Ruby
Re: Ruby
nemáte někdo nake zvukove ukazky???? chtel bych si to poslechnout než se do toho pustim..... kdyztak mi je poslete na mail snirch@seznam.cz
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Tak si zkusím taky postavit Rubbyho. Jen mám dotaz. Ty odpory budou lepší uhlíkový, s kovem, ...?
A co kondenzátory? Jedna značka mě tam plete (ty co jsou na stejnosměrný napětí - s tou "zahlou" značkou)
Jaký jste zkrátka použili...
Díky
A co kondenzátory? Jedna značka mě tam plete (ty co jsou na stejnosměrný napětí - s tou "zahlou" značkou)
Díky
s tou zahlou packou(u zahly packy je +) jsou elektrolyty (maj zvlast plus a minus)Pikus píše:Tak si zkusím taky postavit Rubbyho. Jen mám dotaz. Ty odpory budou lepší uhlíkový, s kovem, ...?
Díky
jinak odpory je opravdu jedno jaky pouzijes (ja to postavil z pouzitejch soucastek co sem vyhrabal doma (az na jacky a IO) a hraje to jak ma...)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Aha... tak to jsem si myslel, že jsou ty s tou "rovnou značkou". To jsou teda keramický kondenzátory?MrB14ck píše:s tou zahlou packou(u zahly packy je +) jsou elektrolyty (maj zvlast plus a minus)Pikus píše:Tak si zkusím taky postavit Rubbyho. Jen mám dotaz. Ty odpory budou lepší uhlíkový, s kovem, ...?
Díky
jinak odpory je opravdu jedno jaky pouzijes (ja to postavil z pouzitejch soucastek co sem vyhrabal doma (az na jacky a IO) a hraje to jak ma...)
to jsou jakykoliv jiny ktery nemaj odliseny + a -Pikus píše: Aha... tak to jsem si myslel, že jsou ty s tou "rovnou značkou". To jsou teda keramický kondenzátory?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Tadyto je sranda o cca 5ti součástkáchPikus píše:Tak mě tak napadlo, místo toho tranzistoru by se mohla použít i elektronka (trioda)... jen by se muselo trochu poupravit napájení ne?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
dala ale to napájení je vcelku neresitelnej problem - chtelo by to nechat udelat napajeci trafko a za to das tak 500 urcite...Pikus píše:Tak mě tak napadlo, místo toho tranzistoru by se mohla použít i elektronka (trioda)... jen by se muselo trochu poupravit napájení ne?
www.black-audio.net
www.black-audio.net
To byl jenom takovej nápad, než jsem jel n chalupu... válel se mi tam polorozpadlej lamovej zesilovač ruské výroby... bohužel z toho trafa se drolí rez... takže do elektronkového zesilovače se pustím později... teď po nakoupení věcí na stavbu kytary už nejsou peníze...MrB14ck píše:dala ale to napájení je vcelku neresitelnej problem - chtelo by to nechat udelat napajeci trafko a za to das tak 500 urcite...Pikus píše:Tak mě tak napadlo, místo toho tranzistoru by se mohla použít i elektronka (trioda)... jen by se muselo trochu poupravit napájení ne?
mimochodem, asi udělám takovýhodle pololampáka....:
http://www.schematicheaven.com/marshall ... w_2060.pdf
proc lampu v konci??
to uz muzes rovnou postavit celoflasku...
protoze tim ze mas lampu v konci tam potrebujes i vystupni trafo coz je asi nejdrazsi cast zesilovace...
navic zvuk bude o moc lepsi z celoflasky.
to uz muzes rovnou postavit celoflasku...
protoze tim ze mas lampu v konci tam potrebujes i vystupni trafo coz je asi nejdrazsi cast zesilovace...
navic zvuk bude o moc lepsi z celoflasky.
www.black-audio.net
www.black-audio.net
no opravdu nejdrazsi jsou power transformator a output transformator. Ja ted dokoncil Hi Octane z http://ax84.com, dodelal jsem si tam efektovou smycku, moznost dat oktalove lampy jako je 6l6, 6v6 nebo el34 a moznost to jet na 1W vykonu s double triodou 6N1P. No a prave transformatory s celkove castky cca $200 ukously skoro polovinu.

diky, sasi je hlinikova krabice, co jsem koupil. S tim naradim, co mam doma, bych to udelal jen velmi tezce, me stacilo vyvrtat ty diryPikus píše:Aha... jak jse psal, asi až časem...
Mimochodem, ten zesík se ti opravdu povedl... co se týče toho casu.
Re:
tak tendhle problém bych řešil spíš u elektronkového zesilovače nebo hybrida....tranzistory a konkrétně takto jednoduché obvody budou fungovat vicemene s jakimkoliv repro....teda aspon si to myslimLittle.Sick.Fish píše:Jo, já teď koukám, že mi tu leží zbytky starýho polskýho kazeťáku s oválným 1,5W reprem, tak se do toho možná pustim...
EDIT: teď koukám, že lepráček má impedanci 4Ohm a ten operák je podle všeho dělanej na 8Ohm... bouchne to?
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
tak sem se pustil do výroby Smokey Tone Amp with gain control je to taky s LM386 ale základ to nemá v RUBYm ale v Noisy Cricket MK II
tady je schema:
http://www.beavisaudio.com/Projects/Noi ... neGain.gif
udělal sem to bez přepínače Tone jenom s 47uF
ale nefunguje mi zatim gain control fakt netušim proč tak skuste poradit čim to asi bude:)
repro tam mám ze starého lampového rádia Tesla je to 5w asi osm palců
nehraje to špatně na to ze výroba trvala asi 15min ještě to musim do něšeho skovat... kvůli toho sem rozdělal stare lampove radio a nechal jen kryt do ktereho to dam
a super hlava na doma je tady 
tady je schema:
http://www.beavisaudio.com/Projects/Noi ... neGain.gif
udělal sem to bez přepínače Tone jenom s 47uF
ale nefunguje mi zatim gain control fakt netušim proč tak skuste poradit čim to asi bude:)
repro tam mám ze starého lampového rádia Tesla je to 5w asi osm palců
nehraje to špatně na to ze výroba trvala asi 15min ještě to musim do něšeho skovat... kvůli toho sem rozdělal stare lampove radio a nechal jen kryt do ktereho to dam
tak ja se taky přidam
tohle je výsledek dnešního kutění http://core88.rajce.idnes.cz/Ruby_AMP/
zítra to dam jen do nějaký bedýnky . a zkusim dát kondík 10uF mezi piny 1 a 8 jestlli to jeste zvětsí gain. jinak to hraje parádně . plošnák sem dělal přenášecí folii potištěnou na laserovce .
zítra to dam jen do nějaký bedýnky . a zkusim dát kondík 10uF mezi piny 1 a 8 jestlli to jeste zvětsí gain. jinak to hraje parádně . plošnák sem dělal přenášecí folii potištěnou na laserovce .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

včera sem stvořil Little Gem Mk II
mam jednu otazku. když je to zaplí a neni připojená kytara tak to vrčí ale když se dotknu země nebo zapojim kytaru tak to vrčet přestane . dělá to i někomu jinýmu ?
jinak to hraje normáně
mam jednu otazku. když je to zaplí a neni připojená kytara tak to vrčí ale když se dotknu země nebo zapojim kytaru tak to vrčet přestane . dělá to i někomu jinýmu ?
jinak to hraje normáně
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Jo, pokud připojíš kytaru, tak by to mělo přestat bzučet. Dělá to i lidem na YT... alespoň ruby. LG má stejný základ... LM386core88 píše:včera sem stvořil Little Gem Mk II
jinak to hraje normáně