Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Lukus

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od Lukus »

Jj presne tak, toho superchargera sem si chtel nechat, takze je to normalni P1x + ten supercharger zabudovany uvnitr. Spinat ho budu pomoci rele a footswitche. Uvidim jake to bude, kdyztak to muzu prekopat na neco jineho.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

hej chlapi, postnete ty high gain zvuky, to je nejzajimavejsi :)
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tak jsem vcera vecer dokoncil cisty kanal a efektovou smycku na tom svem 'mark 2c hybridu' a teda docela jsem cumel jako puk - fungoval hned napoprve a ve spojeni s tim PPP PA to hraje sakra nejak moc nahlas :). Jde od uplne cisteho do mirneho crunche, ale opravdu mirneho. Takze me tam jeste chybi dodelat lead kanal a prepinac na spinani relatek. Ale, kdy se k tomu dostanu, nevim. Mozna me to neda a pustim se do toho jeste dneska az prijdu z prace.
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Opet cg lunchie, udivuje me jakou rychlosti ty ampy busis :D. U me uz je taky nejaky progress. Dneska odpoledne jsem dodelal toho superchargera a pekne teda cumim. S tema new filt kondama a new kondama v sig. ceste to hraje asi o 25% lip nez predtim, ma to takovy kulatejsi zvuk a s zapojenym HE to vubec nebrumi, jen kdyz vytocim volume a gain naplno (volume je pouzitelne tak max do 30%), tak je slysel hodne jemny sum. A ani jsem nemusel nepouzit stinene draty.

Taky mi uz dorazila bedna - 112. Delal mi to kamos stolar a nakonec to vyslo na 300 (matros + prace) + 200 repro.

Zitra snad stihnu zapojit cely zesak, a v patek by mohl byt prvni test :D. Doufam ze nevejde ve znamost jako den spalenych vystupaku a bouchajicich lamp :D.

Jen takovy dotaz, u celehe zesaku je asi lepsi pouzit na HE to napeti na katodovem odporu u power lampy (SE zesak) nez tam zase delat ten delic, ze? Cekam ze bude asi nekde kolem 25-26 V.

Zase prihazuju par fotek:

Obrázek Obrázek
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Lukus: Ta kabeláž je precizní,ty střeva by si klidně mohl nechat viditelný za plexi. :lol:
lunchie

Příspěvek od lunchie »

:) tenhle co delam ted me trva asi nejdele. Uz jsem si nekolikrat rikal, ze jsem si asi ukrojil vetsi kus chleba nez snim - delam to gothic ring stylem a je to docela slozite :). Dalsi vec je ta, ze je to vice mene neoverene, takze vzdycky postavim 1 cast a vyzkousim. Ja se vzdycky nemuzu dockat, az to zkusim zapojit :).

Mas to moc pekne, co mas za repro v tom boxu? Mas ten box s otevrenym zadkem nebo je uzavreny? Ja porad planuju udelat taky 1x12 box - rozmery jako 112 rectifier a druhy jako orange ppc112 (oba uzavrene). Naradi uz mam, drevo taky. Jen potrebuju jeste koupit nejake sroubky, matice, rohy ... :).
Jinak k tomu HE - ja to pocital a pokud budes nastavovat pracovni bod pro el34 na 90% povoleneho ztratoveho vykonu, tak pri plate voltage 370V se dostanes nekde na ~50mA. No a podle katodoveho rezistoru 330R, tak ti to hodi nejakych ~15V.

Osobne tam vzdycky delam delic - 180k/47k + 10uF/160V a mam s tim jenom dobre zkusenosti.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Lukus: pěkná práce :wink: proč já se to momentálně vždycky snažim narvat do co nejmenšího šasi? :lol: tak ať to hraje...
já jsem svou kopii P1 už odeslal, tak doufam, že brzy dojde k majiteli... jsem zvědavej jaky budou ohlasy :oops: další stavby jsem teď pozastavil, protože se musim začít věnovat škole, přeci jenom ta maturita se celkem blíží :roll: takže zhruba tak za měsíc zase budu stavět 8)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Stanley06 píše:Lukus: pěkná práce :wink: proč já se to momentálně vždycky snažim narvat do co nejmenšího šasi? :lol: tak ať to hraje...
já jsem svou kopii P1 už odeslal, tak doufam, že brzy dojde k majiteli... jsem zvědavej jaky budou ohlasy :oops: další stavby jsem teď pozastavil, protože se musim začít věnovat škole, přeci jenom ta maturita se celkem blíží :roll: takže zhruba tak za měsíc zase budu stavět 8)
Já měl stejnej problém na škole u plošňáků. Vždycky sem se snažil udělat co nejmenší a učitel to chválil.Ale když sem to pak pájel,tak bych si za ty malinkatý plošňáky nafackoval. :lol:
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

zdravím Vás....dnes mám 2 úspěchy najednou....1. dorazilo mě trafo z Canady a 2.objevil jsem konečně tu plastovou mrchu (desku),na kterou se daí ty součástky poskládat (něco,jako ten pertinax)......hlavně se neptejte,kde jsem to objevil :lol: .....večer si snad udělám čas a osázím to distančníma sloupkama (nejtky jsem nikde vhodný nenašel) a něco spájím.....jen mám dotaz k vodičům.....můžu použít měděný lanka průmeru 1,2mm??? (na všechny spoje) nebo si sehnat jiný.....těhlech mám asi 30 metrů,tak bych to rád zdělal.....a ještě trochu debilní dotaz,ale jaký jsou vhodný parametry pojistky???
Lukus

Příspěvek od Lukus »

lunchie píše:Co mas za repro v tom boxu? Mas ten box s otevrenym zadkem nebo je uzavreny?

Jinak k tomu HE - ja to pocital a pokud budes nastavovat pracovni bod pro el34 na 90% povoleneho ztratoveho vykonu, tak pri plate voltage 370V se dostanes nekde na ~50mA. No a podle katodoveho rezistoru 330R, tak ti to hodi nejakych ~15V.

Osobne tam vzdycky delam delic - 180k/47k + 10uF/160V a mam s tim jenom dobre zkusenosti.
Repro tam mam celkem sh*t, HH invader 4ohm 75W, je to stock repro z komb Laney. Box je uzavreny, rozmerama je to kopie BLACKHEART BH112.

http://kytary.cz/blackheart-bh112-littl ... /HN098470/

Nezdaji se mi ale ten tvuj vypocet. 50 mA je na el34 pri 90% vykonu a Ua 370V v class A malo, byla by hodne cold biased a nedavala by ten vykon. Jestli si na to pouzival bias calc tak si mozna nezmenil class. Ja tam ovsem chci dat 6l6gc, procital sem ax84 forum a tam pisou, ze je mozne ty dve power tuby bez problemu zamenit, jen ta 6l6 tam bude trosku cold biased a bude davat mensi vykon. Celkem to i sedi s hodnotami ve schematu:

http://ax84.com/static/p1x/AX84_P1x_080623.pdf

Ze zdroje vypoctes ze z b+1 odebiras 60mA, z b+2 5-6mA a neco ti tece i z "baze". Celkovy katodovy proud je pak 25,4/330 = 76mA.

Nejsem si ale moc jisty tim, co se stane kdyz tam dam tu 6l6. Zacne odebirat vetsi proud, ktery by pri Ua 372V mel byt 72mA, nebo zustane na tech 60mA ?
jaraban píše:můžu použít měděný lanka průmeru 1,2mm???...
jaký jsou vhodný parametry pojistky???
Ty lanka pouzit muzes, ale zalezi jakou maji izolaci, mela by byt alespon do 500V. Myslim si, ze jsou ale moc tluste a blbe se budou cpat do ocek na paticich. Pojistku tam dej takovou, jaka bylo v tom radiu ktere si kuchnul.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

izolaci nevím....zbyl při dělání elektriky v baráku,ale není to ten do zásuvek atd.....můžu se zeptat....rádio sem žádný nekuchnul....takže moc nevím,jakou pojistku....rychlou-pomlou a Ampéry.....???
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Aha, na primar PT se dava pomala, ale velikost ti nereknu, to zalezi na konkretnim trafu.. Ja mam na nem treba napsane T-800mA/250V... max me napada zkousit 250mA, ta asi rachne tak pak 500mA, kdyz rachne i ta tak zkusit 800mA, a pak max 1A, dal bych nesel a hledal co je spatne.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

j díky....no,mám tu nějakou i na 35A a pak menší.....kolem toho 1A....jinak kabely použít můžu,izolace min 500V....díky
lunchie

Příspěvek od lunchie »

nekoukal jsem nijak - kdyz si udelas option pro nastaveni variabilniho biasu, tak to z toho vychazi ...

0.9* 20W (ja dal jen 20W, ale snese 25W nejak jsem nekouk na presne specifikace) / 370V = 50mA

pri 76mA by ti ta elektronka mohla shoret - bude na ni ztratovy vykon 28-29W.

jinak tady je docela uzitecna tabulka:

http://www.webervst.com/tubes1/calcbias.htm

mas tam i tu 6l6 + kalkulator
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Jj to sem pouzival. Ja psal, ze katodovy proud tam je 76mA. Anodovy tam maji asi 58mA. Pokud vim, tak ten vykon se pocita jako P=(Ua-Ukatoda)*Ia ? Pri tech 58mA by to bylo asi 21W. Ale asi je lepsi mene, aby dele vydrzela.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ja ziju v domeni (podle ax84), ze se vykon pocita katodovej proud * plate voltage - prece jenom tou elektronkou protyka anodovy i grid.
Jinak pokud mas doma nejaky soucastky navic, doporucuju dodelat nastavovani biasu jako je to treba tady - pak odpada uplne katodovy rezistor (teda musi se tam dat 1R na mereni proudu).

http://ax84.com/static/ubergain/AX84_UberSEL_091224.pdf
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Ja to mam pravy taky z ax84, z toho studijniho matrose k tem ampum.

http://ax84.com/p1/P1_Theory_Document.zip
11 strana

I na tom bias calculatoru to tak pocitaji. Zadavas tam sice katodovy proud, ale 5% z toho se povazuje za grid proud.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
lunchie

Příspěvek od lunchie »

parada, tak jsem zase o neco chytrejsi :), koukal jsem na valvewizarda a ten to tam ma taky tak.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tak jsem to dneska dodelal :), teda jeste to bude chtit par malych dodelavek, ale hlavni funguje! Vcera jsem tam mel maly problem s tim, ze lead kanal mel nejak malo gainu (tak mozna plexi territory). No a pravdepodobne to byl problem toho meho 'prepinace kanalu' s relatky a spatne filtrovanym napetim pro ne.

No a prvni dojmy - nechapu nic :). Sustain, Sustain a zase Sustain :twisted: . Tak pod timhle si opravdu predstavuju jak se odliva tezke zelezo :).
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

lunchie: paráda :twisted: pošleš nám aspoň nějakou fotečku? :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“