Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše výtvory...
P.S.: Pokud chces delat vlastni tvorbu, tak doporucuju byt mene eklekticky. Vsiml jsem si toho uz driv, hodne nasavas inspiraci od ruznych interpretu z ruznych stylu (pritom je ale nemichas, coz muze byt prave ten zadany invencni prvek), ve vysledku pak nemas svuj ksicht - coz je velka skoda, protoze po muzikantske i zvukarske strance jsi na tom velice dobre. Podle me by ti prospelo si vyrazne zprisnit vlastni cenzorsky filtry, co se tyce inspiraci
A snazit se vic, at ta muzika jde z tebe. Pripadne treba na par dni prestat uplne poslouchat cizi muziku a zkusit pak skladat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
No na to by asi nestačilo pár dní ale možná pár měsíců, aby se do toho začlo míchat něco ze mě
Každopádně díky za radu. Já si toho všiml už cca před dvěma lety, snažil jsem se, ale asi to jinak neumim. To prostě příjde tak, že se mi začne líbit nějaká kapela, dlouho to poslouchám, pak si tu a tu písničku zkoušim zahrát a po pár dnech se dostaví novej riff
Myslim, že už jsem pár věcí ze sebe vypotil, ale většinou to končí v kapele...
Když tak prohledávám počítač a zjišťuju co je vlastně uplně z mojí hlavy, tak jsem narazil na totok (asi 3, možná 4 roky starej nápad, kompletně přes klávesy kromě staženýho samplu ethno rytmu a nahranýho samplu mnou originálně vytuněný kytary co zní jak nějakej indickej nástroj
, přemejšlim že to přehraju a udělám z toho song)
Myslim, že už jsem pár věcí ze sebe vypotil, ale většinou to končí v kapele...
Když tak prohledávám počítač a zjišťuju co je vlastně uplně z mojí hlavy, tak jsem narazil na totok (asi 3, možná 4 roky starej nápad, kompletně přes klávesy kromě staženýho samplu ethno rytmu a nahranýho samplu mnou originálně vytuněný kytary co zní jak nějakej indickej nástroj
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
- DJ Murano
Tak dámy a pánové, představuji vám vrcholné dílo mého dosavadního vědění
Nakonec jsem ten riff ani měnit nemusel, přidal jsem tam klávesy a ono to záření Opeth nějak zmizlo, nebo aspoň se mi to tak zdá
Však ono se to k nim zase přiblíží, až tam bude nějakej ten growl

Nakonec jsem ten riff ani měnit nemusel, přidal jsem tam klávesy a ono to záření Opeth nějak zmizlo, nebo aspoň se mi to tak zdá
Tak...čekám na kritiku
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
ZdravimDJ Murano píše:Tak...čekám na kritiku
Vemu to stručně.
0:17 --> 2:08 - Po chvíli mi to příjde až moc stereotypní, ale se zpěvem to bude nejspíš v poho.
2:09 --> 2:45 - Tahle část mě bavila poslouchat.
2:46 --> 3:17 - Dream Theater.
3:18 --> 4:09 - V poho.
4:10 --> 4:45 - "Improvizace" jak prase.
Jako celek mi to příjde celkem fajn. Akorát bych trošku jinak poekvalizoval bicí nebo aspoň snare trochu. Mě osobně tam nějak nesedí, ale to je asi otázka vkusu.
Mne to prijde jako slepenec, kterej v jedne ctvrtine silne pripomina Opeth, ve druhe ctvrtine je OK, ve treti ctvrtine silne pripomina Dream Theater (ale to solo je kravsky nevkusny) a v posledni casti je proste jenom nesmysl. Asi jsem te moc nepotesil 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
tady je spis komicke ze kdyz nekdo hraje opeth podklad a da do toho synth lead solo, tak je to hned DT 
je to usmevny syndrom, ze temer cokoli ve stylu kytara+klavesy+slozitejsi rytmus je pro 4 z 5 "odborniku" Dream
(stejne jako na cokoli s fletnou ze to je Jethro Tull atd.... nezavisli davovi pozorovatele maji radi zrejma fakta 
Eklekticke slepence jsou momentalne docela v mode a je dovoleno skoro vsechno (tedy i totalne nestravitelny pejskokocici dort vydavat za vysoke umeni.... zeptej se gen.Pattona
zalezi vlastne jenom na podani, jestli to posluchaci (aspon jejich cast) vezmou nebo to zaradi do neposlouchatelnych sracek, upoceneho revivalu nebo zabavneho dada bordelu.
Ale pridam konstruktivni radu. Kdyz uz chces vykradat (jako ze to nejen dnes a vlastne vzdycky delala vetsina lidi), tak se to musi delat trochu sikovneji. Kdyz zacnes hrat opethovsky riff, tak nemuzes do toho pridat zaroven opeth walking bass, murmur, i kytarovy opeth sound.... to je tupe kopirovani (jestli teda nehrajes v Opeth revivalu, tam to je naopak zadouci
. Je nutne pridat slozku, ktera to uplne rozhodi, posune jinam.... a najednou uz je to inspirace
V zasade to DT solo na opeth podklad je svym zpusobem tahle metoda, ale je nutne se vyhybat az prilis charakteristickym zvukum, postupum, kombinacim, aranzim.....
Protoze upgradovat opeth revival na DT kopirku je vitezstvi pouze Pyrrhovo.
Na druhou stranu, cela speed metalova "scena" uz 25let akorat zleva/zprava obehrava Keepery.... a jak je to popularni
Nakonec vzdycky zalezi na konkretnim pripadu jak bude hodnocen, prijiman, zatracen nebo nesmyslne adorovan. A to je prece super, ze zalezi jenom na tobe, ne?
je to usmevny syndrom, ze temer cokoli ve stylu kytara+klavesy+slozitejsi rytmus je pro 4 z 5 "odborniku" Dream
Eklekticke slepence jsou momentalne docela v mode a je dovoleno skoro vsechno (tedy i totalne nestravitelny pejskokocici dort vydavat za vysoke umeni.... zeptej se gen.Pattona
Ale pridam konstruktivni radu. Kdyz uz chces vykradat (jako ze to nejen dnes a vlastne vzdycky delala vetsina lidi), tak se to musi delat trochu sikovneji. Kdyz zacnes hrat opethovsky riff, tak nemuzes do toho pridat zaroven opeth walking bass, murmur, i kytarovy opeth sound.... to je tupe kopirovani (jestli teda nehrajes v Opeth revivalu, tam to je naopak zadouci
Protoze upgradovat opeth revival na DT kopirku je vitezstvi pouze Pyrrhovo.
Na druhou stranu, cela speed metalova "scena" uz 25let akorat zleva/zprava obehrava Keepery.... a jak je to popularni
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tomu rikam terminhyenik píše:zabavneho dada bordelu.
ad opeth podklad + solo = DT: Kdyz je to solo tak dominantni, ze utapi pomalu vsechno ostatni, tak neni moc tezke soudit prevazne podle toho sola, ktere JE rudessovske (byt treba ne tak kvalitni).
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- DJ Murano
No, když to vezmu kolem a kolem...do DT jsem nakoukl hlouběji až teprve v půlce letošního srpna (v průběhu brigády Brutal Assaultu kde byla půlka naší kapely bubeník skoro nic jinýho na notebooku nepouštěl) a sóla tohoto typu hraju už dejme tomu rok a půl až dva roky...konstrukce klávesovýho sóla je čistě můj výmysl a když se to podobá rudessovi (či jak se to píše), to už je taková věc navíc. Že tam jsou chyby, to vim, ale po skoro půl roce, kdy byly moje klávesy zavřený ve zkušebně se toho moc čekat nedá
Při nahrávání závěrečnýho kytarovýho sóla mi tak trochu praskla struna a já neměl náhradní...tremolo mi pěkně rozhodilo ladění a tak mi nezbylo nic jinýho než blbnout a blbnout
(ono by to skončilo stejně i kdybych tu strunu měl, akorát by tam možná bylo trochu melodie
)
Ten zvuk kytary musim souhlasit že je hodně podobnej Opeth...ale mě se takovejhle zvuk prostě líbí
používám ho do všech novějších nahrávek ať už jde o jakejkoliv žánr, ten se hodí na všechno (samozřejmě kromě nějakýho grindcoru nebo něčeho kde je potřeba hi-gain)
Walking bass nevim co znamená, ale nakazil mě náš kapelní basák, kterej pořád chce nějaký vyhrávky a my furt ne a ne na to přistoupit
Pomalu už začínám bejt imunní vúči narážkám na podobnost, protože to je pořád něco
Zas na druhou stranu, chtěl jsem kritiku od zdejších lidí, mám jí mít. I to je potřeba. Čili ještě jednou se zeptám - pomineme-li veškeré podobnosti se zmíněnými kapelami, je tam něco co vás trkne při poslouchání? O to mi jde spíš, než nějaká podobnost (na začátku mi šlo o shodnost, ne podobnost)
EDIT: K tomu rytmičáku...opravdu je to věc vkusu. Já jsem třeba s bicíma nebyl spokojenější než tady
Při nahrávání závěrečnýho kytarovýho sóla mi tak trochu praskla struna a já neměl náhradní...tremolo mi pěkně rozhodilo ladění a tak mi nezbylo nic jinýho než blbnout a blbnout
Ten zvuk kytary musim souhlasit že je hodně podobnej Opeth...ale mě se takovejhle zvuk prostě líbí
Walking bass nevim co znamená, ale nakazil mě náš kapelní basák, kterej pořád chce nějaký vyhrávky a my furt ne a ne na to přistoupit
Pomalu už začínám bejt imunní vúči narážkám na podobnost, protože to je pořád něco
To mi mluvíš přímo z duše. Člověk udělá písničku a hned je k něčemu přirovnáván. Když je to rocková vymejvárna komerčních rádií, je to Kabát. Když je to jednoduchej, stálej a přesnej rytmus, je to AC/DC, když je to něco složitějšího s kytarama, je to Opeth a když se k tomu přidaj klávesy, je to DT...už mě to začíná být tak nějak jednohyenik píše:tady je spis komicke ze kdyz nekdo hraje opeth podklad a da do toho synth lead solo, tak je to hned DT
EDIT: K tomu rytmičáku...opravdu je to věc vkusu. Já jsem třeba s bicíma nebyl spokojenější než tady
O zvuk vubec nejde, tady jde o to, ze vykradas postupy - a to celkem napadne.
A tvoje snaha o bagatelizaci je naprosto smesna - Opeth maji natolik charakteristicky styl, ze absolutne nestaci, aby to bylo "neco slozitejsiho s kytarama". Hlavne ze ses sam priznal, ze ses inspiroval u Opeth
Zacina z toho byt slusna komedie.
A tvoje snaha o bagatelizaci je naprosto smesna - Opeth maji natolik charakteristicky styl, ze absolutne nestaci, aby to bylo "neco slozitejsiho s kytarama". Hlavne ze ses sam priznal, ze ses inspiroval u Opeth
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- DJ Murano
Ne-e, neřekl jsem, že jsem se inspiroval Opeth, řekl jsem, že to co jsem vyplodil improvizací znělo jako Opeth. Pod pojmem "Vykrádání postupů" si představím něco jako "...aha, oni to dělají takhle, to taky zkusim...". To já nedělám. Já dělám něco jako "Sakra, nějak to rozvíst, ale jak...no něco zkusim..." a tímto stylem vlastně vznikají všechny songy
OK, jak jsem rekl, to je tvuj boj, jen jsem te chtel upozornit, ze podle me nebudu zdaleka jediny, ktery tu podobnost oznaci za prilis napadnou.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No to sice muze byt pravda, ale ja jsem se diplomaticky snazil naznacit, ze v tvem pripade je to zcela na miste. Jestli to neslysis nebo se to alibisticky snazis okecavat, to uz je tvuj boj..... ale priprav se ze s vetrnymi mlynyDJ Murano píše:To mi mluvíš přímo z duše. Člověk udělá písničku a hned je k něčemu přirovnáván.
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim 
Tak jsme s basákem zase zkusili něco natočit.
Hiddenplate & Nortydal - Different Universe (Pre-Final Build)
Tak jsme s basákem zase zkusili něco natočit.
Hiddenplate & Nortydal - Different Universe (Pre-Final Build)
PS: Sorry nejsem profi zpěvák.
- DJ Murano
No teda ten zvuk je přímo nádhernej! Jediný co, tak bych trošičku přidal reverb do zpěvu, jinak je to fakt paráda!
EDIT: Ještě jak se tam předháněj 2 hlasy, tak bych je rozhodil do stran, takhle to působí takovým divným dojmem
EDIT: Ještě jak se tam předháněj 2 hlasy, tak bych je rozhodil do stran, takhle to působí takovým divným dojmem
hodne prijemne, prirozene.Hiddenplate píše:Tak jsme s basákem zase zkusili něco natočit.
Opět davam hlavu na špalek, posledně me to docela vzalo, ale přežil jsem.
http://bandzone.cz/deathpeople (Skladba Silent Scream)
Snad nevadí, že je to odkaz na bandzone, dlouho jsem tu nebyl tak pokud je to chyba tak mě za to moc nekamenujte
Snad bude i nějaká pozivitní kritika.
http://bandzone.cz/deathpeople (Skladba Silent Scream)
Snad nevadí, že je to odkaz na bandzone, dlouho jsem tu nebyl tak pokud je to chyba tak mě za to moc nekamenujte
Snad bude i nějaká pozivitní kritika.
na nejaky hodnoceni je dneskA asi pozde, ale dobre znameni je, ze sm si to pustil a cely doposlouchal. sice sem si u toho neco cet, ale vypnout to me nenqpadlo. zatim dobry.
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Re: FOCUSRITE (Aktualne Scarlett 2i2)
Ahojte
tak jsme se s kámošem dokopali k dalšímu songu, kterej jsem nahráli přes Scarletta 2i2.
Poslechnout můžete zde:
Final Decadence - Dead Crowd (Work in Progress)
Vocal
AT2020 - Cordial Cable - Scarlett 2i2 - FL Studio 10 - Scarlett Comp/EQ
Guitar
BC Rich Warlock Bronze - Planet Waves Cable - Scarlett 2i2 - FL Studio 10 - Guitar Rig 5 (Skreamer/Hot Solo+)
Bass
Spector QS 5 String - Warwick Rockcable - Scarlett 2i2 - FL Studio 10 - Guitar Rig 5 (Tube Comp/Bass Pro)
Drums
Superior Drummer 2.2 + Metal Foundry
tak jsme se s kámošem dokopali k dalšímu songu, kterej jsem nahráli přes Scarletta 2i2.
Poslechnout můžete zde:
Final Decadence - Dead Crowd (Work in Progress)
SOUND CHAINS
Vocal
AT2020 - Cordial Cable - Scarlett 2i2 - FL Studio 10 - Scarlett Comp/EQ
Guitar
BC Rich Warlock Bronze - Planet Waves Cable - Scarlett 2i2 - FL Studio 10 - Guitar Rig 5 (Skreamer/Hot Solo+)
Bass
Spector QS 5 String - Warwick Rockcable - Scarlett 2i2 - FL Studio 10 - Guitar Rig 5 (Tube Comp/Bass Pro)
Drums
Superior Drummer 2.2 + Metal Foundry
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: FOCUSRITE (Aktualne Scarlett 2i2)
Dobrý. Přijde mi utopenější zpěv a snesl by IMHO víc efektování (reverb, delay). Ale líbí.
P.
P.