Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Homemade kytara

Příspěvek od kocour »

Běda, jestli se to začne rozmazávat v threadu "Nejhnusnější...."
:evil: :mrgreen: :roll:
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Poslóchej Kocóre, vy jste mi taky asi povedená familie, což? Jaký otec, takový syn. Jinak zpracování paráda, ale ten tvar se mi moc nelíbí.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
potkanX

Příspěvek od potkanX »

pokial teda vynecham, ze hentake gitary pokladam za ohavne vsetky kolko ich je, tak musim dodat, ze na halapartnu sa hentak umiestneny stoptail absolutne nehodi.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Z jakého důvodu se tomu říká halapartna? :-) Halapartna má bodec, ostří a hák.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Protože WoWkaři nemívají valné znalosti o zbraních, zvlášť o dřevcových, a každý aspoň jednou slyšel že něco jako halapartna existuje :wink:
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

woro90-1 píše:Protože WoWkaři nemívají valné znalosti o zbraních, zvlášť o dřevcových, a každý aspoň jednou slyšel že něco jako halapartna existuje :wink:
Jo, přesně tak bych to řekl taky :D
TheKub4s

Příspěvek od TheKub4s »

Brý večer ve spolek
Měl bych dotaz ohledně menší úpravy kytary, jedná se především o přestříkání.
Mám doma AXL Headliner a napadla mě menší úprava. Nejspíše mi budete doporučovat ať si radši pořídím lepší kytaru ale mám k ní menší citové pouto :D mno přejdeme k věci.
1.) U svého Headlinera bych chtěl vyměnit kobylkový a krkový single snímač za Humbucker velikosti singlu, nejspíše nějaký levnější.
2.) Chtěl bych si poupravit trochu design kytary, přestříkat Pickguard na černo, a na tělo vystříkat přes šablonu nápis Metallica nebo Led Zeppelin ještě se rozhodnu. Nechci si kytaru polepovat samolepkami protože mi to přijde takové divné a když vidím ten hnus když si někdo polepí kytaru skejťáckýma samolepkama je mi na blití :D proto bych si chtěl přestříkat trochu barvu. Přikládám obrázek jak si přestavuju design (děláno ve photoshopu) http://thekub4s.rajce.idnes.cz/Desktop# ... uprava.jpg

A teď můj dotaz
Jaký sprej mám použít k nastříkání pickguardu a loga? Musím nějaký speciální? A kde takové spreje seženu, kolik stojí, jestli mám sundat z pickguardu všechnu elektroniku nebo jen zakrýt snímače atd... ocením jakoukoliv informaci ;)
Těším se na vaše odpovědi :)
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

Jo taky nesnášim skejtácký samolepky namr**** na kytaře :lol: nicméně to logo bych řešil právě samolepkou. (vzhledem k tomu že bys musel nějak dostat dolu ten průhledný lak,nějak nastříkat logo,nějak to zase zastříkat bezbarvym,...). Je to samolepicí folie (maj to myslim v papírnictvích?) a pokud jsi alespoň trochu šikovnej nikdo ani nepozná že je to samolepa (doporučuji "vyřezat" to nožem na koberce) anebo si to prostě nechat do tý folie vyříznout (snad v každym městě nad 10000 obyv. je na to krám-tam jak se kopírujou/tisknou dokumenty,...) dělají to na počkání,mají různé barvy (černou,bílou,modrou,lesklou,matnou,...na co si vzpomeneš) fólie je tenká a vydrží. A lepší za 2 roky strhnout nálepku která se ti tam kdysi líbila něž řešit komplet přelakování :lol: (což je čistě tvoje věc,nám je h. do toho co se ti líbí,ale znáš to - jednou se ti něco to líbí,za pár let už ne... :mrgreen: ) jednou jsem si takhle právě udělal pruh na kytaře (něco jako na Hetfieldovo Iron Cross LP) a vypadalo to fakt dobře 8) a jak sem byl rád když jsem to po roce a půl mohl sloupnout protože se mi to nějak přestalo líbit...jo a taky jsem si udělal takle samolepu na zadní sklo auta (silueta kytary,cca 15 x 4 cm) a i přes naše kyselé deště a mrazy drží dodnes :wink:

EDIT: jo a na pickguard tu folii samozřejmě taky,lak by nevydržel ani měsíc :idea:
Naposledy upravil(a) dfleischer dne 25.10.2011 14:01, celkem upraveno 1 x.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Souhlas. Nic nestříkej, časem bys litoval, nebo by litoval následující majitel. Stejně tak pickguard. Ještě jsem neviděl, že by to dopadlo dobře.
Snímače kup nějaké dualrail, třeba RM distortion rail a VV ke krku.
Příště do tématu Váš tuning. Takvýchhle případů už tam pár je.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak jsem provedl generálku a vypadá to, že to bude O.K. Další fotky ze stavby zde http://jarred.rajce.idnes.cz/Stavba_pokracovani/ Teď už jen dodělat kryty, rámečky snímačů, doladit povrch a ty fleky, co jsem tam udělal při generálce :lol: , stříknout nápis, namořit a láknout. Zkusil jsem narychlo něco nahrát, viz hrani-na-kytaru-tabulatury/zhodnotte-na ... ml#p480087
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Vypadá famózně, hraje dle mého vkusu taky (nemám najetý zvuk PRS).

Zůstane v přírodním, jako "Richka"? :)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Ne, chci namořit top a hlavu na modro. Z toho moření mám trochu strach, takže mu bude předcházet dlouhý testing, aby to nebylo flekatý.
EDIT: Zvukově to asi nebude mít s P.R.S.kem mnoho společnýho. Jiný dříví, jiný snímače, jiná konstrukce, ale nemůžu to posoudit, protože pravý P.R.Sko jsem v ruce nikdy nedržel.
EDIT 2: Použitý materiál a hardware, kdyby to někoho zajímalo:
Hlava - javor + javor dýha, mechaniky (zatím než našetřím na zamykací Gotoh) olejové noname od Sivčáka.
Nultý pražec - mnou vyrobený z hovězí kosti pokus o buzz feiten
Krk - 3 pruhy javoru proložené 2 pruhy mahagonu, hmatník eben - Inlays - perleťový ptáci, pražce SNT pražcový drát šírka 2,80mm , výška ( bez nožičky) 1,4mm, tvrdost 18% nikl-stříbro, výztuha - dvoucestná -matice u lože krku.
Tělo - top javor, spodek olše
Snímače - DiMarzio D-sonic (bridge), DiMarzio Air Norton (neck), Graphtec Ghost piezo saddles
Tremolo - základna a sustainblock NOOKA made (ještě jednou díky Radku)
Elektronika - potenciometry Gotoh (mag. volume a piezo volume, Ghost piezo preamp + příslušenství, přepínače Gotoh a Ghost
carver

Příspěvek od carver »

pekná gitarka, páči sa mi spracovanie :)
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Laik se diví a takzvaný "Odborník" žasne. Senzační výsledek, máš můj respekt :!:
A i foto story k postupu práce musím pochválit.
A ta zvuková ukázka je přesvědčivá.
čau kcr
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

J.J.
Hluboce smekám. A závidím. Protože jsem manuálně naprosto levej. Mým snem je být v příštím životě kytarářem.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Díky kjuci za pochvaly, zatím jsem spokojenej, hlavně abych to ještě na závěr nedomrvil tím mořením a lakem. Už se těším až to bude hotový a budu se moct začít nějak sžívat s tou strunou navíc. Při tý zkoušce se mi to moc nedařilo :D
leeter

Příspěvek od leeter »

Bože, jak všichni dokážete přesně nařezat hmatníky??? :D
Máte na to nějaký přípravky?
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Jsou různé metody, já zatím řežu ručně s japonskou pilkou Handiwork v samodomo přípravku (ta pilka na obrázku se po 1 mm hloubky zadrhávala):
Obrázek
Podrobněji o tom zde:
nastroje-f71/technicka-priprava-vyroby-t24070.html
Za slušnou hromádku dolarů je např.
Obrázek
http://www.stewmac.com/shop/Tools/Speci ... ystem.html
Další možnost je i s použitím Dremelu, nebo malé okružní pily.
-kcr-
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Prosím vás, polovina menzury se měří od středu nulťáku do středu 12. pražce? Nebo nemusím řešit ty desetiny milimetrů a dokompenzuju to potom pak kamena na kobylce?

Což teda vede k ještě jedné otázce. Kde je vlastně nultý bod na kobylce? Od nulťáku na krku kaam na kobylce je menzura?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Šikovný Kocour na to má dvě dokonalá schémátka:
http://www.yitars.de/stegplatzierung.html
Kameny jsou vždy o kousek za ideální menzurou.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“