Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů
Pravidla fóra
Re: Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů
No já se se zvukařem nemíním hádat, na to mám dost svých starostí, kytary střídám tři, rezofonika je výrazně hlasitější než ty dřevěné a hlavně představy zvukařů o zvuku akustické kytary jsou naprosto odlišné od mých
Netvrdím že to nejde ale v praxi mikrofon používá výrazná menšina kytaristů.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Znamena, nejdejeleniste píše: Ale že by takhle hráli třebas s bicíma, to si nedokážu uplně dobře představit (což neznamená, že to nejde).
Existuje spousta pro lidstvo prinosnejsich cinnosti nez s bicima se snazit zvucit akusticke nastroje mikrofony. (kdyz to nejsou DPA)
btw dobrý tip čavli, na dotaz na snímač za 2kila nabízet řešení bratru za 14tis (i kdyz DPA 4099 samozrejme je fantasticky a lehce vyvrati ty moje uvodni pochybnosti)
Nicmene v 99% ceskych pripadu bude takové zvuceni mikrofonem akorat 100+1 problém = všeobecná zpruzenost zaručena (nikdo se neslysi, vsechno vazbi, zvuk je hnusny)
Samozřejmě že všechny snímače jsou jenom nahražkou mikrofonu, jenomže na podiu vyvstává mnohem hamletovštější otázka - Hrát nebo nehrát a to je oč tu běží.
Takže hendrek v klidu vyzkouší china sh*t, který sice akustický zvuk bude jenom vzdáleně připomínat (jeden podobný mám doma taky), ale svůj účel, aby se vůbec slyšeli na podiu, to splnit může.
Nevidím tam akorát žádnou baterku, takže jestli je pasivní, tak bych doporučoval ho prohnat ještě přes nějaký EQ, booster, preamp a slyšet to určitě bude a dost možná, že poměrně použitelně.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
A na tohle muze Hendrek uspesne pouzit svuj G1Xon.hyenik píše: Nevidím tam akorát žádnou baterku, takže jestli je pasivní, tak bych doporučoval ho prohnat ještě přes nějaký EQ, booster, preamp a slyšet to určitě bude a dost možná, že poměrně použitelně.
Hraju výhradně na šrot.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, baterii to nemá, je to pasiv, ale tak např. elektronika na stratovi je taky pasiv a jde hrát i bez preampu, nebo efektové krabičky na přímo. Čekám, že se to bude po elektrické stránce chovat obdobně. Magnetický snímač jak magnetický snímač, ne?
A věřte, že o věrohodný zvuk akustiky mi jde až úplně v poslední řadě. Já, který jsem schopen si akustiku nasimulovat se stratem na Zoomovi se veřejně přiznávám k tomuto prznění zvukovodů posluchačů a přesto s klidným svědomím každý den uléhám ke spánku
.
BTW, dobrý tip s tím ZOOMem. Zkusím, jak bude znít akustika snímaná magnetickým snímačem přes simulaci akustické kytary v multiefektu. To by mohlo fungovat pro mé účely dobře.
A věřte, že o věrohodný zvuk akustiky mi jde až úplně v poslední řadě. Já, který jsem schopen si akustiku nasimulovat se stratem na Zoomovi se veřejně přiznávám k tomuto prznění zvukovodů posluchačů a přesto s klidným svědomím každý den uléhám ke spánku
BTW, dobrý tip s tím ZOOMem. Zkusím, jak bude znít akustika snímaná magnetickým snímačem přes simulaci akustické kytary v multiefektu. To by mohlo fungovat pro mé účely dobře.
Stojíš si na vedení. Nikomu jsem to nedoporučoval.hyenik píše: dobrý tip čavli, na dotaz na snímač za 2kila nabízet řešení bratru za 14tis (i kdyz DPA 4099 samozrejme je fantasticky a lehce vyvrati ty moje uvodni pochybnosti))
DPA byla reakce na Džetra ohledně použití mikrofonů na pódiu.
Čavli píše:Ale no tak ...Džetro píše: Vdycky jsem měl na tváři lehký úsměv když se tady doporučovalo na pódiu zvučit kytaru mikrofonem
Spousta špičkových kytaristů hraje na mikrofon, dokonce i celé kapely hrají třeba na jeden prostorový, případně další jeden na sóla.
Nebo mikrofony v kytarách (D-TAR, Aura), nebo na kytarách(DPA).
Zajeď se třeba podívat na velké festivaly do USA
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
To je mozne. A ty se zase rad hadas :-pČavli píše:Stojíš si na vedení.
Jo, to je presne ono, nenavrhoval jsem ti to, protoze jsem myslel ze pres neho jedes tyHendrek píše: BTW, dobrý tip s tím ZOOMem. Zkusím, jak bude znít akustika snímaná magnetickým snímačem přes simulaci akustické kytary v multiefektu. To by mohlo fungovat pro mé účely dobře.
Maly multacek samozrejme ideal.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mám dva, jeden na basu a druhý kytarový bych právě použil pro tu resimulaci akustikyhyenik píše:Jo, to je presne ono, nenavrhoval jsem ti to, protoze jsem myslel ze pres neho jedes tyHendrek píše: BTW, dobrý tip s tím ZOOMem. Zkusím, jak bude znít akustika snímaná magnetickým snímačem přes simulaci akustické kytary v multiefektu. To by mohlo fungovat pro mé účely dobře.
Maly multacek samozrejme ideal.
Jinak heblo už je doma a vyzkoušeno přes normální kombo pro elektriku (Vox AC4TV). Zvukově jsem příjemně překvapen, čekal jsem daleko větší hrůzu. I hlasitost je více než dostačující. Začne hvízdat až když to ohulím a postavím se těsně před kombo, takže pohoda.
Jediné z čeho bych mohl mít obavy je mechanické opotřebení, budu-li to muset stále nasazovat a sundávat. Ideální by bylo, kdyby si to holčina ode mě koupila a nechala si to tam natrvalo. I ta kytara se tím pak tolik nebude opotřebovávat, protože ty kovové packy jsou místy ostré. Tady to mohl Čiňan vykoumat lépe...ale tak za dvě stovky, co bych nechtěl.
Anthem za 5800
Jen info: http://www.humlmusic.cz/89/snimace-akus ... nthem.html
Ta cena je opravdu nyní platná a nějaké tyhle skvělé snímadla na skladu mají.
Kdybych měl pádlo, do kterého by to stálo za to prdnout, asi moc neváhám.
(a ne, nejsem zaměstnanec)
Ta cena je opravdu nyní platná a nějaké tyhle skvělé snímadla na skladu mají.
Kdybych měl pádlo, do kterého by to stálo za to prdnout, asi moc neváhám.
(a ne, nejsem zaměstnanec)
| Cruel YT | Cruel sptf
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Soundking AN001 vyzkoušen i na živo a jsem maximálně spokojen. Poměr cena/výkon pro mě naprosto dostačující, takže kupuji druhý kus pro druhou akustickou kytaru, ať se to nemusí pořád nasazovat a sundávat, když jednou přijde hrát jedna kytara a jindy druhá. Navíc jsem se domluvil, že to dostanu proplaceno
.
Jediné, co by se mohlo časem pokazit je to mechanické provedení v případě nasazování a sundávání, což doufám nebude nijak často (když si holky kytaru vezmou k táboráku, na vodu, atd., tak mají za úkol si to demontovat).
Ještě co se zapojení do aktivního monitoru týče: zapojuji přes Stagg SDI-ST DI box, který má tu úžasnou vlastnost, že při přepnutí do režimu mono, smíchá oba kanály do jednoho výstupu, takže můžu obě akustiky zapojit do jednoho (mic) vstupu na monitoru. Do druhého (line) vstupu se píchnu s basou přes mulťák a mám vše vyřešeno bez potřeby použití dalších zařízení. Abych upřesnil, na odposlech mám teď monitor The Box MA120 Mk II (zvukově a výkonově sice nic moc, ale pořád dostatečný na to, k čemu jej potřebuji a mám jej v místě produkce, takže odpadá nošení vlastního).
Jediné, co by se mohlo časem pokazit je to mechanické provedení v případě nasazování a sundávání, což doufám nebude nijak často (když si holky kytaru vezmou k táboráku, na vodu, atd., tak mají za úkol si to demontovat).
Ještě co se zapojení do aktivního monitoru týče: zapojuji přes Stagg SDI-ST DI box, který má tu úžasnou vlastnost, že při přepnutí do režimu mono, smíchá oba kanály do jednoho výstupu, takže můžu obě akustiky zapojit do jednoho (mic) vstupu na monitoru. Do druhého (line) vstupu se píchnu s basou přes mulťák a mám vše vyřešeno bez potřeby použití dalších zařízení. Abych upřesnil, na odposlech mám teď monitor The Box MA120 Mk II (zvukově a výkonově sice nic moc, ale pořád dostatečný na to, k čemu jej potřebuji a mám jej v místě produkce, takže odpadá nošení vlastního).
- jeleniste
A je to teda mikrofon, nebo magnetickej snímač?
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ale učetřím ti čas, je to magnetický snímač.
No vidíš, někdy i jednoduché a levné řešení funguje, furt uvažuju o ozvučení kytar pasivním piezem pod kobylku a magnetickým Schallerem do otvoru, spojit to na jackové samici v kytaře. Mám takhle dvě rezofoniky a hraje to super. Samotný magnetický snímač nemá moc akustický charakter ale to piezo dodá frekvence které magnetu chybí a fakt to hraje
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Nezkoušel jste někdo nějaký ten miniaturní "kontaktní" kondenzátor. mikrofon ?
Jinak k tem "piezzo-pizza-pica" snímačům..na jedne kopii Ovation z 90 let mam nejaky
levny platek piezo pod kobylou..na sucho to beru ven a teprve pak to nejak
upravuju...a nebyt tohodle pieza, tak jsem tu kytaru uz vyhodil..ten zvuk je ale unikatne-modifikovately..
Jinak k tem "piezzo-pizza-pica" snímačům..na jedne kopii Ovation z 90 let mam nejaky
levny platek piezo pod kobylou..na sucho to beru ven a teprve pak to nejak
upravuju...a nebyt tohodle pieza, tak jsem tu kytaru uz vyhodil..ten zvuk je ale unikatne-modifikovately..
Taky pokukuji po nějakém ozvučení svojí kytary a narazil jsem kromě jiného na FISHMAN 201. Běžná cena cca 180 USD, ale na Aliexpressu za 18 USD. Rozumím tomu tak, že je to fík a nemá smysl to kupovat..?
Já koupil 301 a je to v pohodě.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
Fishman ty OEM dělá v Číně - rozdíl v ceně je jen "obchodní" záležitost. Za $18 jde koupit 301 co má integrovaný mikrofon.Šimkojc píše:Taky pokukuji po nějakém ozvučení svojí kytary a narazil jsem kromě jiného na FISHMAN 201. Běžná cena cca 180 USD, ale na Aliexpressu za 18 USD. Rozumím tomu tak, že je to fík a nemá smysl to kupovat..?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
a podle prvnich reakci se nejak ve zvuku neprojevuje 
me se prave montuje, tak se uvidi jestli je vubec nejaky rozdil mezi 201 a 301 (krome chytani vazby)
me se prave montuje, tak se uvidi jestli je vubec nejaky rozdil mezi 201 a 301 (krome chytani vazby)
Princip OEM produkce je mi dostatečně známý, ale ten desetinásobek mě zaráží, v nejužším výběru mám i Cherub GT6 s chorusem a ten stojí na Aliexpressu 70 USD a to je dokonce víc než v Muzikeru, kde stojí necelých 1500 Kč. A to nemluvím o DPH...
v klidu si vyber nejaky ten Fishman, ted ho montuje spousta firem do kytar okolo 10litru.
Takze pruser to neni a za ty prachy.....
navic snimac, bude vzdycky jenom snimac (kdyz to neni Lyric nebo Anthem... coz je vlastne mikrofon
Staci si neporizovat ten nejvetsi sh*t a vysledky budou hodne podobne
Takze pruser to neni a za ty prachy.....
navic snimac, bude vzdycky jenom snimac (kdyz to neni Lyric nebo Anthem... coz je vlastne mikrofon
Staci si neporizovat ten nejvetsi sh*t a vysledky budou hodne podobne
Jsou způsoby, kdy mikrofon nevazbí, resp nemůže - pořizování pracovní nahrávky bez monitoru, záznam třeba pro kameru, použití sluchátek, inearů ...hyenik píše:jestli je vubec nejaky rozdil mezi 201 a 301 (krome chytani vazby)
Stáhnout ho můžeš vždycky.
Ideální je když jdou oba signály vytáhnout z kytary samostatně (to nebude tenhle případ, ale některé snímače to TRS jackem umožňují), můžeš s tím pracovat při live na mixu (jinak dopředu, jinak monitory) apod.
Já bych se ho nezbavoval, cena je stejná.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮