Vaše sny

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Re: Vaše sny

Příspěvek od Radek Kysely »

cerfotoc píše:hele na vsechno co se tyce kytary si vydelavam sam na brigade (programovani a grafika - tady se vyplatilo to, že jako malý dítě jsem nehrál hry) a ten iPhone sem měl za korunu, takže :)

edit: a jestlis měl na mysli ten klub, tak ten neplánuju v nejbližší době kupovat :D
Taky se moji vrstevníci ptají, kde jsem vzal na MacBook a kytaru :D Odpověď stejná jako u tebe: "Zatímco vy jste hráli počítačové hry, já tvořil stránky a učil se programovat" :D

Fakt super věc :)

Jinak, k tématu. Můj sen je vlastnit stádo kytar, kvalitní aparaturu, hrát v dobré kapele a mít několik fanoušků :)
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To mi chces rict, ze ti na tu kytaru ani rodice neprispeli, jo? :roll: To vykladej nekomu jinymu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Wohma píše:To mi chces rict, ze ti na tu kytaru ani rodice neprispeli, jo? :roll: To vykladej nekomu jinymu.
hele a proc ne, znam lidi (byvali spoluzaci) kteri uz v osmnacti delali velmi zajimave zakazky pro zajimave klienty a takovehle castky pro ne nebyl vubec problem :) jsou stejne stari se mnou (22) a kdyz sedime v hospode tak resi ne jestli maji na najem nebo na cem osuli svoji novou sestavu na praci ale jestli si dotahnout X5ku nebo to velky volvo, ze to je prej docela srovnatelny :D nekdo proste umi
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jenze v 18 a v 15 je to o necem jinym :wink:
Somnus Aeternus
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ale ono je to kolikrát v tom mládí lehčí. Já si taky třeba v 15 našetřil během měsíce, kdy se dařilo (žádné peníze od rodičů, nebo dary) na mobil. A před 10 lety jen simka stála majland. Ono v tom mládí je výhodou, že člověk nemusí platit nájem, stravu atd. A horší o příležitosti si vydělat... Já předtím dělal na černo v jedné počítačové prodejně servisy. Ale to byla jen asi půlka příjmů a to ještě díky známosti.

Radek: máš pls nějaký link na tvoji práci pro někoho?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Prave, vetsi zakazky nacerno delat moc nejdou a v 15 ses uz jen zakonem omezenej, do jakyho pracovniho pomeru muzes vstoupit.
Somnus Aeternus
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Právě, proto jsem nepsal ani ten druhý příjem... :-D

Ono legálně to v 15 ani moc "reálně" nejde. Krom nějakých občasných brigád. Jako nejlepší přivýdělky jsou stejně ze známostí. Znáš např automechanika, ten neumí s kompy pleskne ti noťas jen na reinstall a vyvalí na tebe 500 a nesmíš odmítnout :) A člověk to má doma za hoďku dvě hotové :)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Pokud nejsi plnolety, tak tusim jde udelat zakonem stanovena vyjimka za rozhodnuti soudu a rodicu. Tak to mel kdysi kamarad. Mas potom zivnostensky list. Je to nejake zajimave. Ani jsem se po tom moc nepidil jak to mel. Jen vim, ze si musel pred soudem udelat obhajobu primo v takove te ohradce, kde stoji treba mladistvi delikventi a vrazi :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak v patnacti clovek uz muze delat na dohodu o provedeni prace ne (jsou tam co si pamatuju nejake regule kvuli pracovni dobe v noci etc) ? nebo treba prodavat drogy :D , zalezi na tom jak je kdo sikovnej a co mu jde :) nebo kdyz ma nekdo stesti a muze pracovat treba v rodinne firme. ja si pamatuju ze zadnou "oficialni" brigadu jsem v patnacti nemohl za boha sehnat, vsichni me odbrnkli s tim ze kdyby mi bylo 16 tak me berou. pak uz to bylo jednodussi zejmena kvuli tomu ze jsem nastoupil mezi jiny kolektiv a nabral jiny kontakty, jak to zna kazdy...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ve škole jsme se učili,že na živnostňák potřebuješ mít 18 let, být svéprávný a nemít zápis v rejstříku, který by bránil s vykonáváním živnosti.

Horší je, že na plno zajímavých oborů podnikání vyžaduje koncesi a tu ti stát udělit narozdíl od živnostňáku stát udělit nemusí i když splníš veškeré podmínky.

EDIT: no on se asi celý život točí kolem známostí. nebýt kámoše, tak jsem ani nevěděl o firmě, ve které dělám

EDIT2: a s tím děláním u rodiny mezi těmi 15-18 fajn věc, ale pak většinou pryč, jedině, že by si výjimečně rozuměli a v práci nebyly problémy
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek Kysely »

Wohma píše:To mi chces rict, ze ti na tu kytaru ani rodice neprispeli, jo? :roll: To vykladej nekomu jinymu.
Tak kytara mě vyšla na cenu o něco vyšší, než s kterou jsem počítal, to mi rodiče doplatili, nicméně já jim to postupně vrátím. Tu je zase ta výhoda, že bez úroků :D
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

heh to já když mě bylo 13-14 tak sem chtěl začít hrát na kytaru a naši mi nevěřili, že u toho vydržim tak sem si musel všechno koupit sám. Přez známého jsem dělal oprázkách načerno brigádu a vydělal si na svůj Tenson set :D :D a byl jsem šťastnej jak blecha. Pak po roce přišel tatík a řekl, že vidí, že mě to baví a hraju tak, že mi koupí něco jiného a tím vznikla ibánezka :D Já neřikám ono se dá i v mládí pracovat ale jde taky oto kde jsi. Když bydlíš v malém městě kde práce není pro dospělý tak těžko seženeš jako cucák brigádu.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No já chtěl jako malý strašně hrát na klávesy a rodiče mě odbyli :(

Sním o tom, aby už bylo teplo, roztál sníh ...
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Cha tak to chcu taky, nejlépe to počasí, kdy je krásně dáš jen gatě, triko a mikinu a jdeš :D Něco kolem 22 dubna :)
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ja jsem v zacatcich lopatoval a lopatoval a lopatoval :) Jakoze kdyz je 40 ve stinu, tak to je masakr, ale da se. Jenze kdyz to je za 45 na hodinu, tak to uz je maras :D Ale tak svuj ucel to splnilo a penizky byly-----> vybaveni bylo.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

40 ve stínu... tos kopal ropu na Sahaře, ne?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nene, ono to bylo spise pro nastineni podminek :D Ale 40° ± 3°az 4° byly urcite ve stinu. Na podzim a na jare zase kosa jako prase.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Wocass píše:heh to já když mě bylo 13-14 tak sem chtěl začít hrát na kytaru a naši mi nevěřili, že u toho vydržim tak sem si musel všechno koupit sám. Přez známého jsem dělal oprázkách načerno brigádu a vydělal si na svůj Tenson set :D :D a byl jsem šťastnej jak blecha. Pak po roce přišel tatík a řekl, že vidí, že mě to baví a hraju tak, že mi koupí něco jiného a tím vznikla ibánezka :D Já neřikám ono se dá i v mládí pracovat ale jde taky oto kde jsi. Když bydlíš v malém městě kde práce není pro dospělý tak těžko seženeš jako cucák brigádu.
Ale seženeš, já v 15ti dělal na stavbě robotu, co nechtěli dělat ani dospělí... zarobil jsem si na apec :)
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Mick Thompson

Příspěvek od Mick Thompson »

Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Překvapils, já čekal od tebe mtm-1 Jo jinak ten design se mi líbí, hetfield má taky takovou
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“