Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
bavime se tu ale o sitovym trafu ne o vystupaku
tak ho teda vyhodim a bude... to mam zato ze sem chtel zachranit stary trafo z radia...
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Co Ti říká termín: "dvojitá izolace"? Nezachraňuj dědečky trafáčky, rozbij prasátko a zachraň si zdraví.
U těch výstupáků se také rád bavím s používáním starých vykopávek, holt za pětikilo z Aukra je to příjemné a ve srovnání s Mercury Magnetics za 70,- USD jasně vítězí. Srovnání s Hammondem byl podobný průšvih. Ovšem Teslácká trafa nepoužívám, ty za ten risk určitě nestojí. Co se týče síťáků, tak to už si hóódně rozmyslím, než nějaký strčím do zásuvky. Opět, Teslu v žádném případě.
U těch výstupáků se také rád bavím s používáním starých vykopávek, holt za pětikilo z Aukra je to příjemné a ve srovnání s Mercury Magnetics za 70,- USD jasně vítězí. Srovnání s Hammondem byl podobný průšvih. Ovšem Teslácká trafa nepoužívám, ty za ten risk určitě nestojí. Co se týče síťáků, tak to už si hóódně rozmyslím, než nějaký strčím do zásuvky. Opět, Teslu v žádném případě.
ok no tak to zuahodim 
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Takže po přečtení Milanova příspěvku jsem definitivně ztratil iluze, že síťové trafo z Tesly A-104
a) prodám za pár šupů
b) mi ještě někdy k něčemu bude
a) prodám za pár šupů
b) mi ještě někdy k něčemu bude
nechtel jsem to rict na 'plnou hubu' jak to rekl mmjuz, ale presne tak jak pise. Je to tvoje prvni stavba, vys.r se na setreni na nepravem miste, kup si hammonda nebo si nech nekde umotat trafo podle danych specifikaci (to by Ti mohl rict Standa, kde si je nechava motat) a drz se presne planu.
Ubastli to, snaz se necemu priucit a ziskat nejake zkusenosti ...
Ubastli to, snaz se necemu priucit a ziskat nejake zkusenosti ...
Zdravím. Dostalo se mi do rukou krásné lampové rádio Rema 2072 VF-stereo. Chtěl jsem z toho udělat další mini zesík pro bráchu ale teď nevím jestli to není škoda vypitvat protože to je fakt nádherný kousek v perfektním stavu.. Mám to vykuchat nebo to je škoda? Fotky jsou zde: http://vercajg.rajce.idnes.cz/Rema_2072_VF-Stereo/
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hm, hezký kousek. Škoda ho ničit. Mě se tu před lety objevil hrozný vrak bez repráčků. Výstupáček jsem jeden použil, překvapivě kvalitní, druhý mi zatím leží doma. Nedávno na mě vypadl ze skříně jeden síťák na "M" plechách s odbočkami od 110V do 240V a marně si lámu hlavu, kde se mi tam vzal. Tak teď už vím, je z Remy, poznávám ho na Tvých fotkách. Uvažuji, že bych ho použil na nějaký PP kolem 10 - 12W s 2 X EL 84, páč vypadá velice poctivě, taková vyšší liga. Nechám ho proměřit na Megmetu a uvidím.
- Dan Rohanský
Sice škoda ho ničit, ale co s tím? Chytat rádio s tím není co
Když vidím ty dva výstupáčky a dvě el84 vedle, možná bych si z toho spáchal takový menší stereo na domácí poslouchání
Když vidím ty dva výstupáčky a dvě el84 vedle, možná bych si z toho spáchal takový menší stereo na domácí poslouchání
Zatím to rozebírat nebudu, asi špatně by jsem se cítil.. Zkoušel jsem do toho zapojit kytaru a má to pěkný vintage zvuk.
Dokonce jsem chytil na VKV jednu stanici pěkně bez šumu. Netušil jsem, že se na OIRT ještě vysílá. To síťové trafo vypadá fakt lákavě. 
Zdravim,
Mám hlavičku VHT Special 6 a teď jsem na netu narazil na její vetší sourozence.
Vesměs to vychází z preampu Fender champ, S tím že korekce jsou nastaveny pevně a až za nima je Tonová clona. V tonových korekcích je zabudován BOOST, který posílí středy a zvedne celkovou uroveň signálu. Postupně v těch vyšších řadách to na sebe nabaluje zajímavé funkce.
http://www.vhtamp.com/products/the-special-series
U každého modelu je ke stahnutí PDF manuál kde jsou i schémata. Podle mě je dost povedená serie 12/20 ... Továrně 6V6 (12W) ale dá se osadit i EL34 a 6L6 (pomocí přepínače který přepne na větev sekundáru anodového napětí s výšším napětím ) Což se mi dost líbí. pro EL84 je ale třeba konverter.
Nehledně na zajímavé Tonové korekce DEPTH a TEXTURE. Těm co rádi experimentují ze zvukem se to může hodit
A taky kdyby nějaký odborník trochu objasnil jak to řeší s tou univerzálností lamp co se týče výstupáku, byl bych mu moc vděčen
Mám hlavičku VHT Special 6 a teď jsem na netu narazil na její vetší sourozence.
Vesměs to vychází z preampu Fender champ, S tím že korekce jsou nastaveny pevně a až za nima je Tonová clona. V tonových korekcích je zabudován BOOST, který posílí středy a zvedne celkovou uroveň signálu. Postupně v těch vyšších řadách to na sebe nabaluje zajímavé funkce.
http://www.vhtamp.com/products/the-special-series
U každého modelu je ke stahnutí PDF manuál kde jsou i schémata. Podle mě je dost povedená serie 12/20 ... Továrně 6V6 (12W) ale dá se osadit i EL34 a 6L6 (pomocí přepínače který přepne na větev sekundáru anodového napětí s výšším napětím ) Což se mi dost líbí. pro EL84 je ale třeba konverter.
Nehledně na zajímavé Tonové korekce DEPTH a TEXTURE. Těm co rádi experimentují ze zvukem se to může hodit
A taky kdyby nějaký odborník trochu objasnil jak to řeší s tou univerzálností lamp co se týče výstupáku, byl bych mu moc vděčen
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Prostě na to kašlou. Při takto malých výkonech ( s poměrně nízkým Ua )to zas tak moc vadit nebude. G2 bude zřejmě ošetřena nějakým odporem, nebo na ni půjde už ze zdroje o dost nižší U než na anodu. Lampy to zvládnou, jen prostě budou hrát o něco hůře, než kdyby měly optimální podmínky a přesněji nastavenou pracovní třídu. Ovšem pacienti chtějí univerzálnost a pocit, že sami mají možnost si zvuk "udělat". Netouží po skutečně kvalitním zvuku. To by si tyhle levné věci nekupovali. Výrobce, potažmo jeho marketingové oddělení to samozřejmě ví.rudie píše: A taky kdyby nějaký odborník trochu objasnil jak to řeší s tou univerzálností lamp co se týče výstupáku, byl bych mu moc vděčen
Čekal jsem v te univerzalosti lamp nějakou zradu, díky za objasnění 
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Tož musím se taky pochlubit. Zapojení je mmjuzův 4W Mrňůs, jen mám trochu jinak udělaný zdroj. Hraje to výborně. Od čistého zvuku až po nakřáplý ala The Who. Moc se mi to líbí. Rozměry 30x25x20, trafa z rádia Tesla Rondo a reprák Ceramic Signature 6 do Webera.

Naposledy upravil(a) jastud dne 23.08.2012 18:06, celkem upraveno 1 x.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
pěkná kostička . je možná ta látka před reprákem by chtěla malinko zapustit ale jinak dobrý
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Mně se z nějakýho důvodu líbí když ta hadra trochu přečnívá. Samozřejmě by nebyl problém ji krapet utopit, ale takhle se mi to líbí víc.core88 píše:pěkná kostička . je možná ta látka před reprákem by chtěla malinko zapustit ale jinak dobrý
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Tahle kožená madla bývala na nějakých tesláckých měřících přístrojích. Kdysi se mi jich podařilo na jednom elektrovrakoišti také pár nakoupit z prakticky nepoužitých měřáků, nebo co to bylo. Ovšem už dávno došly.... Jsou bezva. Blahopřeji.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
super, pěkná práce, co ten wébřík, jak hraje? k tomu mmjuzovi to musí sednout jak p***l na hrnec, ne?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Weber tomu sluší, nedělá mu problém přenést basy ani výšky a poměrně brzo začíná chroupat. Je fajn.
To madlo je skutečně z měřicího přístroje - osciloskopu. Respektive z prázdného obalu osciloskopu nalezeného při vyklízení skříní na firmě
Tu krabici mám taky, počítám že se to bude hodit minimálně jako kus kvalitního plechu.
To madlo je skutečně z měřicího přístroje - osciloskopu. Respektive z prázdného obalu osciloskopu nalezeného při vyklízení skříní na firmě
jastude klobouk dolů!!! fajn strojek 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Dan Rohanský
Dobrá práce a supr design, takhle to je přesně ono