Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Timy, dobře to hraje, i se to pěkně poslouchalo. Vrabčí hnízdo, trošku punkové šasi, hlavně ať tě to netrefí.
Co se týče lupání, mně to dělá strašné rany. Ale až po mé modifikaci, kdy jsem do zkresleného kanálu zapojil všechny 4 půlky ECC83. Dřív byly 3 na zkresleném a 2 na čistém, 1. stupeň sdílený oběma kanály. To znamená, že výstup čistého a zkresleného byly v protifázi, ale nelupalo to. Teď jo.
Jak zajistím, že to relátko mutovacího obvodu bude rychlejší než relátko přepínání kanálů?
Co se týče lupání, mně to dělá strašné rany. Ale až po mé modifikaci, kdy jsem do zkresleného kanálu zapojil všechny 4 půlky ECC83. Dřív byly 3 na zkresleném a 2 na čistém, 1. stupeň sdílený oběma kanály. To znamená, že výstup čistého a zkresleného byly v protifázi, ale nelupalo to. Teď jo.
Jak zajistím, že to relátko mutovacího obvodu bude rychlejší než relátko přepínání kanálů?
Laborování s kondíkama.kmensik píše:Timy, dobře to hraje, i se to pěkně poslouchalo. Vrabčí hnízdo, trošku punkové šasi, hlavně ať tě to netrefí.
- magor539
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mohl bych se zeptat, může se něco stát elektronkovému zesilovači, když spadne asi z 30-40cm ?
Moje kytary :
Vision TELECASTER Sunburst
Fokus Strat GEMINI
Fokus Strat GEMINI
se ti povedlo jo ? no pokud to nespadne nějak blbě na trafa . tak ničemu kromě elektronek by se nic stát nemělo . jestli ti to spadlo tak ty lampy docela jistě vodejdou jestli ne hned po 1. zapnutí tak časem určitě .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- magor539
- Kontaktovat uživatele:
no, povedlo...
před chvílí jsem to zkoušel zapnout a jenom to šumí i když je vše na max., a kytara je slyšet jen trochu v pozadí 
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
Fokus Strat GEMINI
Spadlo to v zapnutém stavu?
Raději to dej odborníkovi, aby tě to nezabilo...
Pokud jsi nezalomil jackovou samici nebo nějaký knoflík, asi odešla předzes. lampa. Jestli to má ef. smyčku, píchni kytaru do returnu, jestli jede koncák. Pak můžeš něčím plastovým lehounce poklepat na jednotlivé lampy, a když některá nebude dělat hluk, mohla by to být ta vadná. Předpokládám, že všechny jsou správně rovně zastrčené a žhaví. Hlouběji bych to nezkoumal a dal do servisu.
Raději to dej odborníkovi, aby tě to nezabilo...
Pokud jsi nezalomil jackovou samici nebo nějaký knoflík, asi odešla předzes. lampa. Jestli to má ef. smyčku, píchni kytaru do returnu, jestli jede koncák. Pak můžeš něčím plastovým lehounce poklepat na jednotlivé lampy, a když některá nebude dělat hluk, mohla by to být ta vadná. Předpokládám, že všechny jsou správně rovně zastrčené a žhaví. Hlouběji bych to nezkoumal a dal do servisu.
- magor539
- Kontaktovat uživatele:
Ne, bylo to vypnuté a všechno bylo odpojené. Odpoledne to zkusím poklepat a uvidíme co dal.
Je možné, že by byl utržený výkonový rezistor v konci u koncových lamp?
Je možné, že by byl utržený výkonový rezistor v konci u koncových lamp?
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
Fokus Strat GEMINI
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
záleží jak je to udělané, ale mohlo se utrhnout kdekoliv cokoliv nebo je v háji některá lampa - jak už bylo napsáno, dej to odborníkovi ať to prohlídne
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- magor539
- Kontaktovat uživatele:
tak, zkusim tam připájet ten odpor zpátky
a když to nepomůže, tak zaběhnu k odborníkovi 
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
Fokus Strat GEMINI
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
hm, když víš co a jak udělat a co nedělat...
St.Anley Tube Amps
To musela být šupa, že se utrhl rezistor. Jen abys ho dal zpátky na správné místo.
- magor539
- Kontaktovat uživatele:
to ne, spíš už byl jednou ten odpor (6W) pájený a asi ne uplně dobře 
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
Fokus Strat GEMINI
Ale myslím že ani ty Elektronky nebudou ok 
- magor539
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se do toho před chvílí pustil, napájel reistor a vše očistil od prachu a hle! hraje to 
Akorát v tom při hraní na kytaru občas lupne
Akorát v tom při hraní na kytaru občas lupne
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
Fokus Strat GEMINI
Tak zese maličko pokrok .
Zdroje už sou na světě.
http://core88.rajce.idnes.cz/Tube_audio ... G_4938.jpg
Potřebuju si něco ujasnit. čim je na G1 napětí bližší 0V teče lampou větší proud . ANO/NE ???
Zdroje už sou na světě.
http://core88.rajce.idnes.cz/Tube_audio ... G_4938.jpg
Potřebuju si něco ujasnit. čim je na G1 napětí bližší 0V teče lampou větší proud . ANO/NE ???

jen dotaz: core jak leptáš ty plošný spoje
? vypadá to suprově jak z fabriky
fotocestou . Neni to zas tak složitý jak by se zdálo .

- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
pár ukázek z aktuálního projektu - SLO50H+
OD kanál: https://www.box.com/s/aq3z6slgd28arkgom50u
Normal kanál: https://www.box.com/s/jz7770cx06pdooyunk3u
nahráváno z výstupu za preampem + impulz orange boxu
EDIT: k ukázkám přidávám foto sestaveného zesilovače, je druhým ze série "Open Design"

OD kanál: https://www.box.com/s/aq3z6slgd28arkgom50u
Normal kanál: https://www.box.com/s/jz7770cx06pdooyunk3u
nahráváno z výstupu za preampem + impulz orange boxu
EDIT: k ukázkám přidávám foto sestaveného zesilovače, je druhým ze série "Open Design"

St.Anley Tube Amps
Hodnotit zvuk není snadné, asi proto to tady moc lidi nedělají, navíc je to dost individuální, ale já to zkusím.
Mám stejný pocit z většiny tvých nahrávek. Zkreslení mi příjde moc výškové, možná se za ním skrývá i to středové, ale není moc slyšet. Čisté kanály pak jsou moc bright. Možná je to nastavením equalizéru do véčka nebo specifickým způsobem nahrávání. Možná snímačema, možná je to tím, že máš jinou představu o zvuku, než já se svým středovým zvukem, mám radši, když zkreslení "chrchlá na středech" než "šustí ve výškách", jde o to, do jakého stylu je to cíleno. Docela by mě zajímala alespoň krátká nahrávka klasicky dynamickým mikrofonem před reprákem, jak se to dělá na pódiu.
Mám stejný pocit z většiny tvých nahrávek. Zkreslení mi příjde moc výškové, možná se za ním skrývá i to středové, ale není moc slyšet. Čisté kanály pak jsou moc bright. Možná je to nastavením equalizéru do véčka nebo specifickým způsobem nahrávání. Možná snímačema, možná je to tím, že máš jinou představu o zvuku, než já se svým středovým zvukem, mám radši, když zkreslení "chrchlá na středech" než "šustí ve výškách", jde o to, do jakého stylu je to cíleno. Docela by mě zajímala alespoň krátká nahrávka klasicky dynamickým mikrofonem před reprákem, jak se to dělá na pódiu.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
mne sa páči jak to hrá , hlavne crunch v druhej ukážke ,ale hodnotit zvuk sa dá najlepšie pri aparáte , predstava ako to hrá sa ale urobit dá aj z nahrávky , dizajnovo je aparátik velmi hezkej , trocha mi vadí logo , zaslúžil by si krajšie-vymakanejšie logo , pekná robotička 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.