PEAVEY 5150 / 6505

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Re: PEAVEY 5150

Příspěvek od pigdestroyer »

borci já nevím fakt co řešíte, pokud nemá slušnou bednu a má třeba sh*t snímače, tak to jeho nastavení prostě může být odpovídající použitelné.. vždyť snad 80% zvuku ti stejně udělá bedna. na bedně mesa ten zvuk dycky bude mesoidní, na marshallu bude zase jiný, to se snad shodneme. a posuzovat nastavení podle nějakého vst pluginu je .. nesmysl, to jako sorry.

např. tady - tam je ten rozdíl naprosto zřejmý.. crate zní příšerně..

https://www.youtube.com/watch?v=6HgqM3NxYdw
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Je to nesmysl, ale dostanu se s tím pořád o něco blíž než tlacháním nad videi z YouTube. ;) A mezi těmi boxy je rozhodně rozdíl ve středech, ale určitě sám slyšíš, že nedostatkem basů netrpí ani jeden z nich.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Bummer píše:Je to nesmysl, ale dostanu se s tím pořád o něco blíž než tlacháním nad videi z YouTube. ;) A mezi těmi boxy je rozhodně rozdíl ve středech, ale určitě sám slyšíš, že nedostatkem basů netrpí ani jeden z nich.
jenže tím nedostatkem může trpět např. zrovna jeho box. a z VST taky nepoznáš ten kurevský rozdíl mezi seřízeným, správně nastaveným lampáčem a rozhrkanou k***** se starýma koncovkama, a spáleným preampem ;)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 25.05.2013 21:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Cenzurován vulgarismus.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No a to se pomalu vracíme k otázce smyslu sdílení nastavení aparátu s ostatními. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

pigdestroyer píše:...jeho nastavení prostě může být odpovídající použitelné..
v tom je suše celá podstata "problemu" - nemůže.

Uz se mu tu dostalo dost doporuceni a musí se s tím poprat sam. Postupně.
Stejně jako malé děcko nemůže pochopit diferenciální rovnici, tak začínající metalista obvykle není schopný se srovnat se SKUTECNYM metalovym zvukem. Mam za sebou desitky stejnych naprosto neplodnych "diskuzi" o br00talzz, pilách, masakru, plandání nohavic, pumpování, tlačení, agresi, maximizerech, atd.... jestlize se respondent nechyti za nos hned po prvnich komentarich, pak je pokracovani ve 100% pripadu zbytecne.
Coz je presne tento pripad, a nepisu to pro innerselfa, ale jako navod pro ostatni, jak si usetrit cas.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

tak kdybyste se na něho nesesypali jak voli.. tak je vše ok. kdybys napsal - to já si nastavuju tak a tak.. a ne stopadesát :roll: obrázků a jakej je debil. každej nemá hned recto bednu :) za kolik teď bývá 5150 na bazaru, už to šlo pod 20?

2hyenik: já tě tady na fóru považuju za důveryhodného člena, ale asi už hraješ moc dlouho na dobrý "normální" aparát. vsadím se, že jakmile IS přejde na slušnou bednu, přetočí to nastavení úplně jinak.. ty tvé definitivní soudy jsou sice založené na zkušenostech, ale na zkušenostech s kvalitní aparaturou, ne lowendem z garáže.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

:)))
a presne takhle to dycky končí.... aspon si zachovat tvář.
Bohužel nemáš pravdu, testovany mam i shity z garaze, simulace, SW atd.
Moje chyba je ze jsem vam neumoznil zachovat tvář, i kdyz na zacatku sance jeste byla.

Tohle nastaveni je absolutni nesmysl, se zvukem to nema nic spolecneho a innereself nevedomky poslouzil jako odstrasujici pripad pro budouci mladezniky...... snad.

Timto se mu za to omlouvam a preju hodne stesti v hledani super metaloveho soundu.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

hyenik píše::)))
a presne takhle to dycky končí.... aspon si zachovat tvář.
Bohužel nemáš pravdu, testovany mam i shity z garaze, simulace, SW atd.
Moje chyba je ze jsem vam neumoznil zachovat tvář, i kdyz na zacatku sance jeste byla.

Tohle nastaveni je absolutni nesmysl, se zvukem to nema nic spolecneho a innereself nevedomky poslouzil jako odstrasujici pripad pro budouci mladezniky...... snad.

Timto se mu za to omlouvam a preju hodne stesti v hledani super metaloveho soundu.
zachovat tvář? nevím co to tady zkoušíš.. mě je to fuk, akorát nemám rád když někdo dělá takhle machra a chová se jak k****, což se tady ale evidentně děje. tady tohle nemá řešení, jedině se sejít u toho konkrétního aparátu, a ani tam se zřejmě neshodneme.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Coz je dalsi naprosto typicke pokracovani techto diskuzi - oznacit me za machra a k****. 8)
Ne neurazil jsem se, je to jenom moje chyba, ze jsem k tomuto "tematu" vubec neco psal.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ano, uklidníme se pánové 8) .
Netřeba si tu nadávat. Vraťte se k 5150 a názorové rozepře netýkající se tématu si řešte přes SZ. Díky.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

neuvěřitelné.. myslel jsem, že je normální, ale ne, není. raději už sem asi teda fakt nepiš, je to stejně jen házení perel sviním. nech si své dokonalé a vždy správné názory a citáty zapaspartovat a pověs si je nad postel, evidentně máš pocit, že pro ostatní smrtelníky, kteří tomu nerozumí, je jich škoda.

a jestliže diskuze s tebou nějak "typicky" končí, možná to bude tím, že ostatní také pochopí, že nemá cenu vyvracet tvůj pocit dokonalosti. Ono to stejně jednou přijde samo.
- je tohle vyústění také typické?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A dost - už to psal i Hendrek. Jakékoli osobní útoky nebudou tolerovány. Věnujte se tématu, nikoli diskutujícím.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

pigdestroyer píše: - je tohle vyústění také typické?
Ano naprosto.
A jak uz jsem psal, je to moje chyba.
Omlouvam se ti, ze jsem se te dotkl.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Poslední 3 stránky jsou výživné.
Věnoval jsem trochu úsilí, abych si poslechl, jakou hudbou se prezentují zastánci EQ do V (jako Vendetta :wink: ) a už chápu situaci.

A protože se tato interesantní problematika samozřejmě netýká jen Peaveye, večer zkusím na Triaxu nastavit toto:
gain 10
treble 10
middle 0
bass 10
LD2 red drive 10
dynamic voice 10
master asi na 10 bohužel nepůjde, ale zkusím

Jsem opravdu moc zvědavý. Přes den pořeším nějakou tu závěť a pod. drobnosti. Kdybych sem dlouho nepsal, min. jeden člověk tu ví, kam máte posílat kondolence. Díky všem za všechny dobré rady.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

tak trošku mám pocit, že narážíš také na mě, proto bych ti rád sdělil, že ekvalizér do V standardně opravdu nevyznávám. I když mám rád vpravdě ostřejší hudbu, tak věz, že i tam si lidé umí nastavit dobrý zvuk (to že nedokážeš připustit i jiný pohled na muziku, je tvůj boj). nicméně tady šlo o jinou situaci, asi jsi tedy posledním 3 stranám nevěnoval toho svého úsilí dostatek a došlo k nedorozumění..
Pokus o vtípek se skutečně nepovedl, nevím jestli si to vykládat jako onanii nad tím tvým triaxisem, či hledat pohnutky jinde. Je to naprosto zbytečné dmýchání ohně.
když už jsem v tom - Hyeniku, mě se skutečně neomlouvej.. shodil jsi se sám.
copak je tohle fórum určeno na nějaké vybíjení mindráků?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nero píše:A dost - už to psal i Hendrek. Jakékoli osobní útoky nebudou tolerovány. Věnujte se tématu, nikoli diskutujícím.
Naposled opakuji. Další takové příspěvky budou promazávány.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
cherreda
Rádce

V jako Vendetta

Příspěvek od cherreda »

Já to myslel vážně a osobně nikoho nenapadám. Evidentně opět došlo k subjektivnímu vyložení psaného projevu, s čímž nic nenadělám. No a proto jsem večer chvíli onanoval nad tím svým triaxem (díky za erudovaný psychologický odhad mých sexuálních praktik) a připravil jsem názornou ukázku, kam až může V shape uživatele dovést a jak se chová v přímém porovnání se standardním zvukem a ve spojení s bicími. Má to být ku představě hlavně případným začátečníkům, kteří si na posledních pár stránkách přečtou protichůdné příspěvky, počínaje oním kontroverzním nastavením 5150 na thrash hardcore zvuk ála Exodus. Nastavení jsem samozřejmě mírně přehnal, ale už jsem za život párkrát slyšel a viděl, že na podobné zvuky někteří jedinci opravdu hrají. Samozřejmě, že pro zkušené instrumentalisty, ať už si to o sobě myslí kdokoli, je to nesmyslná, ba úsměvná ukázka. Předpokládám, že co se děje mezi tím a normálem si každý domyslí a co to v mixu udělá třeba s basovou linkou asi taky.

Takže kdo chce, může si poslechnout mp3 zde http://leteckaposta.cz/300287312 a podívat se na nastavení zde http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/Nahr ... ndetta.jpg.
Jsou tam pouze kytary L+R a bicí, zcela bez úprav.
1. a 3. riff normální zvuk (zelený).
2. a 4. riff V shape s přesaturovaným gainem (červený).
Stejný impuls/box.
innerself

Příspěvek od innerself »

tak sem holt postiženej, ale líbí se mi víc zvuk toho 2. a 4. riffu....
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A tímto je debata vyřešená. Uživateli A se líbí jiný zvuk než uživateli B a tudíž netřeba dále o tom debatovat. Jakékoliv další příspěvky týkající se nastavení do V jsou bezpředmětné a nikam toto téma neposunou. Děkuji za pochopení.
innerself

Příspěvek od innerself »

jako neni to zvuk podle mojeho gusta. bejt to víc řezavý a víc nahlas tak možná jo, ale ten první zvuk se mi moc nezamlouvá. tak hotovo tečka. jo jak ste řekli..nemá mi cenu nic vysvětlovat dokud na to nepřídu sám. tim je to celý vyřešený...
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“