Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Atkins »

Pochybuji, že v Jeseníku v Loveckých potřebách bych našel kusovky.
Zato si tam můžeš koupit různý tloušťky vlasce. :lol:
Řekni mi proč řešíš lovecký potřeby v Jeseníku, když máme tak krasnou věc, jako je internetový obchod?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Dayveek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dayveek »

DR strings jedenáctky :)
Hudba jsou nástroje a hra na hudební nástroj je obvykle dřina :)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

No asi tak Atkinsi -> Když ti praskne struna a nemáš doma nic náhradního... A potřebuješ něco hned, tak E-shop není ideální.

Jinak přes zbozi.cz jsem našel jen GORy...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Náhradní struna je základní kytaristův materiál! Věř mi, vím o čem mluvím. A zboží.cz je...jak bych to řekl slušně, no nic...Musíš oslovit vždy tu firmu, které daný produkt dodává a je celkem jedno, zda má e-shop nebo ne, vždy je to v lidech a mně osobně se zatím nestalo, že by mi obchodník nevyhověl a to jsem už nakupoval hooodně exotické věci...
Příklad: Potřeboval jsem koupit předené nylonové géčko na poloviční menzuru (modří vědí proč na půlku předené), zavolal jsem do fabriky (Strunal) a paní mi jich velmi ochotně a dobírkou 20 poslala.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

...EDGE... píše:Ma nekdo zkusenosti se strunami Cleartone? Docela bych je rad vyzkousel, a usetril aspon trochu oproti Elixirum...
pouzivam elixiry aj cleartone,cleartone su tu tak o 20-30 procent lacnejsie,podla mna su cleartone lepsie lebo technologia je rovnaka s elixirami ale elixiry sa skor roztrhnu,cleartone vydrzia dlhsie a su take jak tvrdsie[mozno moj dojem]ale hlavna vyhoda tohoto typu strun je v tom ze si zachovaju stale ten isty zvuk az kym sa neroztrhnu,takze ked praskne struna a natiahnes jednu novu tak ten rozdiel a pocit v hrani je minimalny ,nepocutelny,aj stare aj nove hraju rovnako a to je velka deviza pre toho kto vela hra aj pre toho kto hra malo,lebo raz za tyzden si zahra praskne mu struna a aby menil kvoli zvuku celu sadu.MALY TIP:ked chodite do obchodu kupovavat castejsie a maju tam aj servis,tak oni beru vo velkom struny na opravovane nastroje[aj drahe struny] a su len v takych sackoch ale kvalita ta ista[nesmu ich predavat]ale kto by z ameriky chodil kukat ci to dodrzuju? ALE PSST :!: IBA SA OPYTAJTE NEJAKEHO KAMOSA CO VAM PREDAVA
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Anvil

Příspěvek od Anvil »

Elixiry Nanoweb jak akustika, tak elektrika. Zpočátku nezvyklý hladký povrch, dnes je pro mne nezvyklé hrát na "drsné" struny. Výdrž dobrá, při průměru hodina a půl hraní denně to ty dva měsíce-3 měsíce vydrží bez signifikantní změny v kvalitě zvuku.
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
Tompson

Příspěvek od Tompson »

D´Addario krom Ečkový struny .tu mam Sirius
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Dneska jsem prestrunil na Martin SP phosphor bronze 13-56. Zatim parada, zadne strasne krece ani kroutici se kytary jak me vsichni varovali :roll:
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Tak přecházím z DR Black Beuties na DR Red devils... A povím vám je to rozdíl na první pohled :-D
Mojda334

Příspěvek od Mojda334 »

Já jsem si jel předevčírem na skůtru pro nové struny na Děkanku a chtěl jsem původně Martiny 0.12 za 130,- jenže jsem byl z té jízdy tak "naměkko", že jsem nakonec koupil Elixíry 0.11 za 440,- a pouzdro na kytárku k tomu. Druhý den jsem je natáhl a musím říct, že ta kytara úplně ožila. Hraje silněji, zvuk je jasný a zvoní, řekl bych. Prostě spokojenost. Tož tak a omlouvám se, že se míchám mezi starousedlíky :oops: . Je to jen podělení se o nějakou radost, které není nikdy dost. :P
Yamaha FG700MS
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Zdravím,

máte někdo zkušenost se strunami AER Phosphor Bronze na akustiku? Díky.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
woro90

Příspěvek od woro90 »

...EDGE... píše:Dneska jsem prestrunil na Martin SP phosphor bronze 13-56. Zatim parada, zadne strasne krece ani kroutici se kytary jak me vsichni varovali :roll:
Kdo, proboha? :roll: Třináctky jsou úplně normální struny, jen to chce si na ně zvyknout a mít dostatečně silné prsty (bez problémů bendovat dvanáctky). Také jsem je měl na kytaře, ale nesedly mým prstům, mačkal jsem je až moc, a navíc jsem měl přebuzenou přední desku, tak na tom mám fosforové Martiny dvanáctky. S kytarou by neměly hnout ani čtrnáctky, maximálně s přední deskou. Ale pokud to přední deska bere v pohodě, musí to být fakt nářez, až je mi trochu líto že to na mojí kytaře nejde :twisted:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
...EDGE...

Par takovych maniku co ma centakovy dohmat na spanele, a tudiz maji problemy chytnout barrecko snad i na jedenactkach na me vsichni "To nejde, to nedelej, to je na zanet slach", ale kdyz je dobre serizena kytara, neni zadny problem. Ale prijde mi ze ta kytara sice trosku zesilila, ale naopak ztratila trosku barevnosti ve zvuku, nevim jestli je to Martinama nebo trinactkama.
woro90

Příspěvek od woro90 »

...EDGE... píše:Par takovych maniku co ma centakovy dohmat na spanele, a tudiz maji problemy chytnout barrecko snad i na jedenactkach na me vsichni "To nejde, to nedelej, to je na zanet slach", ale kdyz je dobre serizena kytara, neni zadny problem. Ale prijde mi ze ta kytara sice trosku zesilila, ale naopak ztratila trosku barevnosti ve zvuku, nevim jestli je to Martinama nebo trinactkama.
Pokud ztratila barevnost zvuku, máš nejspíš - stejně jako já - přebuzenou přední desku. Ty struny jsou dobré. I když, pokud jsi tam měl předtím bronz 85/15 nebo 80/20, a ne fosforový, může ti to přijít méně barevné kvůli změně materiálu. Fosforový bronz má méně výšek.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
...EDGE...

Jednou jsem mel bronzky 85/15, a nejak me to jakoze nenadchlo, od te doby jen fosforky, dvanactky a ted trinactky.
Tempest

Příspěvek od Tempest »

Zdravím pány muzikanty 8), mám takový dotaz. Jaké struny na španělku (tím pádem samozřejmě nilonové) by jste mi doporučili do cca. 250 kč?? A ještě otázka trochu mimo, ale příjde mi zbytečný ptát se znovu. Jsem levák a tak by mně zajímalo jestli bych si struny mohl navinout v opačným pořadí, aniž by byly problémy s laděním. Vím že u Déček je problém s tím že kobilka je šikmá, ale šlo by to u španělky kde je na rovno ??
Cort AD 880 NAT LH
eMko

Příspěvek od eMko »

u španělky by mohly být problém ty "drážky" na struny v nultém pražci nebo v kobylce. Tohle bys asi musel vyměnit/otočit/whatever, pokud to jde ...

Pokud máš na španělce výřez (občas bývá), tak pokud kytaru otočíš, už Ti moc platný nebude.
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Tempest píše:Zdravím pány muzikanty 8), mám takový dotaz. Jaké struny na španělku (tím pádem samozřejmě nilonové) by jste mi doporučili do cca. 250 kč?? A ještě otázka trochu mimo, ale příjde mi zbytečný ptát se znovu. Jsem levák a tak by mně zajímalo jestli bych si struny mohl navinout v opačným pořadí, aniž by byly problémy s laděním. Vím že u Déček je problém s tím že kobilka je šikmá, ale šlo by to u španělky kde je na rovno ??
Struny- La Bella, Hannabach, Savarez...
Vlozku do kobylky muzes otocit, nulty prazec taky
Stop dreaming, start playing!
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

nebo v kobylce
U španělky jsou v kobylce nějaké drážky? :lol:
Homerda: S tím nulákem to není tak snadné - pozorně si prohlédni svůj nástroj, určitě na to příjdeš...
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Homerda: S tím nulákem to není tak snadné - pozorně si prohlédni svůj nástroj, určitě na to příjdeš...
Safra, jsem ale vul, to jsem si uvedomil trosku pozdeji nez jsem to napsal :oops: :roll:
Stop dreaming, start playing!
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“