Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

135
13%
268
26%
256
25%
367
36%

Celkem hlasů: 1026

Alternátor

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Alternátor »

To pak jo, fyzičku je třeba utužovat :mrgreen:
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Alternátor píše:Přátelé, jenom zírám a čumím... K čemu Vám takový kvanta efektů jsou? Já si vystáčím s vestavěným pružinovým reverbem a ani ten moc nepoužívám :!: Hlavní je clean a overdrive, nic víc nepotřebuju.
ono je to nemoc :lol: , někdo tady kdosik dával odkaz na wikipedii nevím jak se to jmenuje :)
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

no právě. Jednou začneš a už se vezeš. Mám "jenom" 5 efektů a chci si koupit další, ale je to ganz drahé.. :cry: :D zatím mi těch 5 musí stačit :wink: :)
tady hraju teď KOSMONOPOL
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

jojo nejhorší co může být tak je začínat na modelingovém aparátu, kde ty efekty máš zabudované a jak si pak jednou navykneš hrát s reverbem, nebo s něčím jiným tak se toho nezbavíš :D

pak si koupíš lampu a seš rád za to že tam máš reverb + když ne tak si ho koupíš a pak zjistíš no je to potřeba něčím nakopnout tak koupíš booster no a jede to dál... :D
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Ono mít efekt je takové dobrodružství, vytváříš svůj vlastní příběh, jak to všechno skládáš. Hledáš "svůj zvuk". Já bych si bez těhle krabiček nedokázal život představit :))
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mjkl píše:
Alternátor píše:Přátelé, jenom zírám a čumím... K čemu Vám takový kvanta efektů jsou? Já si vystáčím s vestavěným pružinovým reverbem a ani ten moc nepoužívám :!: Hlavní je clean a overdrive, nic víc nepotřebuju.
ono je to nemoc :lol: , někdo tady kdosik dával odkaz na wikipedii nevím jak se to jmenuje :)
G.A.S.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Stejně jako každej neposloucháme to samý, tak každej taky nehrajeme to samý. A na nějakou hudbu holt potřebuješ menší kejkle se zvukem. Nebo někdo hraje širší žánrové spektrum, kde to „jedním“ zvukem jeho kytary neutáhne. Když si vystačíš s málem, tak gratuluju – minimalismus odlišuje.

Já jenom zírám a čumím: K čemu takový kvantum elektřiny je?! Já si vystačim s akustikou a plecháčkem a ani ten moc nepoužívám! Atd. :wink:
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

plus teda nejsem až tak dobrej kytarista, abych si mohl dovolit hrát jenom clean a overdrive :wink: :D
tady hraju teď KOSMONOPOL
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

+ největší peklo poslední doby je youtube... člověk se nudí brouzdá po něm a najde tolik zajímavých krabiček že je prostě chce... zlatá 80 a 90 kde tohle nebylo :twisted:
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

S tím souhlasím, ještěže na to člověk nemá peníze, jinak by pak na pódiu tančil kozáčka po efektech :D
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Kamahl píše:
Stejně jako každej neposloucháme to samý, tak každej taky nehrajeme to samý. A na nějakou hudbu holt potřebuješ menší kejkle se zvukem. Nebo někdo hraje širší žánrové spektrum, kde to „jedním“ zvukem jeho kytary neutáhne. Když si vystačíš s málem, tak gratuluju – minimalismus odlišuje.

Já jenom zírám a čumím: K čemu takový kvantum elektřiny je?! Já si vystačim s akustikou a plecháčkem a ani ten moc nepoužívám! Atd. :wink:
Při hraní mám rád jednoduchost (vlastně u všeho) a bohatě mi to dostačuje. Už i myšlenku boostu jsem zamítnul :D . Ale zase to doháním vymýšlením, za jakou kytaru nebo novej aparát vyhodím peníze i když bych je potřeboval na něco úplně jinýho. Paradoxně přesto, že jsem se zvukem spokojenej. :evil:
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

haas12345 píše:S tím souhlasím, ještěže na to člověk nemá peníze, jinak by pak na pódiu tančil kozáčka po efektech :D
proto satan vymyslel tohle, aby se nemuselo tančit..:

http://kytary.cz/g-lab-guitar-system-co ... /HN101684/

ale i na to jsou potřeba peníze :D
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Jo to znám, ale někteří by jich potřebovali aspon 5 :D
OndrejCvrk

Ahoj,

mám menší problém týkající se mých efektů.

mám je seřazeny tak, jak je mám ve svém podpisu. Nyní vám popíšu problém.

Jakmile sepnu Big Muff a nemám zaplý delay EHX Memory Toy, tak je signál o dost slabší, než když jsou oba zaplé dohromady. Jakákoliv truebypass krabička na konci řetězce při sepnutí funguje jako takový volume boost. Mění se impedance? Co se vlastně děje? Je nějaký jiný způsob krom toho, že dám na konec řetězce krabičku s bufferem? Žádnou krabičku s bufferem nemám, kterou bych mohl dát úplně nakonec :/ Díky
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jakákoli TB to asi nebude. Ale u Memory Toy tomu tak skutečně je. Mám ho a pozoruju to, podobné zkušenosti se vyskytují v zahr. recenzích. Je to znát především na dry signálu, když budeš přidávat wet signál, půjde to trochu dolů. Je to samozřejmě chyba, ale pokud používáš delay hlavně na sóla, ne zas až tak veliká, aspoň je tam boost. I když na to není zase dostatečný, já ho mám v looperu ve smyčce pro sólo stejně zapnutý spolu s LPB-1. EHX (ale nejen on) má tenhle volume drop nebo boost u řady krabiček, bohužel, ač jsou jinak perfektní. Např. Octave Multiplexer a stará verze Nano Clone (ne nová - Neo Clone) měly velký volume drop, Nano Soul Preacher má velký volume boost, ale naštěstí nastavitelný (takže se dá použít při staženém sustainu docela dobře jako velmi účinný booster).
Pokud máš pocit, že to dělá každá TB krabička, pak budeš mít něco v nepořádku v kabeláži (moc dlouhá, nekvalitní kabel) nebo konektorech, nebo kontaktech kdekoli. Pak by to chtělo nejlépe vše překontrolovat (přeměřit), a pokud se třeba s délkou nebo kvalitou kabelu nedá nic dělat, vykašlat se na TB a pořídit si do řetězce aspoň jeden kvalitní buffer, který bude zapnutý pořád (tj. buď samostatný buffer neto non-TB krabičku).
Edit1: Ale ty máš přece v řetězci před B.Muffem Boss SD-1, ne? Pak buffer (byť podle puristů ne perfektní) v řetězci máš. Pak už to může být opravdu jen nějaký blbý kontakt, nebo ten volume boost Memory Toy. Můžeš zkusít zapojit jen ty 2 krabičky a použít jiné propojky v řetězci.
Edit2: Nevím, jestli to někdo dělal, asi by se to dalo najít, ale volume boost u Memory Toy by se dal určitě eliminovat nějakou jednoduchou úpravou uvnitř krabičky - stačil by 1 trimr, pokud dokonce není nějaký uvnitř, kde by se to dalo nastavit. Zatím jsem ale četl snad jen o úpravách hloubky modulace, pro kterou uvnitř trimr je.
sebous

Příspěvek od sebous »

Uvnitř memory toye je trimrů asi 5 (koukal jsem do něj), to že je po internetu známý jen ten na nastavení hloubky modulace je věc druhá 8)
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
OndrejCvrk

Tak jsem zkoušel různá zapojení a došel jsem k tomuhle. Jakmile dám krabičku s bufferem nakonec, tak při jakékoliv kombinaci zapnutí a vypnutí ostatní TB efektů nedochází. Mám ale ten problém, že ten Boss SD-1 potřebuju před tím Big Muffem a dávat ho nakonec mi přijde jako úplná hovadina ikdyž žádnou jinou bufferovou krabičku nemám... :/ Co myslíš Fořte, že je takový nejlevnější způsob, jak tenhle problém zníčit? S tím volume dropem mi to dělá i ten flanger, prostě vždy ta poslední krabička. Jinak k volume dropu nedochází, když ten SD-1 je zapnutý tak i vypnutý a na konci řetězce. Jakmile ho dám ale na původní pozici před BM, tak ten problém mám pořád :/
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Takže evidentně ti někde dochází k úbytku signálu. Propojky máš koupené, nebo samodomo? Nejspíš bude problém tam. Nejlevnější a nejjistější způsob, jak to eliminovat, je najít to průserové místo, protože to taky může v nejnevhodnější chvíli přestat hrát úplně.
Jiné řešení neřeší skutečný problém, ale samozřejmě bys mohl třeba koupit někde z bazaru nějakou krabičku s obstojným bufferem, třeba nějakou plastovou od Behringera, v Audiopro mají i nové od 420 Kč (bohužel skladem toho teď moc nemají). Třeba ladičku (Behringer bohužel asi nikde není skladem) - máš nějakou pedálovou?
OndrejCvrk

Tak jsem se teďka na ty všechny kabely podíval a jsou v pořádku. Samozřejmě jsem to rozebral a kouknul, jak sedí kontakty, vše je ok. Mám krátké kabely Warwick Rock cable tady na kytarách jsem je kupoval 1ks/60kč.

Ladičku pedálovou zatím koupenou nemám, ale na konec toho řetězce mi to přijde jako docela nepraktické řešení z důvodu použití té ladičky. Dělá se třeba nějaký reverb od Behringheru, co by zvládl takový "shimmer" efekt? Pupack tady z fora něco říkal, že nějaká krabička to umí (nevím, jestli to byl boss nebo behringher, ale byl to každopádně reverb) ...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Moje tipy:

http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... dr600.html
(je to digi reverb, kopie Bosse, možná bys tím dosáhl toho efektu, o kterém píšeš)

http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... em600.html
(klidně bys jej mohl použít místo Memory Toye)

http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... cc300.html
(dobrý analogový chorus, obstojná kopírka dost ceněné krabičky Boss)

http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... rm600.html
(docela dobrá simulace Leslie – to by se ti na Gilmoura mělo hodit)

Bohužel dostupné jsou skladem jen některé. Určitě je ale budou mít u Thomanna, tak bych si být tebou tam třeba ještě nakoupil struny, trsátka a další drobnosti, které tam pořídíš levněji než kdekoli v Čechách. To aby se ti vyplatilo 15 EUR poštovného.

Edit: co je nepraktického na ladičce na konci řetězce? V bypass stavu jí (a jejím bufferem) bude procházet signál, při zapnutí budeš ladit, signál bude mute-ovaný, takže budeš ladit potichu.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“