Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte struny?
Krátké srovnání dvou handmade Newtone strings sad s kulatým jádrem
normální vs double wound (pro nižší manipulační hluk)
normální vs double wound (pro nižší manipulační hluk)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jenom postřeh ...
před 14 dny jsem nasadil Martin 12-53 PhBr, ty obyčejné modré. Hráli dobře, ale drhnuly ve skluzech jak struhadlo (i s FastFretem). I po 14 dnech, když jsem je sundaval pořád drhnuly.
Natáhl jsem ty samé, ale 13-56, a krásně kloužou už od začátku.
Nesetkal se s tím někdo?
před 14 dny jsem nasadil Martin 12-53 PhBr, ty obyčejné modré. Hráli dobře, ale drhnuly ve skluzech jak struhadlo (i s FastFretem). I po 14 dnech, když jsem je sundaval pořád drhnuly.
Natáhl jsem ty samé, ale 13-56, a krásně kloužou už od začátku.
Nesetkal se s tím někdo?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Ahoj všem. Zkusil jsem si na kytaru natáhnout tvrdé struny a řeknu vám, teda napíšu, že nic moc.... Obvykle tahám "11" struny a někdy i "10", no a na zkoušku jsem natáhl "13" a přijde mi, jestli někdo nedal do balíčku brzdová lanka nebo tak něco. Na hraní prsty mi to přijde takové tupé, nějaké, prakticky to nejde rozezvonit, rozehrát, ať brnkám, jak brnkám. Na hraní trsátkem na hraní doma taky žádnej velkej přínos, no. až když se do toho řízne, tak to hraje. Ale to zrovna doma vůbec nepotřebuju. Připadá mi, jako by se nedalo hrát dynamicky.... jak nechci hrát úplně nahlas, tak to jsou takové pleskačky. Asi by se to hodilo někde v hospodě ale na doma pro mě moc ne. Ale vyzkoušel jsem a o to šlo. Asi už jsem zvyklí na ty měkké struny tak, že tohle je pro mě tak jiné, že se mi to nelíbí. Jen dopíši, že stejný typ strun jsem použil, jen tvrdší. No a fakt se mi to nelíbí. Taky to nevytáhnu. Prostě příště už to asi zkoušet nebudu. Co vy, jak to máte s tvrdostí strun a k jakému stylu hraní?
Pozdravpámbu
Na akustikách, i archtopových, používám výhradně dvanáctky, když je dohmat hezky nízký.
Na elektrikách jedenáctky, ale na jazzovém teleti mám taky dvanáctky a chci jen najít struny s opředeným géčkem, protože to ve mně vyvolává dojem tlustého drátu. Takový divný atack, prostě jako drát.
Na elektrikách jedenáctky, ale na jazzovém teleti mám taky dvanáctky a chci jen najít struny s opředeným géčkem, protože to ve mně vyvolává dojem tlustého drátu. Takový divný atack, prostě jako drát.
Tak 12 s opředeným géčkem je hafo, ne? Používáš hlazenky, ne? Třeba dadárka chromes se snad ani jinak (ve 12.) nedělají. Jinak na basu skvělé thomastiky - nejhezčeji prokreslené středy bez nějakých otravných skřípotů
, jen malinko měkčí na zmáčknutí (na kytaru jsem neměl tu čest, ale věřím že budou taky geniální), snad také ne.
Tady je nějaká srovnávačka chromes vs dadario https://www.youtube.com/watch?v=kcYmK8JZRFU
Tady je nějaká srovnávačka chromes vs dadario https://www.youtube.com/watch?v=kcYmK8JZRFU
Tak XS dosloužily. Víceméně z testovacích důvodů jsem se je snažil dojet k zvukové "smrti". To se mi nepodařilo. Poslední měsíc se to začalo rozlaďovat, což je voser, ale zvuk furt jako bič. Většinou mi tak nějak se stabilitou ladění odešlo Dčko nebo nebo Áčko, že to začalo tak divně plompat, ale tady nic. Nevím z čeho to dělaj, ale za mne zatím bezkonkurenčně nejlepší akustické struny ever. Výdrž přes půl roku v top stavu při rekreačním brnkání plus mínus hodina denně.bromden píše: 10.11.2021 23:58 Hele já ty první XS jedu doteď, vlastně nevím od kdy, pár měsíců to je. Ale pro úplnost, z celomasivu to vyrazilo zvuk, kterej sem neznal - v tom nejlepším slova smyslu. Ale dost mi to wpokazilo dojem z mejch ostatních kytar....
Já XS vyhodil po 3 týdnech. S potaženýma Martin to nejde zvukem vůbec srovnat. Mám doma asi ještě dvoje, a už je nenatáhnu. Zkoušel jsem i XT, a to je za tu cenu úplná tragedie.
Ale nikdy jsem nenechal struny dojít daleko aby neladily, a nevím co je zvuková smrt.
Za mne nejlepší na akustiku John Pears. Stojí pakatel, a pár týdnů hrají hodně dobře.
Ale nikdy jsem nenechal struny dojít daleko aby neladily, a nevím co je zvuková smrt.
Za mne nejlepší na akustiku John Pears. Stojí pakatel, a pár týdnů hrají hodně dobře.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Pro mě zatím taky XS nejlepší, natáhnuty v říjnu a doteď hrajou jako nové, spíš se bojím že praskne než doslouží. Na Gibsona jsem natáhl Elixíry co jsem měl v zásobě a uvažuju že je nové sundám a vyhodím, nehraje to. U Thomanna mě XS vyšly na cca 450,- kč takže míň než Elixiry u nás. Plánuju je i na rezofoniku.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
za mňa XS tiež super
Na jednu zaludnost jsem u XS prece jen prisel. Jakmile si na ne zvyknete, pri hudebninove turistice je obtizne zkouset kytary s jinymi strunami, predevsim levnejsi modely, ktere maji natazene levne struny bez potahu. To pak pri barre slajdech kolikrat netrefite spravnou polohu, protoze se zkratka v puli cesty zaseknete. Cili zaludnost spociva v tom, ze prsty jsou XS strunami docela rozmazlovany a muzete si na jinych strunach vylamat muzikantske ego a celit nevericnym pohledum i obvykle tolerantnimhudebninovym posluchacum.
Ale vazne, jsem za ta addarka moc rad, troufam si tvrdit, ze sice nemnoho, ale prece jen prokazatelne mi pomohly vylepsit techniku a usnadnit hrani. Urcite vice nez skvele nahradily EXPy.
Ale vazne, jsem za ta addarka moc rad, troufam si tvrdit, ze sice nemnoho, ale prece jen prokazatelne mi pomohly vylepsit techniku a usnadnit hrani. Urcite vice nez skvele nahradily EXPy.
Naposledy upravil(a) Prskyn dne 11.04.2022 18:35, celkem upraveno 1 x.
Klouzani po strunach potrebuji a jsem bez nej uplne v loji. Mam stejny problem v prodejnach hudebnich nastroju a myslim, ze to je proto, ze struny byvaji nejen levne, ale casto v katastrofalnim stavu, "zrezle", zaprasene. I doma poznam, ze jsem nekterou kytaru nevzal dva tydny, ale rychle se to "ohraje".
edit
Naposledy upravil(a) Prskyn dne 26.04.2022 19:19, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem znovu natáhl na Furcha XS 13-56, a běda vám, jestli se mi nebudou líbit. Běda vám!
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
A co je takhle natáhnout na nějakou lepší kytaru?Čavli píše: 25.04.2022 18:05 Tak jsem znovu natáhl na Furcha XS 13-56, a běda vám, jestli se mi nebudou líbit. Běda vám!
Už jsem dávno zjistil, a stálo mi to hodně peněz, že kytara od F za 50 tis. hraje dobře, a dražší z tebe lepšího muzikanta neudělá.
A to je to o co tu jde.
A to je to o co tu jde.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Zrovna jsem se chystal přidat svoji kladnou zkušenost se strunami Daddario XS a byl tam tvůjČavli píše: 25.04.2022 19:09 Už jsem dávno zjistil, a stálo mi to hodně peněz, že kytara od F za 50 tis. hraje dobře, a dražší z tebe lepšího muzikanta neudělá.
A to je to o co tu jde.
příspěvek, tak jsem to trochu zlehčil. Nic proti Furchovi ani proti tobě. Samozřejmě máš pravdu,
že dražší kytara z nikoho ještě lepšího muzikanta neudělala. Ale meměl jsem až tak na mysli cenu.
Obávám se, že dobrá kytara o ceně je, a Furchova Green/Vintage nemá ve své třídě konkurenci.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Já narazil na internetu na značku kepma. Mají stánky kepmausa.com a co jsem koukal na YouTube jak ji lidé hodnotí, tak to vypadá na opravdu zajímavou kytaru s precizním zpracováním.
Výrobců je hafo, těch dobrých ale jako šafránu. Já bych zase rád Bouchera...
Ovšem pokud bys kupoval mimo Evropu, tak počítej s tím, že v USA není povinnost záruky a se značkovým servisem by taky mohl být problém... to jen takové OT.
ne OT... tak jak je pan Čavlí spokojen s XS ?
Ovšem pokud bys kupoval mimo Evropu, tak počítej s tím, že v USA není povinnost záruky a se značkovým servisem by taky mohl být problém... to jen takové OT.
ne OT... tak jak je pan Čavlí spokojen s XS ?
Vidíme rozmazané svislé čárkyPrskyn píše: 20.04.2022 10:57 Nevím jak moc dobře to uvidíte, ale tohle jsou xs po 90 hodinách hraní (80 % trsátko, 20% fingerpicking) (FURCH Blue D-SA)
Co jme měli vidět?
Vy nemáte u kytar nějaké čistítko strun?
Doporučuju toto, můžete si ho brát sebou do obchodu a dycky s ním jen zeshora přelíznout struny, prsty pak kloužou (sám to praktikuju před zkouškou/koncertem).
| Cruel YT | Cruel sptf