Bezdrát na kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
tomix

Re: Bezdrát na kytaru

Příspěvek od tomix »

Zdravim
používá někdo tento produkt ?A nějaké zkušenosti

XVIVE U2 Black
Dekuji
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

XVIVE sice nemám, ale asi to bude podobná kategorie jako mnou popisované zde:
bezdrat-na-kytaru-27836-120#p770018

BTW. Aroma ARG-05 už je z domu a místo ní jsem pořídil nový kousek, který má pouze označení M5. Běží to na 5,8 GHz, takže žádné rušení wifiny ani wifinou. Zvukově zatím plná spokojenost. Baterku se mi zatím nepodařilo za zhruba 4-5 hodinové hraní vyždímat. Vždycky jsem ji na další hraní dobil.

Zde je test od mého oblíbeného youtubera:
https://youtu.be/PB2viefduwU
kaminek

Příspěvek od kaminek »

Zdravím všechny.

Jsem příznivce bezdráťáků. Vždycky jsem o nich přemýšlel, ale peníze na něj nebyly a zrovna ani nejsou.
Zajímají mě vaše názory, jestli je použitelný nějaký lowend třeba od AKG za cenu okolo 2500,- nebo jestli by mohl být úplně vpohodě sennheiser ew 100 G1 (první model, 12 let starý, ale prostě sennheiser :D) za 1000 kč.
Měl bych to na živáky. Zrovna mě na akci pozlobil poměrně dost drahý kabel, když se mi v něm ukroutil drat u jacka. Máte nějaký vlastní názor vyplývající z osobní zkušenosti? (né bába povídala, ale měl jsem a dobrý/špatný, dopručil bych.... :D) Děkuju mnohokrát :D
volfi

Příspěvek od volfi »

Pánové jaký kompaktní bezdrát vybrat? Docela mě zaujal sennheiser https://www.thomann.de/cz/sennheiser_xs ... rd_set.htm
Celkově pokukuji po L6 G10s, Boss Wl50 a právě po tom sennheiseru a nevím co z toho vybrat. Jak moc se mají rádi s wifi routerama? A bude problém když budou dva stejný bezdráty na pódiu?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já mám BOSS WL- 60 a naprostá spokojenost. Nechtěl jsem ty, co mají svou vnitřní nabíjecí baterii, neb kapacita po 3 letech je cca na polovině a už k nic moc času hraní to ještě padá. Tady to vydrží hrát 20 hodin a 2 AA baterky stojí pár kaček. Ta základna posílá napájení dál, takže nesežere jeden napájecí výstup (a v nouzi jde i na baterie). Na koncertě si vždy před hraním mobilem proskenuju místní WiFi a vyberu si tu nejmíň zasekanou frekvenci. Vždy OK :)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
volfi

Příspěvek od volfi »

Super dík za odpověď, je pravda, že varianta na AA baterie se mi líbí víc. Používáš jen jeden transmiter? Potřebuju střídat dvě kytary, takže bych pravděpodobně musel koupit druhej. A čím scanuješ wifi síť?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jj, jeden. Přendat to není žádná věda. Ono i ten Boss umí skenovat a vybere ten nejvhodnější kanál, ale mám rád věci pod kontrolou a tak to nevyužívám. Já skenuju apkou WiFI Analyzer
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
volfi

Příspěvek od volfi »

No přendat to není úplně věda, ale není to úplně pohodlné. Občas se stane, že ti během hraní praskne struna a potřebuješ rychle sáhnout pro druhou kytaru. Napadlo mě co kdybych měl dva vysílače na stejném kanálu, zda by to fungovalo. Netušíš?
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Nesmi byt zapnuty zaroven
Hodně budem někde...
Lachim

Příspěvek od Lachim »

tak to netuším
- krabiček a efektů kýbl
volfi

Příspěvek od volfi »

SUK píše: 24.08.2020 10:37 Nesmi byt zapnuty zaroven
v tom případě není wl60 cesta pro dvě kytary, škoda.
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Jednokanalovej bezdrat cesta neni cesta pro dve kytary. Vseobecne. A uz vubec ne ten digitalni ;)
Hodně budem někde...
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

@volfi: kdž ti praskne struna, G10 nebo něco podobného, co se strká přímo do Jacku v kytaře, přece vytáhneš a přendáš do druhé kytary, ne? 2 vteřin max.
Ta G10 má mikrokontakt, který při vytahování nějak přeruší kontakt na špičce Jacku, takže to nezkratuje stínění a "nestřílí" do PA, předpokládám že ostatní výrobci to budou mít podobně.
Nerozumím, proč bys měl mít i v záložní kytaře od začátku strčený vysílač...
volfi

Příspěvek od volfi »

U toho bose wl60 se vysílač připevňuje na popruh pokud koukám správně. A to je ten problém.
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

NJ, hledej něco, co se píchne přímo do kytary. A té vestavěné baterky bych yes taky nebál, mám G10 už snad 5tý rok a naprosto v pohodě. Jen to po akci vždycky dobiju doplna. Pak ti vydrží.
volfi

Příspěvek od volfi »

S G10 mám špatný zkušenosti, právě kvuli automatickému vyhledávání volné sítě.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

tak jsem se začetl na BOSSích stránkách a ta WL60 může mít klidně dva vysílače (na každý kytaře), jen nesmí být zapojený najednou. Ale stačí mít jen naladěný stejný kanál na obou vysílačích, ten jeden vypnout a druhý zapnout malým zapínačem, spáruje se a mělo by to jet. Spárování je otázka pár vteřin. Dá se za trojku dokoupit další vysílač ;)
- krabiček a efektů kýbl
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

SUK píše: 26.08.2020 8:43 Jednokanalovej bezdrat cesta neni cesta pro dve kytary. Vseobecne. A uz vubec ne ten digitalni ;)
Tak uplne vseobecne ne. Ve vedlejsim tematu nekdo hodil link na tenhle Senn a ma presne predpokladanou funkci:
Switch between multiple transmitters linked to one receiver
Hodně budem někde...
Béda Ladič

Příspěvek od Béda Ladič »

Zdar experti. Už 2 roky pošilhávám po nějakém bezdrátu na kytaru. Něco jsem tady zaslechl o mizerných výškách. Což bych tedy nechtěl, neboť právě ve vyšších harmonických se nejvíce vyžívám. Kytara musí zvonit. Nekompromisní prioritou je freqence 5,8 GHz. Stále si šlapu na šňůru až jsem si shodil Shure SM58 na dlaždičky. Koukal jsem na tohle, ...https://www.youtube.com/watch?v=1pgPdeMMDOk&t=33s ...ale raději bych něco koupil v Českém obchodě a ne někde na Amazonu. V Českých obchodech je uvedený typ nedostupný. Používáte někdo něco, co nezkresluje výšky a jede to na 5,8 GHz ? A je to malé jako 2 klíčenky? A dá se to koupit v Česku? Děkuji všem co se zhostí.
half.d

Příspěvek od half.d »

Zdarec,
něco podobného v tomhle tématu už tu bylo trošku popsáno dřív, ale chci se zeptat znovu na konkrétní výrobky. Občas mě postihne myšlenka pořídit si bezdrát na kytaru a nedávno při surofvání internetem jsem narazil na tyhle věci:

https://www.music-city.cz/xvive-u2-blac ... gLjPPD_BwE

https://www.music-city.cz/boss-wl-20-am0255247

https://www.alza.cz/joyo-jw-02-d6153804 ... gK0a_D_BwE

https://www.muziker.cz/nux-b-2-wireless ... gI4X_D_BwE

Máte někdo zkušenosti s takovým bezdrátem? Stojí to za to i na koncerty nebo jen pro domácí cvičení?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“