NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od Cybermuff »

Když to je tak obecná diskuze, že IMHO nemůže vést k žádnému výsledku... Musel by se to nějak rozdělit. třeba:
a) jaký overdrive je nejlepší k dokreslení vyhulenýho Marshalla
b) jaký overdrive je nejlepší pro jemnou korekci k Fender lampáči
c) jaký Screamer by byl super pro SRV
d) jaký overdrive je nejlepší pro tranzistorový super/hyper combo Soundking za 3 litry slivovice
A tak podobně.
Bez toho určení, k čemu bude OD použitý, to asi nemá moc smysl...
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

dneska mi konecne prisel turbo rat(h), je to teda jeste vetsi prasarna nez jsem cekal :) sam o sobe se mi nelibi, pouzivam ho jako dokopavac pro strat pred zkreslenym aparatem a tam funguje dobre - je to takovy plstnaty surovy zkresleni ale je to dobry, nic to neschova :) za litr z bazaru :)
RickX

Příspěvek od RickX »

Turbo RAT jedině se vším naplno :twisted:
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Turbo Rat je obvodově elektricky distortion - aspoň myslím
RickX

Příspěvek od RickX »

dalabo píše:Turbo Rat je obvodově elektricky distortion - aspoň myslím
je v podstatě všechno od boosteru po fuzz
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no spis takovy prasofuzz, pouzivam ho jako booster a uz ten je dost chlupaty a zabarveny :) dneska jsem s nim odehral prvni hrani a zatim si nestezuju. je to hodne specificka krabka a doufam ze me za chvili neomrzi :) pro me osobne se stratem funguje na dokrmeni lip nez tubescreamer.

bral bych misto nej klidne treba box of rock od zvex, jenze ten stoji ctyrnasobek ceny turbokrysy a nehraje ctyrikrat lip :)
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Ja si poridil RAT 2 a musim rict, ze z RATu mne sedi uplne nejvic.Mel jsem i Turbo a Dirty, ale na klasickym Ratu jsem si nasel uplne nadherny zkresleni, ktery ve vyhravkach zpiva a v riffech je ten vyse zminovanej buldozer, kterej presne potrebuju.Jeste ho obcas doboosteruju bossem BD-2 a to je pak maso:-)
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kinx píše:bral bych misto nej klidne treba box of rock od zvex, jenze ten stoji ctyrnasobek ceny turbokrysy a nehraje ctyrikrat lip :)
Za to mi příjde, že hraje úplně jinak - nějak si neumím představit, v čem jsou tyhle dva efekty "zaměnitelné"... :shock:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

v tom na co bycj je pouzival mi teda prisly dost podobny (na dokopnuti uz dost zkreslenyho kanalu zesilovace se singlama na stratu).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak v tom případě ano. Já to bral spíš jako samostatné zkreslení puštěné do čistého kanálu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tone, tam je rozdil dost velkej :) na samostatny cistym kanalu jsem z turbo rata zatim nedostal pouzitelnej zvuk, ale jako nakopavadlo me fakt bavi.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mě v tomhle právě Rat hrozně zklamal - měl jsem doma Deucetone a nějak jsem z něj nebyl schopnej dostat nic aspoń trochu líbivýho...

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

RickX píše:
Ne, podle obvodového dělení je Overdrive s diodama ve zpětné vazbě a Distortion v přímé cestě. Fuzz je něco úplně jiného. Fuzzy mám dva a ani jeden se nedá Turbo Ratem napodobit :-).
RickX

Příspěvek od RickX »

dalabo píše:
RickX píše:
Ne, podle obvodového dělení je Overdrive s diodama ve zpětné vazbě a Distortion v přímé cestě. Fuzz je něco úplně jiného. Fuzzy mám dva a ani jeden se nedá Turbo Ratem napodobit :-).
upřímně je mně obvodové dělení úplně ukulele, důležité je pro mě jaký zvuk z něj leze, a stojím si jak za boostrem, tak za fuzzem, i za vším mezi tím. No a ještě aby se ty tvoje fuzzy ním daly napodobit.. krysy nejsou od toho, aby napodobovaly zvuk jiných krabiček.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

No, takže z Ratu leze zvuk, co je jako Fuzz, ale ne jako Fuzz, co mám. Good.
Mlíko je vlastně pivo, jenom je bílé a chutná jinak.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

dalabo: v Japonsku prodávaji nápoj "Bilk" a je to mléčné pivo. Ještě nějaký komentář?

U Deucetone RATu nebyl problém si zvuk nakroutit tak, aby zněl jako fuzz. A nikdo by to ani nepoznal, pokud by měl zavázané oči. Fakticky je jedno, co je uvnitř efektu za "dráty". Důležitý je zvuk a tvůj sluch, potažmo vkus.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jestli na deuceratu nakroutíš zvuk jako z Messi-Fuzzu, nebo jak z Supra-Fuzzu od Coloursoundu tak tě prohlásím za svatého :-). To prostě nejde ty zvuky mají jiný základ.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Pokud vím, tak se nebavíme o specifických fuzzech, ale o fuzz zvuku obecně, že? Čili na Deucetone RATu vytáhneš uprděného moskyta nebo huhňavého muffina a to docela hned. Dokonce na webu k tomu byl i návod s nastavením správných korekcí. Nestáčej to do konkrétních raritních modelů, to už by nebylo vůči Deucetone RATu fér. :mrgreen:
dalabo

Příspěvek od dalabo »

No dobře, ale muffin zase není pravý Fuzz. Když fuzz tak pořádný jako třeba Morley. Ty moderní rádobyfuzzy co přišly teď do módy jsou moc uhlazené.
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

V tom pripade doporucuju zkusit Shin-Ei Companion Fuzz. Proti tomu pusobi vetsina fuzzu jako detska hracka.
To se nám to téma "Nejlepší Overdrive" malinko zvrtlo :):). A proto - nejlepší overdrive je chlupatej fuzz.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“