Výber správneho komba do 9000 (360 Euro)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Sajmon

Re: Výber správneho komba do 9000 (360 Euro)

Příspěvek od Sajmon »

Tak ať hraje! :wink:
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Taky poprosím o radu.. vlastně ani nevím, jestli něco splňuje moje požadavky, tak uvidím :)

Nakonec jsem se rozhodnul, že bych si koupil lampu, tranzistor mě už nebere. Hraju doma, v bytě (ne v paneláku), ale v budoucnu určitě plánuju kapelu. Sousedy mám velmi tolerantní - hraju dost nahlas a nikdo si nestěžoval, naopak, prý mě i poslouchají :lol:

Co bych chtěl:
- kombo (ne hlavu)
- výkon zhruba kolem 10 až 15 W
- jednokanál s čistým zvukem, který má hodně headroomu (zkreslovat chci krabičkami)
- normální korekce (hi/mid/b)
- výstup na přídavný box
- efektová smyčka i reverb nejsou k zahození
- styl shoegaze, post-rock, alternativní rock
- cena okolo 9000,-
- bazaru se nebráním, kombo nechci kupovat hned, ale časem

Padly mi do oka Fender Blues Junior a Superchamp XD, ale u prvního pochybuju, že má hodně headroomu na čistý a hlasitý zvuk..kdyby nakresloval opravdu jen lehce (případně jestli by stačilo si pohrát s volume na kytaře?), tak by to tolik nevadilo. Nuže, je vůbec něco takového, co by všechno tohle splňovalo? :)
Naposledy upravil(a) zaza_3121 dne 12.06.2013 21:09, celkem upraveno 2 x.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

SCXD se už nevyrábí, má následovníka SCX2, a to jako kombo i hlava (ke které lze koupit originál. box 1x12"). Takže SCXD jedině z bazaru. Nevím jak je na tom SCX2. ale SCXD má na čistém kanálu dost velkou rezervu, ovšem ne s původním repro, to dost nestíhá, a taky ne se silnějšími humbuckery. Se singly je to v pohodě. Samozřejmě mluvím o potřebě uhrát to s živou kapelou s bicími. Na doma je to samozřejmě v pohodě s obrovskou rezervou, navíc i ty zkreslené (hlavně ty méně zkreslené) zvuky jsou dost dobré. A to už od minimálních hlasitostí. Cenově se nový pohybuje těsně na hranici 9000 Kč (možná + 200 Kč). V ceně je snad i možnost editace a natažení dalších (resp. přehrání nastavených) zvuků, a to i v efektové jednotce, kterou to má (dozvuky a modulace).
LukasMrazoun

Příspěvek od LukasMrazoun »

Kdybys na to měl o pár desítek tisíc víc, tak by se ti asi líbil Matchless :D Pardon za OT.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

zaza_3121 píše: Co bych chtěl:
- kombo (ne hlavu)
- výkon zhruba kolem 10 až 15 W
- jednokanál s čistým zvukem, který má hodně headroomu (zkreslovat chci krabičkami)
- styl shoegaze, post-rock, alternativní rock
- cena okolo 9000,-
- bazaru se nebráním, kombo nechci kupovat hned, ale časem

Nuže, je vůbec něco takového, co by všechno tohle splňovalo? :)
Pominu-li tu smyčku a reverb (co jsem z citace smazal), tak Fender Excelsior a ještě ušetříš :) Nicméně na bazaru koupíš za 9k možná zajímavější věci, nicméně doporučuju to Éčko vyzkoušet :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Nero, díky za tip, ale ten Excelsior má jen nastavení Volume a Tremolo, plus Dark/Bright. Asi bych tedy mohl přidat, že bych byl rád za normální ekvalizaci. Tím pádem bych nejspíš vyloučil i ten Superchamp od Fořta, protože ten nemá korekci středů a vhledem k tomu, že bych přes to valil "nestředový" Big Muff, tak by se zvuk ztrácel..řešit to dalším krabičkovým eq se mi moc nechce. Pokud bych měl jednoduše shrnout můj styl, tak nejspíš to, co hráli Smashing Pumpkins na prvních třech albech.

Docela mě nadchnul ten Blues Junior, ale budu rád za jakýkoliv tip, který by to z větší části splňoval. Časem bych je rád vyzkoušel a rozhodnul se definitivně - po bližším seznámení s Guitar Rigem jsem uznal, že tranďák je opravdu bzučivý zlo a lampa by hrála znatelně líp (on i ten GR hraje líp) :)

Chápu to správně, že ne každý aparát má výstup na přídavný box? Jinak děkuju všem, kteří se mnou "ztrácí" čas, hlavně mmjuz, který mě kontaktoval.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

zaza_3121 píše: Chápu to správně, že ne každý aparát má výstup na přídavný box?
Chápeš dobře.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

A co Ampeg GVT 15, je teď ve slevě za 10t. na kytary.cz

V konci 6V6, 15W, kreslí spíš pozdě, má ef. smyčku i reverb (pružinový), korekce B-M-T.

Bedna je z překližky.

Měl jsem doma 5W GVT a aparát byl postaven opravdu poctivě. Je to Made in Korea a bylo docela poznat, že na ničem nešetřili - fakt robustní provedení skříně, velice poctivé šasi, masivní trafa, pěkně udělaný plošňák. Kombo taky vážilo poctivých 13kg (třeba 15W Pro Junior od Fendera má 9kg...).

Problém může být zvukem. Hraje to trošku sterilně a asi docela nezvykle. Určitě to chce vyzkoušet.

Jiné kombo s tvými požadavky mě ale v téhle ceně nenapadá. Možná bych popřemýšlel o tom nelpět tolik na těch korekcích a na smyčce. Pokud budeš kreslit krabicema, tak dáš fx efekty před krabičky a máš vyhráno. Tyhle malé aparáty stejně hodně kreslí koncem a tam tě smyčka moc nezachrání...
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Díky za tip, mrknu na to. Jak to myslíš, nezvykle?

Na smyčce vůbec nelpím, jen by to byl hezký bonus do budoucna :) Nechci kombo, který bych za rok měnil za jiné. Nejvíc mi záleží na tom headroomu. Teď v práci nedělám nic jiného, prohledávám internet a sbírám informace a případné kousky, které by mě zaujaly :)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

F. Blues Juniora mel kdysi jeden spoluhrac v kapele, hralo to pekne, na tak maly kombo i hodne nahlas, nemel problem se prosadit proti mojemu 50W pseudomarshallu s 2x12". Ale samozrejme pri velkych hlasitostech uz to zacinalo kreslit, coz je logicke u 2xEL84.

Trosku nechapu proc porad zduraznujes tu potrebu velkeho headroomu a pritom trvas na 10-15W. Pokud to ma hrat opravdu ciste, tak 30W aparat bude mit automaticky o 6dB vic, 50W jeste vic,....
Hraju výhradně na šrot.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Zvukově je to takový "tvrdší" Fender. Ne tvrdší jako "víc metal", myslím tvrdší ve smyslu attacku. V USA si jej někteří borci docela pochvalují a píší, že to není úplně ten starý Ampeg jako např. Gemini apod., ale nikdo z nich taky nepsal, že by to byl průšvih, ten aparát se jim líbí.

Nezvyklost je v tom, že jde spíš pozdě do zkreslení, nekreslí asi tolik preampovkama, ale spíš koncem. Taky má baxandale ekvalizér, což je dnes spíše zvláštnost. V minulosti to používaly třeba právě Ampegy, nebo i např. staré Orange ze sedmdesátek.

Hraje prostě nezvykle a někdo, kdo chce mít hladký středový higainzvuk, by o tom určitě řekl, že je to sh*t. Na druhou stranu nezvykle hraje třeba i Orange OR50 a CS50, což jsou aparáty za 30-50t., nezvykle hraje třeba i Matchless apod. deriváty, který má každý za modlu, ale myslím si, že min. 75% lidí z fora by bylo tím zvukem hodně zklamáno :)

Prostě ten Ampeg je dobré vyzkoušet a buď člověku takový typ zvuku sedne, nebo ne. Zvukově jsou to sedmdesátky jak vyšitý, zvuk třeba jako Roling Stones. Prostě takový naturální jednoduchý zvuk kreslících koncovek, který dnes moc nefrčí...
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Abu píše:Trosku nechapu proc porad zduraznujes tu potrebu velkeho headroomu a pritom trvas na 10-15W. Pokud to ma hrat opravdu ciste, tak 30W aparat bude mit automaticky o 6dB vic, 50W jeste vic,....
Protože chci používat hodně krabiček a kromě fuzzu bych rád docílil i "lush" zvuku (těžko popsat). 15 W je jen orientační hranice, přece jen na to budu hrát zezačátku i doma. Jak říkám, nebráním se ničemu, teď koukám i na Blackstar HT-5 a HT-20.. ty moje požadavky nejsou natolik pevně dané. Když si časem aparáty vyzkouším a sedne mi, klidně něco z toho oželím. Sleduju i bazar - navíc nechci (jak se to tu občas děje), abyste za mě vybrali kombo, jenom rady zkušených harcovníků :)

Qwer: Aha, díky. Někdy si udělám výlet do většího shopu a vyzkouším, jak to hraje s mým rigem.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Pokud budeš používat hodně krabiček na zkreslení, tak bych se spíše vyhnul klasickým dvoukanálům (včetně Blackstar HT řady) a vsadil bych spíše na poctivý jednokanál. Zvlášť v téhle cenové relaci nebude moc vícekanálových aparátů, u kterých by byl poctivý čistý kanál. Vícekanály taky bývají většinou odladěný spíš podle zkresleného kanálů a čistý kanál je u ních spíš jen takový "bonus" většinou nevalné kvality navíc.

Pokud chceš úplně čistý zvuk na zkušebně, tak bych se díval min. na 30W do min. jedné dvanáctky, popř. 15-20W do 212 boxu (komba 15-20W se jako 212 moc nedělaj). Může ti ale stačit i patnáctka s desítkou reprákem, každý hraje jinak nahlas...
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Na zkreslení bych používal kombinaci Big Muffu a DS-1, pak delay a ještě bych rád dokoupil Cathedral. Jako je dost možný, že zas tak čistý zvuk nepotřebuju a nějak by se to dalo poladit :lol: Lampu jsem nikdy neměl a jenom mám v hlavě představu o zvuku..

Čím víc čtu o HT-5, tím víc se mi ten Blackstar líbí.. Na takový Pumpkins i My Bloody Valentine by to mohlo být. Zajedu do hudebnin a vyzkouším HT-5, Blues Jr. a kdyžtak i ten Ampeg, cena je víc než hezká.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Heleď, co se HT-5 týče, tak to fakt nehraje zle, ale počítej s tím, že to má na vstupu integráč a lampa je až za ním. Já to sice v pohodě dokopával pomocí SD-1, ale někomu by to vadit mohlo.

No a jinak do kapely u něj s čistým zvukem určitě nepočítej.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“