Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
wiston
Kontaktovat uživatele:

Re: J. Frusciante - Going Inside - efekt?

Příspěvek od wiston »

Ty jo byl jsem línej něco hledat, jsem doufal, že někdo bude vědět ty jo...tak já jdu gůglit, třebas něoc najdu :) jinak čistě ten zvuk bez skřípání je nějakej fuzzík no, ale to skřípání nechápu, má to super atmosféru mi přijde :D Takový drásající :D jdu hledat :)
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

Podobný skřípání vyloudim na kejtře celkem často-ale bohužel vám neřeknu jak jenom to že ta kytara je zkreslená
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
wiston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wiston »

http://freestompboxes.org/viewtopic.php ... 26&start=0
Tady naši přátelé kytaristi, řeští ten samý problém ale zjevně pouze domněnky a nikdo vlastně neví, na co to ten týpek hraje :D jdu najít jeho emailovou adresu a napíšu mu :D Možná JohnFrusciante@email.cz :D
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

to bude ten ring modulator,ten takhle skripe...
wiston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wiston »

Ty jo a nevíš jaká verze ? Ty jo a stojí kolem 8000kč, to je nemalá investice....:/ :(
panedge

Příspěvek od panedge »

ring modulator sem měl v Bossu a takhle to teda neznělo :|
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
wiston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wiston »

Vsak jsem taky cetl, ze Frusciante pouziva ten model 105, coz je zrovna ta nejdrazsi verze z tech ring modulatoru a vyjde skorem na 12 000,- takze si o tom asi nechm jenom zdat :D
citizen.one

ja ho mam v pigtronixu a s fuzzem to +- takhle znit muze...
ten moog je precejen vychytanejsi, takze me nenapada cim jinym by to mohl delat...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

citizen.one píše:ja ho mam v pigtronixu a s fuzzem to +- takhle znit muze...
ten moog je precejen vychytanejsi, takze me nenapada cim jinym by to mohl delat...
j ási taky myslím, že by to klidně mohl být ten Moog... z toho na co jinak hraje mě nenapadá nic jiného co by umělo tak "whacky" zvuky :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nechci nějak rozpoutávat flame, ale je to jeho hlas prohnaný distortionem/fuzzem (stejný efekt jako u U2 untill the end of the world tušim intro) čili podle mě to není vůbec kytara ;)

http://www.youtube.com/watch?v=DdvgXxiyQ04 - prvních pár sekund je hlas Bona s distortionem...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pupack: v until the end of the world je to jasně slyšet, ale u Fruscianteho mi připadá, že tu slide kytaru, kterou tam slyším hlasem moc napodobit nepujde

taky mi nejde o flame, je to zajímavý nápad, ale nepřipadá mi to příliš reálné :?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dark Axel píše:pupack: v until the end of the world je to jasně slyšet, ale u Fruscianteho mi připadá, že tu slide kytaru, kterou tam slyším hlasem moc napodobit nepujde

taky mi nejde o flame, je to zajímavý nápad, ale nepřipadá mi to příliš reálné :?

hm no pokud je to opravdu kytara, tak každopádně bud Slide nebo fuzz pedal s whammy, zatims se porad priklanim k tomu hlasu, uz jenom proto, ze kdyz si pustim live verzi s akustikou, tak tam tu melodii toho "sola" zpiva prave hlasem... jen bez efektů. Zkusim pohledat nejake "tajne" frusciant forum :D samotnyho me to zajima jak to ve skutecnosti je
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
citizen.one

je to urcite kytara a je to nejaky filtr-nejspis ten moog, kvakadlo a fuzz...
Funky_Train

Příspěvek od Funky_Train »

The solo is a guitar just heavy distortion + a slide, tis a very simple solo and most of the vids on youtube of john playing this song live are acoustic so he uses his voice as he doesnt have josh klinghoffer with him or a full band.

ACtually the intro is john voice with some saturation and some EQ , and compression

Dva pánové se dohadují na youtube....
klobasnik

Re: Jakou krabičku na Avenged Sevenfold?

Příspěvek od klobasnik »

A já chtěl hrát v Kornech 8) Však je to o tom že tady jsou lidi pohybující se mezi amatérskou/poloprofi/profi scénou. Na takhle velké kapely to stejně nemá. Je to o tom makat, cvičit, skládat, vědět co chceš dokázat, mít svou vizi, časem si vydělat na Pomeranč a Prso. toZackyV: Nevim jak hrajes, ale myslim ze pokud nehrajes jako buh a jedina vec ktera te deli od slavy je zvuk Avenged Sevenfold, tak je zbytecne se tim zabyvat. Spis se poptat, najit si zvuk ve tvych financnich moznostech o kterem si muzes rict ze to aspon pripomina Avenged Sevenfold...
klobasnik

Re: Zvuk KoRn

Příspěvek od klobasnik »

Schválně se mrkněte na Munkyho IMV trailer a třeba na Blind nebo Falling Away From Me lesson. On má ten Digitech Metal Master jen jako dokreslení/nakopnutí, at si tomu každý říká jak chce. 90% soundu který leze přes kytaru, schválně říkám leze přes kytaru protože ta kytara dělá hodně, dělá správně nastavený aparát Mesa Boogie nevimkolik Rectifier. Poslechni si Blind z klipu a Blind z jeho guitar lesson. V klipu ti to zni jinak, to proto ze je to dokreslene ve studiu a ve studiu pouzijou treba 20 krabicek. V guitar lesson jenom demonstruje tony, techniky a postupy. To vse pro zjednoduseni jen na clean/dirty kanalu Mesy. Abych to shrnul, necekej ze udelas Korn sound jen tim ze s koupis Metal Master. Abys potom nebulel ze to nikdo nenapsal :)
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Urcite se zvukove hodne priblizis s APEX1 a Mark IV nebo VH4 Dieselem :D
Na druhou stranu neni lepsi si najit svuj zvuk? Nez kopirovat neco 1000x ohrane?
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
citizen.one

tenhle zvuk dostanes z kteryhokoli lepsiho zesilovace a takhle ladeny kytary, optimalne stejny kytary...
Predator

Příspěvek od Predator »

Treba sa spýtať Jirku, čo používa, aby znel ako KoRn :D
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jak už řekl citizen:
Hlavně spíš optimální sladění nastavení obou apců, jinak z efektů fuzz alá big muff, dirty rat....
Big muff byl mimo jiných i použitej v songu blind.
Jinak nějaký Peavey 5150 či novou 6505 a nemusíš to moc řešit...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“