Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
martincihak

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Příspěvek od martincihak »

Ahoj,
nechtěl jsem tu rozpoutat nějakou zášť, ale pokusím se tedy nastínit to, co jsem vlastně měl na mysli.

V první řadě jsem odpovídal na dotaz ohledně kritiky zpěvu. Beru to tak, že sem píší lidé, kteří když něco nahrajou, tak to nahrajou např. kytara + zpěv což si myslím, teda alespoň tak to mám já, není nutný odposlech. Nebo člověk, který má nějakou skladbu a do toho jen zpívá (čili karaoke), tak taky není nutný odposlech. Vždyť se sám doprovází nebo to má nějak puštěné do sluchátek či bedýnek a má to tak nahlas, aby slyšel i zpěv. K těmto lidem já jsem říkal, že není nutný odposlech. Nemluvím o člověku, který chce mít nahrávku, i z domácího prostředí, na slušné úrovni. Ti ať se vybaví jak je jim libo. Bez tak už mají nainvestováno do aparátů, nástrojů atd. dost velký peníz, tak proč ne i odposlech.

Nejde o to, jestli se slyším tak, jak je to pak slyšet na nahrávce. Ale slyším, jestli jsem falešnej nebo ne a to i bez odposlechu. Rozhodně je fajn, když se zpěvák slyší, o tom žádná, ale k táboráku si taky nevezmeš přeci nějaký špunt do ucha, nebo snad jo?!
Minikombo - Roland Micro CUBE
Elektrická kytara - Ibanez Les Paul '76 (made in Japan)
Elektroakustická kytara - Walden O550CE
Mikrofon - Shure C606
Externí zvuková karta - M-Audio fast track MK II
Uzavřená sluchátka - SUPERLUX HD-660
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

martincihak píše:Ti ať se vybaví jak je jim libo. Bez tak už mají nainvestováno do aparátů, nástrojů atd. dost velký peníz, tak proč ne i odposlech.
o cem to mluvis? jaky vybaveni? jaky peniz?
martincihak píše:k táboráku si taky nevezmeš přeci nějaký špunt do ucha, nebo snad jo?!
ano, u taboraku nemas sluchatka. ani vetsinou nenahravas.
martincihak píše:Rozhodně je fajn, když se zpěvák slyší
no ... tak v cem je problem?
martincihak

Abych si to vyjasnil...co vlastně po mě chceš slyšet? Nebo co jsem řekl špatně? Cituj mě a řekni mi své stanovisko. Myslím, že jsem jen někomu napsal, že odposlech není potřeba. Nic víc.
Mikrofon - Shure C606
fixja
last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou

Příspěvek od fixja »

martincihak píše:Ahoj,
děkuji, teď ti můžu s klidným svědomím říct názor mě, jakož to amatéra, jaký z toho mám pocit. Bohužel nevím kolik ti je, ale pokud jsi mladší ročník a máš touhu se do něčeho pustit (do zpěvu). Šel bych do toho! Sluch nějaký máš a dle mě se to dá trošku doladit. Samo, že tam jsou chyby typu intonace a zlé dýchání, ale to se dá zpěvem vychytat. Upozorňuji, že je to o tom....zpívat, zpívat a zase zpívat. Učenej z nebe nespadl a je to o praxi.

Poznatek na tebe - pokud klesáš hlasem, tak to lajdáš. I u klesání musíš být 100%ně soustředěn na zpěv, v těchto pasážích ujíždíš nejvíc. Jinak schválně jsem se snažil naposlouchat ten Sluneční hrob na youtube a řeknu ti jedno...nejlepší verzi, co jsem tam tak našel jsem zaznamenal u rychlokvašky (jak já jim říkám, ale nic ve zlém) jménem ZONIGA. Ani originál tomu nesahá ani po kotníky ;-)
Díky za názor a rady. Je mi 17, tak doufám, že leccos časem vylepším. Donedávna jsem si myslel, že jsem se zpěvem totálně marný, ale byl to spíš psychický problém, který je už pryč a můžu se do toho pustit pořádně.
Jinak Zoniga to zazpíval opravdu krásně, ale mé srdce tíhne k Mišíkovi... :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

martincihak píše:Abych si to vyjasnil...co vlastně po mě chceš slyšet? Nebo co jsem řekl špatně? Cituj mě a řekni mi své stanovisko. Myslím, že jsem jen někomu napsal, že odposlech není potřeba. Nic víc.
Ja te nejak nechapu. Ze se zpevak potrebuje slyset - na tom se asi (aspon to tak vypada) shodneme. A sam tu popisujes jak na to (v urcitych situacich).

Ja sem jen napsal, ze kdyz uz mas na usich sluchatka, tak prece neni problem si tam pustit i mikrofon. Nero napsal defacto to samy, trochu jinyma slovama. A kvuli tomu tady pises neco o profi studiu, o penezich za vybaveni, o planech vyssiho razeni, o amaterech... atd. To je to, cemu nerozumim, a vubec nevim proc o necem takovym pises...
martincihak

Paris píše:
martincihak píše:Abych si to vyjasnil...co vlastně po mě chceš slyšet? Nebo co jsem řekl špatně? Cituj mě a řekni mi své stanovisko. Myslím, že jsem jen někomu napsal, že odposlech není potřeba. Nic víc.
Ja te nejak nechapu. Ze se zpevak potrebuje slyset - na tom se (aspon to tak vypada) asi shodneme. A sam tu popisujes jak na to (v urcitych situacich).

Ja sem jen napsal, ze kdyz uz mas na usich sluchatka, tak prece neni problem si tam pustit i mikrofon. Nero napsal defacto to samy, trochu jinyma slovama. A kvuli tomu tady pises neco o profi studiu, o penezich za vybaveni, o planech vyssiho razeni, o amaterech... atd. To je to, cemu nerozumim, a vubec nevim proc o necem takovym pises...
Bohužel jsme se od samého začátku moc nepochopili, nechci tu plácat stále to samé. Opravdu se shodnem na tom, že zpěvák se musí slyšet ať už s nebo bez odposlechu.

A to, že jsem vložil to video už nebylo součástí odpovědí na stranu odposlechu. Pokud jsi admin, tak tyto a výše uvedené žvásty klidně promaž ať to tu není zaneřáděné diskusí, jenž mohla proběhnout přes PM.

Jinak, snažím se jen o oživení tohoto vlákna a vypadá to, že se mi to i daří ;-)
Mikrofon - Shure C606
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

v pohode. admin nejsem, treba to nekdo z adminu promaze, ale nemyslim, ze ta debata (v podstate se tematu tyka) tady nejak prekazi. a treba se k tomu jeste vratime, az se nekdo zepta, jak se do tech sluchatek ma primichat (obecne se to bohuzel popsat moc neda, hodne zalezi na tom, na cem ten clovek nahrava).

v oziveni vlakna se ti dari a fandim ti, at se ti dari i dal...
kostek

Příspěvek od kostek »

Ahoj :) Zpívám krátce, chtěl bych slyšet Váš názor na můj zpěv, děkuji :).

http://www.youtube.com/watch?v=8NLbXJMneJw
simpsons4

Příspěvek od simpsons4 »

Takže som sa odhodlal sem zavesiť taký svoj pokus o spev. Je to nahrávané cez obyčajný mikrofón na notebooku. Tak vás chcem poprosiť aby ste mi povedali čo robým zle a ako by sa to dalo zlepšiť. Je to intro z piesne Dead Horse od Guns N' Roses. http://soundcloud.com/simpsons424/skuska

EDIT: Neviete ako by sa dal spraviť taký domáci odposluch? Skrátka, že by sa mi hudba púšťala z reprákov no seba by som počul v slúchadlách?
simpsons4

Příspěvek od simpsons4 »

No tak teda dík, že neviete obetovať svoje uši :D. Aha vlastne, keď tak na to pozerám, tak sa mi to asi zmazalo(asi soundcloud maže veci, ktoré ohrozujú duševné zdravie :D). No chcel by som vás poprosiť aby ste si vypočuli toto a zhodnotili to. Povedali najväčšie chyby (také veci, akože som pos*al frázovanie na konci viem). Naozaj by som chcel počuť váš názor či zo mňa niečo môže byť :D.

Tu je to http://soundcloud.com/simpsons424/falling-slowly
Darkover
Bandzone: http://www.bandzone.cz/desmodusrockmetal/
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darkover »

No, asi takhle. Ze začátku, dokud jsi zpíval potichu, tak to docela šlo, ale jak přišla ta "napálenější" ( :lol: ) pasáž, tak to začalo bejt strašný a musel jsem to vypnout. Jsi tam úplně mimo a myslím si, že člověk s hudebním sluchem by to asi měl slyšet sám.
Ale nevzdávej to, zkus nazpívat nějakou jinou písničku, třeba ti tohle jenom nesedlo. Nazpívej něco, o čem si myslíš, že to dokážeš zazpívat nejlíp. Ale pokud možno něco, kde nebudeš do mikrofonu jen dejchat teplej vzduch. :wink:
*ESP-LTD EC-401VF*
*Rockwell Biohazard 60W*
*Home-made reprobox 2xV30*
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

do 1. minuty to vypadalo dobre. no ... takovy vyhrkany pod polstar, ale docela to slo.
ale co se stalo, ze od 1:00 je tech 30 vterin absolutne falesne?
pak, jak se to vrati do te tissi pasaze, je to zase +- ok.
simpsons4

Příspěvek od simpsons4 »

Darkover píše:Ale pokud možno něco, kde nebudeš do mikrofonu jen dejchat teplej vzduch.
To by som rád, no sám počuješ ako to dopadne, keď čo i len trochu pridám hlasitosť. Už som tu v jednej téme písal, že mám veľmi veľký problém sa počuť. Tým samozrejme nechcem povedať, že keby som sa počul bol by som intonačne stopercentný. Pretože aj keď chytím ladičku a snažím sa dať nejaký tón tak to chvílu trvá. Ale aj keď ho nevylúdim hneď, tak aj tak ten prvotný zvuk, ktorý z môjho hrdla ide, aspoň ide okolo toho tónu. Preto som sa snažil, že by som si spravil taký domáci odposluch cez slúchadlá, čo sa mi aj podarilo, no je tam obrovské oneskorenie(po asi piatich sekundách som úplne dezorientovaný :D). A teda spievať s takýmto odposluchom, kedy síce aspoň trochu ladím, je oničom. Neviete ako by sa to dalo vyriešiť? Asio ovládače mám nainštalované no nič to s tým nespravilo.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

simpsons4 píše:že by som si spravil taký domáci odposluch cez slúchadlá, čo sa mi aj podarilo, no je tam obrovské oneskorenie
to by melo jit bez zpozdeni i s normalni zvukovkou ... akorat se nesmis odposlouchavat pres nahravaci software (pak tam mas zpozdeni), ale musis si to nastavit uz v ovladacim panelu zvuku.
Baloo

Příspěvek od Baloo »

Zdravím pokoušl sem se nazpívat jednu písničku od skupiny ORTEL - CO SE STALO...
Děkuji za jakýkoli názor a kritiku...

http://www.box.com/s/a3201c916b904ef80ab5
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Baloo píše:Zdravím pokoušl sem se nazpívat jednu písničku od skupiny ORTEL - CO SE STALO...
Děkuji za jakýkoli názor a kritiku...

http://www.box.com/s/a3201c916b904ef80ab5
Prvne bych chtel rict, ze tu pisnicku neznam, ale velmi se mi libi.

Pokud jde o cistotu, prijde mi to dobry, krome toho tonu kolem 1:35, ktery je zatim mimo tvuj rozsah, mozna po rozezpivani nebo casem.

Akorat mam problem ti rozumet slova (ale to mi prijde spis tim ze ta kytara je dost nahlas a ten zpev je jakoby nahallovane, ne tvou vyslovnosti). A taky to na me pusobi jakoby zpivane nosem, ale to muze byt jen barva tveho hlasu.

Celkove to hodnotim kladne, me se to libi.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Baloo

Příspěvek od Baloo »

Díky moc.. :) Ten tón kolem 1:35 je docela šílený vytáhnout :D ... jinak se v této písničce nějak podvědomě aniž bych chtěl snažím napodobit originál protože se mi to tímto stylem zpívá snadněji než normálně.

http://www.youtube.com/watch?v=MWmWDdsCOVI tady je originál
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Zkouška Samsonu C02 na vokál.

http://soundcloud.com/pupack/samson-c02-test
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
walkingdisaster

Příspěvek od walkingdisaster »

Ahoj, zhodnoťte zpěv prosím, je to na hranici poslouchatelnosti nebo jsou tam jen drobné chyby? budeme moc rádi :wink:
http://www.bandzone.cz/vzhuruaniz
Baloo

Příspěvek od Baloo »

walkingdisaster píše:Ahoj, zhodnoťte zpěv prosím, je to na hranici poslouchatelnosti nebo jsou tam jen drobné chyby? budeme moc rádi :wink:
http://www.bandzone.cz/vzhuruaniz
líbí se mi celek hudby, kytarky parádní, zpěv mi ale moc nezní :-( myslím ale, že se to časem vypiluje znáš nirvanu ?... poslechni si toto :D http://www.youtube.com/watch?v=VuFf2Gp-lGk jsou to kurtovi začátky nevím jestli je to zazpíváné takto schválně ale dost mu to ujíždí a taky to pak vypiloval na luxusní úroveň...btw: trochu mi připomínáte Jaksi Taksi
http://www.youtube.com/watch?v=weW5ITQPUOs
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“