jasněWocass píše:Pokud by to takhel bral každej tak sakra jakto, že si někdo kupuje straty od Fendra?Krchna píše:Je fakt, že Ibanezy jsou takový okoukaný,možná proto taky přemýšlím nad tím sterlingem, ale jde mi spíš o schopnosti nástroje a ne o vzhled
Výběr kytary do 25 000 Kč
Pravidla fóra
Re: Výběr kytary do 25 000 Kč
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Nechci tu nějak extrémě Ibanezy obhajovat, ale oproti jacksonu nebo LTD jsou ohodně výše. Navíc vzhledově jsi sou hodně podobné. Když inovaci v superstratu, tak schecter atd..Flajtr píše:Ze superstratu mi ibanez příjde nejnudnější, ikdyž jednu ibanu mám
-
golden-age
Fakt máš ten pocit, že Ibanezky jsou výše než Jacksony? Mě třeba u Ibanezek vadí, že nemají aktivní snímače, když teda nepočítám nějaký ten model RGA za 50 litrů.
me prijde ze to je srovnatelny. v tech nizsich radach bych naopak fandil jacksonu, mel jsem doma DXMG kterej stal asi 11 a ten hral hodne pekne - rozhodne lip nez ruzny ibanez stuperstraty ve srovnatelny cenovce, i tomu vibratu jsem duveroval vic.
-
golden-age
Tak tak, třeba ten Jackson DKMG mě příjde hodně v pohodě a pro mě velký plus že to má aktívy.Kinx píše:me prijde ze to je srovnatelny. v tech nizsich radach bych naopak fandil jacksonu, mel jsem doma DXMG kterej stal asi 11 a ten hral hodne pekne - rozhodne lip nez ruzny ibanez stuperstraty ve srovnatelny cenovce, i tomu vibratu jsem duveroval vic.
Omlouvám se, ale trošku jsme odbočili
Tady kolega mi raděj doporučil :http://kytary.cz/ibanez-rg-1570z/HN110530/ a musím uznat že se mi líbí,jsou ale ještě nějaký jiný alternativy se kterejma máte zkušenost? Díkec
Krchna píše:![]()
Zdravím všechny. Koukám po nový kytaře. Potřebuju něco univerzálnějšího, ikdyž se kloním k tvrdší muzice u které bych chtěl spíš zakotvit. Zatím jsem koukal na tyhle dvě:
http://kytary.cz/sterling-by-music-man- ... /HN107879/
http://kytary.cz/ibanez-js-100-p/HN084359/
Tu Ibanezu sem už viděl a vím, že hraje slušně, přesto bych se tu chtěl poradit se zkušenějšíma.Třeba mi dáte tip na něco úplně jinýho.Potřebuju se vejít do 25 vím není to moc. Díky
Tady kolega mi raděj doporučil :http://kytary.cz/ibanez-rg-1570z/HN110530/ a musím uznat že se mi líbí,jsou ale ještě nějaký jiný alternativy se kterejma máte zkušenost? Díkec
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum (cena k jednani, treba bys to na 25 ukecal)
to nove RG za ty penize nestoji. navic ma debilni snimace a jejich vymena by prisla na dalsi minimalne tri litry.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum (cena k jednani, treba bys to na 25 ukecal)
to nove RG za ty penize nestoji. navic ma debilni snimace a jejich vymena by prisla na dalsi minimalne tri litry.
Díky zkusím to. Třeba to trošku srazím dolů 
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No tak já bych si třeba v životě aktivi do kytary nedal. Kupuju kytaru protože chci slyšet jak zní její charakter, aktiv ho zabije... Ale to ybchom tu rozvedli uplně jiné téma nicméně ty hodnotíš kytaru dle toho co má zasnímače? Díl kterej se dá nejlépe vyměnit? Pro mě je tady důležitější pohodlnost hry a provodení a zvuk samotné kytary.golden-age píše:Fakt máš ten pocit, že Ibanezky jsou výše než Jacksony? Mě třeba u Ibanezek vadí, že nemají aktivní snímače, když teda nepočítám nějaký ten model RGA za 50 litrů.
-
golden-age
Každej máme jiný vkus. Netvrdím že jsem vyloženě jen pro kytary s aktívama, alespoň jednu doma mít musím. A samozřejmě to není tak, že vybírám kytaru jen podle toho jestli má aktivní snímače, ale musí to bejt taky už kvalitně zpracovaný atd. Myslím si, že ty Jacksonky co jsem zatím viděl byly všechny v pohodě a netrpí nějakou ujmou na kvalitě.Wocass píše:No tak já bych si třeba v životě aktivi do kytary nedal. Kupuju kytaru protože chci slyšet jak zní její charakter, aktiv ho zabije... Ale to ybchom tu rozvedli uplně jiné téma nicméně ty hodnotíš kytaru dle toho co má zasnímače? Díl kterej se dá nejlépe vyměnit? Pro mě je tady důležitější pohodlnost hry a provodení a zvuk samotné kytary.golden-age píše:Fakt máš ten pocit, že Ibanezky jsou výše než Jacksony? Mě třeba u Ibanezek vadí, že nemají aktivní snímače, když teda nepočítám nějaký ten model RGA za 50 litrů.
Já vím, že tu omývám jedno a to samé, že Esp je jinčí než Jackson. Ale jak jsou na tom Jackson v této ceně? 
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Hele, řeší se to tu dost dlouho, podle mě by sis měl na pevno rozmyslet jakou tu kytaru chceš, protože haprovat mezi LP a stratem je dost šílený, chápu, že mě se to lehko mluví, ale takhle je to všechno na dlóhý lokte. Já mít 25 papírů na stole a rozhodovat se tak jdu do strata, ale ne do ibanezky, protože je to prostě ohraná písnička, kór když jsem jednu měl, ale šel bych do něčeho co je charakternější, co se odlišuje se, je krásný a dobrý, což je pro mě toto http://www.audiotek.cz/product-33978-lt ... -thru-blue
Prostě přes internet roho člověk moc nenakouká a youtube taky zas tolik nepomůže, rada je jasná, chce to hudebniny s velkoskladem a zkoušet a zkoušet, kytara by se měla líbit a sedět, snímače se dají vyměnit.
E: dokonce na kytarách mají za ty stejný peníze MH 1000, což by pro mě byla absolut volba
barvy se dělají různý aspoň myslím...
Prostě přes internet roho člověk moc nenakouká a youtube taky zas tolik nepomůže, rada je jasná, chce to hudebniny s velkoskladem a zkoušet a zkoušet, kytara by se měla líbit a sedět, snímače se dají vyměnit.
E: dokonce na kytarách mají za ty stejný peníze MH 1000, což by pro mě byla absolut volba
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Asi jsi to tu nečetl celé co?
ZA 25 papírů koupit LTD? Jako přestupní kytara je to kničemu, jak pravil "božský Nero"
Prostě se to nevyplatí je lepší rovnou jít do ESP ať už je to superstrat nebo LP prostě ESP. Nebudu si kupovat škodovku když chci mercedes ne?
Jinak já osobně bych si přišetřil a volil: http://kytary.cz/ibanez-rg-2570z/HN110536/
To, že je to ohraná písnička je blbost... Je to ohrané jako asi každá kytara toho tvaru. To samé stratocastery jsou ohrané ael stojí za to. Nevím co jsi měl v ruce za ibanezu, ale je vidět, že ne moc modelu jinak by jsi zjistil, že zvuk a provedení je uplně jiné. Ale tvůj názor ti enberu někomu zajimavé nepříjodu někomu ano
Jinak já osobně bych si přišetřil a volil: http://kytary.cz/ibanez-rg-2570z/HN110536/
To, že je to ohraná písnička je blbost... Je to ohrané jako asi každá kytara toho tvaru. To samé stratocastery jsou ohrané ael stojí za to. Nevím co jsi měl v ruce za ibanezu, ale je vidět, že ne moc modelu jinak by jsi zjistil, že zvuk a provedení je uplně jiné. Ale tvůj názor ti enberu někomu zajimavé nepříjodu někomu ano
No poslední 2 stránky jsem asi nečetl, a chápu, že když může mít ESP tak je to lepší, ale musel by zaprví natrefit na bazar navíc v za tyhle prachy... Kdo vybírá a vybírá tak nakonec přebere. Jinak já jednu ibanezku mám, sice levnou a pár ibanezek jsem v prackách měl a neříkám, že jsou špatné, jsou dobré, ale pro mě jsou už ohrané, navíc i do dost drahách ibanezek montují dost shitózní snímače, což je další nemalá investice navíc.
Navíc dle mě nemusí být LTD přestupní a dá se s ní vyžít, nejsou to druholigové kytary, ale je to jen můj názor a nikomu ho nenutím, jen vím, že kolikrát mlže pomoct pohled druhého.
Navíc dle mě nemusí být LTD přestupní a dá se s ní vyžít, nejsou to druholigové kytary, ale je to jen můj názor a nikomu ho nenutím, jen vím, že kolikrát mlže pomoct pohled druhého.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ano LTD nejsou špatné kytary, ale Joe od začátku říkal, že chce ESP proto je hloupost volit LTD jen proto, že se zrovna nic neobjevilo na bazaru nebo tak.
K Ibanezám to ano snímače tak stojí opravdu za prd, ale nadruhou stranu (už se to někde řešilo) snímač je to nejednodušší vyměnit, ale zbytek ne. A to co oni ošidí na snímačích právě dávají do toho zbytku. Ale všechno je otázkou vkusu. Já jsem zatvrzen tomu, že tele od Fendra, superstrat Ibanez, Včko Jackson, LP Gibson
K Ibanezám to ano snímače tak stojí opravdu za prd, ale nadruhou stranu (už se to někde řešilo) snímač je to nejednodušší vyměnit, ale zbytek ne. A to co oni ošidí na snímačích právě dávají do toho zbytku. Ale všechno je otázkou vkusu. Já jsem zatvrzen tomu, že tele od Fendra, superstrat Ibanez, Včko Jackson, LP Gibson
a ted tu o tom jak jsou ibanezky z opravdoveho mahagonu a ne z nejakeho lisovaneho cinskeho papiruA to co oni ošidí na snímačích právě dávají do toho zbytku.
"To se říká dovi jestli" To, že chce ESP nic nemění na tom, že by si prvně měl ujasnit co vlastně chce ( můj názor ). A pak už jen mít oči na stopkách a peníze pod polštářem.A to co oni ošidí na snímačích právě dávají do toho zbytku.
Naposledy upravil(a) Flajtr dne 24.07.2010 22:23, celkem upraveno 1 x.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
TAk ono tohle se nedozvíš asi nikdeKinx píše:a ted tu o tom jak jsou ibanezky z opravdoveho mahagonu a ne z nejakeho lisovaneho cinskeho papiru
ten ibanezacky "mahagon" je rozhodne nejaky čudný. mel jsem K7 a ta byla sice z neceho co jako mahagon vypadalo, ale vubec to tak nehralo
i kdyz nemuzu rict ze by hrala blbe. na druhou stranu znam kluka co ma ibanez mike mushok signature (tu barytonku), drevo vypada stejne a hraje to mnohem stredovejc a mahagonovejc
nicmene vsechny K7 a apex co jsem mel v ruce hraly skoro stejne. ten mushok ma uz na sucho vyrazne stredovejsi zvuk, taky je to prej dobrej kousek.
Ibanez teď mám, a jsem spokojen. Je docela na prd, že v této cenové kategorii už toho moc nebyvá skladem k vyzkoušení...
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6