Odstineni HW medenou paskou

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
lathur

Re: Odstineni HW medenou paskou

Příspěvek od lathur »

Helloubojs, tak mne napadlo, jak jsou odstíněný dutý kytary? Poněvadž, jestli-že vylepím celý korpus kovem, tak si akusticky moc nezabrnkám...tam jsou kastlíky na snímač a elektroniku, nebo je to odstíněný jinak...? ...Lath...
proč to kupovat, když se to dá postavit
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Myslím, že jde hlavně o to používat stíněné kablíky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
lathur

Příspěvek od lathur »

Bummer píše:Myslím, že jde hlavně o to používat stíněné kablíky.
Odstíněný káblík beru jako samozřejmost automaticky, ale zajímá mne spíš jak odstínit monorail, nebo obyč singl a tak podobně (opět teoretický dotaz)... Lath...
proč to kupovat, když se to dá postavit
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Je pravda, že s takovými kytarami do styku nepřicházím, ale zatím jsem u nich neviděl snímač, co by neměl vlastní pouzdro. Podle mě -- když na dostatečné odstínění šachet pro snímače výrobci zpravidla dlabou i u solid body kytar, tak si myslím, že tady to nebudou řešit už vůbec. Ale také se rád nechám poučit. Snad dorazí někdo vzdělanější. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Odstínění se řeší hlavně u kytar se singly, kvůli jejich brumu. U kytar s HB, pokud je vše zapojeno, jak má být, většinou není nutné. Možná může ještě trochu pomoci při brutálním hlasitém hi-gainu, ale tam je spíš problém se zpětnou vazbou, kterou odstínění neřeší. U "dutých" kytar (ať už s centrálním blokem nebo archtopů) se za prvé většinou používají HB a ne singly, za druhé se s nimi většinou hraje na menší gain i volume (až na výjimky, jako např. Ted Nugent).
edit: Kdyby to přece jen chtěl někdo zkoušet, místo měděné fólie lze použít vodivý nátěr.
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Zdravím. Myslíte, že je třeba stínit dutiny se snímači, když už samotné snímače jsou uzavřené v uzemněném kovovém pouzdru? Vypadá to asi takto:
Obrázek
Obrázek

Díky.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tam stínění nepomůže skoro vůbec, nestojí to za tu práci. Káblík nemáš stíněný?
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Káblíky stíněné nemám, ale mám odstíněnou dutinu s elektronikou. (Nejdřív jsem polepil dutinu měděnou fólií a pak ještě přestříkal měděným sprejem, co se válel doma, protože ta měděná fólie nedrží.) Kablíky ze snímačů možná stíněné jsou, to bych musel zkontrolovat. Se šumem problém snad ani nemám, jen jsem se chtěl zeptat pro zajímavost. Takže díky za info ;-) Jinak když je teda ta dutina vystíněná, tak už asi stíněných kablíků ani nebude třeba, ne?
Naposledy upravil(a) hatrson dne 5.10.2012 23:19, celkem upraveno 1 x.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

hatrson píše:Jinak když je teda ta dutina vystíněná, tak už asi stíněné kablíků ani nebude třeba, ne?
Spíš bych stínil jednotlivé kabely než společnou dutinu. Asi záleží kolik a jaké kabely tou dutinou vedou. Nejsem v tom pevný v kramflecích, ale asi existuje něco jako vzájemná indukčnost kabelů (jejich vzájemné ovlivńování elektromagnetickým polem). Ale netuším, jak dalece je to problematické zrovna u kytary a třeba jsem zbytečně hysterický.
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Dobře. Tak díky moc za rady ;-)

EDIT: A u těch stíněných kablíků, u těch taky platí, že musí být každý z nich spojený se zemí?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Stínění funguje jen když je připojené na zem.
hatrson

Příspěvek od hatrson »

OK. Díky za info. Ovšem u krátkých zapojení, jako je např. jumper na DPDT přepínačích nebo třeba propojení 2 miniswitchů, které jsou ani ne 2 cm od sebe apod., ani nemá cenu používat stíněné kablíky a hlavně je to zbytečný, ne?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Tak to mě taky zajímalo a tak ti se dám obrázek střev mojí Gibson SG. Jediné co je tam stíněné je ten kabel od snímačů vpravo dole. To všechno ostatní jsou normální kablíky. Jak vidíš, tak dutina šachty taky není odstíněná. A ta kytara nezašumí, nezabrumí, prostě nic.
Obrázek
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Já jsem teda po nandání snímačů předělaných u R. M. taky nezaregistroval žádný šum a brum, spíš se ptám pro zajímavost ;)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Nemáte někdo doma tu měděnou pásku a nebo ji chcete kupovat? Já našel akorát v Plzni v GESu pásku za 1000Kč, ale je jí 16m- to je trochu moc na jednu kytaru :D.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Dík, mě to GM napadlo až teď, já tam moc nechodím kvůli profesionalitě prodavačů :D.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jestli je nahoře v patře furt ten s kozí bradkou tak se nedivim se mi votevírá kudla v kapse jen ho tam vidim :D
Obrázek
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Kdyby to tam fungovalo jako supermarket- tj. že by sis do košíku vzal sám co potřebuješ tak by to bylo o dost lepší :). Už jsem tam dlouho nebyl a ten s tou kozí bradkou byl fakt odborník :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak můžeš si to naklikat na netu a pak vyzvednout ale to by půlku věcí stoho nesmělo bejt vyprodáno . no copa odborník ale vždycky se tváří jako že ty si ten nejvěčí prudič na světě a přišel si ho otravovat .
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“