POD HD

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
vladan
Kontaktovat uživatele:

Re: POD HD

Příspěvek od vladan »

Mě se zdá ,že po posledním update mi tolik právě procesor neřve někde jsem četl že ůdajně zpřístupnili větší kus dsp z rezervy .TAk nevím
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

vladan píše:Mě se zdá ,že po posledním update mi tolik právě procesor neřve někde jsem četl že ůdajně zpřístupnili větší kus dsp z rezervy .TAk nevím
No já spíš tipuju, že tam byly některý ne zcela optimalizovaný modely, takže ty největší žrouty trochu zkrotili. Typicky se nadávalo na žravost spring reverbu, ale já se dostal na limit i bez něj. Je sice jasný, že Axe-FX II je za jiný peníze, ale taky to použité DSP má podstatně větší výkon. Myslím, že příští rok ale něco přijde i dostupných cenách na nových DSP, protože Roland už by taky potřeboval inovovat (GT-10 je z roku 2008, při délce jejich vývojového cyklu by tak odpovídalo, že se něco objeví, podobně GSP-1101). Myslím, že i u Line 6 budou taky dumat nad něčím výkonnějším, než HD Pro, kde je méně výkonné DSP podle mne nejvíc vidět (vzhledem podstatně vyšší ceně oproti HD 500 je stejný výkon DSP pro mne trochu zklamáním).
Obrázek
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

přesně tak, HD PRO bych bral, pokud by to PRO nebylo jen kvůli tomu, že to je do racku... Vůbec nás ty výrobci šetřej, mají to holt propočítané. Kdyby vydali o level vyšší výkon a kvalitu simulací, tak si od nich pak každé dva roky nic nekoupíme. Musí postupně. Nejvíc mě ale drtí nemožnost SPILLOVER mezi patchema, čili naprosto nepoužitelné, prostě to zvuk usekne. Proč to tam proboha nedali? :) taková základní věc, pokud s tím chce člověk hrát nedejbože LIVE a nedejbože s delayem...
AXE II je paráda, ale za tu cenu si radši zaplatim dovolenou v Karibiku...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Co myslíš tím "SPILLOVER"??
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Tak základní trails pro delay tam jsou, samozřejmě na kompletní prolnutí všeho to nemá výkon, ale echo trails to umí...
Obrázek
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

dle TC Electronic:
spill-over effect - means that effects like delay and reverb that leave tails decaying after you stop playing will continue to ring out into a new preset, or after the effect is bypassed
DigiTech tomu říká "Seamless Time"
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Tak sem si víc pohrál s podem... nejenže už jsem narazil na onen limit dsp ale víc mě trápí že když přepnu při pitomé nirvaně tři různé zvuky tak v tom sou skoky... vůbec se mi to nelíbí ale ještě pročítám manuál.

Jinak co se týče zobrazení sem slepej a HD500 umožňuje zobrazovat i střední verzi s velkými ikonkamy a to už je pro mě dostatečné (jinaz zobrazuje ještě pouze název paternu či pak detailní cesty)

Zvuky jsou špičkové a Zoom letí proti tomu do koše ikdyž mi připadá že mám doma na sluchátkách nějak přebuzené basy a nedaří se mi u některých zvuků nakroutit nepřebuzené éčko při lehčím overdrivu. Dva zesilovače vedle sebe v nastavení dělají peklo zvuku :) a musí se to slyšet co to vyvádí... to je podle mého hodně velkej skok protože ten zvuk fakt dostane nakopnutí zvlášť pokud použijete jiné rekráky či zesilovače.

Další bonus je ten že sem nikdy nepoužíval Flangery či delaye neboť sem si nikdy neměl čas pohrát se zoomem ale tady je to tak jednoduché a intuitivní že sem si nastavil jeden Bassman tweed dual a už jenom hrál... zvuk prostě bomba a ovládání tak detailní že se samozřejmě ztrácím... kam se (pro mě) dlabou krabičky... za tu cenu bych si jich pořídil jen pár, nakroutil je POUZE do jednoho nastavení a tím by hraní skončilo... na to dlabu...

Ještě bojuju se stahovanými věcmi. S kapelou začínáme na Nirvaně Smells like a tak sem ji chtěl stáhnout že si ušetřím čas a ani jeden stažený typ se nirvaně ani trochu neblíží. Nezkoušel jsem to na Jaguárovy ale na SG. Tak sem začal sám se zvukem kroutit a s SG sem se dostal podle svého na uspokojivý výsledek... takže stahovatelné zvuky od lidí zatím ve mě vzbudily nedůvěru.

Trochu mi chybí ze zoomu automatický bubeník ale už jsem si ho nahradil mobilem, vstupem do podu a backtrack hudbou....
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

A nemáš to při přepínání píchlé přes usb do kompu??? to je více slyšet.Chce to precizně vyrovnat hlasitosti přepínaných presetů a přepínat přesně v dobách dá se na to zvyknout.Nic méně trails nefunguje když to nahraju do daw tak je tam díra i když je trail on nebo of chová se to stejně.
Naposledy upravil(a) vladan dne 16.12.2011 20:45, celkem upraveno 3 x.
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Nezkoušel někdo DT 25 ?????
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Tak jsem to zkoušel bez USB a stejně to dělá. Ono když jen šlápnu na přepínač na tom samém paternu a mám ten samej zvuk v nastavení ABCD tak tam je takovej divnej zvuk.

Omezení DSP mi začíná vadit protože sem si chtěl udělat univerzální šlapací mix a všech osm polí prostě nemohu naplnit tím čím bych chtěl abych měl univerzální testování.

DT25 jsem viděl jen v music city kde ji nemají napsanou na Eshopu ale fyzicky tam je ovšem mají ji před zkušebnou a nechtěl jsem teď když na ni nemám prachy otravovat prodejce. Maj dost fofr před vánoci. Ale vyzvídal jsem a prý na to měly předváděčku co to dělá která je i na youtube.

Kytary.cz mi řekly po majlu že ji mít v sortimentu nebudou a maj tam jen dt50 která je až moc hlasitá a až moc drahá...
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

To přepínání se mi chová úplně stejně.

Dsp limit je opravdu občas problem, škoda,ale v podstatě jsem skončil na tom že si nastavuji jednotlivé ampy tak že v podstatě na ně odehraju jak čistý tak zkreslený zvuk,nějaké supr úchylárny na živo bývají stejně problematické a do pc to je jedno.

Jinak mě docela pomohla možnost změny vstupní impedance,změnl jsem 22K a hodně jsem se zbavil brumu a zvuk má takový teplejší charakter.Nicméně škoda že tomu vždy kousek chybí ale to je vlastně záměr.

jinak jsem vyzkoušel šikovné lampové kombítko hughes&kettner tubemeister 18 combo, no luxus pwr brake 18-1w,rev,ef.sm,tsc system automatického nastavení BIAS 9,5 kg :wink: a na nahrávání zabudován redbox.Až pujde cena směrem dolů tak do něj jdu.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Já to podivné lupání zatím obešel tím že mám výborně navolený expression pedál a ovládám změnu efektů, distortionů atd krásně jen pohybem nohy bez jediného pazvuku... je to hodně zajímavé řešení (ale nehraju live

Já sem na hughes&kettner chválu moc neslyšel ale vypadá taky hodně zajímavě hlavně ten pružinový reverb a velikost. Hraju doma přes Egnatera Tweakera přímo do vstupu smyčky čímž obejdu jeho ovlivnění barvy zvuku a nebo ve zkušebně přímo do jamhubu a z něj mám odposlech.

Hodně mě zaujal ten DT25 přepínačem kde hodně sníží úroveň hlasitosti pro domácí cvičení a tím že lépe simuluje jiné zesilovače než egnater o což mi jde prioritně ale zarazilo mě když jsem si ho zkusmo naživo zvedl jak moc váží (hlava). Pak se mi na něm ještě líbí že má dva totožné kanály přepínatelné footswitchem.
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Ta váha u komba DT 25 je 22 kilo což je šílené nevím co tam narvali.Ale jinak to vypadá zvukově asi nejlepší volba pro HD čko .http://www.youtube.com/watch?v=I9E2eXXwW28
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Tohle by myslím docela šlo:
Johny_Hard

Příspěvek od Johny_Hard »

jirikrov píše:Tohle by myslím docela šlo:
nevíš jestli je to nahrávané přímo z linky nebo hraje přes kombo ???
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

v popisu videa je, že je to do zvukové karty, čili bez aparátu.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
KaPe

Příspěvek od KaPe »

Zdar všem muzikantům,

téměř rok bojuji s přechodem z BOSS GT-8 na HD500 a situace se myslím vyřešila elegantně sama. BOSS GT-100 :) http://youtu.be/2wy89a4NEXw

Kdyby někoho zajímalo proč, tak jedním z důvodů je nepřítomnost některých efektů u HD500 (myslím, že i toto video ukazuje, jak ladné clean zvuky BOSS umí - a toho jsem osobně s HD500 nedosáhl) a druhým logickým důvodem je jakási "závislost" na GT-8 :)

Hezký víkend všem a snad mě neukamenujete za poněkud "odlehčení" tématu.
FENDER - Koa Stratocaster®
Seymour Duncan® APS-1N, APS-1RWRP, APS-1B
Variax 300
BOSS GT-100, BOSS GT-8, BOSS DS-1 a Ibanez Flanger FL9 (oba orig. JAPAN! ;) ), ZOOM 505II
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Která polévka je lepší knoor nebo vitana :D :D :D nejlepší je od mámy co má na sukni z jedné strany 6L6 a míchá to fenderem a na straně druhé El 34 a míchá to Gibsonem :P :P :P Je dobře ,že jsou alternativy alespoň se inženýři neflákají.
paneji

Příspěvek od paneji »

Zdravim vsechny hudebni nadsence, predem chci Vsem podekovat za prispevky v oblasti multaku Line 6 POD HD 500, chtel bych se Vas obratit s prosbou.

Kdyby chtel nekdo tenhle multak nahodou prodavat, tak se mi prosim ozvete, premyslel jsem o X3 Live, ale rikam si, ze bude lepsi pockat na HDcko, co si o tom myslite?

Diky za odpoved.

Jindra
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to bych ještě hodně zvážil... Skoro si z vlastní zkušenosti troufnu tvrdit, že X3 a Xt hrají líp (hlavně co se simulací týká).
Ale to je subjektivní a záleží jaká simulace atd - snad mě majitelé HD neukamenujou :D
Nicméně, vyzkoušej osobně, to je základ. Neb naslepo to kupovat by byla hloupost. Radím dobře ;) a pokud nepotřebuješ simulace, šáhni po m13
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“