Multiefekt

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiefekt

Příspěvek od rotten77 »

rotten77 píše: 26.03.2026 12:09 Co je podle vás teď aktuálně nejlepší all-in-one řešení (modeler+efekty) do 20.000,-
Moc díky všem za rady/názory/informace.

Dnes jsem to vyřešil.Udělla jsem možná pár ústupků, ale věřím, že jsem udělal dobře, to ukáže až čas :-)

Moje požadavky byly/jak to vidím teď:
  • Musí umět "všechno" - Zde jsem zapoměl zmínit, že chci "zreplikovat" svůj současný gear, což mimo jiné znamená "středně velký pedalboard" - cca 11 krabiček. Nejsem příznivcem presetů/scén - pořád radši "tancuju po přepínačích", i když i to se možná časem změní. Tím pádem byl i požadavek na to, aby měl multiefekt co nejvíc přepínačů - nechci zapojovat další MIDI pedály atp. (technicky s tím nemám problém, ale prostě chci mít malý setup)
  • Starší mašinky - Tady bylo ve hře nejen datum vydání, ale taky updatů a nějakého výhledu do budoucna. Současně ale taky kvalita hardware i software, aby člověk nemusle mít strach, že se za chvíli něco pos**e. Tím pádem je to otázka buď "starou dobrou ověřenou mašinku" nebo "novější mašinku". Rozhodně jsem ale chtěl něco, co je alespoň pár let na trhu a ověřené.
No, nebudu to protahovat - dneska dorazil Fractal AX8. Je to sice legacy produkt, ale budu doufat, že se SW nebude problém - nějaký starší notebook se vždycky sežene, kdyby bylo potřeba. AX8 má sice poslední update firmware už starší (myslím 2019), ale podle recenzí to už tehdy bylo "top" - zde jsem teda udělal ten ústupek - starší HW i SW, ale na druhou stranu "vše top".

Pokud se osvědčí, tak za tu cenu můžu pořídit časem druhej a mít ho do zálohy a prodat všechno ostatní (kromě pedalbaordu mám doma tak 20 dalších pedálů :-D - některé jako záložní, kdyby se mi něco v pedalboardu podělalo, některé z nostalige, některé protože je prostě chci (už jsem ale ve fázi, kdy výbavu redukuji na věci, se kterými opravdu hraju - viz můj bazar).
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tak tos neváhal. :)
Měl jsem ho 5 let, za mě je to furt ještě parádní mašina, např. ecodery na rychlé úpravy preampu jsou super.
V Cruelu jsem používal scény, ale v druhé kapele jsem měl na ťapce vlevo dole jakoby 2 ch. zesik v modu A/B a zbytek ftsw jako jednotlivé efekty - naprostá spokojenost, s Fractalem jde dělat cokoli - teda v rámci výkonu CPU. :)

PS: Kdyby se Ti pak hodil na převozy pěkný pevný kufr, tak mi po prodeji AX8 zbyl doma, kdyžtak napiš SZ a pošlu o co jde.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

cherreda píše: 1.04.2026 16:09 Tak tos neváhal. :)
Měl jsem ho 5 let, za mě je to furt ještě parádní mašina
Já už ho měl v merku, ale pořád jsem si říkal, že "třeba je teď už něco lepšího", takže jste mě tady spíš jenom nakopli k finálnímu rozhodnutí :-)

Po cca 3 hodinách musím říct, že fakt super.

Mám v živé paměti Boss GT1000, Atomic Amplifire 12, Positive Grid Spark a Line6 Helix Stomp XL: Fractal AX8 zní o dost líp, hlavně to má takovou tu "živost" co potřebuju (nevím, jak to popsat). Ještě uvidím, jak se bude chovat s kapelou, ale to je otázka spíše měsíců - teď se moc nescházíme a na plánované koncerty schci jít zatím "na jistotu" se svým aparátem. A navíc stejně zatím nemám FRFR box, IEM jsou zatím v todo listu, takže není kam spěchat :-)

Už mám nastavený svůj gear. Limit zatím jenom, že už do presetu nedostanu looper (kvůli CPU), ale ten jsem chtěl jenom jako "nice to have" - na hraní s kapelou ho nepotřebuju a udělám si nějaký odlehčený preset na loopování.

Zatím nastaveno podle mých představ. Je super, co jde nastavit na footswitche. Můj původní plán mít "jenom pedalbaord" už asi neplatí - díky funkcím, co nabízí F1-3 switche a s tím spojené možnosti kombinací swtichů (klasický pedalbaord) + X/Y (přepínání dvou nastavení pedálu) + scény (kombinace zapnutých/vypnutých pedálů) se mi otevírají úplně nové možnosti. Někdy prostě budu "tancovat", na něco raději využiju scény. Nevím, jak to mají ostatní, ale většinou to bylo - buď presety, nebo scény, nebo pedály - Fractal v tomhle nemá omezení a všechny přístupy jde navzájem kombinovat.

Btw. já nejsem takový ten "lovič impulsů" - spokojím se s tím, co modellery nabízí, většinou najdu nějakej, co mi v základu sedí (myšleno aparát + box) a pak na to hážu pedály. Tady jsem šel "na první dobrou" - vybral jsem nakopnutýho Bassmana, pak vyzkoušel dalších asi 20 a vrátil se na něho :-)
Placka

Příspěvek od Placka »

Co se NAM týče, tak tahle mašinka nevypadá zle a měla by umět NAM v plné kvalitě a je za ještě rozumnou cenu: https://sonulab.com/stompstationpro/

Každopádně AX8 určitě nehraje špatně, pořád je to Fractal:-). Já už bych šel do něčeho modernějšího a na bazaru je za moc fajn cenu Headrush Prime: https://hudebnibazar.cz/headrush-prime- ... /ID750517/
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“