Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
První odkaz opravdu nejde. Ale skladba bezva! To už je celkem kytarovka, i když pořád trochu sevřená v mantinelech toho Fruitu. Jakou používáš simulaci, preamp? Možná bych ubral snare. Jsem zvědav na další vývoj.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Díky. 
Hele, tu skladbu konstrukčně asi měnit nebudu, pokusím se zachovat co nejvyšší jednoduchost... už takhle to má přes 4 minuty a člověk bežně vydrží tak 3 minuty, když ho to baví, tak je to pro mě tak trochu zkouška.
Každopádně oslovil jsem zpěvačku z jinýho projektu, kterou baví věci podobný např. Paramore... dá se říct, že v tuhle chvíli už pracujem na otextování a následným melodickým zpracování. Uvidíme co z toho vzejde, sám jsem zvědav.
Co se týče simulace, tak kytara mi jede přes Helix Native a z něho používám vyloženě už mixready presety. Maximálně ty hlasitosti tam upravuju... Kdyby něco v popiskách u videa dole na YT mám vždycky napsaný co jsem použil za VSTčka.
Jestli máš FB, rád ti pošlu třeba aktuální verzi finalizace, ať to tady nezasírám zbytečně duplikátama.
EDIT: Tak to sem teda hodím, protože kdo ví, kdy se někdo ozve...
Trochu jsem si pohrál s mixem. Porovnával jsem to s "korporátní" hudbou co je na youtube a doladil jsem EQ. Hodil jsem si na YT testovací videjko s aktuální verzí toho songu, kde jsem zkoušel -12dB LUFS na -1dB True Peak... jestli se v tom vyznáte... tak kdyžtak je to k poslechu zde: https://www.youtube.com/watch?v=koAmGnf1ZcQ
Jsem otevřen kritice. Konstruktivní kritiku si beru k srdci. Dík
Hele, tu skladbu konstrukčně asi měnit nebudu, pokusím se zachovat co nejvyšší jednoduchost... už takhle to má přes 4 minuty a člověk bežně vydrží tak 3 minuty, když ho to baví, tak je to pro mě tak trochu zkouška.
Každopádně oslovil jsem zpěvačku z jinýho projektu, kterou baví věci podobný např. Paramore... dá se říct, že v tuhle chvíli už pracujem na otextování a následným melodickým zpracování. Uvidíme co z toho vzejde, sám jsem zvědav.
Co se týče simulace, tak kytara mi jede přes Helix Native a z něho používám vyloženě už mixready presety. Maximálně ty hlasitosti tam upravuju... Kdyby něco v popiskách u videa dole na YT mám vždycky napsaný co jsem použil za VSTčka.
Jestli máš FB, rád ti pošlu třeba aktuální verzi finalizace, ať to tady nezasírám zbytečně duplikátama.
EDIT: Tak to sem teda hodím, protože kdo ví, kdy se někdo ozve...
Trochu jsem si pohrál s mixem. Porovnával jsem to s "korporátní" hudbou co je na youtube a doladil jsem EQ. Hodil jsem si na YT testovací videjko s aktuální verzí toho songu, kde jsem zkoušel -12dB LUFS na -1dB True Peak... jestli se v tom vyznáte... tak kdyžtak je to k poslechu zde: https://www.youtube.com/watch?v=koAmGnf1ZcQ
Jsem otevřen kritice. Konstruktivní kritiku si beru k srdci. Dík
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych asi ubral bici kompletne, cinelu neni potreba tolik, kytary bych vytahl - treba ta lead hammer-on ke konci se uplne ztraci; a jsou tam takovy podivny frekvence chvilema, nevim jestli to je basa nebo kopak (jsem ted na pracovnim ntb, tak ti nereknu presne frekvenci
)
Taky bych se vykaslal na tech "striktnich" -12 LUFS. Ja se s tim sral posledni dva roky konstantne a ve vysledku akorat zjistujes, ze je to uplne jedno, dulezity je aby to jen furt nepeakovalo v limiteru a znelo ti to dobre, kdyz to bude o trochu vic nahlas, tak se s tim vsechny streaming platformy docela bez nasledku srovnaj
(na druhou stranu kdyz to je min, tak bych to resil - kdyz ti neco stahnou o par dB nevadi, ale kdyz tam aplikujou nejaky jejich limiter/kompresor nad kterym nemas uplne kontrolu... nechat proste ten -1db true peak pro jistotu a pak cus)
Ja co si ted pro sebe micham veci tak to konci docela konstantne kolem -8 lufs, a to limiter zabira treba jen na doby kde je kopak/snare, takze zase odebirat 4db abych splnil nejaky "standard"...
A jeste k nazvu:

Taky bych se vykaslal na tech "striktnich" -12 LUFS. Ja se s tim sral posledni dva roky konstantne a ve vysledku akorat zjistujes, ze je to uplne jedno, dulezity je aby to jen furt nepeakovalo v limiteru a znelo ti to dobre, kdyz to bude o trochu vic nahlas, tak se s tim vsechny streaming platformy docela bez nasledku srovnaj
Ja co si ted pro sebe micham veci tak to konci docela konstantne kolem -8 lufs, a to limiter zabira treba jen na doby kde je kopak/snare, takze zase odebirat 4db abych splnil nejaky "standard"...
A jeste k nazvu:

- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2bazdesh: to je docela nářez mít už samotný mix de-facto v -8 LUFS. To si představuju buď dost velkou práci s kompresorama na stopách nebo děsně tvrdou hradbu backing kytar kil po většinu skladby......tj de-facto bez větší dynamiky..... ale ono se to nedá zobecňovat, je to hodně o druhu muziky (tj. nerozpoutávám tady flame, jen jsem se pozastavil
).
P.
P.
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
bazdesh: tak jo... final v2... ubraný bicí, přidaný kytary... a ty frekvence o kterych jsi mluvil... nevsimnul jsem si tu ze by neco haprovalo... pak rekni konkretne kolik Hz jestli budes mit cas. díky 
pavlii: btw. LUFS mam v -8 a stejně mi to připadá potichu proti "korporátním" věcem např. na TIDALu, když tam vypnu normalizaci...
https://www.youtube.com/watch?v=-urJDjjZSkk
jinak pripravuju to zatim jen tak zhruba... za nejakej cas budou dodány zpěvy... tak to pak ještě postnu ve verzi s vokálem... (ted tam je jen moje přiblbý lálování přes VST modulátor) takže je možný že to pak ještě budu muset přenastavit... nebo asi určitě s něčím budu muset pohnout pak vůči vokálu... ale to tak za tejden nejdřív... možná dýl... než zpěvačka dodělá text a já ji budu moct nahrát kondenzátorem...
pavlii: btw. LUFS mam v -8 a stejně mi to připadá potichu proti "korporátním" věcem např. na TIDALu, když tam vypnu normalizaci...
https://www.youtube.com/watch?v=-urJDjjZSkk
jinak pripravuju to zatim jen tak zhruba... za nejakej cas budou dodány zpěvy... tak to pak ještě postnu ve verzi s vokálem... (ted tam je jen moje přiblbý lálování přes VST modulátor) takže je možný že to pak ještě budu muset přenastavit... nebo asi určitě s něčím budu muset pohnout pak vůči vokálu... ale to tak za tejden nejdřív... možná dýl... než zpěvačka dodělá text a já ji budu moct nahrát kondenzátorem...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hidden: no a kolik LUFS má ta korporátní věc, co ti přijde pocitově hlasitější?
P.
P.
Taky se přidám. Ve srovnání s místní úrovní je to sice lowdown agro, ale nás to baví ...
Jde o zkušebnové demo, zatim pracovní master bez zpěvu. Jen mě zajímá názor na úrovně, zvuk, mastering, a td.
https://soundcloud.com/torst2/the-title
Jde o zkušebnové demo, zatim pracovní master bez zpěvu. Jen mě zajímá názor na úrovně, zvuk, mastering, a td.
https://soundcloud.com/torst2/the-title
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
pavlii: nějak jsem nekoumal v jaky hladině se pohybujou věci na TIDALu, jen jsem uchem porovnával jejich natlačení do limitace...
torst: líbí se mi ten Lo-Fi popelnicovej zvuk... je to živý oproti třeba mejm VSTi skladbám
věřím, že se to dá ještě dost potunit (různý výřezy zvonivejch frekvencí, pohrát si s kompresorem na insertech, trochu ekvalizace atd.) ... tak mě napadá... nechtěl by ses podělit o stemy toho tracku ve wavu? rád bych zkusil nakroutit ten demo track jestli nejsi proti? klidně jen minutovou nebo i kratší pasáž... jde mi jen o to něco testnout 
torst: líbí se mi ten Lo-Fi popelnicovej zvuk... je to živý oproti třeba mejm VSTi skladbám
- bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
pavlii: ted koukam na svy posledni solo album s bicima a loudness penalty mi hazi treba -6db, coz znamena bud -6 nebo -8 lufs (https://bazdesh.bandcamp.com/track/5-4) a neprijde mi, ze by to bylo nejak extra prekompresovane... myslim si ze u ty my muziky to vysoky levely hazi kvuli te docela nahulene base; a to jsem se jeste v posledni dobe (post to zminene album) dost "donutil" pouzivat takove ty chujovinky jako sidechain basy a kopaku na spodcich a vic eq shapingu na vsem a stejne mi to vychazi dost ve vyssich cislech - az budu vecer u kompu neco prihodim
hiddenplate: tahle verze mi prijde cistejsi, i jako kdyby se ty stredobasy uklidnily; ja bych jeste furt ale lehce stahnul cinely
hiddenplate: tahle verze mi prijde cistejsi, i jako kdyby se ty stredobasy uklidnily; ja bych jeste furt ale lehce stahnul cinely
"nechtěl by ses podělit o stemy toho tracku ve wavu? rád bych zkusil nakroutit ten demo track jestli nejsi proti? klidně jen minutovou nebo i kratší pasáž... jde mi jen o to něco testnout
"
Rád, ale vůbec netuším co máš na mysli.
Rád, ale vůbec netuším co máš na mysli.
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
torst: ve wavech normálně exportnutej projekt s oddělenýma stopama např.
Kopak.wav
Virbl.wav
LevaKytara.wav
PravaKytara.wav
atd.
44kHz/16bit bohatě stačí... ať to nemá tolik megabajtů
a s vypnutymi efekty na master šavli
a hodit to třeba na uschovna.cz
Kopak.wav
Virbl.wav
LevaKytara.wav
PravaKytara.wav
atd.
44kHz/16bit bohatě stačí... ať to nemá tolik megabajtů
a s vypnutymi efekty na master šavli
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
bazdesh: tohle -> https://bazdesh.bandcamp.com/track/5-4 <- je zatraceně dobrý pro moje ucho co se melodiky týče...
co se zvuku týče asi bych kroutil jinak
ale nemám námitky... každej máme ten "svůj" zvuk 
Hidden. Jasný, snad zítra, teď kmitám. Jiný pohled, přístup uvítám !
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
torst: okay 
bazdesh: tak jo hajtku a overheady jsem ubral o 3dB... tak snad takhle v poho... https://youtu.be/VSsPg4HIhq0
bazdesh: tak jo hajtku a overheady jsem ubral o 3dB... tak snad takhle v poho... https://youtu.be/VSsPg4HIhq0
- bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
jo, to uz mi zacina sedet
ted pridas ty vokaly a zjistis ze to je cele uplne v k--de 
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
každopádně pro porovnání:
tady concept, kterej jsem na rychlo zbastlil defakto první verze: https://www.youtube.com/watch?v=QlmJEYIx8vM
a tady teda final V3 připravenej pro zpěv: https://www.youtube.com/watch?v=VSsPg4HIhq0
pokud by teda někoho zajímal rozdíl...
bazdesh: no až se tak stane tak můžeš počítat s tím, že se objevim zase tady
a budu vás prudit svýma nekonečnejma uploadama tracků s nápisem Final 
tady concept, kterej jsem na rychlo zbastlil defakto první verze: https://www.youtube.com/watch?v=QlmJEYIx8vM
a tady teda final V3 připravenej pro zpěv: https://www.youtube.com/watch?v=VSsPg4HIhq0
pokud by teda někoho zajímal rozdíl...
bazdesh: no až se tak stane tak můžeš počítat s tím, že se objevim zase tady
Hidden. To ze sa ti ostatne nahravky zdaju pocitovo hlasnejsie aj ked v skutocnosti nemusia byt, zalezi:
1. od vyberu zvuku a hrania jednotlivych tonov nastrojov v skladbe a v sposobe hrania na nastroj.
2. od mixaze.
vseobecne vsetky basove frekvencie vyplnaju viac priestoru v nahravke ako vyssie frekvencie. cim viac basovejsich zvukov tym je mix plnsi a objem jednotlivych nastrojov vacsi. ale potom moze byt aj bahnity, spinavy, menej konkretny a necitatelny. ulohou dobrej mixaze je ziskat plne, objemne a dostatocne konkretne basove spektrum nahravky. skus porovnavat svoju nahravku s ostatnymi z hladiska objemu a plnosti jednotlivych zvukov. ja v tvojej nahravke pocujem viac stredov a vyssich stredov. viac by som sa pohral zo zvukom gitar a snazil sa ich viac oddelit. taktiez by som sa pohral s tym velkym hallom na gitare. trosku frekvencne upravil. ziskaj vacsi objem jednotlivych nastrojov. bicie, basa, gitary a priblizis sa pocitu hlasitosti referencnych skladieb. Co sa tyka kompozicie tak by to chcelo viac zmien v skladbe v sposobe hrania aj v dynamike. je to take fadne momentalne.
1. od vyberu zvuku a hrania jednotlivych tonov nastrojov v skladbe a v sposobe hrania na nastroj.
2. od mixaze.
vseobecne vsetky basove frekvencie vyplnaju viac priestoru v nahravke ako vyssie frekvencie. cim viac basovejsich zvukov tym je mix plnsi a objem jednotlivych nastrojov vacsi. ale potom moze byt aj bahnity, spinavy, menej konkretny a necitatelny. ulohou dobrej mixaze je ziskat plne, objemne a dostatocne konkretne basove spektrum nahravky. skus porovnavat svoju nahravku s ostatnymi z hladiska objemu a plnosti jednotlivych zvukov. ja v tvojej nahravke pocujem viac stredov a vyssich stredov. viac by som sa pohral zo zvukom gitar a snazil sa ich viac oddelit. taktiez by som sa pohral s tym velkym hallom na gitare. trosku frekvencne upravil. ziskaj vacsi objem jednotlivych nastrojov. bicie, basa, gitary a priblizis sa pocitu hlasitosti referencnych skladieb. Co sa tyka kompozicie tak by to chcelo viac zmien v skladbe v sposobe hrania aj v dynamike. je to take fadne momentalne.
torst: ako skusobnove demo tak v pohode. pre solidnu nahravku este vela roboty.
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
tewerko: díky za upřesnění, na příští projekt to vezmu v potaz...
každopádně vím, že ten punk rock není kdovíjak speciální, ale mám to tak naschvál jako první pokus o kooperaci se zpěvačkou z jednoho cover bandu... tak jsem to nechtěl komplikovat a udělal jsem něco strukturálně jednoduchýho s jakoby "epickým" ambientním refrénem... resp. takovej pokus o melodii co by měla chytnout "běžnýho občana"
v podstatě jsem sázel na jednoduchost... pak se ještě ukáže jak to vyzní se zpěvem... takže až zpěvajdu nahraju kondenzátorem, mile rád to hodím sem na kritiku 
každopádně vím, že ten punk rock není kdovíjak speciální, ale mám to tak naschvál jako první pokus o kooperaci se zpěvačkou z jednoho cover bandu... tak jsem to nechtěl komplikovat a udělal jsem něco strukturálně jednoduchýho s jakoby "epickým" ambientním refrénem... resp. takovej pokus o melodii co by měla chytnout "běžnýho občana"