Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
-
lord_bodom
Re: Zvuk Roba Marcella z ukazky
Ze zacatku ukazuje solovou kytaru a neco mele s Pavey zesilovacem, ale stejne z toho moc chytrej nejsem
Chapu ze to asi bude simulace Pavey zesilovace atd... Ale to je furt malo co z toho chapu 
Nějaká diskuse je na GT-8 fóru:
http://www.bossgtcentral.com/showthread ... h&p=131245
Z diskuse chápu, že jeho zvuk je založený na modelu Peavey 5150. Jinak skoro na všech prezentacích to Marcello hrne do tranzistorový klasiky Roland JC120, která je takřka synonymem čistého jazzového zvuku. Takže celý ten zvuk musí udělat jeho pracky, kytara a GT-8. Mimochodem, není to moc daleko od zvuku Y. Malmsteena nebo Vinnie Moora, takže dobrá kytara se silným snímačem u krku (HB), pořádně vyhulená lampová hlava s 4x12 boxem nakopnutá nějakým klasickým OD (to dělá hodně, zakulatí a komprimuje tón, ale jinak než compressor, bez ztráty dynamiky, přidá středy).
http://www.bossgtcentral.com/showthread ... h&p=131245
Z diskuse chápu, že jeho zvuk je založený na modelu Peavey 5150. Jinak skoro na všech prezentacích to Marcello hrne do tranzistorový klasiky Roland JC120, která je takřka synonymem čistého jazzového zvuku. Takže celý ten zvuk musí udělat jeho pracky, kytara a GT-8. Mimochodem, není to moc daleko od zvuku Y. Malmsteena nebo Vinnie Moora, takže dobrá kytara se silným snímačem u krku (HB), pořádně vyhulená lampová hlava s 4x12 boxem nakopnutá nějakým klasickým OD (to dělá hodně, zakulatí a komprimuje tón, ale jinak než compressor, bez ztráty dynamiky, přidá středy).
-
lord_bodom
Oki. Diky moc, no tak zkusim si poradne pohrat s tim zesilovacem 5150ky a kompresorem a uvidim co z toho dostanu. 100% je ze tu kytaru a jeho prsty opravdu nenapodobim
Ale diky moc za rady, jsem zase o neco chytrejsi 
- 60'Rock_N'_Roll
neni to za nim Jazz-Chorus..?
pokud ano, tak je ten celý zvuk v rukou a tom efektu...
Roland Jazz-Chorus amp jinej nez čistej zvuk neumí...
pokud ano, tak je ten celý zvuk v rukou a tom efektu...
Roland Jazz-Chorus amp jinej nez čistej zvuk neumí...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
To jsme potřebovali vědět...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
kompresor a tože hodně, proto je to tak plochý a woničem
(sorry musel sem to říct) + harmonizer je to hlavní co je slyšet a co si chtěl asi vědět...dvojhlas nebo trojhlas tam slyšim
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
-
lord_bodom
NO urcite tam je slyset vic tonu (kytar jakoby) jen jsem nekde cetl ze to harmonizer neni, proto se ptam a snazim se na to prijit. Ale musim uznat ze ten harmonizer by mozny byl. Jen ma silene nastaveni a nevim co tam nastavit presne. Budu asi nekomo muset pozadat aby mi s tim pomohl.. Jinak nevim
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Stefan Elmgren Solo zvuk
Když jsem viděl jak se tady vedle rozebíral zvuk Roba Marcella, tak jsem si řekl, že udělám tohle téma. Teď jsem si po dlooouhé době pustil tohle sólo a strašně mě zaujal zvuk. Ty jeho pracky dělají opravdu moc, ale zvuk je takový jakoby "feedback" zvuk. Hlavně to jde slyšet ze začátku. Co by jste řekli vy, že tam má přimícháno? Základ je vytavený Engl.
- citizen.one
Re: Stefan Elmgren Solo zvuk
evidentne krom delaye snad ani nic, mozna ten engl je jeste necim podporeny (uz jen kvuli tomu, jak to jde do vazby), a silny snimace na kytare...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to doplnil možná ještě o compressor.
- citizen.one
tak mozna, otazka jak moc to dokaze zakomprimovat ten engl, ale rekl bych, ze tady by to mel zvladnout i zesilovac sam...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Mi to právě zní, jako by mu to ty tóny něco vyloženě vyrovnávalo.
Ty Engly jsou snad kouzelne
. Nejsem zrovan velky fanda aktivnich snimacu, ale Jeff Loomis (Nevermore) hraje pres Engl Savage, na kytare ma aktivni EMG snimace, a i presto je zvuk barevnejsi, nez je to u aktivu obvykle 
- citizen.one
jj,mozna mas pravdu s tim kompresorem, ale na druhou jsem mel Mesu Mark III, ktera se chovala presne takhle, jakoby zahlazovala a dorovnavala tony, ale bez ztraty konkretnosti a stavy...Fade píše:Mi to právě zní, jako by mu to ty tóny něco vyloženě vyrovnávalo.
tenhle engl moc neznam, takze je to napul uvaha
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, máš zkušenosti s compressorem ve smyčce? Je to moc velký rozdíl u zkresleného kanálu? Já ho ve smyčce nikdy nepoužil.
Nevím, co máte pořád s tím kompresorem. Možná u toho Roba, ale tady kompresor určitě není, nebo není potřeba. Je to prostě pořádně vyhulenej high-gain zesilovač hrající nad hranicí stálého tónu z vazby, samozřejmě musí mít kvalitní zavoskované snímače, aby to nekontrolovaně nepískalo, a umět s tou vazbou pracovat, tj. správně se natočit ke stacku, tlumit basové struny, atd. Možná, že to něčím přikrmuje, nějakým OD. Je tak těžké zjistit jeho setup? Samozřejmě je tam i delay.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Já nemyslím jak mu to vazbí samo, to je jasné. Vychytáš si místa a vazbíš oktácy, tercie atd.
Já myslím to, co mu vyrovnává a jakoby zahlazuje zvuk.
- citizen.one
jen k Tve otazce, s efekty ve smycce vseobecne zkusenosti nemam, silne preferuju pouziti pred zesilovacem. U kompresoru mi to ale v x pripadech jeste driv kdyz jsem srovnaval smycka vs. zapojeni pred, vzdycky vyslo naprosto pro pouziti pred aparatem...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
lord_bodom píše:NO urcite tam je slyset vic tonu (kytar jakoby) jen jsem nekde cetl ze to harmonizer neni, proto se ptam a snazim se na to prijit. Ale musim uznat ze ten harmonizer by mozny byl. Jen ma silene nastaveni a nevim co tam nastavit presne. Budu asi nekomo muset pozadat aby mi s tim pomohl.. Jinak nevim
no vsadim kilo + poštovný, že to je harmonizer (Harmonist) bossáckej co je v GT i Me serii i jako samostný pedál, ten zvuk je dost specifickej
Jinak na youtube najdes par tipů jak nastavit, v návodu od GT-10 taky určitě, mrkni sem a na podobná videa http://www.youtube.com/watch?v=op-6mJpwSY4
jinak podkresleni delayem k tomu je samozrejmost
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Ten základní pódiovej zvuk je úplně normální, nařvanej lampáč, není tam až tolik vstupního gainu, takže se mu to nehltí, ale zvuk je na pódiu pouze sejmutej z aparátu bez dalších efektů - tohle je typická míchačka až ve studiu se všema těma hallama a lampovejma kompresorama v DAW/nebo hw/. To už není součástí jeho rigu.Fade píše:Já nemyslím jak mu to vazbí samo, to je jasné. Vychytáš si místa a vazbíš oktácy, tercie atd.![]()
Když si poslechnu jeho skutečný live záznam, tak samozřejmě si všimnu toho jak hraje (vibráta,...), ale základní zvuk je normální bez těch studiových dodatků.