Peavey Valveking 100W Head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Jedna věc je, že VK se nedá naprosto s lampama od mesy srovnávat... je to uplně nebe a dudy, takže nejde jen o to honit si triko nápisem M/B ... Jinak neříkám, že to je špatný apec, china nechina, hraje solidně, a za ty prachy líp jak cokoliv jiného ve stejné cenové relaci..... Ale prostě je to hodně jiná třída aparátu.... další věc je, že M/B už je dneska jen cenově přemrštěná masírka... kdo chce bejt frajer hraje na to, existují aparáty se stejným nebo min. podobným zvukem za půlku peněz... nebo dokonce Higain aparáty s jinou ale ne horší charakteristikou zvuku. U nás např. ESH, Rockwell, venku třeba Engl, a pod... to samé u low gain zvuků
Druhá stránka věci je universálnost aparátu, ať si Countryman či Jazzman, nebo, hraješ SKA, Rock n Roll, Metal, HC, Black tak ti prostě mesa sedne...

Je to na obě strany, zase M/B má dneska tolik obvodů, módů, režimů a přepínačů s nastevními, že to vypadá spíš jako mulťák :) ale je to tak, nacpe se do toho hromada zvuků a všechny hodně dobře :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
marianguitar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marianguitar »

Isachs píše: ... Jinak neříkám, že to je špatný apec, china nechina, hraje solidně, a za ty prachy líp jak cokoliv jiného ve stejné cenové relaci.....
A o tomto som cely cas ja vravel, o nicom inom. Nikdy som nemiesal hrusky s jablkami a teda ani nie M/B s Valvekingom :wink: .
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

2isachs: no rockwell je proste cesky rectifier.. takze ses za vodou :wink: halvne met ale adekvatni bednu, urcite cetls ze s nekteryma ty rockwely nejsou moc kamosi
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Maples píše:myslíš, že jsem si ji asi mohl dovolit před takovou tou nákou dobou? to víš že ne...jen mě štve ten přístup, že si řeknu, nemůžu si to dovolit, je to moc drahý, bez toho aby si člověk uvědomil, že stačí jenom trpělivost...já jsem taky hned nemoh vysolit 30 litrů...trvalo to taky trochu dýl.
Né každýmu si stačí počkat, jako tobě. Spousta, řek bych že i většina lidí tady peníze získává prací(brigádáma) a taky je musí vydávat i za něco jinýho než je drahá aparatura/kytara.Nerikam ze ty ne, ale vsadim se ze naprosta vetsina tvejch penez je od rodicu. Jo, je dost možný že u vás to funguje jako "Hele tati teď už čekám rok, kup mi PRS", ale tak si uvědom, že seš fakt jeden z mála, jehož rodiče mu sou ty peníze ochotný dát. Hele nechci tim nak napadat tvoji rodinu nebo neco, jen tady prosimte kazdymu necpi, jak je lehký získat 30K na kombo nebo 45K na kytaru. 90% procent toho co tady napíšeš je fakt o tom, jak je špatnej valveking(to mi je jedno, k tomu kombu nemam zadnej negativni nebo pozitivni vztah) a vetsinou jeste dodas jak ty mas mesu a ses za to rad... hele neberu ti to, ale necpi nam to tolik, jo?
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Ragnar píše:
Maples píše:myslíš, že jsem si ji asi mohl dovolit před takovou tou nákou dobou? to víš že ne...jen mě štve ten přístup, že si řeknu, nemůžu si to dovolit, je to moc drahý, bez toho aby si člověk uvědomil, že stačí jenom trpělivost...já jsem taky hned nemoh vysolit 30 litrů...trvalo to taky trochu dýl.
Né každýmu si stačí počkat, jako tobě. Spousta, řek bych že i většina lidí tady peníze získává prací(brigádáma) a taky je musí vydávat i za něco jinýho než je drahá aparatura/kytara.Nerikam ze ty ne, ale vsadim se ze naprosta vetsina tvejch penez je od rodicu. Jo, je dost možný že u vás to funguje jako "Hele tati teď už čekám rok, kup mi PRS", ale tak si uvědom, že seš fakt jeden z mála, jehož rodiče mu sou ty peníze ochotný dát. Hele nechci tim nak napadat tvoji rodinu nebo neco, jen tady prosimte kazdymu necpi, jak je lehký získat 30K na kombo nebo 45K na kytaru. 90% procent toho co tady napíšeš je fakt o tom, jak je špatnej valveking(to mi je jedno, k tomu kombu nemam zadnej negativni nebo pozitivni vztah) a vetsinou jeste dodas jak ty mas mesu a ses za to rad... hele neberu ti to, ale necpi nam to tolik, jo?
Ted jsem si vsimnul ze ma maples PRS. NEvim za kolik, ale jestli za 45000? :shock: To nechapu k cemu ti to je. Vsadil bych se ze urcite nehrajes tak dobre, abys mel takovouhle kytaru. Pro tebe mozna dobra investice, ale pro me urcite vyhozeny penize. Ani kabati, ktery hrajou 20 let a urcite na to maji si nekoupi takovouhle kytaru. To mi vykladej, ze si to vydelavas sam, kolik mas na hodinu? 1000Kc? :P
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

pigdestroyer píše:2isachs: no rockwell je proste cesky rectifier.. takze ses za vodou :wink: halvne met ale adekvatni bednu, urcite cetls ze s nekteryma ty rockwely nejsou moc kamosi
Mno taky se netajím tím, že jsem uplně moc spoky, s bednou si hlava rozumí super, mám tám starý Eminence (ty když ještě dělaly dobrý repra) 4x 75W... překvapivě to hraje naprosto hutně a uplmě masakrózně :) není problém od crunche přes prasopal, hlavně výhoda eminencí je dost dobrej čistej :) proti např. Celestionu G12-75 necítím žádné velké rozdíly ve zvuku....

A jinak je jedno jakou kdo má výbavu, stejně to nejvíc vysí v rukách, proto mě vždycky fascinují ty předváděčky komb a nástrojů, kde to hraje týpek, machr, a slintající lidi si myslí, že to koupí a pojedou uplně stejně :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

OT: kabáti si kytaru za 45 000 nekoupí, radši si koupí Gibsony za 60 000, pravda :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Ted jsem si vsimnul ze ma maples PRS. NEvim za kolik, ale jestli za 45000? :shock: To nechapu k cemu ti to je. Vsadil bych se ze urcite nehrajes tak dobre, abys mel takovouhle kytaru. Pro tebe mozna dobra investice, ale pro me urcite vyhozeny penize. Ani kabati, ktery hrajou 20 let a urcite na to maji si nekoupi takovouhle kytaru. To mi vykladej, ze si to vydelavas sam, kolik mas na hodinu? 1000Kc? :P
Tak jako vyhozeny to nejsou, ja sam, i kdyz asi nebude hrat nijak svetoborne(ale tak snad lip jak kabati:)) si jednou podobnou kytarku urcite poridim:) ale jednou myslim +-15 let:) :)[/quote]
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Ragnar píše:
Tak jako vyhozeny to nejsou, ja sam, i kdyz asi nebude hrat nijak svetoborne(ale tak snad lip jak kabati:)) si jednou podobnou kytarku urcite poridim:) ale jednou myslim +-15 let:) :)
[/quote]

No to jiste, ale urcite ne v 16ti letech
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Dark Axel píše:OT: kabáti si kytaru za 45 000 nekoupí, radši si koupí Gibsony za 60 000, pravda :D
Krulich ma tuhletu za 40000Kc
http://eshop.kytary.cz/gibson-explorer- ... Gibson:1:0

Ale taky jak dlouho hraje on, a jak dlouho hraje maples
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ok, ale rozhodně nemá jednu

proč by Maples nemohl mít kytaru za 45 000? jediný důvod :D tím reaguju na ty kecy, že Krulich hraje dýl, než Maples
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Dark Axel píše:ok, ale rozhodně nemá jednu

proč by Maples nemohl mít kytaru za 45 000? jediný důvod :D tím reaguju na ty kecy, že Krulich hraje dýl, než Maples
Ale o to nejde, at si jich ma klidne pet. De spis o to jak to tady podava lidem
"nekupujte valvekinga, pockejte si rok jako ja, budete mit mesu".
afektband

Příspěvek od afektband »

Ragnar píše:
Dark Axel píše:ok, ale rozhodně nemá jednu

Ale o to nejde, at si jich ma klidne pet. De spis o to jak to tady podava lidem
"nekupujte valvekinga, pockejte si rok jako ja, budete mit mesu".
Na mojí vysněnou hlavu-Rockwell Biohazard (cca 23 000,-) bych šetřil přibližně 2 roky-a to bych si nesměl vůbec nic koupit-ani blbý struny.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

J, o tom presne mluvim:)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

2isachs.. jasne, cistej.. ale priznejme si .. kdo bude pres rockwela hrat na cistej? :D jen by me zajimalo jak je to teda s tema korekcema, jak sem na to hral tak se mi zdalo ze to strasne malo ovlivnuje zvuk, porad to byla syrovina syrova.. predpokladam ze to byl jen dojem kvuli 5,7 promile v krvi.. jak to teda vidis/slysis? je to zvukove rozmanity?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

dát za kytaru, která u nás stojí nová 80 000 a víc 45 000 mě přijde celkem dobrá koupě.
kdybych si toho nástroje neuměl vážit a obdivovat ho tak, jak dokážu, nikdy bych se snad ani nepodíval na její fotku, z toho, co tu někdo píše se mi dělá dost špatně a je mi to líto.
nepatřím mezi lidi, co maj všecko, jen když maj dost peněz. hnusí se mi přístup spousty "hvězd" kteří jsou schopni rozmlátit 2 kytary za koncert v sazka aréně.
není to jen o tom, umět hrát tak, aby si ten nástroj člověk zasloužil, což doufám taky někdy doženu, ale hlavně o cti. pokaždé, když ji vyndávám z kufru, je to pro mě svátost...tak si nemyslete, že trhnu otce o pár hardů a pak si ji hodim někam do kouta vedle tý prokletý mesy jak byste řekli.
já už sem ani nechtěl psát, ale to s těma kabátama mě minimálně urazilo...a hodně hluboko :evil:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
afektband

Příspěvek od afektband »

Maples píše:dát za kytaru, která u nás stojí nová 80 000 a víc 45 000 mě přijde celkem dobrá koupě.
kdybych si toho nástroje neuměl vážit a obdivovat ho tak, jak dokážu, nikdy bych se snad ani nepodíval na její fotku, z toho, co tu někdo píše se mi dělá dost špatně a je mi to líto.
nepatřím mezi lidi, co maj všecko, jen když maj dost peněz. hnusí se mi přístup spousty "hvězd" kteří jsou schopni rozmlátit 2 kytary za koncert v sazka aréně.
není to jen o tom, umět hrát tak, aby si ten nástroj člověk zasloužil, což doufám taky někdy doženu, ale hlavně o cti. pokaždé, když ji vyndávám z kufru, je to pro mě svátost...tak si nemyslete, že trhnu otce o pár hardů a pak si ji hodim někam do kouta vedle tý prokletý mesy jak byste řekli.
já už sem ani nechtěl psát, ale to s těma kabátama mě minimálně urazilo...a hodně hluboko :evil:
Čistě ze zvědavosti (nechci nic řešit, nikomu nic vyčítat, nadávat...)-jenom mě opravdu hrozně moc zajímá, kde sehnat 45 000 na kejtu, 14 000 na toho carvina a 30 000 na mesu (sory jestli jsem netrefil cenu). To všechno v jednom roce. Nemyslím to nijak zle, jenom to fakt nechápu. Já si stěží koupim pytel tabáku na měsíc (50,-). Jste dobře zajištěná rodina a rodiče ví, že si těch věcí budeš vážit, tak ti to koupí? Jinak si to neumim představit.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Maples píše:dát za kytaru, která u nás stojí nová 80 000 a víc 45 000 mě přijde celkem dobrá koupě.
Ja teda jeste nevidel ze by kabati rozflakali kytaru, az se dostanes tam kam oni, tak rikej ze te urazili. Myslim si ze Krulich umi hrat hodne dobre a rikat o kabatech ze te urazili neni na miste, mimo to hraje uz dost dlouho na bilyho explorera a klidne bych se vsadil ze rozhodne nehrajes tak dobre jako on, ale nebudu se dal hadat
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Klidně byses vsadil, jenže bys klidně možná mohl prohrát :D
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Dark Axel píše:Klidně byses vsadil, jenže bys klidně možná mohl prohrát :D
Ja si myslim ze urcite ne, muzes se nadrtit nekolik rychlejch sol, ale 20 a vic let zkusenosti je uplne o necem jinym.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“