Mesa Boogie?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
afektband

Příspěvek od afektband »

RJ píše:to jsem teda zvědavej, až se mi dostane nějaká ta vaše mesa do ruky, co na to budu říkat :D
Nejdřív na to koukněš, no marshall je větší. Potom to vezmeš do ruky, ty voe, marshall je lehčí...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Komba Engl se dělají v trandáku? Asi ne že?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

hardcore guitarist píše:Komba Engl se dělají v trandáku? Asi ne že?
Ne...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

lol ne.... tím by si nikdy nepošpinili ruce....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
severin

Příspěvek od severin »

MESA, ENGL, DIEZEL trandaky nerobia z pravidla preto, pretoze vedia predat aj na zaklade vyssej ceny ale zato kvalitne. Natos Marshall sa boji o svoje zisky tak rozsiril svoj product range aj o DOST NAHOVNO hybridy a ESte viac nahovno MG SERIE (TRANDAKY). AVT v konecnom dosledku niesu sice az tak zle ale ich cena nestoji ani za vysrání.

Ale zas na druhu stranu: nacom by hrali zaciatocnici??? Mozno ze na 15W lamapcoch?!

DAKUJEM :!:
ROCK ON :):)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

severin píše:MESA, ENGL, DIEZEL trandaky nerobia z pravidla preto, pretoze vedia predat aj na zaklade vyssej ceny ale zato kvalitne. Natos Marshall sa boji o svoje zisky tak rozsiril svoj product range aj o DOST NAHOVNO hybridy a ESte viac nahovno MG SERIE (TRANDAKY). AVT v konecnom dosledku niesu sice az tak zle ale ich cena nestoji ani za vysrání.

Ale zas na druhu stranu: nacom by hrali zaciatocnici??? Mozno ze na 15W lamapcoch?!

DAKUJEM :!:
na 5W lampách.... Ale marhall si tím jen dosral méno
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
severin

Příspěvek od severin »

plne súhlasim, radsej keby zlacneli lampove aparaty a nie vymyslali hybridy za nekrestanske peniaze. Akoze mozno v inych krajinach sa oplatia ale unas urcite nie.
ROCK ON :):)
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

turbo_MaCk píše:
lol ne.... tím by si nikdy nepošpinili ruce....
TAk i trandák může hrát dobře viz.dimebag ale to je asi pro tebe jako punkáče pohoršení
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

sice hrál na trandáky, ale na hi-end modely, který stojej tolik, že za ně můžeš mít sice slabší a menší celolampu, ale zvukově je to hodně jinde, ne na takový tvrdárny, ale je to mnohem lepší základ pro slušnej overdrive a zahraješ všechno.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

tranzistor má své místo v efektech.... fuzz overdrive distortion.... JE blbost snaži se aby tyto věci hráli jako lampa (viz simulace - bleee), maj svůj zvuk. ALe LAmpa v konci je holt lampa v konci...
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Maples píše:sice hrál na trandáky, ale na hi-end modely, který stojej tolik, že za ně můžeš mít sice slabší a menší celolampu, ale zvukově je to hodně jinde, ne na takový tvrdárny, ale je to mnohem lepší základ pro slušnej overdrive a zahraješ všechno.)
Takže to zkreslení z toho nebude tvrdé na metal jestli to dobře chápu jo? Měl myslím signature efekt od jima dumlopa...
Gozer

Příspěvek od Gozer »

http://guitargeek.com/ tady se můžete podívat kdo na co hrál .
http://guitargeek.com/rigview/415/ na tohle hrál DD v roce 2000
ESP LTD MHB400-BKS, Rockwell Biohazard 120w, Rockwell Vintage box ,Dunlop GCB-95
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Gozer píše:http://guitargeek.com/ tady se můžete podívat kdo na co hrál .
tohle už sem viděl to druhé bylo dokonce otisklé v časáku...nemáš tam něco kde sou i nahrávky?
afektband

Příspěvek od afektband »

hardcore guitarist píše:
tohle už sem viděl to druhé bylo dokonce otisklé v časáku...nemáš tam něco kde sou i nahrávky?
Tak se podívaj na youtube, jsou tam tuny videí pantery, nebo dd samotného...Trochu se snaž, pořád se zbytečně ptáš...

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

afektband píše:
hardcore guitarist píše:
Tak se podívaj na youtube, jsou tam tuny videí pantery, nebo dd samotného...Trochu se snaž, pořád se zbytečně ptáš...
NE já nemyslel panteru!!!Tu samozdrřejmě poslouchám....ale nějaké nahrávky z těch odkazů...
Milda

Příspěvek od Milda »

Všem bych chtěl tímto poděkovat za příspevky v tomhle fóru.
Strašně dlouho jsem hledal zvuk který by mi seděl. Zkoušel jsem různý krabičky a aparáty, ale stejně mě vše po chvíli omrzelo a já začínal zas od začátku. Pak mi někdo řekl ať si koupím Mesinu. Měl jsem z té investice strach, protože jsem si neměl možnost nikde žádný model vyzkoušet, takže jsem si tuto rubriku několikrát pročítal abych si mohl vytvořit nějaký názor.
Nakonec jsem se rozhodl a pořídilsi toto:
http://kytary.cz/mesa-boogie-road-king- ... Boogie:1:0
http://kytary.cz/mesa-boogie-4x12-road- ... Boogie:1:0
Mám už to asi měsíc a jsem šíleně spokojenej. Všechny krabičky jsem rozdal, protože mi teď byli úplně k ničemu. Aparát mám ve zkušebně u kamaráda kde se schází hodně muzikantů, takže jsem slyšel spoustu názorů od lidí kteří toho umí mnohem víc než já a každej pěl jen chválu.
Nejlépe to však vystihl jeden profesionální zvukař, který řekl, že každý slušnější aparát má některý zvuky perfektní, ale některý jsou prostě nedotažený, ale tady ať člověk nastaví co chce tak všechno hraje perfektně. Nechci se tady rozepisovat o technicých vymoženostech, protože by to zabralo minimálně dvě stránky a stejně bych to asi ani nedokázal to se musí fakt vyzkoušet osobně aby to člověk dokázal ocenit.
Ještě bych snad chtěl dodat, že mě až překvapilo jak se člověk s kvalitní aparatůrou (nemusí být zrovna od Mesa Boogie) velmi rychle zlepšuje v hraní na kytaru, protože stačí třeba jen trochu blbě přitlumit nebo nedomáčknout strunu a hned je vše slyšet, takže to člověka donutí si více hlídat techniku a tím se vlastně stále zlepšovat.
Závěrem bych chtěl ještě doporučit všem těm co psali o této značce negativně a přitom nikdy neměli možnost si jí osobně vyzkoušet, aby raději takové názory nezveřejňovali, protože pak tím uvádějí ty co by si jí pořídit chtěli do hrozných rozpaků.
Naposledy upravil(a) Milda dne 2.03.2008 13:25, celkem upraveno 1 x.
afektband

Příspěvek od afektband »

No pokud vím (nechce se mi to číst zpátky) tak všichni kdo měli něco proti mese na ní hráli. Další věc, zlepšení ve hře zaznamenali snad všichni co si koupili nějakou celolampu, je tam slyšet fakt cokoliv i přes spoustu gainu. Jsi docela blázen koupit si roadking. To radši diezela a vyšlo by to levnějš, ale jestli jsi spokojenej tak proč ne. Kupoval jsi to nový, nebo jetý?

Milda

Příspěvek od Milda »

Kupoval jsem to nový a bylo mi doporučeno, že pokud nevím co přesně chci za zvuk a jsem stále ve fázi hledání, bude pro mě tenhle model nejlepší.
Víš ono je při těhle cenách hodně těžký si něco kupovat bez vyzkoušení. Nebo ty snad víš o hudebninách kde mají všechny modely téhle značky vystavený?
No a navíc jak jsem psal to co se mi líbilo jeden den už zase druhej nebylo ono a furt dokola, občas jsem si připadal jako nemožnej úchyl co nemá vlastní názor.
Takže jsem dal na doporučení a teď jsem fakt konečně spokojenej.
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

Milda píše:Kupoval jsem to nový a bylo mi doporučeno, že pokud nevím co přesně chci za zvuk a jsem stále ve fázi hledání, bude pro mě tenhle model nejlepší.
Víš ono je při těhle cenách hodně těžký si něco kupovat bez vyzkoušení. Nebo ty snad víš o hudebninách kde mají všechny modely téhle značky vystavený?
No a navíc jak jsem psal to co se mi líbilo jeden den už zase druhej nebylo ono a furt dokola, občas jsem si připadal jako nemožnej úchyl co nemá vlastní názor.
Prodejce ti řek že tahle hlava je pro tebe ta nejlepší ?
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Alexi_Laiho píše:
Milda píše:Kupoval jsem to nový a bylo mi doporučeno, že pokud nevím co přesně chci za zvuk a jsem stále ve fázi hledání, bude pro mě tenhle model nejlepší.
Prodejce ti řek že tahle hlava je pro tebe ta nejlepší ?
Jo, takovejhle prodejce se hodí... :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“