Noo jasně že se stavim, už sem ten nástroj konečně dal dohromady ... I když teda jeden poťák vydává divný zvuky nasucho, ale nechrastí když hraju, tak je to fajn ... Jestli to fungovalo normálně to netušim, starý struny sem sundal, tremolo rozebral a kameny odšrouboval, tak těžko říct jak to ladilo v předchozim stavu...woro90-1 píše:A s minulými strunami to fungovalo normálně? Kdyby s tím byl jo problém, stav se, něco s tím vymyslíme. Kdyžtak si na to Kamahl zahraje a nebudeš ten kámen potřebovat
Ladění oktáv
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ladění oktáv
Tak jsem zkontroloval ladění oktáv na mé Epiphone Lucille a zjistil jsem že struny E1 až A jsou rozladěny o 5-10 centů, ale tam se dá s kamenem ještě trochu pohnout. Bohužel struna E6 je rozladěna o 25 centů a kámen mám na doraz. Je to důvod k reklamaci ? Kytara je nová a má ještě původní struny. Eventuálně dalo by se po výměně nových strun dosáhnout lepšího ladění oktáv ? Pokud by to šlo měly by to být struny 0.10 nebo struny s větším průměrem 0.11 či 0.12 ?
Pokud jsou tyhle hodně staré, tak nové můžou určitě pomoct.
Ladit by teoreticky měly všechny tloušťky, některým silnějším to ale jde lépe díky tomu, že tolik nevlají, ty si můžeš dovolit nižší dohmat a přesněji se dá operovat.
Ladit by teoreticky měly všechny tloušťky, některým silnějším to ale jde lépe díky tomu, že tolik nevlají, ty si můžeš dovolit nižší dohmat a přesněji se dá operovat.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Nemám tušení jak jsou struny staré, ale nehrají špatně i když jsou nataženy už z výroby. Zajímalo by mě, jestli je takový rozdíl v ladění oktáv na reklamaci. Zase kdovíjak levná kytara to není.
Já na nejtlusčí struně vyhodil pružinku u kamene v kobyle, aby to ladilo lépe. Ideální to není, ale já stejně nemám zatím vytrénován sluch na to, abych poznal pár centíků, takže jsem o reklamaci neuvažoval..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Oktávy ladit jedině s novýma strunama. A jestli je kupovaná jako nová z hudebnin, tak tuplem, kdoví jak dlouho tam visela.Iggy píše:Tak jsem zkontroloval ladění oktáv na mé Epiphone Lucille a zjistil jsem že struny E1 až A jsou rozladěny o 5-10 centů, ale tam se dá s kamenem ještě trochu pohnout. Bohužel struna E6 je rozladěna o 25 centů a kámen mám na doraz. Je to důvod k reklamaci ? Kytara je nová a má ještě původní struny. Eventuálně dalo by se po výměně nových strun dosáhnout lepšího ladění oktáv ? Pokud by to šlo měly by to být struny 0.10 nebo struny s větším průměrem 0.11 či 0.12 ?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
No, taky jsem zkoušel ladit oktávy, struny nové nejsou, ale ohrané zatím moc nevypadají. Jsou ovšem měkké (9). Skoro všechny kameny mám úplně na doraz, a přesto je většina strun o pár centíků výše, potíž je ovšem s G, a pak zejména s tlustým E, kde těch 20 centů je znát, a kamen málem padá ze šroubku.
Spraví se to skutečně novými strunami? Dá se to štelovat ještě nějak jinak, dohmatem (matně si vzpomínám na něco takového, ale v těch desítkách vláken a stovkách odpovědí se ztrácím)?
Spraví se to skutečně novými strunami? Dá se to štelovat ještě nějak jinak, dohmatem (matně si vzpomínám na něco takového, ale v těch desítkách vláken a stovkách odpovědí se ztrácím)?
Jakou máš kobylku? Já jsem u stratí kobyly za některými kameny vyndal pružinky, to pomohlo ještě o kus dál.
Jinak silnější struny nebudou tolik vlát, tím pádem si budeš moci i o něco snížit dohmat a doštelovat intonaci.
Jinak silnější struny nebudou tolik vlát, tím pádem si budeš moci i o něco snížit dohmat a doštelovat intonaci.
Takovou tu standardní pro Ibanez RG, nevím, jak se jmenuje; dvojzvratné tremolo jsem si nechal zablokovat, nebylo to k naladění.
Pokud jde o struny, desítky zkusím, ale víc moc nechci, nehraju metal a dávám přednost pohodlnému vytahování. Ale uvidíme časem.
Pokud jde o struny, desítky zkusím, ale víc moc nechci, nehraju metal a dávám přednost pohodlnému vytahování. Ale uvidíme časem.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
První bych zkusil ty nové struny. Pak je otázka, jak moc (ne)normálně máš seřízený dohmat a prohnutí krku. A jestli máš bloklé tremolo, tak jestli je bloklé v nějaké rozumné poloze.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No, tak nové struny nepomohly ani trochu, tlusté E je na tom snad ještě hůř (někdy i 30 centů nad!), takže to asi podrobím nějakému servisu, blbé je, že to trvá třeba týden, a já potřebuju před nahráváním a koncertem hrát - na nahrávání si to teda naladím na sólo podle oktáv, ale je to takové provizorium.
Nebo nemá někdo jednoduchou radu, co zkusit jako další? Otočit jedním dvěma šrouby?
Nebo nemá někdo jednoduchou radu, co zkusit jako další? Otočit jedním dvěma šrouby?
-
woro90-1
O něco snížit dohmat. Já to tak řeším na Žluté, má z výroby kobylu šejdrem, tak na ní mám dvanáctky proklatě nízko nad hmatníkem a ještě jsem vyndal pružinky. Časem to převrtám, ale zatím jsem líný.
Dobrá, začnu se přehrabovat v místním tematickém kompostu, vyhledávaje rady k dohmatu. Díky za radu!
lei: Jestli kámen málem padá ze šroubku, a máš oktávy nadladěné, tak to točíš přesně naopak. Kámen musí jít dál od krku. 
-
woro90-1
A jo, kmensik má pravdu, to jsem nepostřehl. Točíš to naopak, musíš ten kámen dostat dál od krku.
No to já samozřejěm vím, že má jít od krku. Ale ty šroubky, na kterých drží kameny (anebo mluvím o něčem jiném? to nevylučuju), jsou směrem ke krku stejně jako zářezy, do nichž jsou zasunuty. Tzn. v nejzazší pozici od krku málem vypadávájí šroubky ze zářezů.
Aha, takže jak tady na tom obrázku struna A je hodně vzadu, že kámen málem pod šroubkem nedrží. OK?
Ale máš ten šroubek v zadní díře, že jo. Jsou tam 2 nebo 3 díry pro každý kámen.

Nebo tady, taky už by stálo za to dát kámen E a A na zadní dírku.

Ale máš ten šroubek v zadní díře, že jo. Jsou tam 2 nebo 3 díry pro každý kámen.

Nebo tady, taky už by stálo za to dát kámen E a A na zadní dírku.

He, no přesně tak, ale že je tam víc dírek, to jsem nevěděl a ani jsem si nevšimnul!
Díky!
Jinak snížil jsem dohmat a narovnal tremolo (zablokovali mi ho sice, ale jak jsem po letech zjistil, nikoli v ideální pozici), a je to o dost lepší, ale stejně je to objev, že to ještě půjde doladit skrze kameny.
Jinak snížil jsem dohmat a narovnal tremolo (zablokovali mi ho sice, ale jak jsem po letech zjistil, nikoli v ideální pozici), a je to o dost lepší, ale stejně je to objev, že to ještě půjde doladit skrze kameny.
Zdarvím mám dotaz, při seřízení temola od ibanez prěsněji zr. resistenc, jsem narazil na problem jenom u struny G mam to laděno klasicky. Když seřizuji oktávy tak bych potřeboval kámen ještě trochu posunout do předu, směrem ke snímačům ale už to nejde, a kupovat kompenzovaný nultý pražec se mi nechce přece jenom moc lidí to sem nedováží, nebo nevyrábí a částky pořízení jsou okolo 2 tisíc a výše. Takže konečně chci se zeptat zda je to možné vykompenzovat například výběrem strun teď jsou naplé ernie ball regular 10". Jěště o málo můžu snižit doham ale to mi schodek skoro čtvrt tonu na posledním 22 pražci nesrovná. Tkže je lépe zvolit struny tenčího pruřezu a tahu nebo naopak jít do tlustších díky za radu, fakt mi to vrtá v palici

IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
Proč mám takový pocit, že ten kámen tlačíš na špatnou stranu. Kámen struny G bývá na kobyle (tremolu) ze všech neopředených strun nejdál od snímačů. Nemáš ten tón F na 22. pražci náhodou nadladěný? Jestli ano, tak je to jasný.Míra píše:Zdarvím mám dotaz, při seřízení temola od ibanez prěsněji zr. resistenc, jsem narazil na problem jenom u struny G mam to laděno klasicky. Když seřizuji oktávy tak bych potřeboval kámen ještě trochu posunout do předu, směrem ke snímačům ale už to nejde, a kupovat kompenzovaný nultý pražec se mi nechce přece jenom moc lidí to sem nedováží, nebo nevyrábí a částky pořízení jsou okolo 2 tisíc a výše. Takže konečně chci se zeptat zda je to možné vykompenzovat například výběrem strun teď jsou naplé ernie ball regular 10". Jěště o málo můžu snižit doham ale to mi schodek skoro čtvrt tonu na posledním 22 pražci nesrovná. Tkže je lépe zvolit struny tenčího pruřezu a tahu nebo naopak jít do tlustších díky za radu, fakt mi to vrtá v palici![]()
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant