Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Čavli

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Čavli »

Výrobce čeho?
Fast Fret dělá GHS, XSAPB Daddario.
Obojí je běžně používané ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
volfi

Příspěvek od volfi »

Všeobecně platí, že na potahované struny čističe ne. Každopádně jsem se s tím ještě nesetkal. Čistič od dunlopu nevadil elixírům ani blacksmithům. A pokud vím, když bronz oxiduje, tak černá. Nejsou zrovna XSka ty, který nejsou máčený celý, ale jen oplet? V tom případě by to znamenalo, že fast fret podporuje oxidaci.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Čavli píše: 2.12.2022 11:28 Výrobce čeho?
Fast Fret dělá GHS, XSAPB Daddario.
Obojí je běžně používané ...
Samozřejmě jsem myslel Fast Fret
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Pár fotek. Ten potah je v exponovaných místech úplně pryč, a zřetelně vidím bordel mezi zívity.
Digital microscope-12.2-23;8;8;920.jpeg
Digital microscope-12.2-23;7;50;582.jpeg
Digital microscope-12.2-23;7;33;272.jpeg
Digital microscope-12.2-23;7;11;831.jpeg
Digital microscope-12.2-23;6;25;719.jpeg
Digital microscope-12.2-23;5;41;209.jpeg
Digital microscope-12.2-23;5;27;673.jpeg
Digital microscope-12.2-23;5;41;209.jpeg
Digital microscope-12.2-23;5;27;673.jpeg
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Přesně tohle mě udělaly bronz Elixíry .
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Možná jsem fakt blbej, Čavli, ale to jsou teda adárka nebo elixíry? Protože jak píše Orfeus, tohle mi dělaly pouze elixíry, adárka nikdy.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Ta fotka s černými prsty jsou Daddárka (XSAPB1253), v minulosti to byly i Elixíry. Na fotkách jsou obojí - na dvou kytarách.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
ekvb

Příspěvek od ekvb »

Predčasom som vo výpredaji kúpil struny od PRS, natiahol na D-čko od Sigmy a som naozaj príjemne prekvapený. Sedia mi zvukovo aj čo sa hrateľnosti a výdrže týka.
Přílohy
prs-classic-strings-acoustic-string-set.jpg
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Kdes' to koupil? Podle mne to k nám snad nikdo ani nedováží ...
12-56 a potažené bych určitě zkusil.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
ekvb

Příspěvek od ekvb »

kúpil som ich práve na kytary.cz, ale ako vravím, bol to výpredaj a už ich nemajú. Zobral som ich na skúšku a teraz ľutujem, že len jedno balenie.

https://kytary.sk/prs-classic-strings-a ... /HN225670/
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Čavli píše: 2.12.2022 23:24 Pár fotek. Ten potah je v exponovaných místech úplně pryč, a zřetelně vidím bordel mezi zívity.
Ale tak přece nelze čekat, že by se membránový potah mohl choval jinak, než jak ukazuješ na fotkách, ne?
Je vidět, že mezi závity ta membrána většinově je, takže svůj účel do nějaké míry plní i po otrhání na místech dotyku.
Mně Elixiry drží zvuk až nesmyslně dlouho a stejně dlouho se mi na ně příjemně hraje, na aku i na el. kytarách.
Prostě ta "chlupatost" je vlastnost, o které se ví celé roky a kterou buď akceptuješ nebo ne a pak Ti nic nebrání se vrátit ke nepotaženým strunám - však nejsi jediný, komu to pocitově vadí.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Jen hledám příčinu, či mechanismus toho rychlého zčernání.
Podle mne ty dlouhé "nitě" co z toho koukají, jsou rozmotané ty mezizávitové části (napřed se sedře závit zvenku), a mezi závity je vidět zelená oxidace a špína. To je i k zamyšlení jestli čistit nebo nečistit potahované struny. Stejně je měním po 2 měsících, tak je to asi jedno.
Druhá věc je potom lubrikace, kdy bez ní prsty zadrhávají ve slajdech na prodřených místech struny.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Já Elixiry čistím taky, už nepoužívám GHS, ale Music Nomad (čištění mi nepřijde zbytečné, jak se tak traduje, protože se zároveň čistí hmatník a pražce). Ale ani jednou mi ještě takhle černat a špinit nezačaly. Že by fastfretka byla agresivnější čistidlo?

U el. kytar se vždycky řešilo, že někomu odchází chrom na kobylce/tremolu i o nesmysl rychleji než jinému člověku.
Takže je tlaky možné, že se Ti bohužel zrovna poštěstila reakce s osobní "chemií", bez urážky, s tím nic nenaděláš.
Ale furt asi XS nebo Elixiry budou trvanlivější než nepotaženky.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Poprosim admina o presunuti do patricneho vlakna, nenasel jsem v sekci el. kytar vhodne tema.
Zajimavy test strun pro elektricke kytary. Pro neanglicky hovorici ; testujici velekytarista - dle jeho tvrzeni - nemel tuseni, na jake struny prave hraje = jedna se o slepy test. Sice je to nepodstatne, ale osobne se s vysledkem testu ztotoznuji.
https://youtu.be/GU3FALjd_m4
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

No prosim, netusil jsem, ze uz vic nez 10 let pouzivam "nejlepsi struny na svete" :D

(Takze problem je zrejme v rukach.... )
Hraju výhradně na šrot.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

no zkusim ty aku Nexus. Prosvistel jsem par yt recenzi a jsou zajimaci
podfuk

Příspěvek od podfuk »

Čavli píše: 6.12.2022 13:53 Jen hledám příčinu, či mechanismus toho rychlého zčernání.
Podle mne ty dlouhé "nitě" co z toho koukají, jsou rozmotané ty mezizávitové části (napřed se sedře závit zvenku), a mezi závity je vidět zelená oxidace a špína. To je i k zamyšlení jestli čistit nebo nečistit potahované struny. Stejně je měním po 2 měsících, tak je to asi jedno.
Druhá věc je potom lubrikace, kdy bez ní prsty zadrhávají ve slajdech na prodřených místech struny.
Ja jsem fakt presvedceny ze pot je hlavni pricinou cernani, nekdo ma pot vic agresivni, nekdo min, fast fret muze taky hrat roli.
Mne zcernali i Elixyry, ale az po cca 3-4. tydnech hrani, kdy se hadam odrbal povlak.
Podobny problem mam u elektriky s niklovanou wraparound kobylkou, na ktere se v miste kam pokladam hrbet ruky, po case udela cerne-duhovy povlak. To same bronzove staveci srouby kobylky.
Oboje se da rozlestit lesticic pastou.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Prskyn píše: 28.12.2022 14:21 no zkusim ty aku Nexus. Prosvistel jsem par yt recenzi a jsou zajimaci
Nataženy na F yellow G-SR. Neřinčí, potřebují cca 5 - 6 hodin na usazení (zvuku). Poté zvukově vcelku vyrovnané, možná trochu výraznější (tlusté) A a E. Subjektivně řadím do top 3 (addaria XSAPB, rotosound Nexus, addaria XSABR). Vinutí pohodlné, slajdy bezbolestné, mikrodolaďování bez problémů. Odehráno cca 20 hodin a nešpiní se. Řekl bych, že jako alternativa v případě. že by došlo k výpadku v dodavatelském řetězci Addárek, jsou více než vyhovující.
https://kytary.cz/rotosound-nxa12-nexus ... nd%20nexus
himself

Příspěvek od himself »

Pánové a event. dámy, víte o nějakých strunách s tlustšími strunami pro výšky a naopak měkčími pro basové struny? Na elektrických a jazzových kytarách používám Thomastiky, které dělají 12-50, ale na flattop by se mi klidně líbilo něco jako 13/14-48. Nenašel jsem nic ani vzdáleně podobného. Přiznám se, že jsem nezkoušel poskládat něco z kusovek (E+B z třináctek, G+D z dvanáctek a A+E z jedenáctek třeba). Kupovat dvě sady a půlku stran vyhazovat se mi dost příčí.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“