Dowina-Vaše názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Tengli

Re: Dowina-Vaše názory

Příspěvek od Tengli »

Viz. Dirrt. Já to tak alespoň pochopil...

Dirrt píše:
aj ked odstranenie takejto zavady trva (ak je problem v nultom prazci, co by zrejme zodpovedalo tomuto hromadnemu problemu) 1 minutu a to by mal skuseny predajca zvladnut aj sam.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jenomze predtim ti vypadlo ...ak by taka situacia nastala...
A podle dosavadnich informaci nastala jenom rockymu. A Humlovi(?) ktery ji shodou okolnosti sdelil zase rockymu a ne jejimu puvodci?
Uz to zacina hraničit s čínskoslovenským spiknutím...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

U me nastala taky, ale jen u jednoho kusu z prodejny, kde bylo vic Dowin.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Re Hyenik. Máš pravdu-omlouvám se. Ale rád bych poprosil o Tvůj názor na případné odstranění takové drobné závady během jedné minuty. Klidně během deseti minut. Jsem zvědavý jako Rákosníček. Díky předem.

Čínskoslovenské spiknutí??? :lol:
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Tengli píše:Re Hyenik. Máš pravdu-omlouvám se. Ale rád bych poprosil o Tvůj názor na případné odstranění takové drobné závady během jedné minuty. Klidně během deseti minut. Jsem zvědavý jako Rákosníček. Díky předem.

Čínskoslovenské spiknutí??? :lol:
Na Čínsko-Slovenské hranici ... :lol:

Neznáš?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Přiznávám... Neznám... Mám se :oops: ?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Tengli píše:Re Hyenik. Máš pravdu-omlouvám se. Ale rád bych poprosil o Tvůj názor na případné odstranění takové drobné závady během jedné minuty. Klidně během deseti minut. Jsem zvědavý jako Rákosníček.
jake drobne zavady? drncici ecko? kdyz budu vedet cim to je, tak budu vedet i jak to opravit. Ja nejsem opravar ani kytarar. Takze nevim kolik casu zabere oprava problemu u nehoz neznam pricinu a na ktery jsem zatim nenarazil.

Tuhle diskuzi jsem rozviril jenom z formalniho duvodu.
Nemam duvod neverit rockymu ze narazil na nekolik problemovych kytar. Ale delat z toho pomoci fóra systemovou hromadnou chybu, mi přijde hodně nefér. Zvlast kdyz ja jsem na ni pri tech cca 20 dowinach co sem mel v ruce nenarazil. Navic kdyz tohle forum je vlastne jediny zdroj uzivatelskych informaci o dowinach.
Mylsim ze je naprosto zasadni rozdil ve formulacich:
1) narazil jsem na par dowin kterym drncelo ecko, pri koupi si to radsi zkontrolujte.
2) Systemova hromadna chyba dowin je drncici ecko.

5x se to na foru otoci a za chvili s uzasem poslouchate cloveka, ktery ani nikdy dowinu nedrzel v ruce, jak zasvecene mluvi o drncicim ecku a ze to je davno znama vec.
Pripomelo mi to ty systemove neladici Seagully. Kdovi co bylo pricinou a znovu nemam duvod neverit jazzmanovi ze mu zrovna tyhle seagully neladily. Ale mozna si kvuli tomu par lidi radsi seagull nekoupilo (i kdyz tech par co sem mel v ruce ja ladilo).
Uz jsem par takovych fórových fám vystopoval, a dokonale to funguje u veci, o kterych neni moc informaci.
Takze kdo se docte az sem, tak uz vi, ze drncici ecko neni vada systemova, ale konkretniho kusu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Diskuzi jsi rozvířil správně. Ok,nejsi kytarář ani nevíš v čem je problém a kdyby jsi to věděl tak taky víš jak to spravit... Jenže o tom to podle mě je! Novou kytaru je třeba před prodejem doseřídit(je-li třeba) a ne opravovat! Vyměnit ořech se nerovná doseřídit kytaru. Ale dost vášní... Ať se nerozkřeše zbytečný ohníček. Vždyť název vlákna je "Dowina-Vaše názory"
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Je to samozřejmě věc názoru a každého věc, jak se s tím popasuje... Já jsem na základě zkušenosti, že 3/4 Dowin, které jsem držel v ruce z různých zdrojů (obchodů, majitelů,...), vykazovalo totožnou závadu, došel k názoru, že je to systémová (výrobní) záležitost, nikoli problém jednotlivých kusů... Pokud si někdo myslí opak, jeho názor mu neberu...
hyenik píše:A podle dosavadnich informaci nastala jenom rockymu. A Humlovi(?) ktery ji shodou okolnosti sdelil zase rockymu a ne jejimu puvodci?
Můžeš se klidně pana Humla zeptat osobně...a když už tam budeš, tak se schválně podívej, kolik Dowin bude mít v obchodě... :wink: A Edge má tutéž zkušenost...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
littlebull

Příspěvek od littlebull »

Mě by docela zajímalo, proč pan Huml ty Doviny na krámu má a proč ty vadné po rozbalení a vyzkoušení nevrací ihned zpět. Nemá co jiného nabídnout? To asi dnes těžko. Proč si tedy kazí jméno prodejem vadných nástrojů, zejména, když o té vadě ví.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

littlebull píše:Mě by docela zajímalo, proč pan Huml ty Doviny na krámu má a proč ty vadné po rozbalení a vyzkoušení nevrací ihned zpět. Nemá co jiného nabídnout? To asi dnes těžko. Proč si tedy kazí jméno prodejem vadných nástrojů, zejména, když o té vadě ví.
Jak asi myslíš, že byla míněna moje poznámka níže...? :wink:
rocky77 píše:Můžeš se klidně pana Humla zeptat osobně...a když už tam budeš, tak se schválně podívej, kolik Dowin bude mít v obchodě... :wink: A Edge má tutéž zkušenost...
gembec

Příspěvek od gembec »

ja som kupoval moju dowinu u chlapika, ktory ma hudobny obchod cca 20 rokov, mozno aj viac, takze uz ma za ten cas nejaky prehlad a ked som mu spomenul, ze mam zaujem o dowinu, tak mi rovno povedal, ze u nich treba vyberat, takze nieco na tom bude. jak som tu uz raz pisal, treba vyberat ale ked clovek natrafi na dobry kus tak ma perfektny nastroj.
littlebull

rocky77 píše:Jak asi myslíš, že byla míněna moje poznámka níže...? :wink:
Nemyslel jsem to nijak proti Tobě, jednak a k Humlovi se nepojedu kouknout kolik má Dowin (mám to trochu z ruky :) ), když nebudeš tajemný a napíšeš nějaké info, budu rád za nějakou konkrétní odpověď.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stačí se podívat na jeho e-shop - v nabídce žádné Dowiny nemá. Což bylo vcelku jasně obsaženo v rockyho poznámce :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Nero píše:Stačí se podívat na jeho e-shop - v nabídce žádné Dowiny nemá. Což bylo vcelku jasně obsaženo v rockyho poznámce :wink:
Přesně tak :wink:

Dowiny neprodává... Dostali jsme se k tomu vlastně tak, že jsem si u něj prohlížel kytaru mně neznámé značky (to jméno mi už fakt vypadlo z hlavy), tak jsem se ptal, co je to zač... A pan Huml říkal, že původ přesně nezná, že mu to dovezl distributor na zkoušku, ale že se myslí, že je to ze stejné továrny jako Dowiny, protože... protože co? Protože tomu drnčí tenké e... Říkal, že Dowiny kdysi zkoušel, ale že je vracel tak často, že už je nebere...

Na druhou stranu musím uznat, že jsem držel v ruce i Dowiny, které ten problém neměly a hrály zajímavě...
littlebull

Aha, to mi nenapadlo. Jsem přepracovanej.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Humlovi už nějakou dobu prodávají od Dowiny pouze klasické nylonky. Westernové kytary nabízejí jiné značky.

Pod popudem téhle diskuse a vlastního poptávání, jsem si dneska došel očíhnout Dowiny do hudebnin. Vzhledově jsou hezké a pěkně hrajou, ale na dvou z šesti jsem vyboulený hmatník na 14. pražci poznal i já - stačí vědět, co máte hledat. :| To tedy není zrovna vada na 5 minut rýpání pod nulákem. Takže Dowiny ano, ale pečlivě vybírat s trochou zdravé paranoie. :) V případě pochyb bych jako zákazník chtěl před nákupem po prodejci seřídit nižší dohmat a na něm už se spíš ukáže, jak na tom daná kytara je.

Jen malý edit: Ty hmatníky nemají boule jak Říp, to je jasné, sice bych sám takovou kytaru nechtěl, páč lítám po celém hmatníku, ale je jistě dost kytaristů, kterým to za celý život nemusí ani trochu vadit, nebo to svými schopnostmi nikdy neodhalí a že mají o krapet výš struny? No bóže. :) Navíc na krámech je spousta dalších značek kytar, u kterých ta boule je skoro vlastnost a už se řeší jen velká/malá :) , samozřejmě vesměs levnějších z Asie a spousta lidí na to hraje a nic neřeší.
Naposledy upravil(a) cherreda dne 16.08.2013 8:43, celkem upraveno 1 x.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

To se nám to zjednodušuje.... :wink:

A co na to Jan Tleskač?
gembec

Příspěvek od gembec »

po tej kritike to troska zjemnim. ja by som moju dowinu nevymenil za nic na svete (berte s rezervou :D ), mam uplne radost zo zivota ked si na nej brnkam. a o tom to je.
inac uz mam komplet prestrunene na elixiry a nedrnci nic.
Dirrt

Příspěvek od Dirrt »

shoooter píše:
Dirrt píše: aj ked odstranenie takejto zavady trva (ak je problem v nultom prazci, co by zrejme zodpovedalo tomuto hromadnemu problemu) 1 minutu a to by mal skuseny predajca zvladnut aj sam.
Tak jestli je příliš hluboká drážka v ořechu, je jakákoliv "oprava" (natož minutová) u nové kytary pěkná prasárna. A výměna ořechu na minutu asi nebude.
Mimochodem, co by stím měl ten prodejce udělat?
Netreba menit cely nulty prazec, ani ho podkladat. Jednoducho sa vyplni len ta drazka, ktora je prezerana hlbsie a nanovo prereze.. pri E1 je to naozaj robota na 1 minutu. ak s tym ale predajca nema skusenosti, alebo z principu podobne zalezitosti sam neriesi, tak najlepsie je nas kontaktovat a ako som uz pisal vyssie, vsetky "vadne" nastroje mu budu pri najblizsom rozvoze vymenene.
gembec píše:inak vsimol som si, ze mi zacali drncat vrchne dve hrube struny (E, A) predtym to nebolo a nie su ani nejako opotrebovane. v com moze byt chyba? mam tam stale tie D´Adario EXP 16, nic som ani neprestavoval ani nenastavoval.
Vplyvom prostredia sa mohlo stat, ze sa pohol krk (zrejme sa viac predpol, ako ma byt). Nastavenie predpatia sa robi vystuhou v krku imbusovym klucikom, ktory je ku gitare pribaleny. Na presne diagnostikovanie problemu by bolo ale najlepsie keby som gitaru videl. Ak Vam to nerobi problem, zastavte sa u nas na predajni v Trencine. Gitarku nastavime na pockanie. Aj pozarucny servis je u nas na Dowinu zadarmo.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 19.08.2013 12:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 příspěvky. Příště prosím edituj. Díky.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“