Multiefekt nebo krabky?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
miro

Re: Multiefekt nebo krabky?

Příspěvek od miro »

Michal.K píše: ... Pro nováčka je myslím vhodný multiefekt, který je levnější, lehce přenosný, umožní mu rozeznávat jednotlivé efekty. A potom se rozhodne, zda mu to vyhovuje, nebo se vydá na cestu nakupování jednotlivých krabiček.
O tom to podle mě přesně je. Jako první efekt jsem si pořídil toho Zooma G2 - overdrive a distorsion nestojí za nic, ale modulační efekty se dají docela dobře použít, automatický bubeník je dobrej na cvičení. Taky jsem si vyzkoušel a stále zkouším jakej efekt co vlastně dělá se zvukem. Takže momentálně mám G2 ve smyčce HK statesmana a zkouším. Jinak jako krabky mám desetipásmový EQ a plánuju Korga Pitchblack. EQ a Zooma budu mít zapojený paralelně přes lištu od Smrčky.

Stejně si myslím že největší zvukový vzestup je s pořízením nového komba, pak nové kytary a pak až nahrazování multiefektů krabkama.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No příští rok chci stavět postupně pedalboard nebo vzít později multiefekt. Vím určitě že budu brát postupem času chorus, delay a reverb. Porádíte někdo pls nějaké dobré krabičky. Uvažoval jsem o Hardwire, nebo to kupovat delší dobu(dal jsem si půst a budu utrácet ke kytaře jen to co dostanu k výplatě jako příplatky za noční atd) a kupovat si pedály od T.C. electronics, ale pak jsem našel, že se dá koupit nový Nova System za 8k i s poštovným. Tak nevím do čeho se ještě vrhnu.

EDIT: nebo myslíte že má smysl počkat do příštích vánoc a koupit ten G-System za cca 20?
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já to do budoucna vidím na něco takového + krabky (zkresleníčka, boostery, kompresory, podobná cesta jakou jdu teď) před aparát a do smyčky G-Majora...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Teorge píše:No příští rok chci stavět postupně pedalboard nebo vzít později multiefekt. Vím určitě že budu brát postupem času chorus, delay a reverb. Porádíte někdo pls nějaké dobré krabičky. Uvažoval jsem o Hardwire, nebo to kupovat delší dobu(dal jsem si půst a budu utrácet ke kytaře jen to co dostanu k výplatě jako příplatky za noční atd) a kupovat si pedály od T.C. electronics, ale pak jsem našel, že se dá koupit nový Nova System za 8k i s poštovným. Tak nevím do čeho se ještě vrhnu.

EDIT: nebo myslíte že má smysl počkat do příštích vánoc a koupit ten G-System za cca 20?
Jestli ti stačí 3 efekty, o kterých píšeš, tak bych to řešil spíše cestou jednotlivých krabiček, než multiefektu. Krabiček je dobrých fakt hodně, dost záleží na tom, jaký typ zvuku hledáš, a samozřejmě, co do toho můžeš investovat. I když je pravda, že u takto nenáročné kombinace by ten Nova System mohl být dobrým řešením.

Ono hlavně si rozmysli, kolik různých efektů chceš, jak ti je milé je ovládat a jak je budeš potřebovat kombinovat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

HLavne je treba rozmyslet si, jestli clovek chce multak nebo jednotlivy pedaly.
Multiefekt je rozhodne pohodlnejsi, pokud pouzivas ruzny kombinace efektu zaraz, ale to jde samozrejme kompenzovat tim G-Labem nebo mozna i lepe Octaswitchem. Ale je to spousta dratu a penez :)
Krabicky ti nabizi mnohem vetsi volnost a taky moznosti, ktery multaky nemaji (asi v zadnym multaku nebudou analogove efekty, delaye asi nebudou samooscilovat apod.). Mimo to nabizi modularitu - kdyz se ti jeden prvek nelibi, snadno ho vymenis. V multaku ho nezmenis.
Rekl bych, ze krabicky jsou pro fajnsmekry, kteri hodne lpi na zvuku. Realne na koncerte stejne vetsinou rozdil mezi slusnym multakem a krabickama poznat nebude, je to spis o pocitu. Neco jinyho je to pak ve studiu, ale to je ted asi celkem jedno.

Mimochodem na to, jak dlouho hrajes, do toho podle me zbytecne moc investujes.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já vím, já to jen plánuju.

EDIT: Ale je to, to co potřebuji slyšet. Nějak v sobě musím zkrotit svého sběratelského ducha.
panedge

Příspěvek od panedge »

Teorge píše:Já vím, já to jen plánuju.

EDIT: Ale je to, to co potřebuji slyšet. Nějak v sobě musím zkrotit svého sběratelského ducha.
¨
No je to samozřejmě o penězích-buď si koupíš dobrej multiefekt(Line6 x3,TC electronic)dejme tomu do 15 tisíc nebo koupíš krabky,který sou ve finále dražší(záleží kolik a od jaký firmy).
Naposledy upravil(a) panedge dne 27.12.2009 18:21, celkem upraveno 1 x.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Taky jsem si koupil nejdřív mulťák a chystám se kupovat jednotlivé krabky a nechystám se mulťák prodat bo se mi tam líbí ladička :D
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
panedge

Příspěvek od panedge »

Joey01 píše:Taky jsem si koupil nejdřív mulťák a chystám se kupovat jednotlivé krabky a nechystám se mulťák prodat bo se mi tam líbí ladička :D
Tak to máš dobrej mulťák :lol:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty efekty a multiefekty zakázal.
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

wikxzen píše:Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty efekty a multiefekty zakázal.
+1 :lol:

vždyť jo, stejně nejlepší efekt jsou kytaristovy ruce...
Blackwell: Instrumental progressive rock
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

wikxzen píše:Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty efekty a multiefekty zakázal.
No jo, kolik pravdy se v tomto skrývá :wink:
Joey01 píše:Taky jsem si koupil nejdřív mulťák a chystám se kupovat jednotlivé krabky a nechystám se mulťák prodat bo se mi tam líbí ladička :D
To se fakt vyplatí vzhledem k tomu, za kolik se dá koupit třeba Pitchblack.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

"Multiefekt nebo krabky?nebo todle? http://www.youtube.com/watch?v=6JYajzEB ... re=related "
je to strasna uchylarna, nadruhou stranu mit v kytare dylej ovladany volume potem..hmhm :)
cabaj94

Příspěvek od cabaj94 »

Já nevim já osobně preferuju efektový pedály sám mám OS 2 ku a DS2 a Grunge na základní začátky hraní ti stačí jakej koliv základní Disortion pedál třeba DS1 kdybych si kupoval multiefekt tak určitě ne žádný obyčejný srajdy kolem 2 000 chce to tak min 8 - 15 do toho vrazit vyzdvihnu značku BOSS ty maj asi nejlepší multiefekty v poměru cena kvalita !
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

cabaj94 píše:Já nevim já osobně preferuju efektový pedály sám mám OS 2 ku a DS2 a Grunge na základní začátky hraní ti stačí jakej koliv základní Disortion pedál
Jo. To se vyplatí v případě, že chceš hrát opravdu nenáročně přes repráčky od kompu a někdo ti střelí za dvě piva ohraný DSko.
Doporučovat začátečníkovi, ať si koupí na zkreslení nějakou základní distortion krabičku, má podle mě smysl jen, pokud nemá kytarový aparát se zkreslením. Pokud zkreslení má, tak nákup krabičky jen oddálí nákup pořádného aparátu se zkreslením, které se bude dotyčnému konečně líbit. A co s krabičkou potom? Cpát ji před lampáč?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

cabaj94 píše:Já nevim já osobně preferuju efektový pedály sám mám OS 2 ku a DS2 a Grunge na základní začátky hraní ti stačí jakej koliv základní Disortion pedál třeba DS1 kdybych si kupoval multiefekt tak určitě ne žádný obyčejný srajdy kolem 2 000 chce to tak min 8 - 15 do toho vrazit vyzdvihnu značku BOSS ty maj asi nejlepší multiefekty v poměru cena kvalita !
Nic proti, ale veř tomu, že z tohohle časem vyrosteš :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Po roce od mého posledního příspěvku:

Tak jak jsem předloni měl na jednom kšeftě vedle sebe zapnutý Tonelab LE a GT-8, na obou všechny simulace všeho zcela vypnuté, pouze v režimu jako stompboxy při hraní do pure celolampy (Princeton Reverb, neznám nic lepšího na čistý lampový sound v malém provedení) a jednoznačně pouze u toho Voxe se dalo (po výměně lampy za slušnou) použít jakékoli zkreslení a ve spojení s vhodně nastaveným eq a kompresorem z toho dostat velmi slušný tón, zatímco z toho Bossu lezlo bzučení nebo prostě to trhalo uši, tak samozřejmě GT-8 letěl hned z domu. Před nedávnem jsem si dal k tomu Voxu nový Boss GT-10 a ejhle, modulace a ambience nesrovnatelně čistší u Bossu a navíc i jakékoli zkreslení na Bossu ještě tučnější a líp jde za rukou (naprosto přesná a rychlá reakce na jakékoli nuance hry) než ten Vox, tak zase letěl z domu ten Vox..

No ještě jsem k tomu GT-10 zkoušel přidat staré Japan GE-6 a CS-2, ale přesto, že toto jsou excelentní analog efekty, ve spojení s tím Bossem to zvuk spíš zhoršilo (neúnosný nárust hlavně šumu), tak jsem na GT-10 naprogramoval třeba úplně čistý zvuk (všechny efekty vypnuty) a 3 nezávislými obvody udělal kompresor, který na telecaster zní lépe než z původního analog CS-2 nebo MXR Dynacompu. Jde líp za rukou, prostě tento GT-10 má nesrovnatelně víc editačních možností než předchůdci a hlavně i daleko rychlejší a duální procesor, takže prostě stíhá každou změnu hry v tisícině sec zaregistrovat a hlavně zpracovat!!! Toto dosud žádný efekt neuměl.
panedge

Příspěvek od panedge »

countrymetalman-mám s Bossem podobný zkušenosti jako ty-já měl Boss GT6 a když sem si koupil AC30, tak to nešlo používat jen na efekty,tak sem to prodal a koupil Line pod xt-ten fungoval moc dobře,ale když sem viděl Line6 M13 tak neyblo co řešit-simulace zesilovačů nepotřeboju a simulace krabiček fungujou naprosto perfektně-plus boží reverby,octoreverb a skvělej looper :wink:
ahomonicky

Příspěvek od ahomonicky »

To je asi klasický rozhodování, kterým si prošel či projde každý. Já začal na Digitechu RP50, pak RP 90, pak Line 6 X3 a finále krabičky. Takže mraky vyhozených peněz s výsledkem, který se dal očekávat. Mimochodem zlatý krabičky, teď v sobotu se mi do pedálboardu vylilo pivo a odnesl to bezdrát, ale zbytek ok. Kdybych si to vylil to mulťáku, tak jsem asi dohrál...což je u třetí skladby trochu problém. Jinak též používím Delay, Chorus, EQ, Pitchback a zkreslení beru z hlavy ( Randall RT 50 HE ). Jinak nevím, zda se s tím někdo nesetkal, u toho Pitchblacku mi to občas místo H ukazuje E, musím dát větší razanci. Ale dělá mi to jen struna H. Od začátku. Tedy asi výrovní vada.
Fender Strat American Sunburst s humbuckrem, Boss Volume, Korg Pitchblack, Boss CH1, Boss GE7, Line 6 DL4, Randall RT 50 HE, Xotic overdrive
bagoooo

Příspěvek od bagoooo »

Nazdar muzikanti !
Potřeboval bych poradit, (co jsem si tady počtl tak jsem se dozvěděl že by se mně víc hodila řada efektů než multák) ohledně výběru správného efektu bych to nejraději probral tady s vámy než abych kůpil nějaků pi....u zas tak movitý nejsem:) chtěl bych si to hraní trošku oživit takže k věci potřeboval bych pár typů a rad na následujíci songy:

Metallica -Bleeding me
-Enter sandman
-Sud but true
-Nothing else matters

Megadeath -symphony of destruction

ozzy Osbourne - Perry Mason
- Paranoid

Iron Maiden - Different world

A ještě něco neví někdo na co hraje Zakk Wylde ? A jaký používá Wah ?

Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“