Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od džetro »

Jestli máš možnost od Thomanna tak poskládej sadu z jednotlivek, Elixir a Daddario toho mají dost, jen se to asi nevyplatí https://www.thomann.de/cz/jednotlive_ky ... ilter=true
U nás by mohl mít jednotlivé Elixiry Gorčík.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

V Muzikeru maj taky jednotlivé struny. Já si tam skládám sadu na elektriku. https://www.muziker.cz/jednotlive-strun ... rice%20asc
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
himself

Příspěvek od himself »

Děkuji za názory, já jsem to zkoušel, ale většinou se mi nedařilo to udělat z jednoho typu... zkusím to ještě jednou a nechám si to tady schválit :)
Když to bude o 20% dražší, tak to asi nevadí, ale nemělo by to být jako za dvě sady.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Někdy není zbytí, když chceš něco nestandardního.
Dost let jsem na aku 7strunku kupoval Dad. EXP 11 sadu pro E-E + předraženou EXP barytonovou sadu, ze které jsem si bral pouze tlusté H - takže výměna strun byla cca za 750, ale co už no... později už šla koupit kusovka a stejně jsem přešel na Elixiry, tam jde taky kusovka. Kdybych si umanul hrát na XS, tak jsem zase ve stejné řiti. :)
Jsem trochu zvědavej, jestli na to, co potřebuješ, vyjdou levněji 2 sady a nebo kusovky - osobně tipuju 2 sady. :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Pyramid od Thomanna vyjde nejlevneji seskladat
https://www.thomann.de/cz/pyramid_jedno ... truny.html
pouzivam kdyz potrebuju doplnit nejakou sadu, typicky např. motané "háčko" neboli Fis na barytonky
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
starypard

Příspěvek od starypard »

Trošku mimo tuto současnou debatu, ale na pokusu o jazzovo-rockovou lubovku jsou nataženy Thomastik-Innfeld JS 110 a hrají skvěle.
himself

Příspěvek od himself »

Na ctyrech kytarach mam JS112 a ano,nhraji skvele. Pyramidy ne zaujaly, mrknu na to. Diky vsem!
himself

Příspěvek od himself »

Aha, mně už začíná svítat v jedné věci - já nemůžu filtrovat třeba na bronz, protože ty neopředené jsou ocelové, je to tak?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Poskládej si opředené, ty dvě hladké vyber až nakonec.
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Kamil Lauš
Nový uživatel

Příspěvek od Kamil Lauš »

Čau, ti co máte zkušenost se slevněnými Elixíry - troje v jednom balení, nezdá se vám jejich kvalita podstatně horší? Po měsíci už přestaly ladit a hůř se mi mačkají, jakoby byly tlustější. Jde o 11 Phosphor Bronz. Díky :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Ze by elixir mely problem s ladenim po mesici slysim poprve. Dlouhou dobu jsem je pouzival a problem byl spise s tim potahem, ktery se trepi a docela rychle "ohobluje" a to ti muze privodit pocit, ze ty struny tuhnou, ale je to spis pocit. Prave dlouhodoba laditelnost byl duvod, proc jsem elixiry kupoval. Jestli ti prijdou tuhe a problematicke, mohu jen doporucit addaria XS nebo Rotosound Nexus. Co se tyka dlouhodobe laditelnosti, XS v mem soukromem zebricku potahovanych strun vedou, jako bonus je pak vcelku konzistentni zvuk i po cca 80ti hodinach hrani, dlohodoba odolnost potahu, a predevsim nepotrebuji rozehravat tak dlouho jako zminene elixiry.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Potřebuju na 12strunku silnější struny než 010 sada, Elixir dělá jen 010, D 'addario XS taky (dělají 012 ale bez nano potahu a za dost peněz) Tak jsem se rozhodl vyzkoušet časké Sirius Gold Optistrings. Podle popisu superlativy, nanopotah,nová technologie ovíjení, dobrá cena a možnost poskládat vlastní sadu (struny jde koupit jednotlivě) Má někdo zkušenosti? Já jsem včera natáhl a zvuk zatím ok, na pohmat tolik nekloužou jako Elixir a výdrž uvidíme. Na 12ce mám bronze sadu a koupil jsem ještě 012 Phosphor bronze na šestistrunku, tak otestuju.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

A jaké síly jsi tam teda dal? To máš nějakou kratší menzuru, že nestačí .010?
Mně na 12 vadí jen, kgyž oktávové G je .008.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Čavli píše: 26.07.2023 13:27 A jaké síly jsi tam teda dal? To máš nějakou kratší menzuru, že nestačí .010?
Mně na 12 vadí jen, kgyž oktávové G je .008.
Podlaďuju do D (normální kytarové ladění jen e=d, b=a, g=f atd.) a desítky už hrozně plandají a nemá to basy. Siriusky mám 011-052 snesl bych i 012-054. Trochu špatně se ty silnější sady shánějí a s nano potahem už vůbec nic na trhu.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Tak Siriusky s nanopotahem mě bohužel nepřesvědčily, na šesti i dvanáctistrunce praskly struny hned na druhém koncertě (Elixiry od dubna nepraskla ani jedna) Teď jsem objevil Henry's s nanopotahem ale nemám odvahu, někdo už zkoušel?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ač jsem velký fanda Thomannovic značky Harley Benton, jejich struny už si určitě nekoupím.
Tyto 10-46 na elektriku:
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _10_46.htm
Velmi brzy z opředení slezl nikl až na měď. Zvukově šly do háje též velmi brzy, ostaně nerály nic moc hned od začátku.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Koupíš si struny za 69 Kč ... a co jsi čekal?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak bylo to jen na zkoušku, možná i k doplnění objednávky na nulové poštovné, už přesně nevím. Měly dobré recenze, koneckonců od HB je tam ještě levnější řada (za 35 Kč). Koupil jsem i sadu na fosfor-bronzových na akustiku, kdyžtak poreferuju i o ní, až ji natáhnu, koukám, že se zde řeší spíš struny na akustiky.
Jinak kupuju na Thomannovi struny Pyramid, naprostá spokojenost.
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Tak jsem natahoval už druhou sadu strun Curt Mangan PB a za mě super struny. Co na nich hodnotím nejvýše je nádherný zvuk,
dlouhý sustain. Na výdrž také velice dobré. Po zkušenostech jsou u mě v hodnocení na prvním místě, za nimi s malým odstupem
jsou Dadario XS PB. Doporučuji vyzkoušet, zajímal by mě názor někoho zkušeného odsud z fóra.
vladys

Příspěvek od vladys »

Moje zkušenost: zkouším na své tři akustiky hodně různý struny. V podstatě dlouhodobě experimentuju. Dřív jsem spíš koupil, co bylo zrovna v krámě. Teď je to u mě kompromis mezi zvukem, "šustěním..skřípáním", hratelností a výdrží (a samo cenou). Zvukově mě nejvíc sedí Ernie Ball Aluminum Bronze (jen se mi zdá, že víc "šustí") a po nich pro mě skvělé Elixir bronze 80/20 nanoweb (ty "nešustí", ale po dvou třech měsících černají asi z potu, ale na zvuk to nemá vliv). Pak mi docela sedí Martin Retro a taky velmi kterékoliv bronzové Martin, ale ty jsou za chvíli pryč. Fosfor skoro nepoužívám, ale i tak teď jsem zkusil koupit na zkoušku Sirius Nano a nějaký potažený Fender. Chystám se na Thomastik Plectrum a Spectrum a na Ernie ball Everlast. Výhledově taky u nás v obchodě mají La Bella.
Naposledy upravil(a) vladys dne 29.08.2023 13:58, celkem upraveno 1 x.
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“