Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
jastud

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od jastud »

souhlas s plackou. tohle neni spatna nabidka:https://hudebnibazar.cz/line6-hx-effect ... /ID298889/
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
cels

Příspěvek od cels »

Omlouvám se, asi jsme se blbě pochopili, jde mi hlavně o to abych mohl využít všech devět efektu na modulace. Takže jsem chtěl zkreslení, kompresory atd tahat z g1on. Vím že analogové krabičky by byly daleko lepší, ale momentálně nemám na takovou investici, vzhledem k tomu, že bych chtěl alespoň dvě zkreslovaci krabky, nejaky noise gate, nejaky ekvalizér... Helix by byl určitě fajn, ale deset tisíc je pro mě moc.
Placka

Příspěvek od Placka »

Tak v tom případě se jedno řešení nabízí za 800 Teda koupis G1on před aparát, g5 do smyčky uz máš. A pac tohle ovládat naživo je na palici, tak to budeš řídit midi pedálem, Treb behringer fcb 1010. Pokud je pro tebe 10k moc, tak žádná jiná levnější varianta s takovou efektovou kapacitou není
remisa

Příspěvek od remisa »

Když koupí G1on, tak to asi na palici bude. Když koupí G3X, který tu byl nedávno snad za stejnou cenu, tak to bude mít pohodlné a přehledné. Mě třeba kombinace G3X dopředu a G5xon do smyčky přijde jako zajímavá :)
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
torst

Příspěvek od torst »

souhla s Remisou. Jinak na ty předřazené efekty by se spíš hodila podobná starší věc:
https://hudebnibazar.cz/zoom-gfx-1/ID290704/
jednodušší obsluha a 4 zvuky stále k dispozici.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst

Příspěvek od torst »

https://hudebnibazar.cz/gerhat-wah-comp ... /ID300321/
tohle by se před apcem vyjímalo ještě lépe.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
remisa

Příspěvek od remisa »

Jakože tazatel má nějakou představu o efektech před aparátem a počítá s digitálem za rozumné peníze.
A ty mu sem hodíš tuhle hrůzu, z níž bych využil možná jeden efekt, pokud by mu zrovna sednul ... a za cenu bazarového G3Xn ... o ceně G3X ani nemluvě.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
torst

Příspěvek od torst »

"Takže jsem chtěl zkreslení, kompresory atd tahat z g1on. Vím že analogové krabičky by byly daleko lepší, ale momentálně nemám na takovou investici, vzhledem k tomu, že bych chtěl alespoň dvě zkreslovaci krabky, nejaky noise gate, nejaky ekvalizér... "
No je to na úvahu. Ten Gerhart neumí tolik jako Zoom, zase je vše ihned nastavitelné a analog. Cena je vyšší, to nepotěší. Vždy jsem propagoval ZOOM, tady jsem trochu na vážkách.
Ladap

Příspěvek od Ladap »

Mám jednu otázku. Může G1on nahradit DI box při použití s elektroakustickou kytarou? Nebo jakýkoliv kytarový efekt může nahradit DI box? Nevím jestli je to pro odpověď důležité, ale z akustiky do mixpultu používáme jen cca 3m kabel.
torst

Příspěvek od torst »

Nemůže. DI box je něco jiného. Převod nesymetrického na symetrický signál. Jack out máš 2 póly, z toho jedno je zároveň zem. Kdežto z DI vedou 2 rovnocenné póly signál a zem je samostatný 3. vodič. Píšu to jen přibližně, nejsem v tom kovanej, někdo to jistě doplní. Tím netvrdím, že el-ak. ze ZOOM G1on do mixu musí znít blbě, musí se to zkusit. Jde o zemní smyčky a brum, které ten DI box většinou umí potlačit pomocí Ground Lift.
Některé vyšší modely ten XLR out mívají.
Placka

Příspěvek od Placka »

Jen doplním i jack může vést symetrický signál, jen to musí být TRS, "stereo" jack. V takovém případě "stereo" jack vede mono symetrický signál. Takže i jackove vstupy/výstupy mohou být symetrické (napriklad behringer x32 rack má aux in/out v plné symetrice).
G1on ani jiné kytarové efekty nenahradí Di-box, jediná funkce di-boxu, kterou to jakžtakž může multiefekt nebo kytarový efekt nahradit je impedancni přizpůsobení. Kytarové efekty většinou počítají s velkou vstupní impedanci a většinou mají malou výstupní impedanci vhodnou k přímému připojení do mixpultu.
Další funkce jako převod na symetrický signál, galvanické oddělení, signalovy pad atd. kytarový multiefekt/krabička nenahradí
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Ladap

Příspěvek od Ladap »

Díky za odpovědi. Sice jsem z toho pochopil jen to že nemůže, ale to mi úplně stačí, o to mi šlo.
Ještě mám jednu otázku. Jak se prakticky projeví použití DI boxu. Co konkrétně mi to ve zvuku přinese?
JirkaT

Příspěvek od JirkaT »

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

torst píše: 20.06.2021 14:53 Nemůže.
Tak a já hodím slovo do pranice a říkám, že může.
Jde právě o to impedanční přizpůsobení, ne o symetrický signál, ten u 3m kvalitního stíněného kabelu není zcela nezbytný. Neříkám, že je to 100% jako DI box, ale 100% to může posloužit stejně. Takže to s klidným srdcem můžeš vyzkoušet. Docela si troufnu tvrdit, že bys možná ani uchem slyšitelný rozdíl nepoznal (po normalizaci na stejnou úroveň hlasitosti - nesymetrický signál bude o 6dB slabší). Vycházím z osobní zkušenosti, kdy jsem porovnával nahrávaný signál přes špičkový DI box Radial se signálem braným napřímo do linky krátkým nástrojovým (nesymetrickým) kabelem. Absolutně žádný rozdíl (v nahrávce z odkazu automatika v DAW přepíná po každém jednom taktu mezi kanály).
Howgh.
https://soundcloud.com/michal-moric/test-radial-jdi
José

Příspěvek od José »

Ja jen doplnim, zrovna u tohohle zoomu bacha na snahu doplneni signalove cesty o symetricky kabel, pac G1On na sdruzenem vystupnim konektoru ma stereo vystup (kvuli sluchatkam), ktery do symetrickeho vstupu vetsinou nefunguje vubec dobre. Bohuzel se na oba typy signalu pouzivaji casto stejne TRS (“stereo” jack) konektory. Symetrika (tri vodice) v podstate vyuziva jednu zilu na humbucking efekt. Kdyz se do toho posle stereo vetsinou se vyrusi i chteny signal.
Takze kratky monojack a klidne bych to zkusil.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Taky dám malé doplnění. Jsou i mixy s vysokoimpedančním, čili Hi-Z, vstupem. Tak pokud mix tento vstup má tak kytaru rovnou připojit do tohoto vstupu. Ale ne všechny mixy tento vstup mají.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

U toho HiZ vstupu mixu pozor na delku kabelu. Ty nizkoimpedanci symetricke vstupy maji svuj vyznam. U 3-5m kabelu je to jedno, u 30m uz ne. (odolnost proti ruseni, vliv parazitni kapacity kabelu atd).
Hraju výhradně na šrot.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Ladap píše: 20.06.2021 13:58 ..... Nevím jestli je to pro odpověď důležité, ale z akustiky do mixpultu používáme jen cca 3m kabel.
Právě, že Ladap uvádí 3 metry tak proto jsem ten Hi-Z vstup na mixu uvedl.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

souhlas s výšenapsanými. Já taky na DI boxu nebazíruji, mám ho spíš jako zálohu, zvukaři si většinou potrpí na XLR a to DI box nabízí. Jediný případ kdy je opravdu nenahraditelný a ocenil jsem ho - potřeboval jsem signál z krabiček rozdělit to dvou comb. "Y" kabel, 2 výstupy z chorusu - všechno špatně, obrovský brum. DI Behringer má ten switch Ground lift, který nějak tu zemní smyčku odruší a brum zmizí. Tohle je zásadní plus DI boxu.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“