DigiTech GSP1101
Pravidla fóra
Re: DigiTech GSP1101 + DigiTechy s lampou (rackové i podlaho
Tak už jsem na to po dlouhým zápolení přišel. Takže pro všechny kdo by měli podobnej problém, zakopanej pes byl tady: Edit/edit preset/preamp,cab/ a úplně dole je LPF TO XLR tady je nutný to přepnout na ON. Upozornuju, že je to aktivní i když máte preamp,cab na OFF!
Přátelé, potřebuji poradit nebo alespon nasměrovat. GSP 1101 s C63, zapojeno čtyřma kabelama. Základní zvuk je vlastně jenom NoiseGate a zkreslenej zesilovač. Solový zvuk je to samé +Delay s reverbem.
Dlouho se mi to nestalo, tak jsem to vypustil z hlavy, ale ted zase. Při přepnutí ze základního zvuku na solový zmizí zkreslený zvuk zesilovače a je slyšet jenom "čistý" signál z kytary ke kterému se postupně přidávají efekty, srovná se hlasitost a pak se to vlastně i zkreslí - celý tenhle "přerod" trvá skoro 10 vteřin.
Vůbec si neumím vysvětlit, proč se to děje, ale je to celkem na podiu trapas.
Někdo nějaký nápady?
Dík
Dlouho se mi to nestalo, tak jsem to vypustil z hlavy, ale ted zase. Při přepnutí ze základního zvuku na solový zmizí zkreslený zvuk zesilovače a je slyšet jenom "čistý" signál z kytary ke kterému se postupně přidávají efekty, srovná se hlasitost a pak se to vlastně i zkreslí - celý tenhle "přerod" trvá skoro 10 vteřin.
Vůbec si neumím vysvětlit, proč se to děje, ale je to celkem na podiu trapas.
Někdo nějaký nápady?
Dík
Zajímavý fatál. Co zkusit downgrade firmwaru?
Edit: Teď koukám, žes psal, že už to dělal dřív, takže tos asi měl starší fw, takže asi rada na prd, sorry.
Edit: Teď koukám, žes psal, že už to dělal dřív, takže tos asi měl starší fw, takže asi rada na prd, sorry.
| Cruel YT | Cruel sptf
NO, ale pořád tam mám c63, vlastně od začátku, jelikož originál firmware nebyl použitelný na 4kabely - nefungovala noisegate.
Tak ono se mi to jeví, jako nějaká softwarová chyba, možná zazálohovat zvuky, udělat reset a pak nainstalovat znovu, ale přiznám se ... nechce se mi - lenost
Nebo se to v racku přehřejvá - nevím
Tak ono se mi to jeví, jako nějaká softwarová chyba, možná zazálohovat zvuky, udělat reset a pak nainstalovat znovu, ale přiznám se ... nechce se mi - lenost
Nebo se to v racku přehřejvá - nevím
-
marekmarus
Zdravím Vás.
Mám GSP 1101 v spojení s Engl E530(v slučke GSP 4 káble). Keď pichnem gitaru rovno do Engla(v rovnakom zapojení) je krásne ticho, ale keď vytiahnem kabel a zapojím ho do vstupu GSP je počuť šum(pozor nie brum!). Všetko v GSP je nastavené tak ako má byť(beta verzia c63).
Podľa technických údajov by mal GSP mať odstup od šumu 110dB čo je veľmi pekná hodnota. Neviem čo s tým..
1. Je to vlastnosť GSP a nič sa nedá robiť
2. Efekt je zralý na reklamáciu
3. Dá sa to nejak vyriešiť(okrem Noise gate)
Určite sa nájdu ľudia tu na fóre(napr. Feki), ktorí to používajú nejak podobne a prípadne s tým majú skúsenosť.
Veľká vďaka za pomoc.
Mám GSP 1101 v spojení s Engl E530(v slučke GSP 4 káble). Keď pichnem gitaru rovno do Engla(v rovnakom zapojení) je krásne ticho, ale keď vytiahnem kabel a zapojím ho do vstupu GSP je počuť šum(pozor nie brum!). Všetko v GSP je nastavené tak ako má byť(beta verzia c63).
Podľa technických údajov by mal GSP mať odstup od šumu 110dB čo je veľmi pekná hodnota. Neviem čo s tým..
1. Je to vlastnosť GSP a nič sa nedá robiť
2. Efekt je zralý na reklamáciu
3. Dá sa to nejak vyriešiť(okrem Noise gate)
Určite sa nájdu ľudia tu na fóre(napr. Feki), ktorí to používajú nejak podobne a prípadne s tým majú skúsenosť.
Veľká vďaka za pomoc.
zvláštní, co popisuješ, právě tyhle neduhy vyřešila c63, tedy aspon u mě
Jasně, GSP v original verzi neumí spustit NOISE GATE ve 4kabelovém zapojení, musíš update na C63.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
-
marekmarus
Noise gate to samozrejme rieši. Ale to už koriguješ následok, nie príčinu. A okrem toho každý NG je veľký kompromis. Rád používam volume na gitare a to pri NG určite nefunguje podľa mojich predstáv.
Proste keď ide za sebou Engl-->return GSP-->koncák, šum je jemný, ale ENGL(alebo iný preamp) v slučke GSP šumí oveľa viac. Tudíž je asi problém v slučke GSP. Zaujíma ma hlavne či je to vlastnosť GSP alebo porucha..
Zrovna som našiel diskusi s podobným problémom, šum u mňa nie je až tak obrovský, ale v podstate to vystihuje:
http://digitech.com/soundcomm/guitar_vi ... 1077385472
Proste keď ide za sebou Engl-->return GSP-->koncák, šum je jemný, ale ENGL(alebo iný preamp) v slučke GSP šumí oveľa viac. Tudíž je asi problém v slučke GSP. Zaujíma ma hlavne či je to vlastnosť GSP alebo porucha..
Zrovna som našiel diskusi s podobným problémom, šum u mňa nie je až tak obrovský, ale v podstate to vystihuje:
http://digitech.com/soundcomm/guitar_vi ... 1077385472
Tak to nevím, já mám na GSP VOLUME na presetu MAX, FX-0 dB. rozdíl na na všech kanálech i když vypnu GSP neni k rozeznání. Chyba bude někde jinde.
-
marekmarus
Našiel som si na Tvojich stránkach zaujímavú vetu ohľadom GSP:feki píše:Tak to nevím, já mám na GSP VOLUME na presetu MAX, FX-0 dB. rozdíl na na všech kanálech i když vypnu GSP neni k rozeznání. Chyba bude někde jinde.
"Kompresor - pokud není aktivní, je třeba ho vždy nastavit za řetězec"
Jak si k tomu došiel?
Veľmi zaujímavá vychytávka, bol by som rád, keby mi to pomohlo..
Jasně, rozdíl je zřetelný na první poslech.
Ahoj, chtěl bych zapojit hlavu do smyčky GSP1101 a využívat premap z hlavy (Engl RB). Jaké použít nastavení?
1/4" Line output - Target input - Amp loop return?
Target system - none? tube power amp?
Typ smyčky - external preamp only?
Dále jestli mi někdo poradí jak nastavit ladičku pod preset, aby přepnutím na midi pedálu (FCB1010) se zapnul mód ladičky a zároveň Mute. Díky
1/4" Line output - Target input - Amp loop return?
Target system - none? tube power amp?
Typ smyčky - external preamp only?
Dále jestli mi někdo poradí jak nastavit ladičku pod preset, aby přepnutím na midi pedálu (FCB1010) se zapnul mód ladičky a zároveň Mute. Díky
1/4 - tagret, jinak jak jsi napsal.
Loop - strana 8 (loop send) :
http://www.mustbebeta.com/gsp1101/gsp11 ... %20c63.pdf
Ladička: CC 127
Loop - strana 8 (loop send) :
http://www.mustbebeta.com/gsp1101/gsp11 ... %20c63.pdf
Ladička: CC 127
Díky za odpověď, jen s tou ladičkou, mohl by si to prosím trošku rozepsat? Chtěl bych například na FCB v bance 00 pod pedálem 10 nastavit aby se mi zobrazila ladička a zároveň to fungovalo jako tiché ladění, v MIDI se učím, na Majorovi stačilo stáhnou Level presetu, ladička byla pořád aktivní i během hry. Díky 
Tady to nejde, buď ladíš nebo hraješ, rele ti midi povelem z FCB sepne ladičku stejně jako když jí aktivuješ prstem. Výsledek je stejný !
Jasně vím že tady není online ladička, ale spíš bych potřeboval poradit jak nastavit ladičku pod preset jak jsem psal výše, musím i něco nastavit v FCB? Presety se mi normálně přepínají a právě pod tím desátým bych chtěl jenom ladičku.
Povolit v menu GSP / midi/controllers / a na fcb progr.change stejnej jako GSP a nastavíš pod nějakej preset cc127 - můžeš to udělat i pedálem.
http://mustbebeta.com/gsp1101/gsp1101%2 ... %20c63.pdf str.16
http://mustbebeta.com/gsp1101/gsp1101%2 ... %20c63.pdf str.16
Manuály Digitech :
ftp://ftp.digitech.com/pub/PDFs/Discontinued/Manuals/
ftp://ftp.digitech.com/pub/PDFs/Discontinued/Manuals/
Ahoj,
mám takový problémek s ladičkou na GSP 1101. Firmware c63. Ladička je extrémně pomalá a při použití sedmistrunné kytary je struna "B" takřka nenaladitelná. Nemáte stejný problém? Dá se nějak řešit? Přijde mi zbytečný rvát do racku další ladičku
mám takový problémek s ladičkou na GSP 1101. Firmware c63. Ladička je extrémně pomalá a při použití sedmistrunné kytary je struna "B" takřka nenaladitelná. Nemáte stejný problém? Dá se nějak řešit? Přijde mi zbytečný rvát do racku další ladičku
Re: DigiTech 2112/2120
re: dayslypper
Ahoj, pokud vím, tak pro Mac je pouze verze original na str. Digitechu. C63 je jen pro winy.
Ahoj, pokud vím, tak pro Mac je pouze verze original na str. Digitechu. C63 je jen pro winy.