Na co hrajete?
Pravidla fóra
Re: Na co hrajete?
Fender Std. Strat, Laney CUB12, Modtone Mini Overdrive a Digitech RP255. 
Fender Std. Strat, Laney CUB12
Adonis Jazz Bass, Roland CB-30
Adonis Jazz Bass, Roland CB-30
frostys: moc pěkná 
Frostys,gratuluju k úlovku
Napiš prosím tě po čase nějakou recenzi, strašně mě to zajímá,buď na ni nebo na jejich vintage si brousím zuby
( hlavně bys mi mohl sdělit,jak moc ti vadí jen ty dva poťáky místo čtyř
)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
No bohužel vás zklamu, ale vzhledem k počtu nástrojů, které mi kdy prošly rukama a mým herním zkušenostem, vám asi nemůžu moc sdělit 
V obchodě jsem zkoušel více Kellyn okolo 12 až 13k Kč a zvukově jsem nebyl zklamán ani s jedním kouskem. Spíše jsem se snažil hledět na zpracování nástroje a možné vady v konstrukci.
Předtím jsem hrál na SX strata (hodně low-cost
), takže změna je to opravdu obrovská.
K poťákům - asi záleží na tvé vlastní chuti ve využívání tónové clony. Verze se 4 poťáky nabízí tónovou clonu zvlášť pro krkový a kobylkový snímač. Já tónovou clonu (ne)využívám moc často, takže je mi to zatím asi jedno
Samozřejmě, kytaru mám krátce, třeba na něco časem přijdu.
V obchodě jsem zkoušel více Kellyn okolo 12 až 13k Kč a zvukově jsem nebyl zklamán ani s jedním kouskem. Spíše jsem se snažil hledět na zpracování nástroje a možné vady v konstrukci.
Předtím jsem hrál na SX strata (hodně low-cost
K poťákům - asi záleží na tvé vlastní chuti ve využívání tónové clony. Verze se 4 poťáky nabízí tónovou clonu zvlášť pro krkový a kobylkový snímač. Já tónovou clonu (ne)využívám moc často, takže je mi to zatím asi jedno
Tak jsem si nakonec koupil Epiphone SG G400 se snímači Gibson 490T/490R. Ještě sice bude muset jít na doladění někam ke kytaráři, ale jinak se na ni hraje docela slušně už teď.
Tak gratulace k nové kytaře. Co chceš aby ti na ní kytarář dolaďoval?harakiros píše:Ještě sice bude muset jít na doladění někam ke kytaráři, ale jinak se na ni hraje docela slušně už teď.
Bude potřeba ji nastavit na struny 9. Trochu zbrousit pražce a pohrát si s s krkem tak nějak celkově...
U nové kytary? Proč jsi jí kupoval?harakiros píše: Trochu zbrousit pražce
Nebyla nová. Je to Korea, September 2004. Naposledy ji dával dokupy předchozí majitel před dvěma lety, takže už má nejvyšší čas na servisní prohlídku.
Díky za ohlasy
Původně jsem si nebyl s jejím výběrem jist, ale zdá se, že jsem vybral dobře 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Proč tak tenké struny?harakiros píše:Bude potřeba ji nastavit na struny 9.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kvůli prstům. Díky dlouholetému hraní na klasiku mám příliš silný úchop, takže nejsem schopen hrát moc rychle. Na tenkých strunách jsem schopen jakž takž držet určité Bpm. Ale už jsem to psal jinde - na elektriku hraji sotva pět měsíců
))
Btw. 28. 3. jsme měli s kapelou premiéru a docela to vyšlo, tudíž se zdá, že to hraní nejni až tak blbé
Btw. 28. 3. jsme měli s kapelou premiéru a docela to vyšlo, tudíž se zdá, že to hraní nejni až tak blbé
Jaké vlastně používáš ty?Nero píše:Proč tak tenké struny?harakiros píše:Bude potřeba ji nastavit na struny 9.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 1.04.2013 19:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
Používej prosím tlačítko UPRAVIT vpravo nahoře u příspěvků ať nevkládáš 2 příspěvky pod sebe. Fórum je pak přehlednější.
Jinak je to hodně nezvyklé, SG má krátkou mezuru a devítky jsou na něm prostě "bláto". Někomu to sice vyhovovat může, ale to uchopení a otlačení prstů se zlepší za chvilku, ikdyž tam dáš desítky alespoň. Zase takový rozdíl to není, poznáš to spíš jen při bendování.
Já mám např. dlouhou menzuru a natahuju desítky a pořád si myslím, že je to ještě málo. Čím silnější struny, tím kytara většinou i líp zní, ale to záleží na každém čemu dá přednost.
Jinak je to hodně nezvyklé, SG má krátkou mezuru a devítky jsou na něm prostě "bláto". Někomu to sice vyhovovat může, ale to uchopení a otlačení prstů se zlepší za chvilku, ikdyž tam dáš desítky alespoň. Zase takový rozdíl to není, poznáš to spíš jen při bendování.
Já mám např. dlouhou menzuru a natahuju desítky a pořád si myslím, že je to ještě málo. Čím silnější struny, tím kytara většinou i líp zní, ale to záleží na každém čemu dá přednost.
Měl jsem na staré kopii strata 11 a myslel jsem, že mi ty pracky upadnou. Krom toho na mé bluesové hraní jsou HS 9 ideální...
Teď jsem tak trochu brouzdal po netu a zdá se mi (pokud mi znalost eng. dostačuje), že např. Angus Young používá Ernie Ball 9...?
Teď jsem tak trochu brouzdal po netu a zdá se mi (pokud mi znalost eng. dostačuje), že např. Angus Young používá Ernie Ball 9...?
Naposledy upravil(a) harakiros dne 1.04.2013 17:16, celkem upraveno 1 x.
Jak myslíš, je to na tobě
.
Tak hledej dál a zjistíš, že během koncertu vystřídá několik kytar a na každé má jiné struny.harakiros píše: Teď jsem tak trochu brouzdal po netu a zdá se mi (pokud mi znalost eng. dostačuje), že např. Angus Young používá Ernie Ball 9...?
Ernie Ball 11-48, Gibson 11-48 až 8-38. Ale není to jedno na co hraje Angus?
Nene, jde o to, že v oficiálním životopisu má, že přes 40 let používá EB 9-42, které má na SG. Šlo mi jen o to, že to nejspíš jde a záleží především na kytaře, jejím nastavení atd...
Naposledy upravil(a) harakiros dne 1.04.2013 19:52, celkem upraveno 1 x.