Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
Nevíte, jak to je se short scale u Furcha? Někde se dá najít, že u OM je k dispozici verze 625mm, ale v Rainbow konfigurátoru to nevidím.
Slušný "zářez"
Cavli se vratil z dovolene... nekteri uz vedi a nekteri se teprve dozvidaji... to je takovej vecnej a nekoncici proces, vime? Nic neobvykleho, brucoune.
Myšleno, že se fi Furch utěšeně rozšiřuje klientela, která je známá i pro lidi nesjíždějící YT kanály virtuózních kytaristů třeba jako je Lucas Imbiriba
-).
to je tak, kdyz ma nekdo nehty na prave ruce z velbloudich kopyt... u nylonu to jeste pochopim, ale u kovu? 
Jj, když jsem ho viděl prvně, taky jsem nechápal, že někdy od půlky skladeb nestříká krev do objektivu 
| Cruel YT | Cruel sptf
Pokusím se svým příspěvkem vrátit k původnímu tématu: Furch vaše poznatky a názory.
Měl jsem přes víkend možnost testovat model Yelow Gc CR, v devítistrunném provedení
Dost mě zajímalo, jak to bude znít, protože jsem měl taková avíza, že devítka je teď
trend a že je lepší jako dvnáctistrunka. Pokud budu hodnotit zpracování, tak to je na
A1. Prostě bez chyby. Jestli mám ale hodnotit pocity při hraní,tak bohužel, za mě velké
rozčarování. Čekal jsem mnohem víc. O polovinu levnější dvanáctka nabídne úplně jiné
představení. Možná v tomhle případě cedr a palisandr není úplně nejlepší řešení.
Za sebe bych možná volil spíše alpský smrk, palisandr. Berte to jako můj subjektivní
názor. Budu rád, když někdo přidá svoji zkušenost s tímto modelem.
Měl jsem přes víkend možnost testovat model Yelow Gc CR, v devítistrunném provedení
Dost mě zajímalo, jak to bude znít, protože jsem měl taková avíza, že devítka je teď
trend a že je lepší jako dvnáctistrunka. Pokud budu hodnotit zpracování, tak to je na
A1. Prostě bez chyby. Jestli mám ale hodnotit pocity při hraní,tak bohužel, za mě velké
rozčarování. Čekal jsem mnohem víc. O polovinu levnější dvanáctka nabídne úplně jiné
představení. Možná v tomhle případě cedr a palisandr není úplně nejlepší řešení.
Za sebe bych možná volil spíše alpský smrk, palisandr. Berte to jako můj subjektivní
názor. Budu rád, když někdo přidá svoji zkušenost s tímto modelem.
A slo by to konkretizovat?
take bych rad podrobnosti. Problem s hratelnosti? Nebo moc medovej, nekonkretni zvuk? Nebo moc slabej zvuk? Problem s dynamikou? Elixiry?
Ja na vicestrunne kytary hral naposledy cca pred triceti lety, takze osobni zkusenost 9\12 u Furchu nemam, cili by me zajimalo, co konkretne nebylo dle tveho gustawa.
Ja na vicestrunne kytary hral naposledy cca pred triceti lety, takze osobni zkusenost 9\12 u Furchu nemam, cili by me zajimalo, co konkretne nebylo dle tveho gustawa.
Hratelnost bych neřešil, nastavení strun bylo z výroby, takže lehce výš, ale to není ten problém.
Ta kytara prostě nezněla, byla dá se říct taková hluchá, bez dynamiky a barvy. Prostě bez jiskry.
Co se týká strun, tak podle mě sto procent Elixíry, Furch snad ani jiné nemonruje. Asi před rokem
jsem měl možnost hrát na starší dvanáctku od Furcha. To bylo dá se říct Jumbo. Přední deska
smrk sitka, zadní deska a luby javor. To bylo trochu jinde. Kamarád má dvanáctku Seagul a ta je
také o dost lépe znějící a cenově ani ne za polovic.
Ta kytara prostě nezněla, byla dá se říct taková hluchá, bez dynamiky a barvy. Prostě bez jiskry.
Co se týká strun, tak podle mě sto procent Elixíry, Furch snad ani jiné nemonruje. Asi před rokem
jsem měl možnost hrát na starší dvanáctku od Furcha. To bylo dá se říct Jumbo. Přední deska
smrk sitka, zadní deska a luby javor. To bylo trochu jinde. Kamarád má dvanáctku Seagul a ta je
také o dost lépe znějící a cenově ani ne za polovic.
no, asi hluchej kus. Ovsem prvni, o kterem slysim. Osobne jsem na zadneho hlucheho Furcha nenarazil a od nikoho neslysel, ze by kdy Furcha oznacil za hluchou kytaru. tim spise, ze Elixiry v prvni fazi zivotnosti rozehraji i hluche nastroje. Ale mozne je vse, i kdyz u zlute rady mi to moc nesedi.
Gc, jestli je to Grand Concert, mi přijde na devítku jako malé tělo. Na vícestrunné kytary se používají spíše větší těla.Orfeus píše: 9.08.2022 18:17 Měl jsem přes víkend možnost testovat model Yelow Gc CR, v devítistrunném provedení
Jinak Furch mě nikdy moc neoslovil, ale v poslední době jsem hrál na Red Pure, které mají tenoučkou vrstvu laku a ta mě fakt bavila.
Gc neí u Furcha Grand Concert. Ten má značení trochu jiné. G znamená Grand Auditorium, což je
cca jumbo. To malé c značí provedení těla s výřezem, /cutaway/. Ale nechci aby to vyznělo, že
zde chci hanit Furch jako značku. Měl jsem možnost si zahrát na několik modelů. Asi před třemi
roky jsem byl s kamarádem v kytarách v Brně. Zkoušeli jsme tam spoustu kytar. Mě osobně se moc
líbily dvě kytary od Furcha. Shodou okolností dvě , které mě zaujaly nejvíc byly modely Furch Vintage 3
SR. Jedna provedení Dreagnought, druhá OM. Každá zněla trochu jinak, ale obě zvukově fantastické.
V tu chvíli jsem měl pocit, že potřebuji obě dvě. Ale jak to chodí,člověk bohužel nemůže mít všechno.
Za mě zkušenost, je spousta dobrých kytar. Ale ať už je to Furch, Taylor, Martin, ani jednu bych nekoupil
bez vyzkoušení.
cca jumbo. To malé c značí provedení těla s výřezem, /cutaway/. Ale nechci aby to vyznělo, že
zde chci hanit Furch jako značku. Měl jsem možnost si zahrát na několik modelů. Asi před třemi
roky jsem byl s kamarádem v kytarách v Brně. Zkoušeli jsme tam spoustu kytar. Mě osobně se moc
líbily dvě kytary od Furcha. Shodou okolností dvě , které mě zaujaly nejvíc byly modely Furch Vintage 3
SR. Jedna provedení Dreagnought, druhá OM. Každá zněla trochu jinak, ale obě zvukově fantastické.
V tu chvíli jsem měl pocit, že potřebuji obě dvě. Ale jak to chodí,člověk bohužel nemůže mít všechno.
Za mě zkušenost, je spousta dobrých kytar. Ale ať už je to Furch, Taylor, Martin, ani jednu bych nekoupil
bez vyzkoušení.
A ačkoliv to tady na fóru zní často, opakování této zásadní podmínky pro správný výběr nástroje nikdy neuškodí. Osobně jsem přesvědčen o tom, že logo na hlavě kytary není rozhodující. Rozhodující je vždy pocit z nástroje.Orfeus píše: 10.08.2022 10:38 Za mě zkušenost, je spousta dobrých kytar. Ale ať už je to Furch, Taylor, Martin, ani jednu bych nekoupil
bez vyzkoušení.
Moje "přítulnost" k Furchům je shoda šťastných náhod, protože krk a zvuk a zpracování... zkrátka jako by to někdo navrhnul a postavil přesně pro mého gustawa. Kdyby to pro mého gustawa uměl vyrobit například Takamine, tak budu mít v podpisu "sbírám Takamine"
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pohled zvenčí (americký) do Furchovy továrny:
Pěkný!!
Jeremy má zkrátka Furchy rád... ale u té Forty mi málem ukápla slina
Pěkné video
Velmi zajímavá cena za high-end kytaru... sice jen do konce srpna, ale kdo ví...
https://kytary.cz/furch-yellow-plus-d-sp/HN201097/
https://kytary.cz/furch-yellow-plus-d-sp/HN201097/