Fender Stratocaster - otázky

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Nene, to je přeci obráceně - pod lakem původně bílé kytary je tmavé dřevo a pod černym světlý. absolutně nechápu, čím to je, olše by měla být obojí, ale ty fleky na mý kytaře to je dřevo:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

To Maples
JSem myslel, že jsi PRS prodal .. nebo to je nový kousek?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Ach, čekal jsem, že se ozve někdo z pamětníků:) Nakonec to pro mě dopadlo asi nejlíp, protože si ji koupil táta (btw nehraje na žádný hudební nástroj a zřejmě ani nikdy nebude)
Prostě ji má jako dlouhodobou investici, páč ceny kytar PRS i novějších - z druhé poloviny 90 let jsou nástroje s nejjistěji rostoucí hodnotou - ne pro obyč bazar, ale pro sběratele.)
Takže jí mám doma pořád já a je prakticky moje, jen jak jsem si obstaral ty druhý dvě, který jsou opravdu fakticky mé, tak jem na ní ani neměl čas. A ted jsem na ní pořádně po dlouhý době zahrál a znovu mě uchvátila, je to úžasná kytara, ted se zrovna hrozně hodí na hudbu, která mě baví a ke který jsem došel zase časem:)
EDIT: Ještě mě napadlo sem hodit tento odkaz - pro lidi, kteří se rádi pokochají neuvěřitelně krásnými a cennými kytarami:
http://www.axguitars.com/
Mimochodem, v sekci GONE je tam i moje kytara:)tzn že má dobrý rodokmen:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Maples píše:Ach, čekal jsem, že se ozve někdo z pamětníků:) Nakonec to pro mě dopadlo asi nejlíp, protože si ji koupil táta (btw nehraje na žádný hudební nástroj a zřejmě ani nikdy nebude)
Prostě ji má jako dlouhodobou investici, páč ceny kytar PRS i novějších - z druhé poloviny 90 let jsou nástroje s nejjistěji rostoucí hodnotou - ne pro obyč bazar, ale pro sběratele.)
Takže jí mám doma pořád já a je prakticky moje, jen jak jsem si obstaral ty druhý dvě, který jsou opravdu fakticky mé, tak jem na ní ani neměl čas. A ted jsem na ní pořádně po dlouhý době zahrál a znovu mě uchvátila, je to úžasná kytara, ted se zrovna hrozně hodí na hudbu, která mě baví a ke který jsem došel zase časem:)
EDIT: Ještě mě napadlo sem hodit tento odkaz - pro lidi, kteří se rádi pokochají neuvěřitelně krásnými a cennými kytarami:
http://www.axguitars.com/
Mimochodem, v sekci GONE je tam i moje kytara:)tzn že má dobrý rodokmen:D
Tomu jsem s taky divil :) myslel jsem ze jsi ho fakt dal z rukou...ale kdyz sjem to videl tak jsem se zarazil, ptz je to prso na chlup stejne :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

http://www.axdom.com/guitgone/Strat03.htm muj strat je tady :) dneska uz ale vypada o neco jinak, je to uz takovej relic :) navic jsem musel vymenit kameny, nulak je ted roller nut a jeste casem chci dat novy ladici mechaniky. potaky uz ani nepocitam :)

Obrázek

bohuzel tyhle mista vznikaj od malych tukancu kterych mam po celem tele hodne jak s tou kytarou podad nekam cestuju, takze procento holeho dreva se docela zvetsuje
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Krása, ty odrbance tomu sluší, aspoň jde vidět, jak je vytížený :)

Když už tady z toho děláme tak trochu galerii Fenderů, tak sem hodím i toho svého, tyto fotky už jsem tady dával kdysi do jiné sekce. Mám stejný model jako Kinx

ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Krása, sunbursty jsou stejně klasika, někdy si postesknu, že na tom mym není vidět pořádný dříví:)
Jo, to máme všichni prakticky shodnej model, a já jsem děsně rád, že mám v kobylce takový ty blokový kameny, hrozně nemám rád ty malý, nepříjemně tlačej do ruky.(
Regular John

Ty blokové kameny jsou výborné. Nějak nechápu, proč začli dávat od série 08 zase ty vintage kameny
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já četl, že ty z ohýbaného plechu mají delší sustain ale moc tomu nevěřím teda. Spíš to bude levnější na výrobu. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

sustain nesustain, hlavně, aby to bylo pohodlný - což ty plechový absolutně nesplňujou...Strat je jinak tak pohodlná kytara, že si to nechci zkazit jen kvůli kamenům v kobyle:D
Ale samozřejmě je to to nejmenší vyměnit je, že?:)
Regular John

Tady jsou pěkné kousky k slintání :)
http://www.themusiczoo.com/fendercustom.htm
Joan
Kontaktovat uživatele:

Strato

Příspěvek od Joan »

Ahoj znalci,
je tu moc pěkných témat a skvěle se v nich vyznám, ale nikde tu nenajdu úplně přesně to, co bych chtěla; jsem začátečnice (hraju měsíc, zatím na akustiku) a chci hrát něco rockovějšího, ale zase žádný metal (něco jako tohle: http://www.youtube.com/watch?v=7VqwIuZVCRk).
To, co chci vědět, je, jestli je pro mne vhodný konkrétně tento strat: http://kytary.cz/fender-standard-strato ... 50:0:0:1:0 , tj. hlavně snímače a značka.

Předem vám moc děkuji za odpovědi! ;)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Strato

Příspěvek od Smrťokvítek »

Joan píše:Ahoj znalci,
je tu moc pěkných témat a skvěle se v nich vyznám, ale nikde tu nenajdu úplně přesně to, co bych chtěla; jsem začátečnice (hraju měsíc, zatím na akustiku) a chci hrát něco rockovějšího, ale zase žádný metal (něco jako tohle: http://www.youtube.com/watch?v=7VqwIuZVCRk).
To, co chci vědět, je, jestli je pro mne vhodný konkrétně tento strat: http://kytary.cz/fender-standard-strato ... 50:0:0:1:0 , tj. hlavně snímače a značka.

No asi by bylo lepší kdyby to byl HSS strat čili humucker u kobylky a 2 single snímače.
Každopádně jestli hraješ měsíc tak je to docela odvaha kupovat kytaru za takový peníze. Ikdyž ono je to celkem jedno, Fendera kdyžtak prodáš bez problémů. :)
Důležitý je aby se ti na tu kytaru hrálo dobře. Což se asi blbě zjišťuje po měsíci hraní ale co už. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

tahle kytara je skvěle univerzální a hlavně pohodlná, takže si myslím, že by Ti sedla parádně. Když tak ale určitě stojí za to podívat se na bazar, přesně tuhle, ale černou prodává kamarád minimálně hranou (je to hlavně akustikář) i s obalem za 9500:)
Joan
Kontaktovat uživatele:

Re: Strato

Příspěvek od Joan »

Smrťokvítek píše:
Joan píše:Ahoj znalci,

No asi by bylo lepší kdyby to byl HSS strat čili humucker u kobylky a 2 single snímače.
Každopádně jestli hraješ měsíc tak je to docela odvaha kupovat kytaru za takový peníze. Ikdyž ono je to celkem jedno, Fendera kdyžtak prodáš bez problémů. :)
Důležitý je aby se ti na tu kytaru hrálo dobře. Což se asi blbě zjišťuje po měsíci hraní ale co už. :)
Přesně tohle jsem potřebovala vědět, díky.

Jinak s kytarou blbnu vlastně už několik let, až teď jsem začala konečeně provozovat činnost, které se dá říkat hraní. :-P

Tak tedy ještě jednou děkuji za odpověď. ;)
DaveMurray

Re: Fender Stratocaster - otázky

Příspěvek od DaveMurray »

Zdůř, je tohlento dost dobrý? :D Až na ten název samozřejmě :D http://aukro.cz/item788979924_elektroni ... ndart.html

Plus třikrát MiniHB časem (nejdřív ku kobyle, pak ku krku a pak i do středu).
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

DaveMurray píše: Plus třikrát MiniHB časem (nejdřív ku kobyle, pak ku krku a pak i do středu).
Není lepší si na 3xHB koupit jinou kytaru?
Kai

Příspěvek od Kai »

Jester píše:
DaveMurray píše: Plus třikrát MiniHB časem (nejdřív ku kobyle, pak ku krku a pak i do středu).
Není lepší si na 3xHB koupit jinou kytaru?
Urcite je, ale to vyznavacum Iron Maiden nevymluvis ;p
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

naslepo bych do nej nesel, ale cena se zda zajimava pokud nikdo nebude prihazovat.
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Proč je na 3 HB lepší kytara? No zatím se nepřihazuje, ale nepodařilo se mi domluvit vyzkoušení nástroje a to znamená, že jen tak nepoužiji 7 litrů naslepo. To zatím raději vylepším Ibanezu.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“