Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od mirostrat »

My sme boli s gitaristom v poradovníku na Fractal. Ja som Fractal aj kúpil a on Kemper.
No mňa by zaujímalo, naozaj technicky, že, keď si Kemperista naprofiluje profil svojho aparátu, tak videá ktoré som videl, by mali zodpovedať zvuku toho " živého " aparátu.
No, len Kemper tam má potom volume, Gain, korekcie, efekty.
Ako, ten jeden konkrétny profil zvláda to, že, keď chcem viac, alebo menej Gainu, prípadne basov, výšok, odkiaľ on vie, ako sa to správa na " živom " aparáte ?
Znamená to to, že som odkázaný čisto na ten profil, ktorý som naprofiloval ?
Keď chcem zvuk s trochou viac Gainu, musím spraviť nový profil ?
Ďalšia vec je, že, efekty, napr. Delay si už v Kemperi musím nastaviť k tomu profilu ja ? Myslím od začiatku ?
Technológiu Fractalu teda asi chápem a podľa seba si robím presety. Niekedy viac a niekedy menej úspešne :)
No, ale gitarista už vyše troch mesiacov hladá nejaký sólový moderný zvuk, ala Petrucci a stále nič.
Gitarista to je výborný.
Pýtam sa preto, lebo, by som samozrejme chcel aj ja vyskúšať Kemper.
Ešte jedna vec, keďže nastavenie mikrofónu k repráku je hotová veda, tak, tie videá, sa mi zdajú až moc jednoduché na profilovanie. Veď to podľa mňa tak nefunguje, že dám mikrák pred bedňu a profilujem a mám fasa hotový zvuk.
Nie je to trocha marketing ?
Nepýtam sa, ako anti - Kemperista, preto, že, mám Fractal, pýtam sa kvôli možnej kúpe.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
torst

Příspěvek od torst »

"Ako, ten jeden konkrétny profil zvláda to, že, keď chcem viac, alebo menej Gainu, prípadne basov, výšok, odkiaľ on vie, ako sa to správa na " živom " aparáte ?"
To je právě slabina těch profilerů, tonecapture a pod. Ano, uděláš přesnej otisk aparátu v momentálním nastavení. Ale pootočení korekcí na originále a KPA určitě neudělá tu samou změnu. Ty otisky jsou "statické" Takže ano, musel bys na každou změnu korekcí, gainu dělat nový profil.
Simulace mikráku u bedny není takový problém, to už zvládají impulsy. Větší ořech je namodelování zesilovače-preampu. To ten KPA asi zvládá, ale ne kompletní apec, jen tu danou polohu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Jasné, díky moc :!:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Mirostrat: přidání gainu, nebo korekce výšek, středů, basů normálně fungují ve všech profilech, to už bys pak musel jedině po naprofilování porovnat změny korekcí na Kemperu versus na původním aparátu, jestli jsou rozdíly takové, že by mělo smysl kvůli např. gainu dělat nový profil. Přečti si něco o té technologii profilování, spousta lídí si myslí, že Kemper si zvuk jen jakoby nahraje, ale ono to zjednodušeně řečeno funguje tak, že Kemper zkouší chování aparátu při reprodukci svého programu. Efekty jako Delay, Flanger, Chorus...jsou v Kemperu k dispozici v mnoha verzích už přednastavené s tím, že si je můžeš doladit k obrazu svému a libovolně poskládat před, nebo za ,,aparát,, Kytarista hledá dobře znějící profil přímo v tom co je v tousteru od výrobce, nebo si koupil nějaký balíček hotových vymazlených komerčních profilů? A ještě přes jaké repráky a bednu kytarista hraje?
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

pavel 815 :
Sorry jako :) přečti si něco o té technologii
však ja túto téme sledujem, odkedy je založena, vtedy, neviem, ktorý uživatel a aj majitel Kempera chcel riešit Kemper a nastavenia okolo toho. Vtedy sa zhŕkla kopa iných uživatelov a začala mudrovat. Ten majitel Kempera potom prišiel na to, že na vlastné oči ani jeden z nich Kemper nevidel, tak sa nasral a odhlasil sa z fóra :)
Myslím, že to bola táto téma.
Profilovanie a podobné " novinky " si aj s manželkou pozeráme :) Fakt sa tešila, keď mi prišiel Fractal.
Mne ide v prípade Kemperu o to a vysvetlil to pár slovami
torst : " Ty otisky jsou "statické" Takže ano, musel bys na každou změnu korekcí, gainu dělat nový profil "
" Větší ořech je namodelování zesilovače-preampu. To ten KPA asi zvládá, ale ne kompletní apec, jen tu danou polohu "
Takže, prakticky z 30 000 presetov, ktoré má gitarista v Kemperi, musí nájsť ten jeden na sólo. Ten, ktorý on hľadá a pritom má ešte inú gitaru, snímače a iné bedne, to nevravím o technike hry.
Ja som mal Fractal skôr, ako on, ako, som mu posielal videá, čo všetko sa dá nastavovať, tak sa, akoby zlakol a kúpil Kemper.
Tú predstavu mal takú, že, veď v tom sú hotové zvuky tých gitarových majstrov. Zapnem a vypalujem sóličká so zvukom Petrucci-ho, Andy James-a.
No, len ja chodím sporadicky aj na Kemper fórum a tam týpek píše, že, ako technik behal po šnúrach s Andy James-om.
Že, mu Andy dovolil tie zvuky stiahnuť do svojho Kempera. Že, to bolo veľké rozčarovanie, vôbec to nehralo, ako Andymu.
Je to celé aj o tej technike hry.
Aby som to nejak zhrnul, ten konkrétny celý reťazec jedného konkrétneho zvuku, napr. na moderné sólo, či to je Kemper, Fractal, Line 6, " živý " aparát je samozrejme najviac závislý na preampe.
Potom ho však dotvárajú efekty a to teda z veľkej časti.
Tak, keby som prišiel k Petrucci-mu a naprofilujem si jeho sólo zvuk do Kempera, tak, si aj tak ešte musím nastaviť efekty, predpokladám, alebo si ho naprofilujem komplet ? o tom teda pochybujem, možno sa mýlim, keďže Kemper má efekty zvlášť.
+ si ešte myslím, že ten samotný zvuk preampu si vie zhruba na " živom " aparáte nastaviť každý.
Horšie to je s efektami, ktoré prakticky ten zvuk komplet dotvoria. Nie je jedno, ako je nastavený kompresor, delay, reverb, atd. To je dosť kľučové.
Neviem, či som to napísal dosť zrozumiteľne.
Ceny Kemperou idú pomaly dolu, preto rozmýšlam, že by som nejaký kúpil.
innerself

Příspěvek od innerself »

Kemper tvrdí, že se daj dělat profily i kompletně celýho řetězce a jestli máme oblíbenou krabičku jde jí zabudovat přímo do profilu. Já když to zkoušel s mym pedalboardem, tak nejdřív měl kemper problém že je v cestě noise gate a když jsem ho vypnul, nedal se vytvořit profil, protože tam byl kvůli overdriveru (nastavení: drive 0, level 10) moc šum. A to prosim má jsx zabudovanej noise reduction, takže preamp samotnýho aparátu oproti ostatnim high gainum je zcela ticho. Takže profil s pedalboardem nejde. Je zajímavý, že když jsem zkoušel nejvíc hlučnej aparát evh 5150 III stealth, kdy u bedny si myslí člověk že sedí u splavu, tak tam nevadí ani když je gain na maximu. Z toho všeho vyplývá, že je člověk odkázanej na efekty, který jsou v kemperu.

Co se týče toho, jestli to pozná správný korekce, tak nepozná. Existuje ale u novýho firmwaru právě onen liquid profil, kde si člověk může vybrat před profilovánim druh aparátu, kterej nějak ví jak se originál má chovat. Nicméně z high gainů je tam soldano, peavey 5150 a oranžovej/červenej kanál rectifiera. Jestli člověk zkouší profilovat jinej high gain, má tak nějak smůlu. Ono obecně u těch high gainů asi je těžký poznat charakter zkreslení a proto ani kemper to nezvládá. Nicméně pokud má člověk právě onen aparát, co jde navolit z liquid profilů, tak tam je to už věrohodný.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Dik, ten liquid profil na 4 aparáty som zachytil.
Zatiaľ mi to vychádza, že, Kemper je určite super mašinka, sám som zarytý lampákista a kúpil som Fractal a JVM-ko predal.
Myslím si ale, že ani Kemper, ani Fractal nie sú pre bežných gitaristov, basistov.
Kto nemá možnosť profilovania sa musí predierať s neistým výsledkom presetmi v Kemperi. Vo Fractale je zas to nastavovanie pomerne zložité.
Sry, že sem motám Fractal aj Kemper, na Fractal fóre bežne porovnávajú aj BOSS, Helix, dokonca ten Kemper Player tam bol zavesený hneď, ako to vypustili a je tam okolo toho téma.
Dokonca Leon Todd,, môj veľký obľubenec tu kemperuje :) fakt macher, hlavne, čo sa týka nastavení, tak to všetko sedí, videá nastavenia Fractalu, je to ten zvuk.
https://www.youtube.com/watch?v=tbjEDamE4qk
Čo sa týka celkového zvuku všetkých týchto, moj foter hovoril " elektrický blázeň " :)
Tak, keď gitarista nepozná, kam sa to posunulo, je doslova v latríne.
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Mirostrat: neber to tak, že jsem to,,přečti si,, myslel nějak ve zlém, je fakt, že jsem to napsal asi blbě, spíš je lepší zkouknout videa https://www.youtube.com/watch?v=-G6p1qI5obE, https://www.youtube.com/watch?v=y6_7iTOTaxg, apod...Pochopíš, že naprofilování komplet řetězce, není až tak jednoduchá záležitost. Také jsem žil v tom omylu, že si koupím Kemper a k tomu profil já nevím třeba Faith no more a bude to tam, ale takhle to fakt nefunguje. Jenom kytara to dokáže totálně změnit a ani nemusí být od základu jiná, stačí rozdíly mezi dvěma straty, nebo LP. Mám v tousteru mimo základních profilů ještě několik balíčků placených studiových a vím jaký je to zvukový rozdíl. Proto jsem se ptal, jaké profily používá tvůj kolega, další věc je, že ideální je zapojit do KPA bednu s repráky Kone. Pokud můžu poradit, ať kolega hledá profi placené kompletní profily-zvuky podle stylu muziky, ne konkrétní kapely, většina balíčků a studií má zdarma demoverze na vyzkoušení. V těch profilech už jsou samo zařazené i efekty, některé zapnuté, některé jen připravené, je jen potřeba to vyzkoušet a doladit k obrazu svému. Mám v KPA přes tisíc profilů, ale ve finále jich používám asi 7 a k živému hraní 2! Jeden čistý a jeden zkreslený, s různě zapnutými efekty, volume a gainem dle potřeby konkrétní skladby... Nemám tady proti nikomu nic, nevím kolik toho např. Torst, nebo Inerrself přes Kempera vyzkoušeli, jsem hudební amatér a nejvíc mě pobaví, jak při příchodu na akci každý ,,čučí,,s opovržením, když vytáhnu Kemper(kolega v kapele je Orangista-lampař) a po akci se několik lidí příjde zeptat, jak to mám nastavené, že to tak hraje... Naposledy teď v sobotu přišli tři a z toho dva aktivní kytaristi...
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

to: pavel 815
Naozaj to neberem v zlom, veď práve že, ja sem píšem hocikedy blbosti, fakt. Naposledy som bol rád, že mi myslím Nero zmazal príspevok o tónovej clone, Nero dik :)
To som chcel povedať iba to, že naozaj si pozerám tie videá a návody a mám na to aj čas :!:
Keď, má k téme niekto čo povedať, tak sa od neho veľmi rád učím.
Ja som zvyknutý na lampáky a maximálne Delay. Len mám aj Avid Eleven, to je čo sa týka výbavy super stroj. Zvukovo je to ako, na čo. Čisté sú super, s pribúdajúcou šťavou je to stále komplikovanejšie nastavenie a Avid ukončil podporu.
To je podľa mňa fakt šílená firma aj s tým ich Pro Toolsom a ich podporou.
To, že Kemper nebol donedávna zvukovka som bral ako vtip, to som pokladal za samozrejmosť, že, je to aj zvukovka.
No a moje príspevky v tejto téme, otázky smerujú k tomu, že gitarista má skreslené predstavy o Kemperi a tvorbe zvuku v ňom a z toho sú menšie trenice :)
Tu na fóre sa len utvrdzujem v tom, že je to tak, ako si myslím.
Ku Kemperu, chalanisko, ktorý má v tejto téme video recenzie Kempera, tak ho predáva, tuším má dokonca 2 kusy, bedne 2 x Atomicy, na HB to predáva. Ja ho poznám, tak rozmýšlam, či by som ho nekúpil.
torst

Příspěvek od torst »

Kempera operavdu nemám, jednou jsem si na něj zkusil zahrát v Kytarách, ale byl jsem z ovládání naprosto ztracenej, zlatej ZOOM ! :-Q ... a pak jsem si ze zvědavosti zkusil "oampovat" pár tracků na Kemperovi online.

K té Liquid profilaci popsané na Frontmanovi:
"Proces profilování zůstává v podstatě stejný, ale pokud se rozhodnete vytvořit profil Liquid, Kemper vás vyzve k nastavení ovládacích knoflíků do poloh, odpovídajícím pozicím na snímaném zesilovači. Liquid Profiling v podstatě vrství ovládací sekci zesilovače na odpovídající profil téhož aparátu. Zdroj zvuku pochází z profilu, ale při změně parametrů se modeluje odezva gainu nebo ekvalizéru na základě samotného zesilovače, na rozdíl od standardních ovládacích prvků Kemperu."
Chlubím se, že přesně tohle mne napadlo včera, když jsem dumal, jak KPA zdokonalit. Ano, tohle by pak už mělo být blízko skutečné předloze i s veškerým ovládání. Chválím firmu Kemper, že si vzala k srdci mé připomínky a přístroj vylepšila !
"na rozdíl od standardních ovládacích prvků Kemperu" ... = přiznání, že původní "obyč" profilace nebyla dokonalá.
Nekritizuji, KPA ´opravdu asi´ tu nápodobu zvládá ´skoro dokonale´.
Nejlíp to asi popsal R. Kruspe, zavilý Mesař: Není to úplně 100% pocit jako z reálného aparátu, ale ta pozitiva (odpadá nastavení mikrofonů, přeslechy, mechanické závady a stárnutí lamp....) při koncertech vítězí.
30000 presetů a presety vůbec: Nikdy jsem s cizími zvuky (nebo impulsy) neudělal dobrou zkušenost. Jestli jsou pro běžného uživatele ty presety opravdu dostačující a funkční, prosím. Ale i pak to, v mých očích, degraduje KPA jen na hodně kvalitní multiefekt. Jeho síla je právě v té schopnosti přesně "olíznout" můj reálný aparát, který stojí vedle ve studiu, pak mám na koncertě totéž jako ten Kruspe a vím, že je to ono. I s případnými neduhy, :-N
KPA sice nemám, ale k podobnému "profilování" mých několika zesáků a beden jsem se belhal pomocí ladění VST plugin preampů a vlastních IR´s. (Nemluvě o ZOOM G1on, že?) Určitě jsem se na 100% nedostal, ale myslím, že nějakou zkušenost s těmito simulacemi mám a nevařím z úplně destilované vody.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

Kempera mám a mám možnost si dělat i svoje profily. Tohle všechno byly zkušenosti a jak můžete dohledat tak zrovna jeden kemper je ode mě i na bazaru :D a kdo někdy čet něco ode mě tak ví, že moje srovnání a výzkumy jsou skoro laboratorní. Hlavní je vždycky mít možnost přepínat mezi jednim a druhym aparátem, popřípadě udělat reamping, aby se ukázal rozdíl bez absence lidskýho faktoru (dynamiky hry).
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Jsem rád, že se tady o tom konečně dokážeme bavit normálně bez lampových emocí a předsudků :D (klasické tranďáky do toho nepočítám, ať si každý hraje na co chce, ale to je pro mě díky digitálu uzavřená kapitola). Jak říkám jsem amatér a odehrál jsem všehovšudy 7 koncertů, mám výhodu v kolegovi ,,lampařovi" fajnšmejkrovi, u kterého mám možnost vyzkoušet si v podstatě jakýkoliv lampový aparát od Marše, Engla, Mesy, Hiwattu, Genze, Laney, Orange...s různýma bednama a různýma reprákama(mj. bych nikdy nevěřil, jak obrovský vliv mají repráky na konečný zvuk!). Mezi to hlavní co jsem vypozoroval bych uvedl, že čím ,,protivnější, škaredější, syrovější, drzejší" zvuk, tím líp prolízá z celkového rachotu kapely, u dobré anglické lampy s dobrou bednou lze tohodle zvuku kolikrát docílit s minimem efektů, stačí třeba jen Reverb, na sóla přidat Delay...mě osobně se třeba strašně líbí Orange ve spojení se singlovým stratem, ale stačí vzít kytaru s humbuckerama a je to úplně v prdeli... U KPA bych si takový profil nikdy nevybral, zdálo by se mi to hnusně jednoduché, o ničem...tam jsem se vždycky probojoval k těm nejvymazlenějším profilům, které zní dobře ve sluchátkách, potichu v pokoji a i když hůř prolízají (určitě musí být proti lampě o trošku víc zesílené) tak i ve zkušebně. No a pak je tu pódium, při vší úctě ke všem zvukařům, lampa potřebuje mikrofon, citlivé uši +ruce+aparatůru která to má přenést tak, jak si kytarista představuje+úroveň hlasitosti vůči ostatním nástrojům v kapele a v tom všem vznikají problémy a změny...V tom je KPA stále dobře a hlavně konzistentně znějící v obrovské výhodě! Nikdy si nehraju na nějakého zvukového a kytarového profíka, nechávám si od zvukařů klidně poradit proč to tak...jednou mi jeden říká: dáme mikrofon, vidím že máš origo bednu s Kone, já na to: klidně to zkus, zatím jsem vždy hrál do linky, mám studiový profil -komplet řetězec, v PA to bude v pohodě, aby ti to z toho Kone do mikrofonu moc ,,nekreslilo,, on na to: na co teda tu bednu máš, to přece chceš, ten zvuk, ne? během zvukovky přišel a sám to přepojil do linky, že se s tím nemůže domluvit... Kluci ruce a uši na srdce, většina toho našeho pocitu ze zvuku bedny se do uší posluchače stejně nedostane ať už díky přenosu z mikrofonu, změnami ve velké aparatuře, nebo ostatnímu rachotu kapely...Mirostrat: ještě se vrátím k těm efektům, nechci tady zveřejňovat, který konkrétní studiový profil používám, nechci nikoho ovlivňovat, ale když se nad tím zamyslím, mám v tom mém základním zkresleném(dž,dž) profilu zapnuté jen Reverb a Delay. Potom na změny v různých skladbách připravené Distortion-pro snadnější vazbu a flažolety, Tremolo a Phaser, na čtvrtém efektovém switchi mám na stálo Delay-kdybych ho potřeboval vypnout. Potom mám to stejné na druhém základním switchi, jen se sníženou hlasitostí, když se potřebuju zeslabit ve zpěvu a na dalším switchi obráceně sólo jump zase s vyšším volume a tam mám akorát místo vypinání Delaye ještě připravený kompresor na zvýraznění určitých pasáží...(zbytek dopíšu později, musím odskočit)
torst

Příspěvek od torst »

Pavel: Jo, to má hlavu a patu. Ten zvukař, co chce zvučit FRFR box, je neštěstí. :-J
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ja som hrával aj na lampáky aj na tranďáky
https://aukro.cz/tesla-studiosolo-71-7003121468
https://aukro.cz/kombo-tesla-vrable-7010840803
Tie som kúpil, ako nové :!: Za socíku jasné. Ten 71 som kúpil v zľave, ako pokazený, ale nový, že si ho opravím, iba relátko bolo vypadnuté, hneď šlapal.
Tá Tesla 71 na Celestion - origo hrala na ten Booster kvákadlo s troma poťákmi docela dobre :)
To kombo tiež nehralo zle, trocha šumelo na druhý kanál.
Aj na HH som chvílku hrával, Music man, trandový preamp a koncák lampy.
Potom už len Marshally, Fendre a kadejaké iné.
No a teraz Fractal.
Doteraz mám Line 6 Duoverb. To je super aparát, MOSFET, Stereo
https://line6.com/legacy/duoverbcombo/
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Mirostrat: Ještě k těm efektům, k ,,čistému" zvuku mám na stálo opět Reverb+Chorus za ampem, Eqalizér+Delay zapnuté ale na switchs s možností vypnutí+připravené Tremolo a na čtvtém switchi mám připravený Flanger+druhý Delay na takový specifický pronikavý zvuk. No a na posledním základním switchi v bance mám zase stejný čistý zvuk s nastálo zapnutým Reverbem, Delayem,Chorusem+navíc s Phaserem pro takové to šmrdlání ala U2 nebo k čemu to přirovnat... Ostatní efekty, a že jich tam je, zatím na živo nepoužívám. Suprová je Morph funkce u každého základního switche druhým stiskem se dá přejít do jiného nastavení a dalším stiskem zase zpět: já tam mám na dvou switchích nastavenou jen jinou hladinu volume, když potřebuju během skladby rychle zesilovat a zeslabovat zvuk, ale dají se tam přiřazovat různé efekty, nebo dokonce zvuky z jiných profilů, libovolně nastavit rychlost změny zvlášť tam a zvlášť zpět a nebo exp. pedálem přeskakovat libovolně rychle dle vkusu každého soudruha. Hlavně borci věřte, že placené studiové profily jsou fakt jinde než ty základní a ty které si amatérsky naprofilujete sami.
innerself

Příspěvek od innerself »

Ono jako pozor, ale nějaký tranzistory nehrajou vůbec zle. Jedinou velkou nevýhodu jsem objevil v koncový sekci, kdy bejvaj ty koncáky ekvalizačně rovný, nebo se tomu blíží. Jednou jsem poslouchal nějaký vysvětlení proč vlastně tranzistory nejsou tak výkonný jako lampy a právě tohle byl i ten důvod. Technicky nevim proč záporná zpětná vazba na tranzistorech nejde lehce udělat. Vim akorát to, že to prostě doekvalizovat nějak chce. Nebo to už rovnou nějak napasovat do toho preampu aby to fungovalo. Každopádně víme, co umí za kouzla distortion krabičky, když se napojí na lampovej koncák. Neni tomu tak dávno jaký haló udělal Ola Englund, když tak napojil metalzone. I když my minimálně s torstem jsme tu fintu a dobrej výsledek znali už s digitech Death metalem :D
Naposledy upravil(a) innerself dne 3.01.2024 16:54, celkem upraveno 1 x.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

to: pavel 815
Úha, to je na mňa už moc, moc ďaleko, lebo, ja som naživo Kemper ešte fakt nevidel, všetko info mám z fóra, z netu, YT.
Prakticky mám čo robiť s Fractalom, to je fakt more učenia sa. V každom prípade dík moc.
to: innerself
Môj prvý tranzistorový zosik bol nejaké samo-domo, s ktorým ma odrbal jeden Hipík, zosik bol pokazený a ja mladý soplák :D
Zosik chrčal a ja som sa tešil, že budem mať Buster. 400 Čsk.
V skúšobni som mal starý tranďák Fender Bassman a 4 x 10 box, to je, ak sa nemýlim, tiež MOSFET.
Práve MOSFET-y to riešia a napr. Ten Duoverb má fakt výborný zvuk.
Dúfam, že nežijem zas v nejakom omyle s MOSFET-mi :D
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Mirostrat: já zase neznám Fractal, každý z nich má své příznivce a obhájce, zatím mi Kemper vyhovuje, tak to ani nehodlám řešit, spíš se snažím dostat pořád dál v ovládání a užívání. Co se ještě týká efektů, v podstatě by to šlo základně uhrát taky jenom s tím Delayem, stejně jako ty s lampou, ale proč, když je tolik možností v jedné bedně... :wink:
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

No urcite ma láka Kemper vyskúšat, keby nebol Kemper dobrý, tak na tom nehrá tak veľa zvučných gitaristov, preto, som aj zabŕdol do tejto témy, takze, dik za veskeré info a tému budem sledovať.
Trochu ešte doplním k pavel 815.
Tie efekty sú v jednej krabici obrovská výhoda, ja teda iba zírám. Naučenie sa postupne ovládať celú mašinu a tým využiť ich potenciál, je asi základ, ono to potom už jaksi ide automaticky, takým laborovaním a návodmi na YT.
Mne sa najviac páči na týchto strojoch prepojenie s PC a Editormi.
Ďalej, že, ten zvuk z toho leze fakt perfektný čistý, pološ´tava, ale aj maso šťava.
Približné JVM-ko som ten základný zvuk mal skoro za chvílku. Iba amp a box, potom stačilo trocha Delaya a bolo to tam.
Zvuk ktorý zatiaľ márne hľadám je Marshall 2205. Tu je krásne počuť ten hutný, surový zvuk. Nahrávka 1991 v OPUS, výsek z mastra na LP.
Cerberus TW.mp3
(586.88 KiB) Staženo 86 x
cid

Příspěvek od cid »

Zdravím! Kemper Profiler Player (KPP), máte to už někdo doma? Je to delší dobu, co jsem zde psal, že by nebyl pro lidi jako já, špatný jenom přehrávač profilů. Profilování nevyužiji, podmínky a zkušenosti jako specializované firmy nikdy mít nebudu.
Možná se pletu, ale co jsem snad pochopil, mezi velkým Kemperem s profilerem a přehrávačem profilů (KPP), je mimo poloviční ceny hlavní rozdíl v tom, že KPP neumí profilovat, má méně přepínačů na výběr zvuků 1-2-3-1+2-2+3. Kvalita přehrávání by měla být stejná, zvuky jsou kompatibilní a už z fabriky je nakrmený kvalitními zvuky od renomovaných firem + nekomplikované stažení zvuků z netu. Uvnitř jsou tři oboustrané plošné spoje, nacpané spoustou čipů. Je to pravda, co nesouhlasí, můžete to doplnit?
Doporučuji hodnocení majitelů KPP u Thomanna a YouTube je nakrmené spoustou videí, kde je možné spustit titulky v češtině a na stránkách výrobce je hodně informaci.
Dám sem cvičně jeden odkaz na YT a upozorňuji, že o Kemperech mám jenom obecné informace, nikdy jsem je neviděl a neslyšel živě a naopak bych se rád něco dozvěděl hlavně od majitelů Kemperů, co si o tom myslí? Jediné co vím je, že TONEX mně nevyhovoval a je spousta lidí, kteří si ho chválí, nic nekritizuji.
Na svoje DSL5CR nedám dopustit, ale představa, že by se mně mini PA + kufr vešel na skládací rudlík, tele na záda a já bych v pohodě došel do hospody 200m od baráku, zahrál pro známé a dal si pivo, je velice lákavá. Možnost si zahrát se starou rockovou partou už bohužel nemám, nastupuje plán "B", ale akustika to úspěšně jistí, nudit se nebudu :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=k5c_eeWmRAY
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“