Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte struny?
Výrobce čeho?
Fast Fret dělá GHS, XSAPB Daddario.
Obojí je běžně používané ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Všeobecně platí, že na potahované struny čističe ne. Každopádně jsem se s tím ještě nesetkal. Čistič od dunlopu nevadil elixírům ani blacksmithům. A pokud vím, když bronz oxiduje, tak černá. Nejsou zrovna XSka ty, který nejsou máčený celý, ale jen oplet? V tom případě by to znamenalo, že fast fret podporuje oxidaci.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Samozřejmě jsem myslel Fast FretČavli píše: 2.12.2022 11:28 Výrobce čeho?
Pár fotek. Ten potah je v exponovaných místech úplně pryč, a zřetelně vidím bordel mezi zívity.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Přesně tohle mě udělaly bronz Elixíry .
Možná jsem fakt blbej, Čavli, ale to jsou teda adárka nebo elixíry? Protože jak píše Orfeus, tohle mi dělaly pouze elixíry, adárka nikdy.
Ta fotka s černými prsty jsou Daddárka (XSAPB1253), v minulosti to byly i Elixíry. Na fotkách jsou obojí - na dvou kytarách.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Predčasom som vo výpredaji kúpil struny od PRS, natiahol na D-čko od Sigmy a som naozaj príjemne prekvapený. Sedia mi zvukovo aj čo sa hrateľnosti a výdrže týka.
Kdes' to koupil? Podle mne to k nám snad nikdo ani nedováží ...
12-56 a potažené bych určitě zkusil.
12-56 a potažené bych určitě zkusil.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
kúpil som ich práve na kytary.cz, ale ako vravím, bol to výpredaj a už ich nemajú. Zobral som ich na skúšku a teraz ľutujem, že len jedno balenie.
https://kytary.sk/prs-classic-strings-a ... /HN225670/
https://kytary.sk/prs-classic-strings-a ... /HN225670/
Ale tak přece nelze čekat, že by se membránový potah mohl choval jinak, než jak ukazuješ na fotkách, ne?Čavli píše: 2.12.2022 23:24 Pár fotek. Ten potah je v exponovaných místech úplně pryč, a zřetelně vidím bordel mezi zívity.
Je vidět, že mezi závity ta membrána většinově je, takže svůj účel do nějaké míry plní i po otrhání na místech dotyku.
Mně Elixiry drží zvuk až nesmyslně dlouho a stejně dlouho se mi na ně příjemně hraje, na aku i na el. kytarách.
Prostě ta "chlupatost" je vlastnost, o které se ví celé roky a kterou buď akceptuješ nebo ne a pak Ti nic nebrání se vrátit ke nepotaženým strunám - však nejsi jediný, komu to pocitově vadí.
| Cruel YT | Cruel sptf
Jen hledám příčinu, či mechanismus toho rychlého zčernání.
Podle mne ty dlouhé "nitě" co z toho koukají, jsou rozmotané ty mezizávitové části (napřed se sedře závit zvenku), a mezi závity je vidět zelená oxidace a špína. To je i k zamyšlení jestli čistit nebo nečistit potahované struny. Stejně je měním po 2 měsících, tak je to asi jedno.
Druhá věc je potom lubrikace, kdy bez ní prsty zadrhávají ve slajdech na prodřených místech struny.
Podle mne ty dlouhé "nitě" co z toho koukají, jsou rozmotané ty mezizávitové části (napřed se sedře závit zvenku), a mezi závity je vidět zelená oxidace a špína. To je i k zamyšlení jestli čistit nebo nečistit potahované struny. Stejně je měním po 2 měsících, tak je to asi jedno.
Druhá věc je potom lubrikace, kdy bez ní prsty zadrhávají ve slajdech na prodřených místech struny.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Já Elixiry čistím taky, už nepoužívám GHS, ale Music Nomad (čištění mi nepřijde zbytečné, jak se tak traduje, protože se zároveň čistí hmatník a pražce). Ale ani jednou mi ještě takhle černat a špinit nezačaly. Že by fastfretka byla agresivnější čistidlo?
U el. kytar se vždycky řešilo, že někomu odchází chrom na kobylce/tremolu i o nesmysl rychleji než jinému člověku.
Takže je tlaky možné, že se Ti bohužel zrovna poštěstila reakce s osobní "chemií", bez urážky, s tím nic nenaděláš.
Ale furt asi XS nebo Elixiry budou trvanlivější než nepotaženky.
U el. kytar se vždycky řešilo, že někomu odchází chrom na kobylce/tremolu i o nesmysl rychleji než jinému člověku.
Takže je tlaky možné, že se Ti bohužel zrovna poštěstila reakce s osobní "chemií", bez urážky, s tím nic nenaděláš.
Ale furt asi XS nebo Elixiry budou trvanlivější než nepotaženky.
| Cruel YT | Cruel sptf
Poprosim admina o presunuti do patricneho vlakna, nenasel jsem v sekci el. kytar vhodne tema.
Zajimavy test strun pro elektricke kytary. Pro neanglicky hovorici ; testujici velekytarista - dle jeho tvrzeni - nemel tuseni, na jake struny prave hraje = jedna se o slepy test. Sice je to nepodstatne, ale osobne se s vysledkem testu ztotoznuji.
https://youtu.be/GU3FALjd_m4
Zajimavy test strun pro elektricke kytary. Pro neanglicky hovorici ; testujici velekytarista - dle jeho tvrzeni - nemel tuseni, na jake struny prave hraje = jedna se o slepy test. Sice je to nepodstatne, ale osobne se s vysledkem testu ztotoznuji.
https://youtu.be/GU3FALjd_m4
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
No prosim, netusil jsem, ze uz vic nez 10 let pouzivam "nejlepsi struny na svete"
(Takze problem je zrejme v rukach.... )
(Takze problem je zrejme v rukach.... )
Hraju výhradně na šrot.
no zkusim ty aku Nexus. Prosvistel jsem par yt recenzi a jsou zajimaci
Ja jsem fakt presvedceny ze pot je hlavni pricinou cernani, nekdo ma pot vic agresivni, nekdo min, fast fret muze taky hrat roli.Čavli píše: 6.12.2022 13:53 Jen hledám příčinu, či mechanismus toho rychlého zčernání.
Mne zcernali i Elixyry, ale az po cca 3-4. tydnech hrani, kdy se hadam odrbal povlak.
Podobny problem mam u elektriky s niklovanou wraparound kobylkou, na ktere se v miste kam pokladam hrbet ruky, po case udela cerne-duhovy povlak. To same bronzove staveci srouby kobylky.
Oboje se da rozlestit lesticic pastou.
Nataženy na F yellow G-SR. Neřinčí, potřebují cca 5 - 6 hodin na usazení (zvuku). Poté zvukově vcelku vyrovnané, možná trochu výraznější (tlusté) A a E. Subjektivně řadím do top 3 (addaria XSAPB, rotosound Nexus, addaria XSABR). Vinutí pohodlné, slajdy bezbolestné, mikrodolaďování bez problémů. Odehráno cca 20 hodin a nešpiní se. Řekl bych, že jako alternativa v případě. že by došlo k výpadku v dodavatelském řetězci Addárek, jsou více než vyhovující.Prskyn píše: 28.12.2022 14:21 no zkusim ty aku Nexus. Prosvistel jsem par yt recenzi a jsou zajimaci
https://kytary.cz/rotosound-nxa12-nexus ... nd%20nexus
Pánové a event. dámy, víte o nějakých strunách s tlustšími strunami pro výšky a naopak měkčími pro basové struny? Na elektrických a jazzových kytarách používám Thomastiky, které dělají 12-50, ale na flattop by se mi klidně líbilo něco jako 13/14-48. Nenašel jsem nic ani vzdáleně podobného. Přiznám se, že jsem nezkoušel poskládat něco z kusovek (E+B z třináctek, G+D z dvanáctek a A+E z jedenáctek třeba). Kupovat dvě sady a půlku stran vyhazovat se mi dost příčí.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮