Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
torst

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od torst »

První odkaz opravdu nejde. Ale skladba bezva! To už je celkem kytarovka, i když pořád trochu sevřená v mantinelech toho Fruitu. Jakou používáš simulaci, preamp? Možná bych ubral snare. Jsem zvědav na další vývoj.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Díky. :D

Hele, tu skladbu konstrukčně asi měnit nebudu, pokusím se zachovat co nejvyšší jednoduchost... už takhle to má přes 4 minuty a člověk bežně vydrží tak 3 minuty, když ho to baví, tak je to pro mě tak trochu zkouška.

Každopádně oslovil jsem zpěvačku z jinýho projektu, kterou baví věci podobný např. Paramore... dá se říct, že v tuhle chvíli už pracujem na otextování a následným melodickým zpracování. Uvidíme co z toho vzejde, sám jsem zvědav.

Co se týče simulace, tak kytara mi jede přes Helix Native a z něho používám vyloženě už mixready presety. Maximálně ty hlasitosti tam upravuju... Kdyby něco v popiskách u videa dole na YT mám vždycky napsaný co jsem použil za VSTčka.

Jestli máš FB, rád ti pošlu třeba aktuální verzi finalizace, ať to tady nezasírám zbytečně duplikátama. :D

EDIT: Tak to sem teda hodím, protože kdo ví, kdy se někdo ozve...

Trochu jsem si pohrál s mixem. Porovnával jsem to s "korporátní" hudbou co je na youtube a doladil jsem EQ. Hodil jsem si na YT testovací videjko s aktuální verzí toho songu, kde jsem zkoušel -12dB LUFS na -1dB True Peak... jestli se v tom vyznáte... tak kdyžtak je to k poslechu zde: https://www.youtube.com/watch?v=koAmGnf1ZcQ

Jsem otevřen kritice. Konstruktivní kritiku si beru k srdci. Dík
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

Ja bych asi ubral bici kompletne, cinelu neni potreba tolik, kytary bych vytahl - treba ta lead hammer-on ke konci se uplne ztraci; a jsou tam takovy podivny frekvence chvilema, nevim jestli to je basa nebo kopak (jsem ted na pracovnim ntb, tak ti nereknu presne frekvenci :D)

Taky bych se vykaslal na tech "striktnich" -12 LUFS. Ja se s tim sral posledni dva roky konstantne a ve vysledku akorat zjistujes, ze je to uplne jedno, dulezity je aby to jen furt nepeakovalo v limiteru a znelo ti to dobre, kdyz to bude o trochu vic nahlas, tak se s tim vsechny streaming platformy docela bez nasledku srovnaj :D (na druhou stranu kdyz to je min, tak bych to resil - kdyz ti neco stahnou o par dB nevadi, ale kdyz tam aplikujou nejaky jejich limiter/kompresor nad kterym nemas uplne kontrolu... nechat proste ten -1db true peak pro jistotu a pak cus)
Ja co si ted pro sebe micham veci tak to konci docela konstantne kolem -8 lufs, a to limiter zabira treba jen na doby kde je kopak/snare, takze zase odebirat 4db abych splnil nejaky "standard"...

A jeste k nazvu:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2bazdesh: to je docela nářez mít už samotný mix de-facto v -8 LUFS. To si představuju buď dost velkou práci s kompresorama na stopách nebo děsně tvrdou hradbu backing kytar kil po většinu skladby......tj de-facto bez větší dynamiky..... ale ono se to nedá zobecňovat, je to hodně o druhu muziky (tj. nerozpoutávám tady flame, jen jsem se pozastavil ;-) ).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

bazdesh: tak jo... final v2... ubraný bicí, přidaný kytary... a ty frekvence o kterych jsi mluvil... nevsimnul jsem si tu ze by neco haprovalo... pak rekni konkretne kolik Hz jestli budes mit cas. díky :)

pavlii: btw. LUFS mam v -8 a stejně mi to připadá potichu proti "korporátním" věcem např. na TIDALu, když tam vypnu normalizaci...

https://www.youtube.com/watch?v=-urJDjjZSkk

jinak pripravuju to zatim jen tak zhruba... za nejakej cas budou dodány zpěvy... tak to pak ještě postnu ve verzi s vokálem... (ted tam je jen moje přiblbý lálování přes VST modulátor) takže je možný že to pak ještě budu muset přenastavit... nebo asi určitě s něčím budu muset pohnout pak vůči vokálu... ale to tak za tejden nejdřív... možná dýl... než zpěvačka dodělá text a já ji budu moct nahrát kondenzátorem...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hidden: no a kolik LUFS má ta korporátní věc, co ti přijde pocitově hlasitější?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
torst

Příspěvek od torst »

Taky se přidám. Ve srovnání s místní úrovní je to sice lowdown agro, ale nás to baví ...
Jde o zkušebnové demo, zatim pracovní master bez zpěvu. Jen mě zajímá názor na úrovně, zvuk, mastering, a td.
https://soundcloud.com/torst2/the-title
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

pavlii: nějak jsem nekoumal v jaky hladině se pohybujou věci na TIDALu, jen jsem uchem porovnával jejich natlačení do limitace...

torst: líbí se mi ten Lo-Fi popelnicovej zvuk... je to živý oproti třeba mejm VSTi skladbám :) věřím, že se to dá ještě dost potunit (různý výřezy zvonivejch frekvencí, pohrát si s kompresorem na insertech, trochu ekvalizace atd.) ... tak mě napadá... nechtěl by ses podělit o stemy toho tracku ve wavu? rád bych zkusil nakroutit ten demo track jestli nejsi proti? klidně jen minutovou nebo i kratší pasáž... jde mi jen o to něco testnout :D
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

pavlii: ted koukam na svy posledni solo album s bicima a loudness penalty mi hazi treba -6db, coz znamena bud -6 nebo -8 lufs (https://bazdesh.bandcamp.com/track/5-4) a neprijde mi, ze by to bylo nejak extra prekompresovane... myslim si ze u ty my muziky to vysoky levely hazi kvuli te docela nahulene base; a to jsem se jeste v posledni dobe (post to zminene album) dost "donutil" pouzivat takove ty chujovinky jako sidechain basy a kopaku na spodcich a vic eq shapingu na vsem a stejne mi to vychazi dost ve vyssich cislech - az budu vecer u kompu neco prihodim :D

hiddenplate: tahle verze mi prijde cistejsi, i jako kdyby se ty stredobasy uklidnily; ja bych jeste furt ale lehce stahnul cinely :D
torst

Příspěvek od torst »

"nechtěl by ses podělit o stemy toho tracku ve wavu? rád bych zkusil nakroutit ten demo track jestli nejsi proti? klidně jen minutovou nebo i kratší pasáž... jde mi jen o to něco testnout :D"
Rád, ale vůbec netuším co máš na mysli.
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

abys mu poslal vsechny stopy :D
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

torst: ve wavech normálně exportnutej projekt s oddělenýma stopama např.

Kopak.wav
Virbl.wav
LevaKytara.wav
PravaKytara.wav
atd.
44kHz/16bit bohatě stačí... ať to nemá tolik megabajtů :D
a s vypnutymi efekty na master šavli :) a hodit to třeba na uschovna.cz
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

bazdesh: tohle -> https://bazdesh.bandcamp.com/track/5-4 <- je zatraceně dobrý pro moje ucho co se melodiky týče... :D co se zvuku týče asi bych kroutil jinak :) ale nemám námitky... každej máme ten "svůj" zvuk :)
torst

Příspěvek od torst »

Hidden. Jasný, snad zítra, teď kmitám. Jiný pohled, přístup uvítám !
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

torst: okay :D

bazdesh: tak jo hajtku a overheady jsem ubral o 3dB... tak snad takhle v poho... https://youtu.be/VSsPg4HIhq0
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

jo, to uz mi zacina sedet :) ted pridas ty vokaly a zjistis ze to je cele uplne v k--de :D
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

každopádně pro porovnání:
tady concept, kterej jsem na rychlo zbastlil defakto první verze: https://www.youtube.com/watch?v=QlmJEYIx8vM

a tady teda final V3 připravenej pro zpěv: https://www.youtube.com/watch?v=VSsPg4HIhq0
pokud by teda někoho zajímal rozdíl...

bazdesh: no až se tak stane tak můžeš počítat s tím, že se objevim zase tady :D :D :D a budu vás prudit svýma nekonečnejma uploadama tracků s nápisem Final :D
Tewerko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tewerko »

Hidden. To ze sa ti ostatne nahravky zdaju pocitovo hlasnejsie aj ked v skutocnosti nemusia byt, zalezi:
1. od vyberu zvuku a hrania jednotlivych tonov nastrojov v skladbe a v sposobe hrania na nastroj.
2. od mixaze.

vseobecne vsetky basove frekvencie vyplnaju viac priestoru v nahravke ako vyssie frekvencie. cim viac basovejsich zvukov tym je mix plnsi a objem jednotlivych nastrojov vacsi. ale potom moze byt aj bahnity, spinavy, menej konkretny a necitatelny. ulohou dobrej mixaze je ziskat plne, objemne a dostatocne konkretne basove spektrum nahravky. skus porovnavat svoju nahravku s ostatnymi z hladiska objemu a plnosti jednotlivych zvukov. ja v tvojej nahravke pocujem viac stredov a vyssich stredov. viac by som sa pohral zo zvukom gitar a snazil sa ich viac oddelit. taktiez by som sa pohral s tym velkym hallom na gitare. trosku frekvencne upravil. ziskaj vacsi objem jednotlivych nastrojov. bicie, basa, gitary a priblizis sa pocitu hlasitosti referencnych skladieb. Co sa tyka kompozicie tak by to chcelo viac zmien v skladbe v sposobe hrania aj v dynamike. je to take fadne momentalne.
Tewerko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tewerko »

torst: ako skusobnove demo tak v pohode. pre solidnu nahravku este vela roboty.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

tewerko: díky za upřesnění, na příští projekt to vezmu v potaz...

každopádně vím, že ten punk rock není kdovíjak speciální, ale mám to tak naschvál jako první pokus o kooperaci se zpěvačkou z jednoho cover bandu... tak jsem to nechtěl komplikovat a udělal jsem něco strukturálně jednoduchýho s jakoby "epickým" ambientním refrénem... resp. takovej pokus o melodii co by měla chytnout "běžnýho občana" :D v podstatě jsem sázel na jednoduchost... pak se ještě ukáže jak to vyzní se zpěvem... takže až zpěvajdu nahraju kondenzátorem, mile rád to hodím sem na kritiku :)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“