Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Zdravím při prohlídce půdy jsem našel staré lampové rádio Tesla Chorál (konkrétně je to tohle: http://www.oldradio.cz/ts624.htm) a chtěl jsem se zeptat jestli by bylo reálné použít z něj nějaké díly k výrobě malého zesíku? Měl jsem dokonce takovej šílenej nápad že bych jenom udělal kdesi v rádiu vstup na jack a používal rádio jako takové kombo, ale to asi není reálné že?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
nic nevymýšlej, podle popisu to moc použitelné lampy nemá, podívej se jestli má vzadu nějaký externí vstup, možná by šlo napíchnout kytaru tam
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- Dan Rohanský
Teoreticky by koncovou lampu s výstupákem mohlo jít použít.
No vzádu to má vstup na gramofon tak mě napadlo to upíchnout tam ale má to takový dvojbanánek asi jako zásuvka tak nevim kde splašit redukci.
pfff redukci...
VEzmu kabel, jeden jack ustřihnu, oba vodiče přidělám k hřebíkům, ty tam strčím a hraju ne?
TAkhle jsem chvíli na jedno lampový rádio hrál a fungovalo to... Ani nevím, proč jsem ho pak vlastně zničil.. Nehrálo to špatně
VEzmu kabel, jeden jack ustřihnu, oba vodiče přidělám k hřebíkům, ty tam strčím a hraju ne?
TAkhle jsem chvíli na jedno lampový rádio hrál a fungovalo to... Ani nevím, proč jsem ho pak vlastně zničil.. Nehrálo to špatně
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Nevím ted která lampa je koncovka...ale zjisti si to a Na aukru a pod se ta lampa bude dát určitě sehnat v hojném počtu, tak si jich pár kup do zásoby a mužeš toho prcka co z toho vyrobíš používat třeba 20let
je o to jak na tom bude aparát s kvalitou zvuku...něco na tom asi bude že se používají jen určité typy lamp v aparátech...
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
pokud je radio vpořádku fachčit to určitě bude...pokud to chceš použít nějak lépe, zkus sezhan schema jak je udělaný koncový zesilovač, udělej ho do nějakého rozumného šasi znova, přidej jednu ecc83 (nebo nějaký jiný ekvivalent) a máš to...krys96 píše:total brutal hřebík stajl asi ne
nechci ničit kabel navíc si nejsem úplně jistej jestli by to fachčilo správně
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
schéma je přímo v tom odkazu který jsi poslal, z gramo vstupu to jde ještě přes jednu dvojitou triodu, volume a korekce a až pak na koncovou lampu, normálně to udělej jak píše Moleek a vyzkoušej jak to hraje, taky jsem jeden čas hrál na lampové rádio s připojeným kytarovým repro a na zkreslené zvuky jsem to nakopával jackhammerem, a jak si to hrálo
St.Anley Tube Amps
Tak díky až budu mít čas tak to zkusím a pak poreferuju;)
Myslim, ze by vystupak sel pouzit i s EL84, diky stejnemu Ra=5,5 kohmu
http://jirky.webz.cz/katalog/elektronky/63.gif
http://jirky.webz.cz/katalog/elektronky/117.gif
http://jirky.webz.cz/katalog/elektronky/63.gif
http://jirky.webz.cz/katalog/elektronky/117.gif
Použít půjde napájecí i výstupní trafo. Pro dvou-tří lampový (ECC383, EL84) aparátek je to ideál.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Tak jsem dokončil a úspěšně otestoval 5w SE hlavičku od mmjuze fungovala na první zapojení jen na malou mouchu kterou jsem si udělal já studenákem na potáku... testováno na repro boxu Marshall s 2x12" ROLA G12-65 ve leikosti boxu 1960 hraje super zvukové možnosti velmi uspokojivé nádherný plný čistý zvuk vřele doporučuji pro všechny začátečníky, myslel jsem si že snadno postavím zesík ala mesa nebo engl, ale ono jen vychytat zapojení potenciometrů aby fungovali správně bylo na dva pokusy a nedovedu si to představit u DR kde je potenciometrů 10 myslím... a podobně reáltka a spínače...
Jinak vřele doporučuji pro první seznámení s lampama a stavbou zesilovačů.
Pro případné zájemce o stavbu cenová kalkulace mých nákladů:
Výstupní trafo Aukro 150+150kč
součástky patice kondíky JJ lampy GES 2100Kč
Sítové trafo + tlumivka Silveratech 1000Kč
šasi nerez řezáno laserem 500kč
celkem 3.900Kč
EDIT: přidána fotka
Jinak vřele doporučuji pro první seznámení s lampama a stavbou zesilovačů.
Pro případné zájemce o stavbu cenová kalkulace mých nákladů:
Výstupní trafo Aukro 150+150kč
součástky patice kondíky JJ lampy GES 2100Kč
Sítové trafo + tlumivka Silveratech 1000Kč
šasi nerez řezáno laserem 500kč
celkem 3.900Kč
EDIT: přidána fotka
Nabízím VHT Special 6 Head- Vim že to patří spíš do bazaru, ale aparát je pájen přehledně na očkách, má praktický Pushpull potenciometr (funkce boost ) která se dá využít jakkoliv jinak, atd....Někomu by to mohlo posloužit k pochopení základů lampoveho zesilovače, popř muže sloužit jako základ k stavbě vlastního zesu. díky pájecí liště s očky je uprava nebo totální předělávka celkem jednoduchá záležitost...kdyžtak SZ
Cus bejci,
nemáte někdo KO lampu 6V6? Potřebuju z ní patici/spodek na přechodku 6V6-EL84. A samec se nedá nikde koupit
nemáte někdo KO lampu 6V6? Potřebuju z ní patici/spodek na přechodku 6V6-EL84. A samec se nedá nikde koupit
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
Čus bejku, lampa 6V6 není v naší kotlině tak rozšířená jako 6L6 a EL34. Naštěstí však mají všechny stejnou oktalovou patici, která vyhovuje pro Tvůj záměr, tak si rozšiř poptávku i o uvedené typy, pravděpodobnost úspěchu si tak několikanásobně zvýšíš 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Jj, pravda.
Tož ogaři, rozkřápanou flašku 6L6, EL34 nebo 6V6 je mě třeba. Stačí torzo, bo jen patice mě zajímá
Tož ogaři, rozkřápanou flašku 6L6, EL34 nebo 6V6 je mě třeba. Stačí torzo, bo jen patice mě zajímá
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Normálně vyvrtej do toho papundeklu vzadu díru a osaď to jackovou samicí paralelně s tím vstupem na gramec- já měl Chorál v sedmdesátejch jako kombo taky a jak hrálo-basy, výšky a taky parádně vazbilo. Akurát se s tím blbě cestovalo. JleTkrys96 píše:No vzádu to má vstup na gramofon tak mě napadlo to upíchnout tam ale má to takový dvojbanánek asi jako zásuvka tak nevim kde splašit redukci.
proč to kupovat, když se to dá postavit
Jednu špatnou EL34 bych měl. Žhaví podle počasí a postavení hvězd. Jestli jseš z okolí Plzně nebo sem máš cestu, I'm your man.Lachim píše:Jj, pravda.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Teď jsem nejčastěji v Práglu a pak míň často (víkendy) Prachaticko.
Kua
Nejezdí někdo do Práglu?
Kua
Nejezdí někdo do Práglu?
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl