Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
citizen.one

Re: Daron Malakian a jeho krabička

Příspěvek od citizen.one »

Kimi píše:jj přesně to myslim, a v čem s to ty měl? V nějakym multiefektu? Ale jinak dík aspoň za tohle. :D

ja ten harmonizer co mam i ted, v Digitech IPS33b, ktery jsem vzal od Lukase, myslim ze je tady na foru taky. Pak Eventide H3000 nebo jak se to jmenuje.

akorat jsem z toho vydloubl cip, takze ted nejde, potreboval jsem ho do whammy wh1 :)

jinak napr. TomB dela filtr mudwalker a h-bosson a skywalker nebo tak nejak a ty maji IO z Oberheima, takze taky zajimave bublaji - http://www.youtube.com/watch?v=TGZ-u05csNU
kdyz by se to pak pridalo jen jako mix do signalu, tak ziskas zajimavy zvukovy moznosti...

nazivo se to rozhodne pouzivat da...akorat teda musis vedet presne co s tim, ptze to reaguje na kytaru hodne, tj nejen sila vystupu, ale i snimace, a samozrejme jakykoli hnuti potakem na efektu je razantni zmena zvuku...

tech zarizeni bude vic, nicmene treba tenhle filtr ani nevim jestli by ti jeste udelal, jeden mam zamluvenej ja a tak tezko rict jestli budou soucastky na dalsi...aspon v dohledny dobe...
a stoji to tak 7k a ty harmonizery rackovy jeste podstatne vic...
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Kimi píše:No vždyť jasný on to hraje naživo většinou, tak nějak jako to druhý video... já to hledal na rychlo, ale na koncertech má podobnej zvuk...takže delay a phaser...dík
No hele ale to ve videu z RAR 2011 je přece úplně jinej zvuk než v tom prvním videu. Takže je to trošku mimo mísu argument.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ten první zvuk (bublání) připomíná step phaser.
Má ho v sobě třeba Boss PH 3, nebo třeba Marshall Regenerator. Samotný step phaser dělá třeba lotyšský Z.Cat.
http://www.youtube.com/watch?v=BBoMCHZuOsg
http://www.youtube.com/watch?v=y0J7fZjh ... re=related
http://zcatpedals.com/?dir=view&id=20090818132721L3zv
Taky by se to dalo možná trochu napodobit rychlým tremolem s hodně hranatou vlnou (jde nastavit třeba na Boss TR 1) a domodulovat třeba phaserem nebo nějakým envelope filtrem (autowahem).
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Podobný efekt byl i na Zoomu 505 II, nějaký ring modulátor nebo co. I u Morella jsem slyšel podobný zvuk. Mě to příjde jako rychlé tremolo+whammy nebo nějaký harmonizér.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak mě ještě napadlo, že pro modulaci tremola k napodobení těch syntetických zvuků by se dal použít bass synthesizer. Nemusíš kupovat hned Bosse, na vyblbnutí a občasné použití určitě stačí kopie od Behringera - BSY 600, kterou seženeš za litr.
Kimi

Příspěvek od Kimi »

Fořt píše:Tak mě ještě napadlo, že pro modulaci tremola k napodobení těch syntetických zvuků by se dal použít bass synthesizer. Nemusíš kupovat hned Bosse, na vyblbnutí a občasné použití určitě stačí kopie od Behringera - BSY 600, kterou seženeš za litr.
ten bass můžu použít normálně na kytaru?
Kytary: Schecter Hellraiser V-1, akustika BaCH, Harley Benton stratocaster
Kombo: Line6 microspider, Peavey Valveking 212
Efekty: Beta aivin overdrive
Trsátka: Dunlop ultex 2.0
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Většina efektů pro basu je použitelná i pro kytaru, omezení je spíše naopak (většina kytarových efektů nemá dostatečný frekv. rozsah do basů).
Mrkni na tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=FTASTRXw ... re=related
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Daron taky hodně používá ( už dřív,ještě když SOAD nahrávali dvojalbum ) multiefekt GT-5
Demilich

Jak na tento zkreslený zvuk? (M.Manson, rok 1995)

Příspěvek od Demilich »

Čus

Tak jsem si do mechaniky hodil nejstarší CD od Mansona co mám a poslouchám, poslouchám, když tu mě zaujal jeden kytarový zvuk zkreslený.

Konkrétně se jedná o tohle: ten zvuk je nejlépe slyšel po 0:58

Takový hodně "elektrický", dělá to úplně "krrrr kr kr" takové zlé středové cosi, co jsem z ničeho neslyšel lézt a nemám absolutně šajnu jak a hlavně čím takového zvuku docílit ani přibližně, sic se pohybuju hlavně ve vodách zkreslení moderního :-) tady na YT je to zkomprimované, ale ten zvuk je ještě více průrazný a nahypovaný než je slyšet z toho youtube. To album je z roku 1995 takže to už tehda muselo něco umět a mě zajímá, co si myslíte, že to bylo.

Ono Manson a hlavně John 5 když u něj hrál, měli celkem velkou škálu kytarových zvuků, které se mi hodně líbí. Právě takové jiné než ostatní, více lo-fi možná, takové elektrizované, industriální, těžko popsat. Nevíte čím takové zvuky dosáhnout?

Postřehy vítány :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
woro90-1

Re: Jak na tento zkreslený zvuk? (M.Manson, rok 1995)

Příspěvek od woro90-1 »

Mému uchu to zní to jako nějaký bit crusher, myslím že toho není možné dosáhnout analogově. Ale možná se mýlím a tak šílený fuzz existuje.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

http://www.youtube.com/watch?v=SdunqEyfX44
Tady na začátku to je možná trochu lépe slyšet ten charakter...

Hmm to by mě nenapadlo. Nějaký efekt co podobné srandy umí bys mohl nahodit? Nějaký dostupný ke koupení nebo tak? :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

me to prijde na zpusob turmion katilot http://www.youtube.com/watch?v=N7zYDK0hdX0 a tam jede kytarista pres PSA

edit: aha jak postnul to druhe tak mi cvaklo ze to az tak podobne neni, nicmene si myslim ze na PSAcku bys to vykroutil, je tam na to par knobu
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Haha.. John 5 a studio... No on sice na live může zapnout v efektech Ibanez LoFi, ale ve studiu se snažej toho dosáhnout "přirozenou starou cestou".
Hezký je jeden jeho rozhovor o nahrávání Holy Wood... Že si fakt nepamatuje co na který zvuk přesně použili, ale že se kytary, aparáty, krabičky ale i snímání a místnosti měnily u každého riffu a bylo to pokaždý tak specifický zapojení, že se to nedá zapamatovat... Něco bylo točený v koupelně, něco bylo točený tak, že se kytarový zvuk pustil do sluchátek, ty se vohulily a snímaly mikrofonem. Tím vznikl unikátní přeřvanej lofi zvuk. K tomu pak spousta starých krabiček, z nichž se vybíralo to, co se bude hodit... Ideální je tedy experimentovat podobným způsobem, měnit komba, repráky, mikráky, ortodoxní zastánci přehulenýho zvuku můžou prokopnout reprák jako někteří staří mistři... Co teda použil přímo v týhle nahrávce netuším, ale jeho studiový zvuky jsou jeden velkej experiment.
Obrázek
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Zní to trochu jak kombinace zkreslení a matrix filtru (třeba na EHX Electric Mistress).
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

a nebo prostě úprava ekvalizace do nějaké extrémní polohy a nebo to nahrávál přes Boss MT-2 :lol: :lol: :lol:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jo no, oni si s tím hodně hráli. Taky to zní :-) Holywood je takovej flák, že to už asi nepřekoná.
Nějakej bit crusher pedál by tedy nebyl na ukázání konkrétněji?
Amorph

Příspěvek od Amorph »

me prijde, ze podobnej zvuk jsem nakroutil kdysi na MT2 a s PSA by se neco podobnyho dalo dostat bez problemu.
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký efekt je použit

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím chlapi. Potreboval by som radu od skúsesnejších. Mohli by ste mi poradiť, po akom aparáte, alebo prípadne efekte na dokŕmenie by som sa mal obzrieť, keby som chcel dosiahnuť takýto nejaký zvuk?

http://www.youtube.com/watch?v=GShEeFfX ... re=related

Teraz mám aparát Hughes and Kettner Trilogy, zvukovo je super, ale nemá až takéto extra skrelenie. Čo by mi mohlo pomôcť? Ďakujem
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Klasika SD-1, 808, Tubescreamer, Xotic BB atd...
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

už dlouho mi vrtá hlavou co dělá takovej ten "podkres" co tam zní celou dobu...je to nějakej reverbovej dozvuk poslanej do looperu neboco? ale looper v tom pedalboardu nejspíš žádnej není...
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“