pavel 815 :
Sorry jako

přečti si něco o té technologii
však ja túto téme sledujem, odkedy je založena, vtedy, neviem, ktorý uživatel a aj majitel Kempera chcel riešit Kemper a nastavenia okolo toho. Vtedy sa zhŕkla kopa iných uživatelov a začala mudrovat. Ten majitel Kempera potom prišiel na to, že na vlastné oči ani jeden z nich Kemper nevidel, tak sa nasral a odhlasil sa z fóra
Myslím, že to bola táto téma.
Profilovanie a podobné " novinky " si aj s manželkou pozeráme

Fakt sa tešila, keď mi prišiel Fractal.
Mne ide v prípade Kemperu o to a vysvetlil to pár slovami
torst : " Ty otisky jsou "statické" Takže ano, musel bys na každou změnu korekcí, gainu dělat nový profil "
" Větší ořech je namodelování zesilovače-preampu. To ten KPA asi zvládá, ale ne kompletní apec, jen tu danou polohu "
Takže, prakticky z 30 000 presetov, ktoré má gitarista v Kemperi, musí nájsť ten jeden na sólo. Ten, ktorý on hľadá a pritom má ešte inú gitaru, snímače a iné bedne, to nevravím o technike hry.
Ja som mal Fractal skôr, ako on, ako, som mu posielal videá, čo všetko sa dá nastavovať, tak sa, akoby zlakol a kúpil Kemper.
Tú predstavu mal takú, že, veď v tom sú hotové zvuky tých gitarových majstrov. Zapnem a vypalujem sóličká so zvukom Petrucci-ho, Andy James-a.
No, len ja chodím sporadicky aj na Kemper fórum a tam týpek píše, že, ako technik behal po šnúrach s Andy James-om.
Že, mu Andy dovolil tie zvuky stiahnuť do svojho Kempera. Že, to bolo veľké rozčarovanie, vôbec to nehralo, ako Andymu.
Je to celé aj o tej technike hry.
Aby som to nejak zhrnul, ten konkrétny celý reťazec jedného konkrétneho zvuku, napr. na moderné sólo, či to je Kemper, Fractal, Line 6, " živý " aparát je samozrejme najviac závislý na preampe.
Potom ho však dotvárajú efekty a to teda z veľkej časti.
Tak, keby som prišiel k Petrucci-mu a naprofilujem si jeho sólo zvuk do Kempera, tak, si aj tak ešte musím nastaviť efekty, predpokladám, alebo si ho naprofilujem komplet ? o tom teda pochybujem, možno sa mýlim, keďže Kemper má efekty zvlášť.
+ si ešte myslím, že ten samotný zvuk preampu si vie zhruba na " živom " aparáte nastaviť každý.
Horšie to je s efektami, ktoré prakticky ten zvuk komplet dotvoria. Nie je jedno, ako je nastavený kompresor, delay, reverb, atd. To je dosť kľučové.
Neviem, či som to napísal dosť zrozumiteľne.
Ceny Kemperou idú pomaly dolu, preto rozmýšlam, že by som nejaký kúpil.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.