Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara a PC

Příspěvek od Radek Kysely »

Nechápu, jak olli myslí, že by to ovládal přes zvukovku MIDI protokolem, ale GR se dá ovládat takto:

1, buď máš originální Rig Kontrol (8 tlačítek, 1 pedál + je to vlastně zvukovka), který zapojíš do USB + sám Rig Kontrol nabízí MIDI IN a MIDI OUT
2, pokud máš zvukovku a všechno kolem a jenom chceš vyloženě něco na ovládání, tak jednoduše klávesnicí - koupíš levnou USB klávesnici, necháš tam 12 kláves (ostatní vytrháš) a máš "luxusní" GR controller ;)

Já zrovna v těchto dnech pracuju na controlleru popsaném v bodě 2 (to, co jsem napsal už mám, teď se chystám na vzhledovou úpravu a nádstavbu kláves).

EDIT: Nicméně GR nabízí nějaké ovládání MIDI protokolem, ale to jsem nijak nezkoušel.
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Shrot

Příspěvek od Shrot »

Zdravim. Stahnul sem guitarrig, ASIO4ALL, nainstaloval, zapojil kytaru do komba (Roland 15X) a pres vystup pro nahravani zapojil do line in zvukovky (creative sound blaster PCI). Zvuk je takovej hrozne prebasovanej, coz zrejmne zpusobuje moje zvukovka.
Vyresila by koupe nove zvukovky - treba LEXICON ALPHA nebo M-AUDIO FAST TRACK muj problem? Chci do ni vrazit tak 2 - 2,5 tisic, takze jestli by nekdo mel lepsi tip..

De mi o to, abych mohl hrat pres pocitac a guitarrigem a aby mi z toho lezl normalni zvuk.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud chceš hrát přes Guitar Rig, tak do signálového řetězce vůbec nezapojuj kombo. Kup si zvukovku s Hi-Z vstupem (třeba ty jmenované) a zapoj kytaru přímo do něj.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
olli-s-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olli-s- »

Radek Kysely píše:Nechápu, jak olli myslí, že by to ovládal přes zvukovku MIDI protokolem, ale GR se dá ovládat takto:

1, buď máš originální Rig Kontrol (8 tlačítek, 1 pedál + je to vlastně zvukovka), který zapojíš do USB + sám Rig Kontrol nabízí MIDI IN a MIDI OUT
2, pokud máš zvukovku a všechno kolem a jenom chceš vyloženě něco na ovládání, tak jednoduše klávesnicí - koupíš levnou USB klávesnici, necháš tam 12 kláves (ostatní vytrháš) a máš "luxusní" GR controller ;)

Já zrovna v těchto dnech pracuju na controlleru popsaném v bodě 2 (to, co jsem napsal už mám, teď se chystám na vzhledovou úpravu a nádstavbu kláves).

EDIT: Nicméně GR nabízí nějaké ovládání MIDI protokolem, ale to jsem nijak nezkoušel.
mě jde spíš abych to mohl ovládat nohama, když budu přepínat kanály v písničce.
Ale nemám na to koupit originál kontroler
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

olli-s- píše:
Radek Kysely píše:Nechápu, jak olli myslí, že by to ovládal přes zvukovku MIDI protokolem, ale GR se dá ovládat takto:

mě jde spíš abych to mohl ovládat nohama, když budu přepínat kanály v písničce.
Ale nemám na to koupit originál kontroler
Však ano, klávesnici, na které ti zůstane těch pár tlačítek, dáš na zem a budeš ji ovládat nohama. Předpokládám, že dneska zajdu k dědovi do dílny a budu dělat vzhledovou úpravu. Nicméně si myslím, že to dneska nestihnu udělat celé :)

PS: Jestli chceš, můžu to zkusit nafotit a potom ti to poslat přes SZ nebo tak :)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Radek Kysely píše:PS: Jestli chceš, můžu to zkusit nafotKit a potom ti to poslat přes SZ nebo tak :)
Kašli na SZ, hoď to sem... zajímavej nápad! ;)
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Sadam.S píše:
Radek Kysely píše:PS: Jestli chceš, můžu to zkusit nafotKit a potom ti to poslat přes SZ nebo tak :)
Kašli na SZ, hoď to sem... zajímavej nápad! ;)
Tak jo, ale pozdrží se to... jaksi mi to nevyšlo, tak to budu dělat napodruhé. :D
Force

Příspěvek od Force »

Dobrý den
potřeboval bych poradit .. mám nainstalovaný guitar rig 3 a asio4all a když připojím kytaru do mikrofonového vstupu tak z komba slyším zvuky z programu ale zvuk z kytary ne.... ani nahoře v tom ukazately se vstupní zvuk ani nepohne. Nevíte co s tím prosím?
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Dávej ji do Line-In :)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

XP, Vista nebo W7?

(obecne: projit nastaveni zvuku ve windows, navolit spravny vstup pro zaznam, ve W7 odvolit "listen to this device")
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Z hlediska freeware doporučuju sledovat web Muzikusu a jejich sérii článků Kde vzít a nekrást. Dá se tam toho najít fakt hafo...

http://www.muzikus.cz/vyhledavani/?&src ... ]=muzother
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dala

Příspěvek od Dala »

Mohu se zeptat na tuto externí zvukovku BEHRINGER UCG102 (http://kytary.cz/behringer-ucg102/HN097937/) Chci přes ní jen nahrávat a chci se zaptat jestli je na nahrávání dobrá? Nebo prosím poradit jinou.Děkuji
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nahrávat s tím samozřejmě půjde. Ale je to samozřejmě základní zařízení, jehož kvalita odpovídá ceně.

PetrPeter 1975 - 2008
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Pokud nějak kloudně pořešíte midi alá usb klavesnice tak to sem prosím nahodtě , už delší dobu sháním podobný řešení jelikož jsem chudej student a klavesnic tu mám dosti :D Díky :)
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Něco málo se řešilo tady - ostatni-f73/stavba-midi-controleru-spis ... 21874.html Možná i jinde - projdi si homemade sekci.

PetrPeter 1975 - 2008
Sattero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sattero »

Kdyby měl někdo zájem o ESI UGM96, tak tady jsem nahodil inzerátek -> http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=

Je skvělá, ale nevyužívám ji skoro vůbec a chci si pořídit iRig a konečně zase začít hrát na basku :)

PS: Pokud bych snad tímto porušil pravidla, omlouvám se a smažte bez milosti! :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kdyby sis aspoň prošel celé fórum :arrow: trziste/

PetrPeter 1975 - 2008
Filipess

Příspěvek od Filipess »

Ahoj, chtěl bych se zeptat - snažim se něco nahrát do compu. Co dělám: Mám malej mixér Soundking AS802A, do něj nšco zapojim (kytaru, basu, cokoli) a do něj mi to de bez problému. Z něj mám z "tape out" vytažený synche, který na opačný straně končí 3,5 mm jackem. K tomu prozatím nějaký program wavosaur, čekám na cubase. Snad jsem na nic nezapomněl.

1. Nechápu, že zvuk nedostanu do kompu pomocí zadního vstupu do zvukovky (ani modrá in-line, ani růžový mic). Jediné, u čeho tam ten zvuk jde (nekvalitní, ale přece) je front mic.Je to rozbitý nebo to dělám blbě?

2. Pokud chci kvalitnější zvuk, potřebuju určitě nějakou specializovanou zvukovku? Chci říct, ven (do repra) jde ten zvuk docela pěknej, ale dovnitř dostanu jen takovej zašuměnej zahuhlaňák? Nebude to třeba lepší s tim cubase?
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

na otázku č.1
Vyzkoušel sis pohrát s konfigurací vstupů a výstupů v ovládacích panelech windows?

č.2
Ano, na kvalitní zvuk externí zvukovku potřebuješ. Respektive můžeš mít i interní, ale s vysokoimpedančním, nebo mikrofonním vstupem nejsou obvyklý. Cubase je jenom software, stejně jako wavosaur, na zvuku to nic nemění

Mixer je do budoucna více-méně (spíš více) zbytečnej komponent, o vše se postará zvukovka
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“