Lexicon Alpha - problém

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Lexicon Alpha - problém

Příspěvek od pavlii »

speed8 píše:Jde z domu...

Náhodou nevíš, jestli zvukové karty od Line6 tohle zvládají (popřípadě multiefekty Line6 XT apod.).

Díky.
Mrkni se do popisu vlastností nebo do manuálů.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

speed8 píše:Jde z domu...

Náhodou nevíš, jestli zvukové karty od Line6 tohle zvládají (popřípadě multiefekty Line6 XT apod.).
Oficiálně papírově ne. Je možné, že to někdy funguje, ale...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bambas

Příspěvek od bambas »

speed8 píše:USB zvukovku (Lexicon) mám nastavenou jako výchozí a integrovanou jako výchozí komunikační. Když pustím Guitar Rig, tak mi zvuk jde do sluchátek připojených v Lexiconu. Když pustím Winamp, začne mi hrát NTB.
Takže jak a co mám udělat? Mi neříkej, že podklad nelze spustit vůbec (vlastně jde spustit přímo v Guitar Rigu, ale je to otravné přepínat vždycky písničky). Samotné hraní bez podkladu mě nebaví.

S tím audacity máš pravdu, už jsem to zkoušel.
Vzdyt si muzes podklad naimportovat jako stopu do daw studia. Pustis v DAW nahravani se zpnutym monitorem. Takze na vystupu uslysis vlozenou stopu, a i sebe, kdyz hrajes.

Pripadnym resenim pro tuto zvukovku (samo ji vlastnim) je prejit na linux. Spustis JACK aduio server. Kdyz pustits jakoukoliv aplikaci na prehravani/nahravani, JACK ti presmeruje vstupy/vystupy. SAm to pouzivam, ze mijede podklad (bici) Hydrogen drum machine, nebo z Audacity nejaka basa, apod. a ja do toho hraju na kytaru. No problem. Mrkni na: http://www.linuxexpres.cz/praxe/linuxove-zvukove-studio, je tam navod na zprovozneni, popripade ti muzu poslat mejlem postup step-by-step, nebo nahrat video.
skyliner

Příspěvek od skyliner »

ČAO

Mám problém.
Používám macbook pro a lexicon alpha. (Nahrávací soft Logix pro x)
Když nahrávam tak je vše v poho dokud nenahrávám kytaru třeba po šestý.(jakože šestou stopu 3 doleva 3 doprava)
Pak se zvuk zpomaluje zkresluje a pak mě vyjede chybová hlaška v logicu.
Zkoušel jsem měnit SamplRate v nastavení osx ale to se vždy po spušetění logicu vrátí zpět na 44100 a 16
Nevím si rady co stím.
bambas

Příspěvek od bambas »

Ta chybova hlaska by nebyla?
kulatejvobdelnik

Příspěvek od kulatejvobdelnik »

Nemám zkušenosti s Macem resp. Logixem, ale napadá mě... když nahráváš tu šestou stopu, máš ty ostatní "mutnutý"? Vypadá to, jako kdyby nezvládal zpracovávat přehrávání pěti stop a recording 1 stopy zároveň.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno - dobrý výstřel, ale zpožděný tak o 20+ let 8) Logic Pro X může trpět čímkoli jiným, ale tímhle ne. Nevím, jak jsou na tom cracky na Mac platformě, ale jinak bych to spíš viděl mimo prostředí DAW.

P.

skyliner

Příspěvek od skyliner »

takže hláška vypadá takhle. mutnutí nepomůže

EDIT:tak sem zjistil že mě automaticky u všech stop zistává zaplej input monitoring po vypnutí prblém přestal.
Něják mě to dřív nenapadlo
Přílohy
Snímek obrazovky 2015-02-22 v 18.27.23.png
Naposledy upravil(a) skyliner dne 22.02.2015 20:21, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

To je jako havárie na úrovni ovladače....další polínko do hranice pod zvukovky Lexicon :-D zkus změnit ovladač z Lexicoňáckýho na jiný (Core AUdio se to jmenuje na MACu?). Teda jestli to jde - do téhle platformy nevidím.

P.

skyliner

Příspěvek od skyliner »

tak sem zjistil že mě automaticky u všech stop zistává zaplej input monitoring po vypnutí prblém přestal.
Něják mě to dřív nenapadlo :D
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No docela blbost (=aby to dělalo takovýhle nesmysle), ale když to po vypnutí pomohlo, tak proč jako ne.

P.

bambas

Příspěvek od bambas »

Pokud bys jsi hlasku zadal do google (https://www.google.cz/webhp?sourceid=ch ... o+and+midi), tak bys zjistil, ze jsou toho plna fora a problem se podarilo vyresit nekolika zpusoby. Tady mas odkaz primo na Apple forum: http://support.apple.com/en-us/TS2111
Reseni je nekolik, jedno z nich je zvyseni input/ouput bufferu. Ten problem ale muze byt i ten, ze jina aplikace se snazi kominkovat s tvoji kartou - zkus ukoncit vsechny aplikace, ktere by chtely/mohly prehravat zvuk a pust DAW znova. Ten input monitoring - taky zalezi, kam ten input monitoring vede, tedy z jakeho zarizeni se ti to prehrava - a to s tim prave muze souviset.
Jarosh23
Nový uživatel

Re: Zvukovka Lexicon Alpha

Příspěvek od Jarosh23 »

:| instrumentu funguje vše jak má není problém kytara hraje v pořádku... Ale pokud zapojím kytarový efekt (TD - DS-2) tak nefunguje nic, je to hluché a vůbec to nejde... nevíte čím to je? :|
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Forma dotazu je dost svérázná, nemá to moc hlavu ani patu, ale pokud dedukuji správně, tak je zapojena kytara -> efektová krabička -> Alpha. Při zapojení samotné kytary do Alphy vše funguje, při vložení efektu do signálové cesty již ne.
Je efekt napájen, tzn. připojen k napájecímu adapteru nebo baterii? Je ověřena funkčnost efektu, např. připojením do aparátu? Kam přesně je efekt zapojen, do kterého vstupu zvukovky? Prosím o doplnění informací, díky.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“