jak se zesilujete na sóla?
Pravidla fóra
Re: jak se zesilujete na sóla?
Diskuze kolem krabek a zesilovacu uzivatele volfi4499 presunuta sem: kytarove-efekty/thread-uzivatele-volfi4499-t17869.html
A timto ho vyzyvam, aby budto prispival do relevantnich temat, nebo jen do toho sveho. Dekuji.
A timto ho vyzyvam, aby budto prispival do relevantnich temat, nebo jen do toho sveho. Dekuji.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no.. jak zesílit na solo, teď to řeším a uvažuju, že koupím DUNLOP MXR Micro Amp nebo ELECTRO-HARMONIX 44 MAGNUM
co myslíte že bude lepší? Chci zesílit signál, ať vynikne solo. Co doporučíte? Doporučte klidně i jinou možnost
co myslíte že bude lepší? Chci zesílit signál, ať vynikne solo. Co doporučíte? Doporučte klidně i jinou možnost
tady hraju teď KOSMONOPOL
Magnum je zesilovac, ne booster. Vylozene na vytazeni sol ti staci jakejkoli clean boost, od EHX treba Linear Power Booster (LPB-1), nebo ten Micro Amp.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
aha, tak který je podle tebe lepší ten Dunlop nebo EHX?
shodou okolnosti jsem minuly tyden ladil nakopavani na sola, zkresleny zvuk hraju na CAE, gainem setrim, takze na sola to neco chtelo. Uz predtim sem vyradil nektere krabice ktere znely lip na cistem kanale (Koandrive, V&J) a shootoutu se zucastnil ZZ Box (uberklon Bixonic Expandora) a 2xDano (CO-1, CTO-1). Vyhral znovu ZZ Box, ktery byl nejtucnejsi, "OCD" nebyl taky zly, ale "Timmy" se mi vic libil na cisty kanal, nebo na nabrouseni rhythm soundu. Ale protoze jsem se v mezicase stal necekanym vyhercem samotnym mistrem podepsaneho Satchuratora, tak jeste prubnu ten (ale to uz samozrejme na cisty kanal, cim by se zmenila puvodne zamyslena strategie). Na volume boost pouzivam upraveny boost samotne Randall hlavy prepinany Replifexem pomoci relé switche.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
za kolik se ti povedlo sehnat Timmyho?hyenik píše:shodou okolnosti jsem minuly tyden ladil nakopavani na sola, zkresleny zvuk hraju na CAE, gainem setrim, takze na sola to neco chtelo. Uz predtim sem vyradil nektere krabice ktere znely lip na cistem kanale (Koandrive, V&J) a shootoutu se zucastnil ZZ Box (uberklon Bixonic Expandora) a 2xDano (CO-1, CTO-1). Vyhral znovu ZZ Box, ktery byl nejtucnejsi, "OCD" nebyl taky zly, ale "Timmy" se mi vic libil na cisty kanal, nebo na nabrouseni rhythm soundu. Ale protoze jsem se v mezicase stal necekanym vyhercem samotnym mistrem podepsaneho Satchuratora, tak jeste prubnu ten (ale to uz samozrejme na cisty kanal, cim by se zmenila puvodne zamyslena strategie). Na volume boost pouzivam upraveny boost samotne Randall hlavy prepinany Replifexem pomoci relé switche.
a co máš za CAE?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Vzdyt pise ze nema origo Timmyho, ale kopii od Danelectra = CTO-1. Taky ho mam, povedeny overdrive, umi pekny nabrouseny crunche.Dark Axel píše: za kolik se ti povedlo sehnat Timmyho?![]()
K tematu - na sola pouzivam bud zabudovany Jump na zesilovaci (kdyz nechci zvysovat gain), nebo kdyz chci i nakopnout preampovy lampy tak linearni booster vlastni vyroby pred zesilovacem (jako posledni v rade krabicek).
Hraju výhradně na šrot.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Magnum 44 rozhodně není dělané na zesilování signálu! Přečti si návod! Kdybys ho zapojil do efektového řetězce, tak ti to dost pravděpodobně odvaří cokoli, co je za ním...Eizor píše:no.. jak zesílit na solo, teď to řeším a uvažuju, že koupím DUNLOP MXR Micro Amp nebo ELECTRO-HARMONIX 44 MAGNUM
(Všiml jsem si, že Wohma psal, že to je zesilovač, ale radši to zdůrazňuju, kdyby někdo přehlédl.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tak tak, "Timmy" alias CTO-1.Dark Axel píše:za kolik se ti povedlo sehnat Timmyho?![]()
a co máš za CAE?
CAE mam Randall modul Salvation Mods (Custom3), dle reakci vlastniku skutecneho CAE 3+SE je to identicke.
Proto jsem si v tomto pripade dovolil napsat primo CAE. Nejcerstveji ho pouzil kamos na nahravani sveho singlu.
edit: a tady (NEW -Translucide) sem to vlastne pouzil pro zmiňovane nabrouseni rhythm soundu (CAE+CTO), nemel sem jeste upravu na hlave a bylo porad moc basu do zkresleni, tak sem je orizl Danem a malinko nakopl gainem.
Naposledy upravil(a) hyenik dne 6.02.2011 19:10, celkem upraveno 2 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Pohoda, jasně
ten CAE má z nahrávky dost dobrý zvuk
s tím Timmym jsem to přehlíd, sorry
s tím Timmym jsem to přehlíd, sorry
a co takhle se zeslabovat na doprovod? 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
to by ale musel v základu hrát na ten zvuk, který hledá tím dokopnutímUncle píše:a co takhle se zeslabovat na doprovod?
Nyní "solozvuk" vytahuju ze zkresleného kanálu 2-Tone, anebo tentýž kanál ještě rád okořením V&J (ačkoli to pořád není ono - chybí k tomu něco).
Většinou používám EHX LPB-1 na konci řetězce před čistým nebo téměř čistým (crunchlým, ale opravdu jen mírně, aby při kreslil jen při nejtvrdším ataku trsátkem) kanálem. Jinak kombinuju na PB víc OD-Dist (EHX - Germanium 4 Big Muff, Double Muff, Pocket Metal Muff), z nichž některé jsou nastaveny na vyšší boost a menší zkreslení a jiné naopak. Variant co do barvy zvuku a hlasitosti je tak nespočet. Navíc mám na boost nastavený i kompresor (EHX Soul Preacher). Jak píše Uncle, varianta je i poťák na kytaře, ale tam to funguje spíš pro řízení intenzity zkreslení, pokud se hraje se zkreslením, ať už bylo vytvořeno zesilovačem nebo škatulemi.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Já využívám čistě možností aparátu. Jako jump mi funguje efektová smyčka, ve které nemám nic zapojeno nebo můžu použít grafický EQ, kde si vytáhnu středy a k oběma možnostem si občas přišlápnu boost, který přidá saturace. Časem pořídím TS9, protože to co jim z toho leze v Monsters of higain se mi líbí převelice 
Já si budu kupovat Dunlop MXR M133 Micro Amp. Jsem ho dnes zkoušel v audiotecu a asi si ho koupím.
Poradili mi, že je lepší ho dát před krabičku. Co myslíte vy? Za efekty nebo před efekty? (či někam mezi)
Poradili mi, že je lepší ho dát před krabičku. Co myslíte vy? Za efekty nebo před efekty? (či někam mezi)
Vyzkoušej a uvidíš,co ti víc sedneEizor píše:Já si budu kupovat Dunlop MXR M133 Micro Amp. Jsem ho dnes zkoušel v audiotecu a asi si ho koupím.
to Eizor:
Záleží, co od toho chceš. Před zkreslovací krabičkou (OD, Dist, Fuzz)to většinou jen zvýší saturaci zkreslení, ne moc hlasitost, ale záleží na té krabičce a nastavení. Za krabičk-ou/-ami (na konci řetězce) můžeš docílit volume boostu, pokud půjdeš do čistého nabo jen nakřáplého (nesaturovaného) kanálu zesilovače. Pokud se rozhodneš pro tuhle variantu (za zkreslením), pak už ji dej rovnou na konec řetězce, aby nezkreslovala a nepřebuzovala případné modulace a delaye. Do zkresleného kanálu volume boostu nedosáhneš, jen zvýšíš saturaci (zkreslení, sustain). Pokud máš v zesilovači efektovou smyčku, tak tam by měla fungovat jako volume boost, i když při nastavení boostu na boosteru hodně doprava může dojít ke zkreslení i tam.
Ale nakonec - není přece problém vyzkouišet jakoukoli pozici v řetězci a vybrat si, ci ti nejvíc vyhovuje.
Záleží, co od toho chceš. Před zkreslovací krabičkou (OD, Dist, Fuzz)to většinou jen zvýší saturaci zkreslení, ne moc hlasitost, ale záleží na té krabičce a nastavení. Za krabičk-ou/-ami (na konci řetězce) můžeš docílit volume boostu, pokud půjdeš do čistého nabo jen nakřáplého (nesaturovaného) kanálu zesilovače. Pokud se rozhodneš pro tuhle variantu (za zkreslením), pak už ji dej rovnou na konec řetězce, aby nezkreslovala a nepřebuzovala případné modulace a delaye. Do zkresleného kanálu volume boostu nedosáhneš, jen zvýšíš saturaci (zkreslení, sustain). Pokud máš v zesilovači efektovou smyčku, tak tam by měla fungovat jako volume boost, i když při nastavení boostu na boosteru hodně doprava může dojít ke zkreslení i tam.
Ale nakonec - není přece problém vyzkouišet jakoukoli pozici v řetězci a vybrat si, ci ti nejvíc vyhovuje.
jo jo, to samozřejmě vyzkouším, ale jen tak pro zajímavost jsem chtěl vědět co by to mělo dělatFořt píše: Ale nakonec - není přece problém vyzkouišet jakoukoli pozici v řetězci a vybrat si, ci ti nejvíc vyhovuje.
No aby odpovědi měly smysl, chybí tady soupis toho, co máš za vybavení. Koukal jsem na nějaký fotky, ale tam máte i něčí Mesa Boogie, tak z toho moc nepoznám... Pokud před zkreslovací krabku, tak to je na draka. To ti udělá to samý, jako stažení volume na kytaře (nebo zesílení, ale v podstatě to jen změní velikost zkreslení, přehulovat zkreslovací tranzistorovou krabku je ve většině případů o ničem). Pokud se mydlí čistý funky, tak to nevadí, pokud něco zkreslenýho, tak to není cesta. Pokud se použije zkreslení aparátu, tak šup s tím do smyčky.Eizor píše:jo jo, to samozřejmě vyzkouším, ale jen tak pro zajímavost jsem chtěl vědět co by to mělo dělat
No padl tady klasický nápad na pasivní volume - pokud má zkreslení zůstat stejný a jen se má zvednout volume, tak je to nejlevnější varianta a úplně blbuvzdorná, protože to nepotřebuje baterky. Stačí nějaká krabička, poťák, přepínač a 2 jack samice.
V efektový smyčce je obvykle napětí dost a dá se taky použít tahle pasivní levná metoda. Pokud se hraje nějak staženě a má se tím nabudit lampáč, tak je to i o penězích... Třeba to MXR trochu koloruje signál a nemusí vyhovovat každýmu - někomu to ale přesně padne. Výborný jsou boostery na vyšší napětí, než je 9V, třeba v Pro řadě Carl Martinů je ten booster výbornej, ten ale pracuje s podstatně vyšším napětím. Není divu, že ho používal Bonamassa...
Čili výběr se liší už rámcově podle toho, co máš za vybavení/zesik/zkreslovadlo a jaký hrneš styl.