Drnčení strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
himself

Re: Drnčení strun

Příspěvek od himself »

To byla jen legrace, některé piezo snímače jsou tenoučký plátek pod sedlem, ale to bys nezapomněl, protože to je na drátku. Všichni míříme tam, že jsou struny níž, tzn. buď je níž celé sedlo, pokud jsi tam třeba zapomněl vložit nějakou podložku, která tam byla, nebo se musel "zaklonit" krk, což taky není moc pravděpodobné samo od sebe.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Prohnutí krku na jednu občanku je u akustiky spíš málo. Třeba se po povolení strun krk narovnal a už se mu nechce vrátit do původního prohnutí. Malinko bych povolil výztuhu, o osminu, max. čtvrt otáčky.
Ustřihni z té občanky proužek necelé 3 mm široký a podlož kobylkový plátek, nejlépe až pod piezo snímač. Jestli to nepomůže, přidej ještě jeden. Nebo raději z jiné karty.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Občanka je určitě dost.
Martin doporučuje .003" - .005", podle strun a stylu hraní jsem viděl max. .006" - .015", ale to je fakt hodně, k tomu musí být nějaký důvod.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Čavli píše: 19.04.2023 9:02 Občanka je určitě dost.
Martin doporučuje .003" - .005", podle strun a stylu hraní jsem viděl max. .006" - .015", ale to je fakt hodně, k tomu musí být nějaký důvod.
No, máš pravdu, občanka má 0,8mm což je 0,0315", to by podle těch čísel bylo už moc. Nicméně tak malé prohnutí vyžaduje dokonale srovnané pražce a nějakou hráčskou kulturu, k táboráku to nebude.
Takže beru zpět, výztuhu nepovolovat.
Rasha

Příspěvek od Rasha »

Tak zkusím to udělat, snad nic nepokazím…
Takže mam jenom sundat kobylku, dat proužek kartičky 3 mm široký (tloušťka 0.8mm jako občanka)..pak na to nasadit kobylku..
Nebo mam radši dat pod piezo snímač?
himself

Příspěvek od himself »

Rozměr tak, aby sednul přesně do drážky, až na dno, pod piezo, a s výškou experimentuj. 0.8mm mi přijde hodně, ale uvidíš. Udělal bych to z něčeho tvrdého, ale na odhalení problému stačí samozřejmě cokoli.
Rasha

Příspěvek od Rasha »

Tak problém se vyřešil s vaší pomoci - struny už konečně nedrnčí :)
Dal jsem kousek, necelých 3 mm kartičky z Ikei do drážky, až na dno, pod piezo..a pomohlo to 8)
Moc krát dekuji všem za pomoc...je tady nejlepší fórum :wink:
himself

Příspěvek od himself »

No tak fajn. Jen bych se přimluvil někdy za "opravdový servis", protože jsi třeba odstranil drnčení, ale nastavení ideální není.
Rasha

Příspěvek od Rasha »

Jasně no, s tím počítám...jenom musím najit někoho kvalitního v Praze..
himself

Příspěvek od himself »

Zkus Denis Shuskov v Praze. Osobně ho neznám (už dlouho nejsem Pražák), ale jsou na něj dobré reference.
Rasha

Příspěvek od Rasha »

OK super zkusim..nasel jsem nejaky kontakt, tak uvidime...
Dekuji

https://www.facebook.com/sushkovguitars
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“