Homemade kytara
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Homemade kytara
Běda, jestli se to začne rozmazávat v threadu "Nejhnusnější...."

Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Poslóchej Kocóre, vy jste mi taky asi povedená familie, což? Jaký otec, takový syn. Jinak zpracování paráda, ale ten tvar se mi moc nelíbí.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
pokial teda vynecham, ze hentake gitary pokladam za ohavne vsetky kolko ich je, tak musim dodat, ze na halapartnu sa hentak umiestneny stoptail absolutne nehodi.
-
Teorge
Z jakého důvodu se tomu říká halapartna?
Halapartna má bodec, ostří a hák.
-
woro90-1
Protože WoWkaři nemívají valné znalosti o zbraních, zvlášť o dřevcových, a každý aspoň jednou slyšel že něco jako halapartna existuje 
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Jo, přesně tak bych to řekl takyworo90-1 píše:Protože WoWkaři nemívají valné znalosti o zbraních, zvlášť o dřevcových, a každý aspoň jednou slyšel že něco jako halapartna existuje
-
TheKub4s
Brý večer ve spolek
Měl bych dotaz ohledně menší úpravy kytary, jedná se především o přestříkání.
Mám doma AXL Headliner a napadla mě menší úprava. Nejspíše mi budete doporučovat ať si radši pořídím lepší kytaru ale mám k ní menší citové pouto
mno přejdeme k věci.
1.) U svého Headlinera bych chtěl vyměnit kobylkový a krkový single snímač za Humbucker velikosti singlu, nejspíše nějaký levnější.
2.) Chtěl bych si poupravit trochu design kytary, přestříkat Pickguard na černo, a na tělo vystříkat přes šablonu nápis Metallica nebo Led Zeppelin ještě se rozhodnu. Nechci si kytaru polepovat samolepkami protože mi to přijde takové divné a když vidím ten hnus když si někdo polepí kytaru skejťáckýma samolepkama je mi na blití
proto bych si chtěl přestříkat trochu barvu. Přikládám obrázek jak si přestavuju design (děláno ve photoshopu) http://thekub4s.rajce.idnes.cz/Desktop# ... uprava.jpg
A teď můj dotaz
Jaký sprej mám použít k nastříkání pickguardu a loga? Musím nějaký speciální? A kde takové spreje seženu, kolik stojí, jestli mám sundat z pickguardu všechnu elektroniku nebo jen zakrýt snímače atd... ocením jakoukoliv informaci
Těším se na vaše odpovědi
Měl bych dotaz ohledně menší úpravy kytary, jedná se především o přestříkání.
Mám doma AXL Headliner a napadla mě menší úprava. Nejspíše mi budete doporučovat ať si radši pořídím lepší kytaru ale mám k ní menší citové pouto
1.) U svého Headlinera bych chtěl vyměnit kobylkový a krkový single snímač za Humbucker velikosti singlu, nejspíše nějaký levnější.
2.) Chtěl bych si poupravit trochu design kytary, přestříkat Pickguard na černo, a na tělo vystříkat přes šablonu nápis Metallica nebo Led Zeppelin ještě se rozhodnu. Nechci si kytaru polepovat samolepkami protože mi to přijde takové divné a když vidím ten hnus když si někdo polepí kytaru skejťáckýma samolepkama je mi na blití
A teď můj dotaz
Jaký sprej mám použít k nastříkání pickguardu a loga? Musím nějaký speciální? A kde takové spreje seženu, kolik stojí, jestli mám sundat z pickguardu všechnu elektroniku nebo jen zakrýt snímače atd... ocením jakoukoliv informaci
Těším se na vaše odpovědi
-
dfleischer
Jo taky nesnášim skejtácký samolepky namr**** na kytaře
nicméně to logo bych řešil právě samolepkou. (vzhledem k tomu že bys musel nějak dostat dolu ten průhledný lak,nějak nastříkat logo,nějak to zase zastříkat bezbarvym,...). Je to samolepicí folie (maj to myslim v papírnictvích?) a pokud jsi alespoň trochu šikovnej nikdo ani nepozná že je to samolepa (doporučuji "vyřezat" to nožem na koberce) anebo si to prostě nechat do tý folie vyříznout (snad v každym městě nad 10000 obyv. je na to krám-tam jak se kopírujou/tisknou dokumenty,...) dělají to na počkání,mají různé barvy (černou,bílou,modrou,lesklou,matnou,...na co si vzpomeneš) fólie je tenká a vydrží. A lepší za 2 roky strhnout nálepku která se ti tam kdysi líbila něž řešit komplet přelakování
(což je čistě tvoje věc,nám je h. do toho co se ti líbí,ale znáš to - jednou se ti něco to líbí,za pár let už ne...
) jednou jsem si takhle právě udělal pruh na kytaře (něco jako na Hetfieldovo Iron Cross LP) a vypadalo to fakt dobře
a jak sem byl rád když jsem to po roce a půl mohl sloupnout protože se mi to nějak přestalo líbit...jo a taky jsem si udělal takle samolepu na zadní sklo auta (silueta kytary,cca 15 x 4 cm) a i přes naše kyselé deště a mrazy drží dodnes 
EDIT: jo a na pickguard tu folii samozřejmě taky,lak by nevydržel ani měsíc
EDIT: jo a na pickguard tu folii samozřejmě taky,lak by nevydržel ani měsíc
Naposledy upravil(a) dfleischer dne 25.10.2011 14:01, celkem upraveno 1 x.
Souhlas. Nic nestříkej, časem bys litoval, nebo by litoval následující majitel. Stejně tak pickguard. Ještě jsem neviděl, že by to dopadlo dobře.
Snímače kup nějaké dualrail, třeba RM distortion rail a VV ke krku.
Příště do tématu Váš tuning. Takvýchhle případů už tam pár je.
Snímače kup nějaké dualrail, třeba RM distortion rail a VV ke krku.
Příště do tématu Váš tuning. Takvýchhle případů už tam pár je.
Tak jsem provedl generálku a vypadá to, že to bude O.K. Další fotky ze stavby zde http://jarred.rajce.idnes.cz/Stavba_pokracovani/ Teď už jen dodělat kryty, rámečky snímačů, doladit povrch a ty fleky, co jsem tam udělal při generálce
, stříknout nápis, namořit a láknout. Zkusil jsem narychlo něco nahrát, viz hrani-na-kytaru-tabulatury/zhodnotte-na ... ml#p480087
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Vypadá famózně, hraje dle mého vkusu taky (nemám najetý zvuk PRS).
Zůstane v přírodním, jako "Richka"?
Zůstane v přírodním, jako "Richka"?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Ne, chci namořit top a hlavu na modro. Z toho moření mám trochu strach, takže mu bude předcházet dlouhý testing, aby to nebylo flekatý.
EDIT: Zvukově to asi nebude mít s P.R.S.kem mnoho společnýho. Jiný dříví, jiný snímače, jiná konstrukce, ale nemůžu to posoudit, protože pravý P.R.Sko jsem v ruce nikdy nedržel.
EDIT 2: Použitý materiál a hardware, kdyby to někoho zajímalo:
Hlava - javor + javor dýha, mechaniky (zatím než našetřím na zamykací Gotoh) olejové noname od Sivčáka.
Nultý pražec - mnou vyrobený z hovězí kosti pokus o buzz feiten
Krk - 3 pruhy javoru proložené 2 pruhy mahagonu, hmatník eben - Inlays - perleťový ptáci, pražce SNT pražcový drát šírka 2,80mm , výška ( bez nožičky) 1,4mm, tvrdost 18% nikl-stříbro, výztuha - dvoucestná -matice u lože krku.
Tělo - top javor, spodek olše
Snímače - DiMarzio D-sonic (bridge), DiMarzio Air Norton (neck), Graphtec Ghost piezo saddles
Tremolo - základna a sustainblock NOOKA made (ještě jednou díky Radku)
Elektronika - potenciometry Gotoh (mag. volume a piezo volume, Ghost piezo preamp + příslušenství, přepínače Gotoh a Ghost
EDIT: Zvukově to asi nebude mít s P.R.S.kem mnoho společnýho. Jiný dříví, jiný snímače, jiná konstrukce, ale nemůžu to posoudit, protože pravý P.R.Sko jsem v ruce nikdy nedržel.
EDIT 2: Použitý materiál a hardware, kdyby to někoho zajímalo:
Hlava - javor + javor dýha, mechaniky (zatím než našetřím na zamykací Gotoh) olejové noname od Sivčáka.
Nultý pražec - mnou vyrobený z hovězí kosti pokus o buzz feiten
Krk - 3 pruhy javoru proložené 2 pruhy mahagonu, hmatník eben - Inlays - perleťový ptáci, pražce SNT pražcový drát šírka 2,80mm , výška ( bez nožičky) 1,4mm, tvrdost 18% nikl-stříbro, výztuha - dvoucestná -matice u lože krku.
Tělo - top javor, spodek olše
Snímače - DiMarzio D-sonic (bridge), DiMarzio Air Norton (neck), Graphtec Ghost piezo saddles
Tremolo - základna a sustainblock NOOKA made (ještě jednou díky Radku)
Elektronika - potenciometry Gotoh (mag. volume a piezo volume, Ghost piezo preamp + příslušenství, přepínače Gotoh a Ghost
pekná gitarka, páči sa mi spracovanie 
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Laik se diví a takzvaný "Odborník" žasne. Senzační výsledek, máš můj respekt
A i foto story k postupu práce musím pochválit.
A ta zvuková ukázka je přesvědčivá.
čau kcr
A i foto story k postupu práce musím pochválit.
A ta zvuková ukázka je přesvědčivá.
čau kcr
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
J.J.
Hluboce smekám. A závidím. Protože jsem manuálně naprosto levej. Mým snem je být v příštím životě kytarářem.
Hluboce smekám. A závidím. Protože jsem manuálně naprosto levej. Mým snem je být v příštím životě kytarářem.
Díky kjuci za pochvaly, zatím jsem spokojenej, hlavně abych to ještě na závěr nedomrvil tím mořením a lakem. Už se těším až to bude hotový a budu se moct začít nějak sžívat s tou strunou navíc. Při tý zkoušce se mi to moc nedařilo 
Bože, jak všichni dokážete přesně nařezat hmatníky???
Máte na to nějaký přípravky?
Máte na to nějaký přípravky?
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Jsou různé metody, já zatím řežu ručně s japonskou pilkou Handiwork v samodomo přípravku (ta pilka na obrázku se po 1 mm hloubky zadrhávala):

Podrobněji o tom zde:
nastroje-f71/technicka-priprava-vyroby-t24070.html
Za slušnou hromádku dolarů je např.

http://www.stewmac.com/shop/Tools/Speci ... ystem.html
Další možnost je i s použitím Dremelu, nebo malé okružní pily.
-kcr-
Podrobněji o tom zde:
nastroje-f71/technicka-priprava-vyroby-t24070.html
Za slušnou hromádku dolarů je např.

http://www.stewmac.com/shop/Tools/Speci ... ystem.html
Další možnost je i s použitím Dremelu, nebo malé okružní pily.
-kcr-
Prosím vás, polovina menzury se měří od středu nulťáku do středu 12. pražce? Nebo nemusím řešit ty desetiny milimetrů a dokompenzuju to potom pak kamena na kobylce?
Což teda vede k ještě jedné otázce. Kde je vlastně nultý bod na kobylce? Od nulťáku na krku kaam na kobylce je menzura?
Což teda vede k ještě jedné otázce. Kde je vlastně nultý bod na kobylce? Od nulťáku na krku kaam na kobylce je menzura?
Šikovný Kocour na to má dvě dokonalá schémátka:
http://www.yitars.de/stegplatzierung.html
Kameny jsou vždy o kousek za ideální menzurou.
http://www.yitars.de/stegplatzierung.html
Kameny jsou vždy o kousek za ideální menzurou.