Pěkně jste to vysvětlili. Takže v mým konkrétním případu (mixák na podiu samozvučící se kapely) můžu DI box nahradit Zoomem. Ale možná ho můžu nahradit jakoukoliv kytarovou krabičkou - třeba pedálovou ladičkou, clean boostem, ekvalizerem... Nebo ne?
Proč kupovat DI box, když místo něj může mít kytarista před sebou ladičku? ( třeba Boss TU-3 )
Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zoom G1on a G1Xon
Ta kytara ma aktivni elektroniku nebo jen pasivni piezo snimac ?
Pokud aktivni, tak je to celkem jedno, nejspis by to slo pichnout rovnou do line in na mixu. Krabicka (ladicka atd) tomu urcite neuskodi, spis naopak. Pokud je vystup z kytary pasivni (zadna 9V baterka v nastroji), tak to chce co nejkratsi kabel a hned to osetrit nejakym vysokoimpedancnim vstupem - opet aspon kytarova krabicka, ale ten Zoom mi prijde lepsi, muzu si pridat trochu komprese, EQ, reverb,.... Taky ho na el-ak takhle obcas pouzivam.
Pokud aktivni, tak je to celkem jedno, nejspis by to slo pichnout rovnou do line in na mixu. Krabicka (ladicka atd) tomu urcite neuskodi, spis naopak. Pokud je vystup z kytary pasivni (zadna 9V baterka v nastroji), tak to chce co nejkratsi kabel a hned to osetrit nejakym vysokoimpedancnim vstupem - opet aspon kytarova krabicka, ale ten Zoom mi prijde lepsi, muzu si pridat trochu komprese, EQ, reverb,.... Taky ho na el-ak takhle obcas pouzivam.
Hraju výhradně na šrot.
Kytara má aktivní elektroniku. Takže tím problém s impedancí odpadá?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
No je otazka jak je udelany vystup te elektroniky. Vyzkousel bych to, jestli to bude hrat primo do mixu stejne jako pres nejakou kytarovou krabicku s (dobrym) bufferem, tak bych to dal neresil a klidne jel rovnou do mixu.
Hraju výhradně na šrot.