvědavý. Pochopil jsem konečně, že IR už není nic pro mne, já už se v tom hrabat nebudu a když slyším zvuk jako v odkazu na video co jsem dal, tak se usmívám stejně, jako kytarista co to předvádí.
Mě zarazilo když recenzent píše, že efekt zařazuje nakonec, modulace dává před, chová se k nové řadě jako ke vstupu do ampu, ne jako ke zkreslovači, co vlastně je řada "distortion", zkreslovač nebo amp? Točí o tom videa, nejsem tedy až tak mimo, i výstupní impedance je snad vyšší, než u bězných efektů a tohle zjistím tak, že si to koupím, váhám který
Objednám si určitě něco z nové řady a jak jeden maník napsal v uživatelské recenzi, že Marshall právě zabil trh s klonovými pedály, další vyjmenovává značkové zkreslovače které má a končí konstatováním, že to předčí i jeho Guv´nor, tak jsem zvědavý. Pochopil jsem konečně, že IR už není nic pro mne, já už se v tom hrabat nebudu a když slyším zvuk jako v odkazu na video co jsem dal, tak se usmívám stejně, jako kytarista co to předvádí.
Mě zarazilo když recenzent píše, že efekt zařazuje nakonec, modulace dává před, chová se k nové řadě jako ke vstupu do ampu, ne jako ke zkreslovači, co vlastně je řada "distortion", zkreslovač nebo amp? Točí o tom videa, nejsem tedy až tak mimo, i výstupní impedance je snad vyšší, než u bězných efektů a tohle zjistím tak, že si to koupím, váhám který
výstupní impedance bežný efekt - ibanez tubescreamer 10kOhm, Marshall 1959 distortion 1 kOhm. Ale nevím k čemu má ta informace sloužit.
Jinak chápu správně, že chceš maršálskej zvuk, přímo do mixu a full analog?
Řešení, která se, imho jakžtakž uchytila
Rockman (teď v podobě mxr)
Tech 21 sansamp - třeba ve variantě fly rig.
Řešit to já, asi sáhnu po Gurus double decker z bazaru a Engl Cab loaderu (sice digi, ale žádné displeje/menu/apod)..
Jinak chápu správně, že chceš maršálskej zvuk, přímo do mixu a full analog?
Řešení, která se, imho jakžtakž uchytila
Rockman (teď v podobě mxr)
Tech 21 sansamp - třeba ve variantě fly rig.
Řešit to já, asi sáhnu po Gurus double decker z bazaru a Engl Cab loaderu (sice digi, ale žádné displeje/menu/apod)..
Naposledy upravil(a) José dne 17.05.2025 18:38, celkem upraveno 2 x.
Já bych zkusil některý z preampů Mooer. Pár á la Marshall tam je (2, 12, 14, 19). Simulace repro slušná, a vypínatelná. Čistý i zkreslený zvuk.
Nedalo mi to a včera večer jsem zkusil ty dva HB preampy přímo do malých near field monitorů, jak to bude znít (i když přímo k tomu asi určené nejsou). Impedančně to imho sedí, s úrovní je to teoreticky malinko horší (vstup monitorů klasický 0 dBu, výstup preampu klasický "instrument", takže -10 dBu, ale to se dá dohnat na výstupní hlasitosti).
Po chvilce nastavování (chtělo to co nejvíce "vytočit" voice, takže chvilka laborování s výše zmíněným poměrem Gain/ Voice) výsledek až překvapivě dobrý. "Živost a šťavnatost" zvuku nejenže výrazně převyšuje (ne) schopnosti Zoom G1On (bylo by koneckonců smutné, kdyby to bylo horší, než tahle "chemická limonáda"), ale řekl bych, že je to (alespoň pro mé uši) i o kousek lepší, než Vox Amplug - který používám už dlouho a právě proto, že zvukové vlastnosti dokážou přerazit i určitý nekomfort při nastavování a obsluze (je to fakt prcek, a pokud máte Amplug v lubu, tak je to ovládání fakt k vzteku).
Napadlo mě to až teď, při čtení vlákna. Vzpomněl jsem si totiž, že někde v recenzích na tyhle krabičky byla zmínka o tom, že "Voice" přidává i jakousi simulaci repra. V návodu o tom ovšem není ani slovo, HB těmito detaily šetří jako šafránem, jejich typický popis ovládacích prvků je "Voice - tímto prvkem ovládáte voice" - a přeber si to, jak chceš
Po chvilce nastavování (chtělo to co nejvíce "vytočit" voice, takže chvilka laborování s výše zmíněným poměrem Gain/ Voice) výsledek až překvapivě dobrý. "Živost a šťavnatost" zvuku nejenže výrazně převyšuje (ne) schopnosti Zoom G1On (bylo by koneckonců smutné, kdyby to bylo horší, než tahle "chemická limonáda"), ale řekl bych, že je to (alespoň pro mé uši) i o kousek lepší, než Vox Amplug - který používám už dlouho a právě proto, že zvukové vlastnosti dokážou přerazit i určitý nekomfort při nastavování a obsluze (je to fakt prcek, a pokud máte Amplug v lubu, tak je to ovládání fakt k vzteku).
Napadlo mě to až teď, při čtení vlákna. Vzpomněl jsem si totiž, že někde v recenzích na tyhle krabičky byla zmínka o tom, že "Voice" přidává i jakousi simulaci repra. V návodu o tom ovšem není ani slovo, HB těmito detaily šetří jako šafránem, jejich typický popis ovládacích prvků je "Voice - tímto prvkem ovládáte voice" - a přeber si to, jak chceš
Pokud se nepletu, tak tyhle HB jsou opajclé od SansAmp fy Tech21 NYC, což byla ve své době ve světě analogových simulací špička.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 19.05.2025 7:52, celkem upraveno 2 x.
Jen právě dali pryč to tlačítko se simulací boxu 
Resp. asi opajcli první sérii která to neměla
Resp. asi opajcli první sérii která to neměla
No tak ony všechny HB jsou asi "něco" pajcnuté... 
Nicméně pajcnuté dobře a se znalostí věci, pokud mohu posoudit podle toho, co jsem už měl možnost vyzkoušet. (Ono není nic horšího, než když někdo kopíruje, ovšem blbě a bez pochopení věci, jako třeba Sky paragliders, ale to sem nepatří...)
Docela by mě zajímal původ mého comba HB Tube5, hodně připomíná Laney Cub 8, ale to taky nemusí nic znamenat, Laney se taký poměrně úspěšně věnuje "reverznímu inženýrství".
V každém případě, za ty peníze je to (hlavně pro někoho jako já, kdo kytaru bere až jako další nástroj) docela dobrá alternativa "značkových" věcí. Mám od nich ještě reverb Deep Blue, dva ze tří "programů" (room a spring) má fakt hezký, třetí (shimmer) jsem nepochopil, ale možná pro někoho, kdo hraje ambient... Pak (omylem koupený) flanger Fast Lane, v určitém rozsahu nastavení celkem použitelný (mimo rozsah bych ten název přeložil jako "rychlé lejno"
), no a pár OD. Dealbreaker, klon Marshall Bluesbreaker a Dr D, nějaký Dumble sound, ty jsem tady už zmínil dříve,a oba mi opravdu"sedly ", nově Plexicon (ten mi sedí o něco míň, ale to je spíš tím, že Plexi zvuky obecně používám spíš výjimečně - ale aspoň jeden zvuk jsem z toho vytáhl poměrně libozvučný i pro mé uši). V plánu mám, při nějaké příští objednávce, vzít ještě Green tint (klon TS). Nejsem absolutní nadšenec TS, pokládám ho za v podstatě"jednozvukovou" krabičku, (podle mě s konkrétní kytarou a na konkrétním aparátu lze najít jednu kombinaci Gain/ Volume/ Tone, při které to "hraje", mimo tohle nastavení už to není nic moc) ale své kouzlo to má.
Nicméně pajcnuté dobře a se znalostí věci, pokud mohu posoudit podle toho, co jsem už měl možnost vyzkoušet. (Ono není nic horšího, než když někdo kopíruje, ovšem blbě a bez pochopení věci, jako třeba Sky paragliders, ale to sem nepatří...)
Docela by mě zajímal původ mého comba HB Tube5, hodně připomíná Laney Cub 8, ale to taky nemusí nic znamenat, Laney se taký poměrně úspěšně věnuje "reverznímu inženýrství".
V každém případě, za ty peníze je to (hlavně pro někoho jako já, kdo kytaru bere až jako další nástroj) docela dobrá alternativa "značkových" věcí. Mám od nich ještě reverb Deep Blue, dva ze tří "programů" (room a spring) má fakt hezký, třetí (shimmer) jsem nepochopil, ale možná pro někoho, kdo hraje ambient... Pak (omylem koupený) flanger Fast Lane, v určitém rozsahu nastavení celkem použitelný (mimo rozsah bych ten název přeložil jako "rychlé lejno"
Zdravím, tak stompbox Marshall JVM distortion pedal je doma. Rozmýšlel jsem se, zda vezmu model 1959, nebo JVM a vzal jsem JVM, protože na teleti jsou singly, mohlo by se to hodit mít bránu a také že hodí a jak! Netuším, zda nějaká „pevná“ základní brána je ve všech modelech, ale funguje perfektně. Tele na klíně, JVM zapnuté, použil jsem clean režim na kombu DSL5CR, otevřel volume a je skoro ticho. Když pedál JVM vypnu (má true bypass), přepnu to na zkreslený kanál DSL, to je rachot a musel bych vybudit fest lampáče v paneláku, abych docílil neskutečný zvuk, co leze z dist. JVM, to maršálské zvonění, tóny se neslévají a má to spodní moderní „dždž“, já víc nepotřebuji!
... jo a pěkně chytá alikvotní tóny i na singlech.
Když jsem kdysi přecházel z Rockmana X100 zase na lampu JCM900, musel jsem si zvykat a učit se zase hrát pravou rukou (to je podobné), ale výsledek stál za to, JVM se chová velice podobně jako lampa, žádný včelín, vrčí a ta "skleněná korunka" na tónu tam je!
Budu teď experimentovat s analogovými modulacemi, mixpultem atd., perfektní hračka
Nebudu se rozepisovat, přečtěte si recenze majitelů u Thomanna.
To co píšu, jsou moje pocity prvních pár hodin, co to mám doma.
Dám odkaz na dvě videa. První je kratší, gain na max a to druhé delší, porovnání dist. JVM a JCM800, to druhé umí české titulky. Stejně mám pocit, že to nemají v normál vstupu, co jsem to dal doma do clean režimu, připadá mně to lepší, ale kdo ví, jak mají nastavené korekce. Teď poslouchám, že to má ostré už v základu, ale na porovnání rozdílu distortionů JVM/JCM800 dobré.
https://www.youtube.com/shorts/_OqOmu33gms
https://www.youtube.com/watch?v=d9P6Th2HUgQ
Ještě „borec na konec“, kde už je jasné, jak modely Marshall distortion zapojit. Na hlavě JCM800 to dává do low a zkouší další aparáty a takhle to má hrát. Opět zapnout české titulky, kde zapojení krátce popisuje, protože spousta lidí to zapojuje do špatného vstupu, ale i tak jim to „nějak“ hraje, ale takhle to má šlapat správně. Zatím nejlepší video, na které jsem narazil, kde názorně popisuje co to umí.
https://www.youtube.com/watch?v=xONT3bq1mTk
Když jsem kdysi přecházel z Rockmana X100 zase na lampu JCM900, musel jsem si zvykat a učit se zase hrát pravou rukou (to je podobné), ale výsledek stál za to, JVM se chová velice podobně jako lampa, žádný včelín, vrčí a ta "skleněná korunka" na tónu tam je!
Budu teď experimentovat s analogovými modulacemi, mixpultem atd., perfektní hračka
Nebudu se rozepisovat, přečtěte si recenze majitelů u Thomanna.
To co píšu, jsou moje pocity prvních pár hodin, co to mám doma.
Dám odkaz na dvě videa. První je kratší, gain na max a to druhé delší, porovnání dist. JVM a JCM800, to druhé umí české titulky. Stejně mám pocit, že to nemají v normál vstupu, co jsem to dal doma do clean režimu, připadá mně to lepší, ale kdo ví, jak mají nastavené korekce. Teď poslouchám, že to má ostré už v základu, ale na porovnání rozdílu distortionů JVM/JCM800 dobré.
https://www.youtube.com/shorts/_OqOmu33gms
https://www.youtube.com/watch?v=d9P6Th2HUgQ
Ještě „borec na konec“, kde už je jasné, jak modely Marshall distortion zapojit. Na hlavě JCM800 to dává do low a zkouší další aparáty a takhle to má hrát. Opět zapnout české titulky, kde zapojení krátce popisuje, protože spousta lidí to zapojuje do špatného vstupu, ale i tak jim to „nějak“ hraje, ale takhle to má šlapat správně. Zatím nejlepší video, na které jsem narazil, kde názorně popisuje co to umí.
https://www.youtube.com/watch?v=xONT3bq1mTk
Zdravím, nějaký cab-sim s JVM Distortion pedálem přímo do mixu, mě nemine. Nebudu to rozebírat, něco mně nefunguje tak, jak jsem předpokládal, Hendrek má pravdu a já si to musel osahat.
Váhám, který vybrat.
1.Harley Benton MiniStomp Magnum DI, (cca500Kč), jednoduchý, levný, velice chválený.
2.HB MiniStomp MicroCAB (cca 1000Kč), váhám, ne proto že je o pětikilo dražší, to nehraje roli, ale protože má víc možnost a zda nezničili ověřené nastavení, co má Magnum, ale jistý si nejsem. Není náhodou určený k jinému využití?
3.Mooer Micro DI a ještě další stejné verze od "jiných výrobců". Je to stejné i vzhledově, jako základní Magnum, i ovládací prvky, jenom jiná značka výrobce, ale k věci. Zaráží mě, že i když je Mooer čínský výrobce, je trojnásobně dražší a je vzhledově a popisem naprosto stejný, stejné funkce jako HB Magnum, ale může to být zavádějící.
Měl jste někdo možnost porovnat Mooer Micro a HB Magnum? Rozdíl v ceně Mooer o cca 1000Kč mě nepoloží, ale málo platné, za to už je asi 20 Radegastů a to už stojí za dotaz
Tak jestli mohu požádat ještě o vyjádření k HB MiniStomp MicroCAB, co jste psali bylo obecné že Harley Benton, nevím který. Když to bude fungovat tak nevylučuji, že bych "přitlačil" za lepší, ale mám obavu, že ne.
Slyšíte rozdíl ve zvuku ve videu HB vs Mooer? Já ne. Někdo vtipně poznamenal pod videem, že HB má silnější led
. Pro mne stále varianta jako minimalistické řešení, s DSL5 nema JVM chybu.
Děkuji za případné Re!
https://www.youtube.com/watch?v=tyemRQEC5g8
Váhám, který vybrat.
1.Harley Benton MiniStomp Magnum DI, (cca500Kč), jednoduchý, levný, velice chválený.
2.HB MiniStomp MicroCAB (cca 1000Kč), váhám, ne proto že je o pětikilo dražší, to nehraje roli, ale protože má víc možnost a zda nezničili ověřené nastavení, co má Magnum, ale jistý si nejsem. Není náhodou určený k jinému využití?
3.Mooer Micro DI a ještě další stejné verze od "jiných výrobců". Je to stejné i vzhledově, jako základní Magnum, i ovládací prvky, jenom jiná značka výrobce, ale k věci. Zaráží mě, že i když je Mooer čínský výrobce, je trojnásobně dražší a je vzhledově a popisem naprosto stejný, stejné funkce jako HB Magnum, ale může to být zavádějící.
Měl jste někdo možnost porovnat Mooer Micro a HB Magnum? Rozdíl v ceně Mooer o cca 1000Kč mě nepoloží, ale málo platné, za to už je asi 20 Radegastů a to už stojí za dotaz
Tak jestli mohu požádat ještě o vyjádření k HB MiniStomp MicroCAB, co jste psali bylo obecné že Harley Benton, nevím který. Když to bude fungovat tak nevylučuji, že bych "přitlačil" za lepší, ale mám obavu, že ne.
Slyšíte rozdíl ve zvuku ve videu HB vs Mooer? Já ne. Někdo vtipně poznamenal pod videem, že HB má silnější led
Děkuji za případné Re!
Naposledy upravil(a) cid dne 17.08.2025 6:25, celkem upraveno 2 x.
Hele, na ten HB micro cab mám taky zálusk, zrovna dneska jsem bloudil po Thomann stránkách, nevypadá to špatně. Ta tisícovka mě nezabije, ale teď jsem se kapánek vydal, nějaké ty struny, dvě sady snímačů od pana Macha, čtyři krabičky na hraní... Tak za dva až čtyři týdny 
Pořídil jsem kompresor Yuer (obyč levný kompresor, na první zkoušení o zoubek šťavnatější než starší HB), používám vlastně jako kombinaci kompresoru a clean boosteru, modulační HB Hot Mod (není špatný, 11 "programů", co se mi extra líbí je U-vibe) a dva OD.
The Heat, spíš na zvuky s vyšší úrovní gainu, takže docela zajímavý "opravdu overdive", a True Grit, ten je přesně opačný, docela dobře funguje v režimu "plná saturace, ale ještě ne úplně crunch". Uvidíme. Jsem vlastně v režimu vyhledávání, nakonec se usadí, co v pedalboardu zůstane a co poletí.
Z krabiček, které jsem tady zmiňoval minule, už mám celkem jasno: Dealbreaker a Dr.D zůstanou, jsou oba skvělé. Naopak Plexicon je kandidátem na brzké vyřazení, Green tint by byl taky, kdyby neměl docela dobře znějící funkci Booster (něco jako clean boost, ale asi ne úplně frekvenčně lineární) - a u těch nových "se uvidí". Zatím se mi víc líbí True Grit.
Edit: Ještě k těm simulacím. Ona ta krabička má těch simulací 11, takže si říkám, že to možná bude jako ten Hot Mod. Pár zvuků vyloženě nic moc, pár docela dobrých - a jeden opravdu pecka. Snad se nepotvrdí Murphyho zákon "čím méně má přístroj funkcí, tím dokonaleji je splňuje ". Mimochodem, ten Mooer Di je vlastně to samé, co Tomsline Matchbox DI. Ten cabsim tam není žádný zázrak, ale taky ne průšvih, použít se to dá. Mi leží někde u kamarádů ve zkušebně, takže nemůžu hned vzít a okomentovat, používal jsem jej před lety v basovém pedalboardu a na funkci cabsim jsem se tudíž díval spíš jako na "pevně nastavený eq" a mi vlastně ten ekvalizér nahradil,a to doslova: když jsem začal používat ten cabsim, odstranil jsem z pb klasický eq, jelikož mi udělal přesně to, co jsem potřeboval.
Pořídil jsem kompresor Yuer (obyč levný kompresor, na první zkoušení o zoubek šťavnatější než starší HB), používám vlastně jako kombinaci kompresoru a clean boosteru, modulační HB Hot Mod (není špatný, 11 "programů", co se mi extra líbí je U-vibe) a dva OD.
The Heat, spíš na zvuky s vyšší úrovní gainu, takže docela zajímavý "opravdu overdive", a True Grit, ten je přesně opačný, docela dobře funguje v režimu "plná saturace, ale ještě ne úplně crunch". Uvidíme. Jsem vlastně v režimu vyhledávání, nakonec se usadí, co v pedalboardu zůstane a co poletí.
Z krabiček, které jsem tady zmiňoval minule, už mám celkem jasno: Dealbreaker a Dr.D zůstanou, jsou oba skvělé. Naopak Plexicon je kandidátem na brzké vyřazení, Green tint by byl taky, kdyby neměl docela dobře znějící funkci Booster (něco jako clean boost, ale asi ne úplně frekvenčně lineární) - a u těch nových "se uvidí". Zatím se mi víc líbí True Grit.
Edit: Ještě k těm simulacím. Ona ta krabička má těch simulací 11, takže si říkám, že to možná bude jako ten Hot Mod. Pár zvuků vyloženě nic moc, pár docela dobrých - a jeden opravdu pecka. Snad se nepotvrdí Murphyho zákon "čím méně má přístroj funkcí, tím dokonaleji je splňuje ". Mimochodem, ten Mooer Di je vlastně to samé, co Tomsline Matchbox DI. Ten cabsim tam není žádný zázrak, ale taky ne průšvih, použít se to dá. Mi leží někde u kamarádů ve zkušebně, takže nemůžu hned vzít a okomentovat, používal jsem jej před lety v basovém pedalboardu a na funkci cabsim jsem se tudíž díval spíš jako na "pevně nastavený eq" a mi vlastně ten ekvalizér nahradil,a to doslova: když jsem začal používat ten cabsim, odstranil jsem z pb klasický eq, jelikož mi udělal přesně to, co jsem potřeboval.
Proč ne raději nějaký DI se IR simulací repro?cid píše: 16.08.2025 19:52 Zdravím, nějaký cab-sim s JVM Distortion pedálem přímo do mixu, mě nemine. Nebudu to rozebírat, něco mně nefunguje tak, jak jsem předpokládal, Hendrek má pravdu a já si to musel osahat.
Váhám, který vybrat.
Měl jste někdo možnost porovnat Mooer Micro a HB Magnum? Rozdíl v ceně Mooer o cca 1000Kč mě nepoloží, ale málo platné, za to už je asi 20 Radegastů a to už stojí za dotaz![]()
Slyšíte rozdíl ve zvuku ve videu HB vs Mooer? Já ne. Někdo vtipně poznamenal pod videem, že HB má silnější led. Pro mne stále varianta jako minimalistické řešení, s DSL5 nema JVM chybu.
Děkuji za případné Re!
Doporučuju např. Sonicake IR z Ali, ale najdeš tam i jiné s cenou kolem pětikila.
Já těm IR´s (impulsům) na pódiu moc nefandím. Resp. mladým progresivcům to asi vyhovuje, uměji s tim a vědi co a jak. Ale když někdo řeší "Valvestate do linky" a další provizoria, opravdu si myslím, že ty IR´s krabky budou pro agrometalistu (bez urážky) matoucí a nepřehledné. Je to digitál. Ty analog boxy jsou jednoduché a blbuvzdorné. Mám asi 3, také JOYO, a na koncertu do PA by mě to neuráželo. V pátek na fesťáku jsem měl zase Audix zavěšenej na kabelu přes combo ...Fořt píše: 17.08.2025 11:28 Proč ne raději nějaký DI se IR simulací repro?
Doporučuju např. Sonicake IR z Ali, ale najdeš tam i jiné s cenou kolem pětikila.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Díky za uznání. Obdobu toho HB Magnum DI teď prodávám. Je to to stejné akorát od Rowinu.cid píše: 16.08.2025 19:52 Hendrek má pravdu a já si to musel osahat.
Váhám, který vybrat.
...
Kdyžtak se mrkni na zdejší tržiště nebo pošli SZ.
Na tom přece není žádná věda, pokud si nechce uploadovat cizí impulsy. Třeba ten Sonicake IR má jeden z těch "marshallských" (1960AV) velmi povedený. A ovládání jednoduché, výběr IR jen otočným přepínačem. Oproti pasivnímu DI je nevýhoda snad jen to, že to potřebuje napájení. Ale pokud je to zamýšleno jako simulace k OD, může být IR box přímo na PB a napájen ze společného zdroje. Řada IR boxů (jako ten Sonicake IR) má jako správný DI symetrický výstup na XLR.torst píše: 17.08.2025 13:00Já těm IR´s (impulsům) na pódiu moc nefandím. Resp. mladým progresivcům to asi vyhovuje, uměji s tim a vědi co a jak. Ale když někdo řeší "Valvestate do linky" a další provizoria, opravdu si myslím, že ty IR´s krabky budou pro agrometalistu (bez urážky) matoucí a nepřehledné. Je to digitál. Ty analog boxy jsou jednoduché a blbuvzdorné. Mám asi 3, také JOYO, a na koncertu do PA by mě to neuráželo. V pátek na fesťáku jsem měl zase Audix zavěšenej na kabelu přes combo ...Fořt píše: 17.08.2025 11:28 Proč ne raději nějaký DI se IR simulací repro?
Hendreku, děkuji za nabídku, nejsem rozhodnutý co. Je to už asi pátý „výrobce“, který si nechává dělat naprosto stejnou krabičku pod svojí značkou, ale proč ne?! Potvrzuje to, že je v pořádku..
Nebudu otravovat se svými neověřenými závěry, podívám se i na MicroCAB a i IR.simulace.
Pokusím se zjistit, proč je Mooer, stejný jako HB Magnum, třikrát dražší, kde se šetřilo? Že je to cenová politika, to mně nesedí, to už je moc velký rozdíl. Někdo si stěžoval že HB MikroCAB šumí, ale za ty peníze to někdo neřeší a to nevíme, jaké má kabely....
Dostat zvuk Marshall Distortion JVM do mixu, jako to hraje z DSL, kde v normál vstupu, (kam se zapojuje) nic nezkresluje, to by bylo ono, zbavit se další bedny, která se mně na dvoukolový hliníkový rudlík (stejný jako z aluminia
), nevejde. Pravda, mám i čtyřkolový. Nebude to jednoduché, jak jsem si představoval, ale zkreslení je základ a na Marshall Distortionu JVM a ostatních krabičkách stejné řady, se mně moc líbí, poznám to podle toho, že když jsem to slyšel poprvé, tam mně sepnula kontrolka „blaženost“ a doma se to potvrdilo. Nabyl jsem dojmu, že ze zkreslovače leze už hotový signál, asi jako z magnetofou, což byl omyl.
Fořte, nebo kdokoliv, co bys doporučil z IR cab-simulace v nabídce Thomanna? Sonicake nevede, pochopitelně v rozumné cenové relaci, 5000Kč je už moc.
Pawlik, koukni na video, kde je porovnání MicroCAB a HB Magnum, já se nemohu zbavit dojmu, že Magnum má sice jenom jednu simulaci, ale ta je lepší, než vše ostatní na HB Microcab, ten tón je plnější, ale možná možná by stačilo otočit potem color, nevím.
https://www.youtube.com/watch?v=VqrVd28N0M4
Nebudu otravovat se svými neověřenými závěry, podívám se i na MicroCAB a i IR.simulace.
Pokusím se zjistit, proč je Mooer, stejný jako HB Magnum, třikrát dražší, kde se šetřilo? Že je to cenová politika, to mně nesedí, to už je moc velký rozdíl. Někdo si stěžoval že HB MikroCAB šumí, ale za ty peníze to někdo neřeší a to nevíme, jaké má kabely....
Dostat zvuk Marshall Distortion JVM do mixu, jako to hraje z DSL, kde v normál vstupu, (kam se zapojuje) nic nezkresluje, to by bylo ono, zbavit se další bedny, která se mně na dvoukolový hliníkový rudlík (stejný jako z aluminia
Fořte, nebo kdokoliv, co bys doporučil z IR cab-simulace v nabídce Thomanna? Sonicake nevede, pochopitelně v rozumné cenové relaci, 5000Kč je už moc.
Pawlik, koukni na video, kde je porovnání MicroCAB a HB Magnum, já se nemohu zbavit dojmu, že Magnum má sice jenom jednu simulaci, ale ta je lepší, než vše ostatní na HB Microcab, ten tón je plnější, ale možná možná by stačilo otočit potem color, nevím.
https://www.youtube.com/watch?v=VqrVd28N0M4
Naposledy upravil(a) cid dne 18.08.2025 15:49, celkem upraveno 1 x.
S tím Mooer: já, když jsem kupoval ten svůj TomsLine Matchbox DI (a to už bude snad deset let, tehdy byly ceny těchhle drobností trochu výš, než dnes) platil jsem za něj cca 1100- 1200 Kč. To samé od Mooer stálo nějak kolem 2200. Tehdy jsem někde četl (už je to dávno a navíc už nepamatuju zdroj, takže bez záruky) že Mooer je nějaká jakože "značka" pro kterou některé věci navrhuje chlap, který se jmenuje Tamás (maďarská verze Tomáše) a nějaké věci si nechá dělat "bokem pro sebe" a prodává pod "svou značkou". Snad to bylo popsáno nějak podobně... S tím, že Mooer se "profiluje" jako dánský, kdežto onen Tamás je Maďar...
Ovšem jak říkám, informace bez záruky.
Ten Matchbox DI jsem používal, když jsem hrál s jednou sranda kapelou, akorát jsem se začal vracet k muzice, neměl jsem ještě žádný pořádný aparát a hrál jenom přes pedalboard do levné čínské aktivní bedny, která byla u nich ve zkušebně "navíc" (zbyla z páru, kde jedna "odešla" a oni pak koupili nový pár - a už tolik nešetřili
). Sestava Pb byla Boss LM-2B limiter, Bass eq a chorus (obojí Behr) a pak tenhle DI. A když jsem zapnul cabsim, začalo mi z toho lézt přesně to, co jsem potřeboval i bez použití eq...
Ovšem jak říkám, informace bez záruky.
Ten Matchbox DI jsem používal, když jsem hrál s jednou sranda kapelou, akorát jsem se začal vracet k muzice, neměl jsem ještě žádný pořádný aparát a hrál jenom přes pedalboard do levné čínské aktivní bedny, která byla u nich ve zkušebně "navíc" (zbyla z páru, kde jedna "odešla" a oni pak koupili nový pár - a už tolik nešetřili
Já ti bohužel nic doporučit nemohu, mám zkušenost pouze s tím Sonicake. Proč to musí být od Thomanna? Budeš muset platit poštovné, pokud neuděláš větší objednávku. Máš problém s Aliexpressem, že by ses tam musel registrovat?cid píše: 18.08.2025 15:21 Fořte, nebo kdokoliv, co bys doporučil z IR cab-simulace v nabídce Thomanna? Sonicake nevede, pochopitelně v rozumné cenové relaci, 5000Kč je už moc.
Nebo ber tento, z Kytar nebo Muzikeru:
https://kytary.cz/tc-electronic-impulse ... /HN253725/