Silový kabel

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Silový kabel

Příspěvek od Wohma »

No je fakt, ze kvalitni materialy urcite nepouzivam, vzdycky beru to nejlevnejsi :D Co bys doporucil?

O technice pajeni jsou dobry informace zde:
http://www.audiozone.cz/viewtopic.php?f ... ie#p148576

EDIT: Jinak tip na kvalitni trafopajku bych taky uvital, ten muj strep uz dosluhuje :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já si koupil ten Stannol Krystal 505 a je to luxus. Chytne to na všechno úplně samo a dělá to krásný spoje. :)
A zas o moc dražší ten cín nebyl než když si koupíte ten obyč v GM.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Uz jsem jim psal maila, tak uvidime :) Diky za tip
Somnus Aeternus
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jsem si dal závazek,že sem nebudu psát,ale nedá mě to :lol: Myslím,že to ti mladí ten silovej kabelmoc démonizujou.
A kdo vůbec vymyslel ten název "silovej kabel"? A jakej je rozdíl v kabelu pro Hi-Fi bedny o běžným výkonu 80-150 W (myslím tím slušnější výrobky,ne ty levný s****y) a v kabelu pro kytarovou bednu? Tam snad tečou jiný Waty?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak oficiálně se tomu snad nadává reproduktorový kabel - silový je jen slangové označení...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Mě to je jasný,ale furt mě uniká,proč je tady o tom 9-ti stránkovej thread :shock:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Naše fórum je plné záhad :twisted:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Silovy kabel se bezne pouziva na nasich eshopech, takze bych to za slang nepovazoval - videl jsem to na elektrikarskych i muzikantskych forech, dokonce je to i na ceske wikipedii (ne ze by to neco znamenalo :D).

Lachim: Tvoje srovnani s hifi je trochu mimo, protoze i na audiofilskych forech se resi silove/reproduktorove kabely 8) A jestli te teda zajima, proc se resi silove kabely obecne, tak to bude asi tim, ze ne kazdy pilne studoval fyziku a tudiz o spouste veci nevi, vcetne doporucovane tloustky vodice pro vykon XY wattu apod.
Somnus Aeternus
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Srovnání s Hi-Fi není mimo. Hudba jako hudba, Waty jako Waty. A na těch Hi-Fi fórech se řeší chujoviny jako to,kterej kabel má "transparentnější vejšky a plnější basy a ...." A pro vysvětlení stačí pár přízpěvků Takhle pak ty nově příchozí nečtou rady ze začátku,kde je vlastně všechno popsaný a plácá se dál.

Kytaře se svým frekvenčně omezeným rozsahem je fakt skoro fuck,jakej kabel to je. Hlavně slušnej průřez a měď.

Že se vůbec interesuju. Opět končím
- krabiček a efektů kýbl
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kdo tady pise, ze nejakej silovej kabel ma transparentnejsi vysky? :?:

EDIT: Jinak pokud navrhujes promazani tady tohoto tematu, tak to uz je neco k veci, pustim se do toho. Preci jen sticky posty by nemely byt tak dlouhy - a pokud ano, tak by mely byt poradne informativni.

EDIT2: Hotovo, aspon castecne jsem to promaznul. Kdyby nekdo byl schopen a ochoten udelat vytah podstatnych informaci do nejakeho clanecku, byl bych vdecen (kazdopadne mi dejte vedet, ze na tom delate, mozna se na to sam vrhnu).
Somnus Aeternus
franta46

Příspěvek od franta46 »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat jaké jsou dobré a kvalitní silové kabely resp. od jaké značky? Nebo nevíte konkrétně nějaké typy, na které bych se měl zaměřit? Děkuji
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja pouzivam Sommer Meridian, kazdopadne u siloveho kabelu moc znacku resit nemusis, staci obycejna dvojlinka o dostatecnem prurezu (viz FAQ).

Ted me napada, ze tady ta informace jeste neni, tak ji pro jistotu napisu:
Shrnuti poznatku z tohoto threadu a vysvetleni zakladnich veci ohledne silovych kabelu je zde: komba-zesilovace-reproboxy/silovy-kabel-faq-t13763.html
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Lachim píše:Srovnání s Hi-Fi není mimo. Hudba jako hudba, Waty jako Waty. A na těch Hi-Fi fórech se řeší chujoviny jako to,kterej kabel má "transparentnější vejšky a plnější basy a ...." A pro vysvětlení stačí pár přízpěvků Takhle pak ty nově příchozí nečtou rady ze začátku,kde je vlastně všechno popsaný a plácá se dál.

Kytaře se svým frekvenčně omezeným rozsahem je fakt skoro fuck,jakej kabel to je. Hlavně slušnej průřez a měď.

Že se vůbec interesuju. Opět končím
de tu hlavně o spolehlivost...ty nástrojáky bejvaj nespohlivý, nedomenzovaný na tak silný signál. s elektronkovým zesem je to už holt risk. proto rači koupit silovej a tečka. to proč se všechno rozebírá tak moc též nechápu...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
ankh03

Příspěvek od ankh03 »

Chtěl jsem se zeptat jak je to s propojenim zesilovače a mixáku
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Předpokládám tedy, že to chceš propojit standardně z line-out do mixu. Na to ti stačí standardní nstrojový kabel.

PetrPeter 1975 - 2008
DirX

Příspěvek od DirX »

Nero píše:Předpokládám tedy, že to chceš propojit standardně z line-out do mixu. Na to ti stačí standardní nstrojový kabel.
Laicky se zeptám-co se stane když to propojím silovým káblem?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

bude to maximálně náchylné na jakékoliv rušení a přidá to dost šumu. v tomto případě to můžeš klidně vyzkoušet, nic tím neriskuješ narozdíl od zkoušení signálového kabelu namísto silového
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nicméně je skoro i zbytečné to zkoušet, protože nic pozitivního to opravdu nepřinese...

PetrPeter 1975 - 2008
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

jen tak btw se pripojim, predevcirem mi prisel Mogami Gold Speaker (mj. mogami ted vyviji reprokabel v platinum serii, tak jestli bude jeste o kus dal, nebudu vahat). Porovnavam s Monster Speaker Performer 500. Na prvni poslech ubytek vysek a zkresleni, nehraje se na to tak snadno. Posleze jsem uplne pochyboval, co je lepsi. Vyreseno nazvucenim boxu na cca 2/3 prurezu repraku, mikrofon SM57 horni repro. V mixu vylezly nuance a tim padem Mogami totalne nakopalo Monsteru, ted jen cekam co jeste udela ta Platinum, jsem na cekaci listine firmy :D
Ve shrnuti tedy vyrovnanejsi charakteristika, citelny ubytek zkresleni typickeho pro monster, takovy ten harsh zvuk na vyskach. Mogami potrebovalo vysky cca o 1 stupen pridat, potom to hralo charakterem velmi stejne, nicmene cisteji cisteji cisteji...
Porovnani Monster Rock a Platinum Mogami jsem uz nekde tady uvadel.
Sice je to trochu mimo vase debaty o dvoulince a prurezu, nicmene teorie je jedna vec a praxe druha, u hudby to pak plati zasadne.

Co by me jeste zajimalo, kdyby nekdo vyrobil solid core silovy kabel s jackovyma koncovkama, pouzivame je ted ve studiu a kabel za cca 150USD prehraje kabely kolem 30 tisic...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Hele to by me zajimalo, udelal bych objektivni test. Ma nekdo k zapujceni nejaky opravdu "hifi" silovy kabel? Mel jsem uz Monster, ale ten hral uplne stejne jako muj pajenej Sommer, takze tam necekam rozdil.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“