Děkuji za vyřešení aspoň tak. Mě stačilo, že zaznělo ze strany moderátorů, že o off-topic šlo.
Až teď vlastně koukám, co byla prvotní roznětka. Všiměte si, prosím, že vše bylo ok, a probíhala diskuse o kytarách, a o krocích výrobců ohledně snižování jejich dopadu po příspěvek Hyenika. Načež na něj reagoval starypard. Na něj však Hyenik ani nikdo další už nereagoval. V podstatě byl ignorován. Proto napsal další, již o dost vzteklejší příspěvek, kterým si chtěl zřejmě vynutit pozornost, což se mu podařilo. Na to se chytil váš místní troll. Následně jsem je důrazně požádal přes SZ, aby příspěvky smazali a zachovali věcnou diskusi. To trollovi udělalo červeno před očima a už to jelo. Tím neomlouvám, z pohledu komunikačního útlocitu, sou nepříčetnost. Vtip je v tom, že normálně bychom si třeba dali do držky a byl by klid. V tomhle virtuálním světě to tak prostě nejde.
https://www.stream.cz/porady/semestr
To, že se někdo takový objeví, jsem opravdu čekal, proto jsem se snažil tomu uzpůsobit úvodní příspěvek. Ten pomůže odradit některé nejisté jedince, ale systematické prudily zřejmě ne. Dále už vývoj byl jasný. Jako u všech témat, která ač to podá člověk jakkoliv, nutí člověka se vůči tomu nějak vyhranit, protože celá ochrana přírody začíná a končí u každého z nás, u našich talířů a nákupních košů. Jedni se to snaží reflektovat, jiní nikoliv ale též z psychologického hlediska potřebují zachovat obě kognice... postoj vs. jednání. Akorát nemění jednání na základě nových informací. Ale vyhraňují svůj postoj, který jim umožní nedělat nic (často jsou i na statu Quo existenčně závislí).
starypard píše:Poznámka dřevaře ... Je potřebí počkat a třeba se to někdy nějak porovná a zmátoří. Teď je to takhle.
Svádějí vinu na vše jiné, než jen na svůj díl viny. Vypichují škodlivější oblasti, aby si sami obhájili, že jejich činnost není tak škodlivá.
Až se v tomto stylu budou vyjadřovat lesáci, jako generálové armád, začne se něco měnit.
"Strávil jsem 33 let a 4 měsíce v aktivní vojenské službě a během té doby jsem nejvíce času trávil jako vysoce postavený ranař pro velký byznys, Wall Street a bankéře. Jednoduše řečeno, byl jsem bandita, gangster kapitalismu. Pomáhal jsem udělat Mexiko a zejména Tampico bezpečné pro americké ropné zájmy v roce 1914. Pomohl jsem učinit z Haiti a Kuby decentní místo pro chlapce z National City Bank, aby tam vybírali výnosy. Pomáhal jsem znásilnit půl tuctu republik ve Střední Americe ve prospěch Wall Streetu. Pomáhal jsem očistit Nikaraguu pro International Banking House of Brown Brothers v letech 1902-1912. Přinesl jsem světlo do Dominikánské republiky pro zájmy amerického cukrovarnictví v roce 1916. Pomohl jsem učinit Honduras správným místem pro americké ovocnářské společnosti v roce 1903. V Číně jsem roku 1927 pomohl vyšlapat cestu Standard Oilu, který do ní expandoval nikým neobtěžován. Když se na to podívám zpětným pohledem, býval bych mohl Al Caponemu dát pár rad. On řádil přinejlepším ve třech okresech. Já na třech kontinentech."
https://cs.wikipedia.org/wiki/Smedley_Butler