Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od hyenik »

vnímám to stejně, piezo (nebo jakekoli UST) prostě zní jako piezo
navzdory zazracnym novým materiálům nebo snímaní chvění desky (což např. u M1 a M80 dokáže byt i otravné)
drahy "ne"piezo vs průměr vs levný si můžete poslechnout v jedné kytaře zde
https://soundcloud.com/hyenik/sets/piezo-pickups-test
aby to nevypadalo ze jsem zaujaty, UST porad hojne pouzivam i pri nahravani ve studiu, i kdyz me s tim zvukari standardně posilali do pr*dele. Postupně jsem je naucil využívat a oceňovat jeho výhody v mixu :)

a at se vrátíme k tématu
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/na-pr ... roju-rocne
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

30000 nastroju rocne... tak to uz je hodne kytar. Zajimavy je i nadpis kapitoly "Strach neprijimam". Jestli mne nesali lekce z nemciny, tak furcht lze prelozit jako strach :)
Ta slova Petra Furcha jen ukazuji, ze vi naprosto presne, co dela.

PS - a vypolymeryzoval jsem si, ze element je piezo a hotovo. Neb verim jatrum i hyenam.
himself

Příspěvek od himself »

Pánové, jen tak pro zábavu jsem se koukal na Bevel Duo a jsem zmaten. Jestli jsem pochopil dobře, je k dispozici jako Deluxe pro řadu Blue, Yellow a Red a jenom pro G model? V konfigurátoru je sice nějaká zmínka, ale jen u lemování. Rozumím tedy, že OM třeba Orange prostě Bevel Duo mít nemůže?
smelina

Příspěvek od smelina »

himself píše: 3.03.2023 21:00 Pánové, jen tak pro zábavu jsem se koukal na Bevel Duo a jsem zmaten. Jestli jsem pochopil dobře, je k dispozici jako Deluxe pro řadu Blue, Yellow a Red a jenom pro G model? V konfigurátoru je sice nějaká zmínka, ale jen u lemování. Rozumím tedy, že OM třeba Orange prostě Bevel Duo mít nemůže?
Pokud bych měl jako referenci brát Rainbow konfigurátor, tak jediný tvar těla, kde jde udělat bevel duo je G. Ani D, ani OM s tím nejde naklikat.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

Dekuji. Furch dela skvele nastroje, ale zacinam mi pocit, ze id nejakych 70k je lepsi si nechat postavit jinde.
Jinak poslusne hlasim, ze OOM jsem koupil cca v cercenci, a teprve vcera jsem tam dal nove struny. Ostuda, ja vim, ale stejne mi neprisly hluche.
smelina

Příspěvek od smelina »

himself píše: 4.03.2023 16:05 Dekuji. Furch dela skvele nastroje, ale zacinam mi pocit, ze id nejakych 70k je lepsi si nechat postavit jinde.
Jinak poslusne hlasim, ze OOM jsem koupil cca v cercenci, a teprve vcera jsem tam dal nove struny. Ostuda, ja vim, ale stejne mi neprisly hluche.
Na to dokážu odpovědět v srpnu, kdy dostanu nástroj od kytaráře v cenové relaci okolo těch 70k, což je co jsem tak koukal +- cena, za kterou se dělají v ČR kytary u celkem prověřených kytarářů. Ovšem 70k je i cena základní konfigurace Rainbow modelu, kdy dostaneš master grade dřeva a laděnou přední i zadní desku. A pak už jen cena roste podle toho, jak moc to chceš vyzdobit. Takže si myslím, že je to porovnatelné.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

Urcite je. Navic u nastroje na prodejne to proste muzes zkusit a verim, ze ten konfigurovany nebude horsi. Aleneudelam kratsi menzuru nebo slotted headstock, neudelam vetsi roztec strun nez 57, neudelam event. bevel na OM, neudelam snimac od Matonu. Jsou to hypoteticke pindy, ale kdybych se blizil investici 60, radsi opustim rainbow a lehce pritlacim a pujdu do uplneho custom.
smelina

Příspěvek od smelina »

No ano, menzuru ti aktuálně Furch kratší neudělá, slotted jen na Vintage a vetší rozteč asi taky ne. I když jsem viděl na AGF, že si nechal někdo předělat Furcha z 57mm na větší u svýho kytaráře. Ale zas třeba ta výztuha a konstrukce krku u Furcha mi přijde fajn. Když vidím na YT, jak se servisujou ty lepené krky, tak se pokaždé orosím.
No pak je tu asi otázka, od koho si tu custom kytaru nechat postavit. U nás ve městě jsou dva lidi - Huberťák a Marek Rejhon. Od Kučery jsem nástroj měl, na Rejhonku čekám. A jiné lidi pak snad krom Sedláčka neznám.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

A jak se necha udelat slotted u Vintage??
Koukal jsem na BSG...
smelina

Příspěvek od smelina »

himself píše: 4.03.2023 19:24 A jak se necha udelat slotted u Vintage??
Koukal jsem na BSG...
Trochu jsem prudil na FB stránkce Furcha dostal jsem z nich informaci, že slotová hlava se dá na Vintage objednat za příplatek 4626,-
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

Tzn ze zavolam do Furcha, ze chci Vintage 2 se slotted hlavou a oni ji vyrobi? To cumim teda!
smelina

Příspěvek od smelina »

himself píše: 4.03.2023 19:43 Tzn ze zavolam do Furcha, ze chci Vintage 2 se slotted hlavou a oni ji vyrobi? To cumim teda!
No nevím, jestli umíš volat přímo do Furchu. Přesné znění té zprávy bylo:

Dobrý den, tzv. "okýnkovou" hlavu je možné objednat jen ke kytarám řady Vintage a to za cenu 4626 korun. Pro objednávku kontaktujte kteréhokoliv z našich prodejců zde https://furchguitars.com/cs/prodejci/
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

Jasne, takze vicemene ano. Dekuji, to me potesilo!
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jo, takhle to funguje,
nakonfiguroval jsem si barytonku a objednal pres kytary.cz
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
himself

Příspěvek od himself »

Ještě jednou jdu do Furch koutku s otázkou - chápu dobře, že když vezmu třeba Yellow a Vintage 2, tak mají úplně stejně specifikace (rozměrové + hlavní materiály) a liší se jen dekorativními blbostmi? Přiznám se, že mi to moc nedává smysl. Ostatně celkově bych řekl, že Furch jede na sériovost a co nejmenší počet variant. Ano, dělá tři šířky nuláku, ale menzuru, radius, rozteč na strunách, profil krku (poslední dvě s hypotetickými výjimkami v konfigurátoru) má pořád stejnou. Přijde mi to škoda.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 6.03.2023 8:48 Ještě jednou jdu do Furch koutku s otázkou - chápu dobře, že když vezmu třeba Yellow a Vintage 2, tak mají úplně stejně specifikace (rozměrové + hlavní materiály) a liší se jen dekorativními blbostmi? Přiznám se, že mi to moc nedává smysl. Ostatně celkově bych řekl, že Furch jede na sériovost a co nejmenší počet variant. Ano, dělá tři šířky nuláku, ale menzuru, radius, rozteč na strunách, profil krku (poslední dvě s hypotetickými výjimkami v konfigurátoru) má pořád stejnou. Přijde mi to škoda.
Má zkušenost mi říká, že se uvedené liší nejen dekorativními prvky, ale i zvukem. Příčinu ale neznám. Možná lakování? Žlutá je extrémně lesklá, Vintage je ručně leštěná do ... do matného vintage vzhledu. Ale zvukový projev je jiný. Vintage je taková hodně - opravdu hodně - neutrální, Yellow jde přece jen trochu více do basu a na výškách výrazněji cinkne. Ne moc, ale při hraní je to přece jen trochu znát. Příčinou může být i osazení strunami - Vintage z výroby br, Yellow phbr, ale i po výměně br za phbr zní Vintage odlišně.
PS - hovořím o kytarách Sitka-Rosewood.
Pokud chceš měnit tebou uvedené parametry, tak ti asi nezbyde nic jiného, než nějaký custom nástroj od kytaráře. Já například tu standardizaci základních parametrů u Furchů naopak vítám. Při změně nástroje nezažívám šok.
Naposledy upravil(a) Prskyn dne 6.03.2023 10:24, celkem upraveno 1 x.
himself

Příspěvek od himself »

Jasně, taky mluvím o SR. Napadá mě ještě, že Vintage by mohly mít jiná žebra... no asi je to hledání papírových blbostí, ale ve finále stejně člověk vybírá pocitově, když ten nástroj drží. Dík.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Žebra... nevím, leda vzít sebou kytaru na kolonoskopii :) třeba by to mohl lékař prosvištět tou kamerkou :)
himself

Příspěvek od himself »

Tu jsem si nedávno koupil :) Ale zobrazení je tak tristní, že vidíš jen co, co s myslíš, že by tam mělo být.
Jinými slovy by asi měl koupit člověk kameru za 4k, a ne za 4 stovky :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Ještě mi napadlo, jestli může mít vliv tvar kobylky... Vintage má martinovskou, yellow furchovskou.... ale to asi už přeháníme :)
Tu kamerku sis kupoval na kytary doufám :D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“