Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Hendrek »

Mám. Naskenuji ti jej, až se k tomu dostanu.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jestli to "prekladal" stejny nestastnik jako navod k MS-100BT, tak se obavam, ze ti ani "cesky" navod nepomuze :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
filo01

Příspěvek od filo01 »

Pokud ho máš kupovaný v ČR, tak zatlač na prodejce, je povinen ti ho dát. Jinak se samozřejmě můžeš ptát i tady, mašinka je to poměrně jednoduchá.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
torst

Příspěvek od torst »

Ombre : Jo, mám CZ manuál, i já mohu nascanovat. Ale co nechápeš? Taky jsem se bál složitosti této řady, ale nakonec je vše naprosto pochopitelný nebo bych to rozlousk i s EN manuálem.
Jinak G1on má zas oproti vyšším modelům (!) u dozvuků spínač Tail, kterej nechá doznít ozvěnu i při přepnutí na jinej Patch. Po tomhle hodně lidí volá, maj problém s useklými zvuky.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Fakt na jiný patch? Máš to odkoušeno? Protože tail třeba u MS-50G funguje jen když jsi v režimu pedalboard, tj. uvnitř editovaného patche a stojíš na efektu, který tail podporuje.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
torst

Příspěvek od torst »

Ne, nemam, jen čtu v manuálu. Ale vyzkoušim to. Možná to je předčasný závěr.
"When ON, effect sound continues even after effect is turned off. When OFF, effect sound stops right when
effect is turned off."
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
ombre
Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie

Příspěvek od ombre »

torst píše:Ombre : Jo, mám CZ manuál, i já mohu nascanovat. Ale co nechápeš? Taky jsem se bál složitosti této řady, ale nakonec je vše naprosto pochopitelný nebo bych to rozlousk i s EN manuálem.
Jinak G1on má zas oproti vyšším modelům (!) u dozvuků spínač Tail, kterej nechá doznít ozvěnu i při přepnutí na jinej Patch. Po tomhle hodně lidí volá, maj problém s useklými zvuky.
Chlapci moji,rok před šedesátkou už to člověku tak nepálí,angličtina je na urovni první lekce.Pokud by jste někdo byl ochoten poslat oscanovaný návod,má to u mne až do smrti(mojí).Dík V.
SG Epina-gibson snímače,Fender Squier- Macho snímače,Blackheart Killer Ant,Pod 2,asi dvacet různých efektů.Fender Telecaster Squier,Akustika Sigma guitar,Zoom G1on.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

http://uloz.to/xWGNbbDp/zoom-g1on-g1xon ... by-mmi-pdf
Heslo: ZOOM
Až budu mít cestu do východních Čech, připomenu se o pivko :).
ombre
Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie

Příspěvek od ombre »

Hendrek píše:http://uloz.to/xWGNbbDp/zoom-g1on-g1xon ... by-mmi-pdf
Heslo: ZOOM
Až budu mít cestu do východních Čech, připomenu se o pivko :).
Jasně.díky.
SG Epina-gibson snímače,Fender Squier- Macho snímače,Blackheart Killer Ant,Pod 2,asi dvacet různých efektů.Fender Telecaster Squier,Akustika Sigma guitar,Zoom G1on.
torst

Příspěvek od torst »

hele, k čemu je ta dirka se symbolem zámku ??? to mi hlava nebere ...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Kensington, přikurtování ocelovým lankem, používá se to na prodejně nebo výstavách, když je zboží volně k osahání.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Filo rychlejší. Jen doplním odkaz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kensington_Security_Slot
Čili pro uživatele to nemá význam, leda by sis chtěl efekt přikurtovat k pedalboardu :).
torst

Příspěvek od torst »

aha, to jsem neznal. dík.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ten tail funguje jako na MSku, tj. jen v rámci jednoho patche, při přechodu na jiný se dozvuk usekne
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak to budu muset ověřit u MS-70CDR. Zdálo se mi, že to tam funguje i při přepnutí patche.
Nemůže to být i tím, že jde třeba o patche náročné na výpočetní kapacitu a na tail po přepnutí pak už nezbude? Co třeba zkusit to na patchi, kde je jen reverb a ve druhém něco jiného nenáročného?
torst

Příspěvek od torst »

Tail : včera jsem to vyzkoušel. Při přepnutí na jiný patch i při změně efektu v rámci programování patche se delay usek Tail netail. Tak nevim, na co to je. Osobně to přeznívání nepožaduju, jen mě ta funkce zajímala.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nefunguje ani na MS100-BT, coz je trochu skoda, kdyz uz tam ta funkce je.
ale je fakt ze to mivaly jenom ty nejdrazsi multaky a dost se tim chlubily (spillover).
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky jsem to ještě ověřil i u MS. Tail funguje, když v rámci patche bypasuješ ten efekt s tailem. Tzn. pokud máš v patchi třeba amp simulaci a za ní delay a jsi v editačním režimu toho delaye, sešlápnutím switche (UP nebo DOWN) jej bypassuješ. Delay však dozní a není useknut. Dobré třeba na sóla.
Jinak při přepnutí patche to samozřejmě nefunguje a tail netail usekne se to.
torst

Příspěvek od torst »

Hendrek : Jasný, vyzkoušim to. Ale takováhle funkce ? Kdo hraje v otevřené editaci a šlapkou jen vypíná delay?

Včera jsem udělal ostrej test G1on se svou hlavní nářezovou partou, ve zkušebně, projeli jsme celej repertoár. Zapojil jsem jak normálně Thundera tak ZOOM do koncáku jako simulační preamp a po 1 - 2 skladbách jsem přepojoval a porovnával (k velkému nadšení spoluhráčů...). Clean bezva, něco ještě můžu porovnat, ale tam je zvuk skvělej. Ta simulace VOX AC30 je bezva. (zkusim i Marshalla). Prubířský kámen je Hi-gain. Při prvním přepojení jsem slyšel, že ZOOM prostě hraje "míň". Nemá tu šířku v basech, tu valivost. Ale charakter zkreslení byl vážně totožnej. (Běžným poslechem. Chci udělat ještě další komparační nahrávku, tam se to teprv projeví).
Ale časem se mi ten ZOOMáckej sound začal líbit, právě že neměl ty "houkavé, bučivé", přehnané basy. Zněl konkrétněji a i víc nahlas (!) než samotnej Thunder.
Už jsem pár podobnejch zkoušek dělal, MT-2, mulťáky, Shredmaster .... vždy na začátku ten krabičkovej zvuk ohromil ostrostí, zařezáváním, agresivitou (jak z CD, že ... :-) ) a pak když začala hrát celá kapela, zbyly jen žiletky a skřípot, krabička šla ven a honem jsem přepojoval na normální amp.
U toho ZOOMa se mi to nestalo, fakt spokojenost.
Hele, netvrdim, že přes něj začínám hrát na ostro, že hraje stejně nebo líp než lampa. Asi ne. Ale už tenhle level, na kterej to japonci dotáhli (s touhle pořizovací cenou !!!) je neuvěřitelnej.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

torst píše:Hendrek : Jasný, vyzkoušim to. Ale takováhle funkce ? Kdo hraje v otevřené editaci a šlapkou jen vypíná delay?
Někdo, komu stačí jen dvě nastavení? Základní a pak nějaký reverb, či delay k tomu.
U MS série to je použitelnější, jelikož je tam efekt LINESEL, který pošle signál přímo na výstup a přeskočí efekty řazené za ním. Takže jeho aktivováním bypassuješ vše co je za ním, tedy např. delay i reverb zároveň. A pak ti můžou doznít ocasy obou efektů. U G1Xon můžeš pracovat jen s jedním efektem právě tak, že jej máš v editačním módu.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“